Welk is het beste Elektrisch Scheerapparaat?

Je bent een man die vaak onderweg is. En je geeft om je stijl. Je ziet er altijd verzorgd uit, maar al dat scheerschuim en hete-handdoeken-gedoe passen gewoon niet in je schema. Je wil de knop omdraaien en je van je stoppelbaard ontdoen, je tas grijpen en de deur uitwandelen. Dan is een elektrisch scheerapparaat precies wat je nodig hebt. Het is lang niet eenvoudig een goed apparaat te vinden, dus stelden we dit samen – een allesomvattende gids die jou zal helpen het beste elektrische scheerapparaat te vinden.

Onze TOP 10:

RangScheerapparatenGebruikOpladenPrijs
nr1Braun Series 950m1u€€€
2Philips S9711 Series 900050m1u€€€
3Braun Series 7 7880CC50m1u€€€
4Philips S9031 Series 900050m1u€€€
5Philips S7780 Series 700050m1u€€€
6Philips S9111 50m1u€€€
7Braun Series 5 5195cc50m1u€€€
8Philips S7510 Series 700050m1u€€
9Braun Series 3 3010BT45m1u€€
10Philips AquaTouch S542045m1u
RangScheerapparatenGebruikOpladenPrijs
nr1Braun Series 950m1u€€€
2Philips S9711 Series 900050m1u€€€
3Braun Series 7 7880CC50m1u€€€
4Philips S9031 Series 900050m1u€€€
5Philips S7780 Series 700050m1u€€€
6Philips S9111 50m1u€€€
7Braun Series 5 5195cc50m1u€€€
8Philips S7510 Series 700050m1u€€
9Braun Series 3 3010BT45m1u€€
10Philips AquaTouch S542045m1u

Direct naar:


 

Soorten Elektrische Scheerapparaten

Elektrische apparaten komen onder twee vormen: Vibrerend en roterend. We laten de discussie over welke beter is in het midden; ze werken beiden en veel hangt af van persoonlijke voorkeur. Dit is een voorbeeld van een vibrerend model. Het heeft 2 à 3 lange, rechte stroken, ook wel folies genoemd, die de bladen bedekken. Wanneer je het aanzet verdwijnt het haar in de gaatjes in de folie, de bladen bewegen heen en weer om het haar te knippen.

Dit is een voorbeeld van een roterend scheersysteem. Meestal heeft het 3 à 4 zwevende ronde koppen. Herinner je hoe je moeder je als kind vertelde je vingers niet in de ventilator te stoppen?


Voordelen van een elektrisch scheerapparaat

 • Je hebt het druk.
  Er is geen weg omheen: Elektrisch scheren is gewoon een hoop sneller dan traditioneel nat scheren. Nat scheren mag dan wel nauwkeuriger zijn, je doel is niet een babygladde smoel te hebben en je wil er vooral niet te veel tijd aan besteden. In dat geval kan elektrisch scheren je zeker enkele minuten besparen.
 • Je bent lui.
  Het is ook een pak gemakkelijker. Je grijpt het gewoon vast, drukt op de knop, wrijft het over je gezicht en bam – je bent klaar. Als scheren meer als een karwei dan een kunst aanvoelt ben jij misschien de perfecte kandidaat voor elektrisch scheren. Een snelle pro-tip voor zij die superlui zijn: Overweeg een goede neushaartrimmer.
 • Maar je geeft nog steeds om de kwaliteit.
  Investeren in een kwalitatief elektrisch scheerapparaat bezorgt je goede, consequente resultaten. Het doet wat het moet doen en geeft je de look die je wil zonder te veel offers. Echt, het enige verschil tussen elektrisch en nat scheren is nabijheid en de ervaring. Als deze dingen niet hoog in je prioriteitenlijst staan ga je best voor elektrisch.
 • Je houdt niet van een hoop onderhoud.
  Als je bijvoorbeeld een open scheermes gebruikt moet je iedere drie à vier beurten het blad vervangen. Hoewel je nog steeds een beetje onderhoud zal hebben aan je elektrische apparaat zal het toch al een pak minder zijn. De meeste producenten zullen je aanraden de bladen ieder jaar te veranderen. Dus dat zijn een pak meer scheerbeurten alvorens het nieuwe bladen nodig heeft.

