Beste baardtrimmer kopen TOP 10 | met reviews & kooptips

Wil je de beste baardtrimmers van dit moment kopen?

Beste baardtrimmer kopen TOP 10Het hebben van een baard betekent niet dat je onverzorgd bent. Om er op je best uit te zien, moet een baard goed verzorgd en zorgvuldig getrimd worden. Om dit doel te bereiken heb je de beste baardtrimmer nodig. Gebruik hiervoor onze TOP 10 lijsten of vergelijk en lees onze trimmer reviews.

Er zijn altijd wel wat mannen die zich liever scheren, maar nu en dan is een baardje opnieuw in de mode. Andere mannen kiezen ervoor om hun baard te laten groeien omdat ze zich er simpelweg goed bij voelen. Een baard hebben, betekent natuurlijk niet dat je je gezicht moet verwaarlozen: een man ziet er op zijn best uit wanneer zijn baard gelijk getrimd is en goed wordt verzorgd. En daar komt natuurlijk de baardtrimmer bij kijken, je hebt ze voor elk type baard. Ontdek hier onze top 10.

Ga direct naar:


 

Onze beste baardtrimmer TOP 10

BaardtrimmerslengteGebruikOpladenRating
Philips Series 9000 BT92970,4 -7 mm80m60m4,7
Philips OneBlade Pro QP65200.4 - 10 mm90m1u4,7
BaByliss For Men SH510E0,4 - 12 mm40m1,5u4,7
Braun BT50901 - 20 mm50m1u4,6
Wahl Stainless Steel Advanced0,5 - 25 mm240m1u4,6
Philips BT75100,5 - 10 mm75m60m4,5
Babyliss E886E for men0,4 - 10 mm1u1,5u4,5
Remington MB41100,4 - 5,5 mm40m1,5u4,4
Philips BT55150,4 - 7 mm70m60m4,3
Remington MB40451,5 - 18 mm2,5u3,5u4,2

Nog geen keuze gemaakt? Bekijk onze TOP 3 per baardstijl


 

koopgids baardtrimmersWaar moet je op letten als je een baardtrimmer kopen gaat?

Bij het kopen van een baardtrimmer zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten.  Hou hier zeker rekening mee. Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

Vergeet niet dat een baardtrimmer helemaal geen tondeuse of scheerapparaat is. Hoewel het technisch wel mogelijk is om je baard te verzorgen met een tondeuse, zal het geen aangename ervaring worden.

Verschil?

Een tondeuse is namelijk geschikt om het haar op je hoofd mee af te scheren, maar de bredere tanden en ruimte tussen de mesjes zorgen ervoor dat het apparaat niet efficiënt is wanneer het op baarden en snorren aankomt. Bovendien maakt het grote formaat van een haartrimmer het een stuk moeilijker om gedetailleerd te werk te gaan (en loop je een hoger risico om zomaar plots een stuk van je baard af te scheren).

Een elektrisch scheerapparaat aan de andere kant, welja, daar kan je enkel mee scheren. Dat toestel is niet geschikt om je baard tot in de puntjes te bewerken, maar eerder om je van al dat haar te ontdoen. Wie enkel uit is op een stoppelbaard, kan beter de beste baardtrimmer kopen.

 

1

Prijs

Voordat je een baardtrimmer koopt, let je uiteraard op de prijs. Let er echter ook op dat een goedkope baardtrimmer niet altijd de beste optie is. We raden je aan om je opties tegen elkaar af te wegen en het beste wat je je kunt veroorloven te kopen. Een fatsoenlijke trimmer hoeft niet duur te zijn, maar je wilt wel iets dat vele jaren meegaat. Een baardtrimmer moet erg functioneel zijn. Zo moet hij bijvoorbeeld makkelijk te bedienen zijn en een baard met elke willekeurige lengte kunnen trimmen. Er zijn bepaalde merken die indrukwekkende trimmers voor een erg redelijke prijs aanbieden, dus houd koopjes zeker in de gaten.

 

2

Gebruiksvriendelijke bediening

De beste baardtrimmer zal normaal gesproken erg eenvoudige besturingen hebben, welke makkelijk gebruik mogelijk maken. Sommige modellen zijn ontwikkeld met ergonomie in gedachten, terwijl bij andere hier niet op gefocust wordt. Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de besturing eenvoudig voor je is en je de baardtrimmer met een hand kan gebruiken. Vermijd zware baardtrimmers wanneer mogelijk, want deze kunnen niet alleen vermoeiend zijn, maar zijn ook minder draagbaar en niet altijd de beste optie voor reizen.

