Epilator kopen TOP 10 + Hou rekening met deze tips

Iedere vrouw wil er prachtig uit zien, dat kan niemand ontkennen. Het verbaast dan ook niet dat schoonheid de grootste kopzorg van vrouwen blijkt te zijn. Een van de manieren waarop een vrouw het volle potentieel uit haar lichaam kan halen, is door zorg te dragen voor haar huid. Twee belangrijke aspecten aan een goede gezonde huid zijn het verwijderen van overtollige haartjes en dode huidcellen op je lichaam en gezicht. En daarbij is epilatie momenteel de beste technologie die beschikbaar is op de markt om haartjes te verwijderen. Maar een epilator kopen doe je niet zomaar, want de ene kan heel wat verschillen van de andere en zelfs nefast zijn voor je huid. (lees verder onder onze TOP 10)

Wil jij een epilator kopen? Dan zoek je best vooraf even uit welk model er precies bij je past en aan jouw behoeftes kan voldoen. Hieronder vind je enkele belangrijke overwegingen die je moet maken, die elk afzonderlijk een enorme impact kunnen hebben op de verzorging van je huid:

 

Welke soort huid je hebt

Ik geloof dat je op deze vraag normaalgezien al snel het antwoord kan achterhalen. Hoewel de meeste personen beschikken over een normale huid, reageert de huid van anderen erg gevoelig. Wat vrouwen het vaakst als onaangenaam ervaren zijn de pijn, irritatie van de huid en veiligheid die bij (traditionele) scheermethodes komen te kijken.

En juist voor die reden moet je een epilator kopen die overeenkomt met de gevoeligheid van je huid, zodat je niet opgezadeld geraakt met een ruw apparaat die je huid doet scheuren of allerlei vervelende irritaties veroorzaakt. Om het op veilig te spelen, kies je voor een epilator met enkele huid-beschermende functies zoals antimicrobiële wering, hypo-allergische scheertangetjes of een ingebouwd massagesysteem die je huid doet ontspannen. Kortom: zorg ervoor dat de epilator die je kiest goede maatjes kan worden met je huid.

 

Hoe de epilator presteert

Hoe een bepaald apparaat presteert, speelt natuurlijk ook een grote rol. Helaas is het niet altijd even eenvoudig om na te gaan hoe goed een toestel werkt, zonder het apparaat zelf eens uitgeprobeerd te hebben. Echter is er ook goed nieuws: op internet kan je tegenwoordig tal van reviews terugvinden. Een epilator kopen doe je dus niet voor je enkele online reviews op het web hebt nagelezen. Bij online webshops zoals Bol.com, Coolblue of zelfs Wehkamp kan je er honderden terugvinden. Ook op deze blogsite kan je tal van recensies terugvinden.

Niettemin moet een epilator zowel in droge als natte omstandigheden functioneren. De meeste kopers gaan er vanuit dat vrijwel iedere epilator dit doet. Dit is echter niet het geval. Je moet dan ook een epilator kopen die geschikt is voor de situatie waarin je die wil gebruiken. Wie niet op de correcte manier gebruik maakt van het toestel, kan eenvoudig zijn/haar huid irriteren of zelfs doen scheuren.

 

Snelheid niet onbelangrijk

Wie op een veilige manier wil scheren, moet een epilator kopen die meerdere snelheden kan aannemen. Het is dan ook gevaarlijk om een apparaat te gebruiken dat maar beschikt over één enkele snelheidsoptie. Bij sommige huidzones groeien de haren namelijk sneller en dikker dan bij andere, waardoor verschillende epilatiesnelheden een noodzaak zijn. De beste epilator combineert zowel een trage als snellere epilatiesetting waarmee je alle soorten haren en huidzones op je lichaam kan bewerken.

Al wat je moet doen is de snelheid van de pincetten aanpassen aan de dikheid van de haartjes op je huid. Een epilator kopen die slechts over één snelheidsoptie betekent niet alleen dat het resultaat niet overal gelijk zal zijn, maar ook dat pijn en huidirritaties om de hoek luren.

 

Het aantal pincetten

Hetgeen dat de prestaties van de epileerapparaat het meest beïnvloedt, zijn natuurlijk het aantal pincetten of mesjes die het toestel telt. Een groot aantal pincetjes betekent dat het toestel een grotere zone kan bewerken, wat op zijn beurt ervoor zorgt dat je niet te veel tijd verliest aan epileren. Een epilator kopen met méérdere pincetten, doe je echter wel aan significant hoger prijskaartje.

epilator kopen tips

Goedkopere apparaten beschikken meestal over een twintigtal bladen, wat ervoor zorgt dat je natuurlijk iets méér tijd aan je scheerbeurt kwijt bent. Het hoogste aantal pincetjes bevindt zich momenteel op 72, hetgeen je terug kan vinden in de Emoji AP-18.