 

Lees ook:


 

Scheerapparaten die de TOP10 net niet haalde

Braun Series 7

Braun Series 7 799cc review beste scheerapparaat

[lees de uitgebreide Braun 790cc review]

De Braun Series 7 is één van de beste apparaten op de markt. De meeste fora zijn het hierover eens. Wij denken persoonlijk ook dat dit het beste is op alle gebieden. En het belangrijkste? Dit apparaat biedt je een uitstekende scheerbeurt. Braun schept graag op over zijn gepatenteerde technologie wat inhoudt dat de bladen extreem snel vibreren – tot 10000 trillingen per minuut zelfs. Dit vertaalt zich in een supergladde scheerbeurt met weinig tot geen getrek en gesleur. Denk eraan; als je een zwaard zwaait, hoe sneller je het kan wiegen des te gemakkelijker snijdt het door materie. Zelfde concept.

Daarbij komt dat het 100% waterdicht is en een handig LCD-scherm heeft. Het verandert uiteraard niets aan het prestatievermogen, maar het geeft je wel het gevoel dat je een fighterjet bestuurt. Of dat je Tom Cruise bent in Minority Report. Gewoon één van de coole snufjes op dit apparaat. Het komt ook met een geweldig onderhoudssysteem, wat grotendeels instaat voor de kostprijs  Met een kostenplaatje van ongeveer €150 is het allesbehalve goedkoop, maar het is een knap staaltje technologie en zou een hele tijd moeten meegaan.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Panasonic ES-LV65- elektrische scheerapparaatbeste elektrische scheerapparaat Panasonic ES-LF51-S803

De Panasonic ES-LV65 is een vibrerend apparaat met 4 bladen dat zowel nat als droog scheert. De 4 verschillende bladen maken niet zo’n verschil, maar we merkten wel dat ze wat dichter op de huid scheerden dan de anderen. Je kan ook de kop bijstellen, wat het ideaal maakt voor je nek en kaaklijn. De messen bewegen aan 14000 trillingen per minuut – nog sneller dan de Braun Series 7, een gladde scheerbeurt is dus gegarandeerd. In tegenstelling tot andere apparaten op de lijst komt deze met een reistas en AC-adaptor; zo kan je het zonder problemen overal meenemen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Philips Powertouch PT860 scheerapparaat

beste elektrische scheerapparaat philips powertouch 5000 serie PT860

Je vraagt je vast af wat dit apparaat op de lijst doet. Het moet duidelijk onderdoen voor de andere vier kandidaten op onze lijst. Dus waarom vermelden we het? Omwille van de prijs. Het kan verbazingwekkend moeilijk zijn een degelijk apparaat te vinden dat je bankrekening heel laat. De Philips PT860 slaagt erin. Het is één van de beste apparaten voor dat geld en een goed model om mee te beginnen alvorens men zich waagt aan een wat geavanceerder scheerapparaat.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

4 Opmerkingen
 1. Beste,

  Ik ben op zoek naar een scheerapparaat voor zowel een zware baardgroei als een gevoelige huid.

  Welk scheerapparaat zouden jullie mij aanraden?

  Met vriendelijke groeten,

  Daan Dekens

 2. Gewoon nat scheren, maakt niet uit welk merk, wel 6 mesjes. Kruitvat is zelfs genoeg. En dan vergulde hand kwast!!!!!! En vergulde hand scheerschuim ( in zo’n blauw, geel potje. Echt, werkt 10 keer beter dan electrisch!! Dacht een keer… ik koop een braun, 180 euro. Het enige voordeel van dat ding is dat je hem 6 keer tegen een boom aan kan gooien en dat hij nog niet stuk is.

 3. Welke raden jullie aan voor het scheren van het hoofd, het hoeft niet 100% kaal te zijn maar wel korter dan een tondeuse en comfort in gebruik is ook waar ik naar zoek.

 4. Hallo,

  Ik ben opzoek naar een scheerapparaat op direct 230v ( dus geen gelijkstroom )
  Omdat deze veel krachtiger zijn.

  Weet iemand of dit nog bestaat ?

Laat een reactie achter