Dit zijn de beste Braun scheerapparaten

In 1921 richtte Max Braun een klein bedrijf op, dat zich uiteindelijk zou ontwikkelen tot de gigant die Braun scheerapparaten ontwikkelt voor de wereld. Na de oprichting in Frankfurt wilde het bedrijf oorspronkelijk radio-onderdelen maken – maar Max was altijd al een uitvinder. Toen hij hoorde dat Jacob Schick een elektrisch scheermes had uitgevonden ontwikkelde hij zijn eigen antwoord op die opkomende technologie, de S 50.

Dit was een prototype waaraan hij al sinds de begindagen van het bedrijf had gewerkt. Hij ontwikkelde zijn eigen type scheerapparaat, en liet dit in 1950 eindelijk zien aan de wereld.

De uitvinding van Braun werkte volgens een totaal ander principe dan die van Schick. De snijdende messen bevonden zich onder een dunne folie, en bewogen snel horizontaal heen en weer. Dit ontwerp beloofde een veel strakker scheerresultaat dan mogelijk was met voorgaande scheerapparaat, en werd enorm populair (en vaak nagemaakt).

Tegen 1967 had Gillette Company (uit Boston, Massachussets), een bedrijf dat de ontwerpprincipes van Braun’s producten altijd al had bewonderd, het merendeel van de aandelen van het Duitse bedrijf opgekocht. Dankzij deze plotselinge kapitaalimpuls kon Braun enorm investeren in onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe en betere producten.

Vanaf het begin van de jaren ’90 richtte Braun zich uitsluitend op de zelfverzorgings- en huishoudensmarkt. Het werd al snel een alom bekende naam, evenals de wereldmarktleider op het gebied van foliescheerapparaten.

Braun Scheerapparaten

Hier bekijken we kort de 4 meest recente series scheerapparaten van Braun – de series 3, 5, 7 en 9.

 

Braun Series 3

Braun 3 Series 340S-4 braun scheerapparaatDe Series 3 van Braun is voorzien van het driedubbele ‘vrije drijfsysteem’, waardoor je altijd kort kunt scheren – of je nu één of drie dagen niet hebt geschoren.

Het systeem beschikt over drie verschillende drijvende elementen, waardoor je niet alleen zo kort mogelijk scheert maar ook zoveel mogelijk comfort ervaart, zowel tijdens als na het scheren.

Een deel van dit comfort zit hem in de ergonomische eigenschappen van Braun’s eigen Sensofoil-technologie, waardoor je baard vrij kan bewegen onder de snijdende randen onder het folie. Daardoor worden de trek- en knijpsensaties van sommige andere apparaten vermeden.

 

Braun Series 5

Braun Series 5 scheerapparatenDit is een van de series scheerapparaten van Braun waarbij een schoonmaak- en laadstation wordt meegeleverd als essentieel onderdeel van het systeem. Dit station, waarin je het scheerapparaat plaatst als je klaar bent, zorgt dat je scheerapparaat schoon, hygiënisch, geolied en opgeladen blijft, klaar voor gebruik.

Met zijn vervangbare patronen voor de schoonmaakvloeistof op alcoholbasis kun je je scheerapparaat uit de Braun 5 series altijd in topconditie houden.

De 5 series staat ook bekend om de nieuwe FlexMotion-technologie, waarmee je kunt scheren met minder druk zodat je huid minder irritatie ervaart, terwijl het resultaat verbazingwekkend glad is.

Dit elektrische scheerapparaat is gebouwd om probleemgebieden van je baard aan te pakken. Met gebruik van Braun’s gepatenteerde UltraActiveLeft, in combinatie met het speciaal ontworpen met, volgt de 5 Series gemakkelijk alle contouren, hoekjes, en lastig te bereiken gebieden van je gebied – met een strakke scheerbeurt als resultaat.

De 5 Series kan ook nog volledig onderwater worden gebruikt, zodat je comfortabel zowel nat als droog kunt scheren.

 

Braun Series 7

Braun Series 7 799cc review scheerapparaatDe 7e serie van Braun is technologisch het meest geavanceerd van alle modellen. Deze exemplaren zijn voorzien van de sonische technologie die de contouren van je gezicht kan ‘lezen’, en die het vermogen kan aanpassen van de 10,000 microvibraties die over de messen lopen.

Samen met de sonische technologie werkt ook de OptiFoil-technologie. Dit is het meest geavanceerde proces in Braun’s repertoire. De ergonomisch ontworpen perforaties in dit folie zorgen dat de messen alle haren korter op het gezicht afsnijden dan ooit tevoren.

De 7 Series biedt ook drie afzonderlijke scheermodi, zodat je met dit technologische wonder je scheerervaring verder kunt personaliseren. Je kunt kiezen tussen ‘extra gevoelig’, ‘normaal’, en ‘intensief’, afhankelijk van het deel van je gezicht waarmee je bezig bent, en het scheerapparaat afstellen voor de beste verhouding tussen comfort en resultaat die je maar kunt vinden.

Bij de 7 Series wordt ook een schoonmaak- en oplaadstation inbegrepen om je apparaat in topconditie te houden.

Lees de Braun Series 7 review

 

Braun Series 9

Braun Series 9 9090cc laadstation v2De Rolls-Royce van Braun is, zonder twijfel, de 9 Series. Deze serie scheerapparaten is ontworpen voor comfort, niet snelheid. In combinatie met het inbegrepen Clean&Charge-station zorgt dit apparaat voor de meest comfortabele scheerbeurt van Braun’s assortiment.

Met dank aan een hele lading functies, waaronder de viervoudige SyncroSonic-kop, stevenen deze producten alle andere scheerapparaten voorbij op het gebied van comfort en kortheid.

Braun heeft een naam en reputatie verdiend met dank aan hun voortdurende toewijding aan de toekomst van het foliescheerapparaat. Op dat gebied zijn ze duidelijk kampioen.

Lees de Braun Series 9 review

 

Braun is vandaag de dag een bedrijf waarop Max trots zou zijn. Als één van de belangrijkste scheerapparaatproducenten op aarde opereren ze nog steeds vanuit een modern hoofdkantoor in Duitsland, en zijn ze toonaangevend op het pad vooruit bij iedere nieuwe serie. De Series 9 is nog maar net aangekondigd, dus we zullen nog even moeten wachten op de volgende stap – maar afgaand op de geschiedenis van het bedrijf zal dat absoluut een stap vooruit zijn.

 Het Hoofdkantoor van Braun

Laat je mening horen

Laat een bericht na