Wat is de Beste Aftershave voor Mannen?

Tijdens het scheren wrijf je een vlijmscherp stalen voorwerp meermaals over je gezicht. Dit kan je gezicht. Dit kan je gezicht danig aantasten als je niet voorzichtig bent. Gelukkig is er een product ontwikkeld om dat nare probleem wat te verhelpen: Aftershave. Iedereen heeft een andere huid en er bestaan verschillende soorten scheren voor verschillende huidtypes. Je zal er dus enkele moeten proberen om erachter te komen welke het beste bij je huid past.

We wilden je toch graag helpen en daarom stelden we deze lijst samen met onze favoriete producten.

 

Hoe Gebruik je Aftershave?

Het belangrijkste is je gezicht voorbereiden op de behandeling. Mits een goede voorbereiding helpt een aftershave je huid prima te herstellen. Het zal voor iedereen anders zijn, maar dit is een proces dat voor ons goed werkte.

Na het scheren:

  1. Spoel je gezicht af met warm water. Dit verwijdert alle zeep, zowel zichtbaar als uit je porieën. Dit kan de irritatie van je huid verminderen.
  2. Droog je gezicht met een handdoek. Je gezicht met een handdoek afdrogen verwijdert de zeepdeeltjes van je gezicht en geeft het wat rust.
  3. Spoel je gezicht af met koud water. Dit verstevigt je huid en sluit je porieën. Koud water voorkomt infectie, eigenlijk huidirritatie. Het is alsof je een icepack op een gezwollen enkel zou leggen.
  4. Gebruik je favoriete aftershave. Breng je aftershave aan met cirkelende bewegingen. Laat het een minuutje inwerken terwijl je de omgeving opruimt.
  5. Gebruik een vochtinbregende crème of aftershave balsem. Deze stap is optioneel, maar het is een goede optie voor vele kerels. Vooral als je huid snel uitdroogt na het scheren. Als je van plan bent je gezicht later nog te wassen kan je het beter dan doen; je gezicht zal aanzienlijk droger zijn.

 

Onze top-5 aftershave

Al deze aftershaves zijn een goede investering. Zorg er vooral voor dat je er een vindt die bij je gezicht past (Met een vette huid vermijd je glycerol maar beter.) Iedere aftershave in deze lijst is verkrijgbaar op Bol.com.

 

Floid Blue Aftershave

Floid Blue is een gemiddelde aftershave met een lekker tradtionele geur. Het is een geur die nog het meeste doet denken aan oude kapperszaken. Sommigen beschrijven het als een lederen, verse geur. En de verpakking draagt bij aan die ervaring: Een doorschijnend glazen potje met een donker deksel en een ouderwets label. Geen hip gedoe, allemaal zeer traditioneel.

Hoewel Floids beweert dat hun aftershave “licht muntig” is, wij vonden het meer doorschemeren dan eerst vermoed. Bereid je dus maar voor dat het verfrissend zal zijn, ondanks minder alcoho te bevatten dan andere aftershaves.

 

Floris No. 89 Aftershave Balsem

Floris No.89 is een topproduct, en dat zie je aan het prijskaartje. Hij is dan ook buitengewoon, o alle vlakken. Dit is de aftershave die James Bond droeg in de Ian Flemming-romans. Het is een wat sterkere aftershave die geweldig goed bevochtigt, een geweldige optie dus voor mannen met een droge huid (Zou James Bond een droge huid hebben?).

Floris No.89 is een sterk geurende aftershave, dus kijk uit met welke scheerzeep/scheerschuim je het combineert (Tenzij die geurloos is, uiteraard), en meestal heb je geen cologne meer nodig. De geur is een combinatie van lavendel en bergamot met een stevige toets appelsien, en om het geheel af te ronden; vage kruidenaroma’s zoals nootmuskaat en sandelhout. Eén van de belangrijkste eigenschappen is dat de geur de hele dag blijft hangen, perfect voor ochtenden.

 

Musgo Real Aftershave, Klassieke Geur

Musgo is een klassieke aftershave, geïmporteerd uit Portugal. Het is geschikt voor mannen met een normale huid. Musgo paste voegden onlangs aloë vera toe aan het recept, en we zijn er dol op. Het heeft een opmerkelijk kalmerende werking op de huid – anders dan die aftershaves die je gezicht verlammen met de koude.

De geur houdt het midden tussen vetiver en patchoeli – erg mannelijk, misschien niet voor iedereen geschikt. We raden deze aftershave aan voor herfstochtenden, in combinatie met geurloos scheerschuim. Indien je het wil gebruiken met een cologne ga je best voor een zachte bloemengeur.

 

D.R. Harris Arlington Aftershave Milk

Dit is een andere gemiddelde aftershave, het beste geschikt voor heren met een gemengde huid. Het heeft meer weg van een lotion dan een traditionele aftershave (koel en waterig). De kleur is melkachtig en bevat geen alcohol, dus deze aftershave prikt niet.

De kracht van dit product schuilt in de helende werking. Het vermindert aanzienlijk de roodhuid en irritatie van de huid. Ook is deze aftershave vrij bevochtigend, dus niet geschikt voor mannen met een vette huid. Het is een klassieke Engelse geur – mannelijk maar niet overwelmend. We raden D.R. Harris aan in de winter, wanneer je huid dat extraatje nodig heeft.

 

Lucky Tiger Aftershave & Gezichtstonic

Met een kostprijs van ongeveer €10 is Lucky Tiger de beste aftershave voor beginners. De geur is een mix tussen appelsien en andere citrusvruchten, echt een heerlijke lucht. In tegenstelling tot de meeste aftershaves is deze geur ontwikkeld om na een tijdje af te nemen. De geur blijft dus niet zo lang hangen, maar dat laat ruimte voor andere luchtjes.

 

Tags:

Laat je mening horen

Laat een bericht na