Daarnaast kan het ook erg pijnlijk zijn om over een grote zone haartjes te verwijderen wanneer je huid nogal gevoelig is of je het nog nooit eerder gedaan hebt. De meest gebruiksvriendelijke epilators beschikken over middelgroot epileeroppervlak. Beginnende scheerders daarentegen moeten bij voorkeur een epilator kopen die wat minder pincetten heeft, voordat ze upgraden naar een ander exemplaar met een groter aantal scheertangetjes.

 

Wat je wil bereiken

Welke epilator jij moet kopen, hangt natuurlijk af van de plaatsen op je lichaam die je wil bijwerken. Een epilator kopen kan je in alle vormen en kleuren, want voor vrijwel elk plekje op je lichaam bestaat er wel een oplossing. Ook zijn er een aantal fabrikanten die een “all-in-one”-epilator aanbieden die alle plekjes op het lichaam kan bewerken, van gevoelige zones zoals de schaamstreek tot de oksels en het gelaat.

Een afzonderlijke epilator kopen voor iedere plaats op je lichaam kunnen we niet echt verstandig noemen, of je moet wel beschikken over een héél diepe buidel. Je bent het best af met een exemplaar dat je kan aanpassen met opzetstukjes en kan gebruiken om de meest gebruikelijke plekken op je lichaam te epileren.

 

Hoeveel een epilator kopen moet kosten?

Geld is voor iedereen van belang, maar vaak heeft de éne persoon er wel meer dan de andere. Gelukkig moeten diegenen die een epilator kopen, geen grote hap uit hun budget aan de kant schuiven. Epilators zijn geen ongelofelijk dure apparaten, zeker wanneer je de aankoop van dergelijk toestel bekijkt als een investering die tenminste enkele jaren zal meegaan.

Dat is trouwens één van de zaken die ik het meest waardeer. Het is geweldig dat iedereen de kans kan krijgen om zich te ontdoen van die vervelende haartjes, zonder sterk te investeren in het hele proces.

Zo is het mogelijk om vanaf een dertigtal euro een simpel maar kwalitatief apparaat met snoer aan te schaffen, terwijl een groter budget (pakweg honderd euro) je al gauw een aardig toestel oplevert met een aantal leuke accessoires, waaronder pincetten waar je tot op 0.5 mm nauwkeurig haartjes mee kan afscheren!

Zelfs een goedkope epilator van 30 euro kan haartjes efficiënt verwijderen en je helemaal tevreden maken. Kwalitatievere exemplaren, zoals draadloze toestellen die je onder de douche kunt gebruiken, komen met meer opzetstukjes (zoals accessoires voor het gelaat of de gevoelige huid). Deze zijn natuurlijk een stuk duurder. Een dergelijke epilator kost je toch al gauw een honderdtal euro’s. Wanneer je gretig gebruik wilt maken van de handige, bijgeleverde opzetstukjes, moet je zelfs bij die prijs niet twijfelen.

> bekijk onze epileerapparaat TOP 10 >

 

Stroomvoorziening van het toestel

Epilators worden ofwel voorzien van stroom door draadloze batterijen (draadloos) of met een snoer dat rechtstreeks in het stopcontact wordt ingebracht. De meeste epilators die je zowel in droge als natte omstandigheden kan gebruiken zijn draadloos. Het voordeel van draadloze epilators ligt hem in het feit dat ze een stuk draagbaarder en erg gebruiksvriendelijk zijn. Een zakenvrouw die on-the-go wil scheren, moet dus een epilator kopen met een ingebouwde, herlaadbare batterij.

Echter kennen draadloze modellen dan ook weer één voor de hand liggend nadeel: je moet ze vrijwel na ieder gebruik opnieuw opladen, zodat je nooit tijdens een scheerbeurt zonder stroom valt. Beeld je in dat je je lichaam hebt voorbereid op een grondige scheerbeurt, maar de batterijen leeg blijken te zijn. Dat zou nogal balen zijn, niet?

Exemplaren met een draad hebben dan weer het voordeel dat je ze enkel in een stopcontact moet steken, waarna je er onmiddellijk mee aan de slag kunt gaan. Draadloze epilators daarentegen moet je eerst een uur of langer opladen voor je ze kunt gebruiken. Daarnaast zijn epilators met snoer wel nogal gelimiteerd qua functies, omdat ze niet kunnen gebruikt worden in droge omstandigheden. Een epilator kopen doe je dus best nadat je nauwkeurig de afweging hebt gemaakt tussen alle voor- en nadelen van beide modellen.

 

Kwalitatieve merken en producten

Hoewel de markt overspoeld wordt door verschillende merken, zijn er aantal vaste waarden terug te vinden die niet alleen beschikken over epilators die passen binnen ieders budget, maar ook een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding aanbieden. Wie nog nooit heeft geëpileerd moet bij voorkeur een epilator kopen bij één van de onderstaande merken.

 

Braun

Braun wordt gezien als de marktleider wat betreft epilators en andere scheerapparaten. Het Silk-Epil assortiment heeft in het verleden aangetoond dat het erg succesvol is en combineert strak, kleurrijk en duurzaam ontwerp met een redelijke prijs die iedereen kan betalen.

braun epilator kopen

Philips

De Satin Perfect productlijn is één van de meest populairste epilators op de markt. Zowat alle modellen van Philips kunnen gebruikt worden om zowel droog als nat te epileren.

 

Emoji

Het nieuwste model van Emoji komt met maar liefst 72 (!) pincetten – het meeste aantal scheerbladen dat je in eender welke epilator kan terugvinden die beschikbaar is op de markt. Het grote aantal mesjes betekent dat men per veeg een grotere zone kan bewerken. Een epilator kopen bij Emoji kan wel al gauw een aardige duit kosten.

 

Panasonic

Hoewel Panasonic al sneller met televisies of andere scheertoestellen wordt gelinkt, moet het haar epilators zeker niet wegsteken in de onderste lade van de kast. Met name de Panasonic ES-WD51-P kan tegelijkertijd epileren, scheren en trimmen. Een toppertje!

Het juiste merk kiezen blijft natuurlijk een erg persoonlijke keuze en hangt af van een aantal verschillende factoren, zoals de aangeboden functies, het budget waarover je beschikt, het ontwerp van de epilator en hoe deze werkt – hoewel sommige vrouwen een epilator met een groot aantal pincetten verkiezen, vinden andere deze ongelofelijk pijnlijk en kiezen ze liever voor een model dat de haartjes trager verwijdert.

 

Vervangingsonderdelen

Een epilator kopen bij één van de bovenstaande merken brengt ook nog ander groot voordeel met zich mee: vervangingsonderdelen. Het is namelijk erg eenvoudig om nieuwe onderdelen te vinden voor epilators van deze merken, én dat aan een redelijke prijs. Hoewel je normaalgezien één of twee jaar recht hebt op consumentengarantie, kan het zijn dat diegenen die een gebruikt apparaat aankopen onmiddellijk op zoek moeten gaan naar een nieuwe kop of oplader.

Wanneer de garantietermijn van de epilator nog niet verlopen is, kan je deze natuurlijk ook terugsturen voor eender welke reparatie of vervanging van een bepaal donderdeel, zolang de fout bij de fabrikant ligt natuurlijk.

 

Een tweedehands of nieuw exemplaar?

Een tweedehandse epilator kopen kan voordeliger zijn voor je budget, maar natuurlijk moet je ook een aantal andere factoren in overweging houden. Sommige gebruikte epilators die je op het internet kunt terugvinden bevinden zich in perfecte staat, maar hygiëne en het aantal functies staan centraal.

Uiteraard is een nieuwe epilator kopen een hygiënischere optie, maar het betekent ook dat je meer geld moet spenderen dan aan een gebruikt model op Marktplaats.nl, zoekertjes.net of 2dehands.be. Daarnaast zijn de specifieke functies van het apparaat ook van belang. Kijk goed uit of het toestel voldoet aan jouw eisen.

De toestand waarin het apparaat zich bevindt moet daarnaast nauwkeurig vermeld staan in de productomschrijving, waar ook defecten of schade zullen vermeld staan. Het is dus erg belangrijk dit goed door te lezen wanneer je overweegt een tweedehandse epilator aan te kopen.

> bekijk onze epileerapparaat TOP 10 >

 

In een notendop… de perfecte epilator kopen

Uiteraard bestaat er niet zoiets als de ‘perfecte’ epilator. Welke epilator het best bij jou past hangt af van je stijl, de features die je wenst, je persoonlijk budget en prefereerde merk. Op het internet vind je tal van merken die kwalitatieve epilators aanbieden aan een zacht prijsje.

Een van de meest belangrijke factoren die je moet overwegen is of je de epilator enkel op je droge benen zal gebruiken of ook in douche en bad? Een draadloos zogenaamd ‘wet & dry’ model kan je gebruiken in natte omstandigheden – je kan dergelijke epilators niet gebruiken terwijl ze aan het opladen zijn. Daarentegen kan je een toestel met snoer gebruiken op droge benen, biedt het net dat ietsje méér ‘power’ en loop je niet het risico dat je bent vergeten om het toestel op te laden.

Een andere factor die je in het oog moet houden, is het aantal pincetten op het apparaat. De duurdere modellen komen vaker met een groter aantal pincetten, waardoor deze ideaal zijn om haar te verwijderen over een groter oppervlak. Dit kan echter bijzonder pijnlijk zijn, zeker voor diegenen die nooit eerder een epilator gebruikt hebben. Wie nog nooit heeft geëpileerd, moet dus een epilator kopen met een gemiddeld aantal mesjes en wat ervaring opdoen, voordat je overstapt op een duurder, groter exemplaar.

LEES OOK:

Laat je mening horen

Laat een bericht na