 

3

Goede kwaliteit

Probeer voor gerenommeerde merken te kiezen, zelfs als dit betekent dat je iets meer moet betalen. Als gebruiker kan je er dan op vertrouwen dat je een goede garantie krijgt. Betrouwbare bedrijven zullen goede voorwaarden bieden voor wanneer hun apparaat stuk gaat. Je kan ook goedkope Chinese modellen op de markt vinden en deze zijn niet allemaal slecht, maar wanneer je tegen problemen aanloopt is het erg moeilijk om dit op te lossen en ze zijn grotendeels onbewezen. Als je besluit om een te kopen, dan is het een beetje een gok.

 

4

Uitstekende functies

Wanneer je een baardtrimmer gaat kopen, dan moet je ervoor zorgen dat je waarde voor je geld krijgt. Sommige baardtrimmers worden geleverd met verscheidene functies en accessoires en als dat is wat je wilt, dan is dat natuurlijk mooi. Zo niet, dan kan je je beter focussen op een trimmer die alleen maar gericht is op trimmen. De messen die gebruikt worden is waarschijnlijk de belangrijkste factor, omdat je niet wilt dat er aan je haar getrokken wordt en trimmen zonder pijn is waar je naar moet zoeken. De meeste modellen werken prima op een gevoelige huid en ze veroorzaken bijna nooit dezelfde irritatie als scheren. Een draadloos model kopen is geweldig als zonder gedoe op elke locatie wilt trimmen. Ze zijn erg draagbaar en je hoeft je geen zorgen te maken over kabels die in de weg zitten of de aanwezigheid van een stopcontact.

 

5

Oplaadbare baardtrimmer of met snoer?

Niets is eenvoudiger als een baardtrimmer die van stroom voorzien wordt door een herlaadbare batterij. Sommige modellen moet je helaas in het stopcontact steken – wat betekent dat er een kabel in de weg hangt, die het trimmen moeilijker maakt. Een oplaadbare trimmer daarentegen kan je simpelweg opladen wanneer je tijd hebt en draadloos gebruiken. Het apparaat is klaar wanneer jij er klaar voor bent – maar dan mag je natuurlijk niet vergeten op het toestel regelmatig op te laden.

Tegenwoordig komen heel wat modellen met lithium-ion-batterijen, die een sterke boost in capaciteit leveren en een langere levensduur hebben in vergelijking met de oude, traditionele nikkel-metaalhydroxide-batterijen. Het valt wel op te merken dat sommige modellen gebruikt kunnen worden terwijl ze aan het stopcontact opladen, hoewel dit eerder een uitzondering dan de regel is.

hoe je baard trimmen met een baardtrimmer


 

TOP 3 per baardstijl / baardlengte

Trimmer voor stoppelbaard trimmer voor korte baard trimmer voor lange baard

Of je nou een stoppel- korte of lange baard hebt, wij hebben de beste baardtrimmer per baardstijl voor je op een rij gezet. In onze lijst staan alleen de baardtrimmers van de hoogste kwaliteit. Nog inspiratie nodig voor een look, bekijk hier onze coole baard modellen gids voor hipsters

Direct naar baardtrimmers voor jouw baardstijl:


 

Beste baardtrimmer voor een stoppelbaard

Onze TOP 3 baardtrimmer voor een stoppelbaard op een rij:

1: Philips Series 7000
2. Philips Series 5000
3. Panasonic ER-GD60
Mooi ontwerp
Waterbestendig
Alle huidtypes
Krachtig zuigsysteem
Goede accuduur
Efficiënte messen
Makkelijk te onderhouden
Speciaal voor gevoelige huid
Perfect voor styling
bekijk
bekijk
bekijk

 

1. Philips Series 7000

Philips Series 7000 baardtrimmer review

Details

 • Goed ontwerp: Een mooie van deze baardtrimmer, is dat je hem zonder snoer kan gebruiken. Geniet van een fijne, soepele, droge trimbeurt met dit apparaat. Zodat je je baard niet meer in hoeft te smeren met olie voordat je gaat trimmen. Je wordt op de hoogte gehouden van de accustatus, zodat je weet wanneer je hem op moet laden. Hij werkt ook met een universeel voltage, dus je kan hem in elk land gebruiken. De kwaliteit is uitstekend en je kan er dus vanuit gaan dat hij vele jaren mee zal gaan. De uitstraling van de trimmer is prachtig en daarnaast is hij ook lichtgewicht.
 • Krachtig zuigsysteem: Dit is een van de beste baardtrimmers, omdat hij een erg krachtige zuiger heeft, welke bijna alle haren opvangt, zodat je geen zorgen hoeft te maken over de schoonmaak naderhand. We hebben dit model op verschillende baarden uitgeprobeerd en alle testen waren succesvol. Kortom, dit is een baardtrimmer die perfect is voor de man die op elk moment zijn baard wil trimmen, zelfs onderweg.
 • Makkelijk onderhoud: Als gebruiker zal je enorm veel plezier beleven aan dit apparaat, aangezien je niet een hoop tijd hoeft te besteden aan de schoonmaak. Je kan de messen makkelijk verwijderen en ze afspoelen, waarna ze direct klaar zijn voor je volgende trimbeurt. Er is een antistatisch reservoir waar haar in opgeslagen wordt en welke je makkelijk kan legen in een prullenbak. Dit is geweldig als je het huis deelt met meerdere personen.
 • Betrouwbare prestaties: Dit model heeft een dubbele laag messen, zodat je je baard, bakkebaarden en snor erg goed kan stijlen. Dit is perfect voor personen met een gevoelige huid en deze personen kunnen de trimmer zonder problemen gebruiken. Je kan in principe verwachten dat je je baard twee keer zo snel trimt als conventionele baardtrimmers. Al met al is er geen twijfel over mogelijk dat dit een geweldig product is.
 • Deze baardtrimmer is binnen een uur volledig opgeladen
 • Je hebt toegang tot ongeveer 20 instellingen; dit maakt de trimmer erg divers
 • Je kan de trimmer met of zonder snoer gebruiken
Vergelijk prijzen nu bij:

 

2. Philips Series 5000

Details

Philips Series 5000 baardtrimmer review

 • Messen voor gevoelige huid: De trimmer heeft speciale messen die ontwikkeld zijn voor personen met een gevoelige huid. Dus ongeacht je huid zal je elke keer van een soepele trimbeurt kunnen genieten. De messen slijpen zichzelf, dus je hoeft je nooit zorgen te maken dat ze bot worden en daardoor voor irritatie zorgen. De punten van de messen zijn ook aardig afgerond, wat elke vorm van huidirritatie zal elimineren.
 • Goed ontwerp: Het ontwerp van deze baardtrimmer is erg comfortabel, functioneel en mooi. De besturingen zijn erg eenvoudig om te gebruiken.
 • Waterbestendig: Het schoonmaken van de trimmer is helemaal niet moeilijk, aangezien je hem simpelweg onder de kraan kan houden. Door het waterdichte ontwerp hoef je je geen zorgen te maken dat hij stuk gaat.
 • Uitstekende accuduur: Vergeleken met de prijs van duurdere modellen is dezelfde gebruikstijd van ongeveer een uur erg mooi. En aangezien hij op een universeel voltage werkt, kan je hem overal ter wereld gebruiken.
 • Gebruiksvriendelijk: Dit is een van de meest gebruiksvriendelijke trimmers. Er zijn 17 verschillende instellingen waar je uit kan kiezen, dus je kan je baard op elke manier stijlen. En aangezien je dit model snoerloos kan gebruiken, is het zelfs mogelijk om je baard al lopend bij te werken. Dit is een perfect product voor jonge professionals die constant onderweg zijn.
 • De zelfslijpende technologie helpt om de messen altijd scherp te houden
 • Makkelijk onderhoud
 • Zeer betrouwbaar en perfect voor personen met een gevoelige huid
Vergelijk prijzen nu bij:

 

3. Panasonic ER-GD60

Details

Panasonic ER-GD60 baardtrimmer review

 • Droog en nat gebruik: Het mooie aan deze baardtrimmer, is dat hij zowel nat als droog gebruikt kan worden. Hij heeft erg gebruiksvriendelijke besturingen, dus zelfs een beginner zal geen problemen hebben om hem te gebruiken. De motor heeft een goede hoeveelheid kracht en door het ontwerp kan de trimmer goed over de contouren van je gezicht bewegen zonder ongemak te veroorzaken.
 • Goede messen: De messen op dit product zijn erg efficiënt en ze geven je de best mogelijke trimbeurt. Je hebt toegang tot 20 verschillenden instellingen en kan dus experimenteren met verschillende stijlen. De messen slijpen zichzelf, wat de levensduur verlengt. Zelfs na meerdere scheerbeurten kan je er vanuit gaan dat de messen elke keer super scherp zijn. Dit apparaat werkt ook goed op volle baarden.
 • Prachtig ontwerp: Het ontwerp van deze baardtrimmer is erg mooi en de afwerking is ook stevig. Dit is duidelijk een product dat gebouwd is om het lang uit te houden.
 • Werkt op alle huidtypes: Het mooie van deze trimmer, is dat hij geschikt voor alle huidtypes. Dus als je een erg gevoelige huid hebt, dan kan je hem nog steeds zonder problemen gebruiken.
 • Heeft een oplaadbare accu
 • Erg makkelijk om schoon te maken en te onderhouden
 • Oplaadstandaard wordt meegeleverd
Vergelijk prijzen nu bij:

 

Beste baardtrimmer voor een korte baard

Onze TOP 3 baardtrimmer voor een korte baard op een rij:

1.Philips Series 3000
2. Braun BT3020
3. Wahl Groomsman
Brede toepasbaardheid
Snoerloos te gebruiken
Zeer gebruiksvriendelijk
Stevige opzetstukken
Led-indicator voor accustatus
Uitstekende accuduur
Uitgebreide instellingen
Uitgebreide instellingen
Vele accessoires meegeleverd
Bekijk
Bekijk
Bekijk

 

1. Philips Series 3000

Details

Philips Series 3000 review

 • Effectieve trimkop: Het goede van deze trimmer, is dat je een volledige trimkop en niet een ‘mini’ model krijgt. Dit is perfect voor wanneer je grote stukken van je baard wilt trimmen zonder hiervoor een kam te hoeven gebruiken.
 • Diverse instellingen: Met deze baardtrimmer worden verschillende opzetstukken meegeleverd met uiteenlopende lengtes van 9, 5, 3, 2 en 1 mm. Deze zijn erg goed om je baarden met verschillende lengtes en volheid te trimmen.
 • Brede toepasbaarheid: Je kunt met de trimmer ook het haar van je oren en neus zonder ongemak trimmen. Als je een gevoelige huid hebt, dan kan je dit model ook zonder problemen gebruiken. De gebruiksvriendelijke besturingen zorgen ervoor dat je een goede trimbeurt zonder gedoe kan bereiken.
 • Stevige opzetstukken: De opzetstukken die meegeleverd worden met deze trimmer kunnen een hoop misbruik weerstaan en zullen het lange tijd volhouden.
 • Wasbare messen: Net als vele andere baardtrimmers kan je de messen onder de kraan houden, zodat de schoonmaak erg makkelijk is.
 • Erg gebruiksvriendelijk en maakt alle soorten stijlen mogelijk
 • Wordt geleverd met verscheidene opzetstukken
 • Erg makkelijk om te onderhouden
Vergelijk prijzen nu bij:

 

2. Braun BT3020

Details

Braun BT3020 baardtrimmer kopen review

 • Veel instellingen: De Braun BT3020 heeft 20 verschillende instellingen, welke uiteenlopen van 0,5 tot 10 millimeter. Tussen elke stap zit 0,5 mm, waardoor je enorm veel vrijheid hebt om je baard en snor te stylen.
 • Uitstekende kwaliteit: De trimmer heeft erg gebruiksvriendelijke besturingen, dus iedereen kan hem zonder problemen gebruiken. De afwerking is ook erg goed en zal het lang uithouden. Zelfs als dit je eerste baardtrimmer is, dan is het een geweldige keuze.
 • Kwalitatieve messen: Het mooie van deze Braun BT3020, is dat hij hoogwaardige messen heeft. Je kunt dus experimenteren met een grote verscheidenheid aan stijlen, ongeacht of je een lange of volle baard hebt. Het is echt mogelijk om je creatieve geest los te laten met deze baardtrimmer.
 • Led-indicator: Je wordt via een led op de hoogte gehouden van de accustatus. Op die manier zal je nooit tegen een situatie aanlopen dat je baardtrimmer niet opgeladen is.
 • Krachtig: Deze trimmer kan 40 minuten achter elkaar gebruikt worden. Hij zal beter presteren dan de meeste merken, dus als je denkt dat hij niet mee kan komen met de beste, dan hoef je je daar geen zorgen over te maken.
 • Snoerloos gebruik: Dit is een uitstekend product voor personen die veel reizen of altijd wel iets te doen hebben, zelfs tijdens het trimmen van hun baard. Je kan hem snoerloos gebruiken, zodat je niet voor de spiegel hoeft blijven te staan.
 • Erg makkelijk om schoon te maken onder de kraan
 • Veel instellingsmogelijkheden voor je gewenste stijl
 • Door de scherpe messen zal je nauwkeurige resultaten bereiken en maakt hem ook uitstekend voor lange of volle baarden
Vergelijk prijzen nu bij:

 

3. Wahl Groomsman

Details

Wahl Groomsman baardtrimmer review

 • Flexibiliteit: Aangezien deze baardtrimmer draadloos is, zal je je geen zorgen hoeven te maken over een snoer dat mogelijk in de weg zit en je hebt volledige bewegingsvrijheid. De messen zijn kwalitatief en blijven een lange tijd goed. Naast je baard kan je ook je bakkebaarden, neklijn en stoppels trimmen.
 • Geweldige waarde voor je geld: In dit pakket zitten alle accessoires die je nodig hebt en ook verscheidene tools voor de schoonmaak. Met de verschillende opzetstukken kan je je baard op uiteenlopende manieren stylen.
 • Gebruiksvriendelijk: Een van de beste dingen van de Wahl Groomsman, is het gebruiksgemak, zodat zelfs een beginner geen problemen zal ondervinden tijdens het gebruik.
 • Verschillende lengtes: De trimmer biedt ruimte voor zes posities voor de opzetstukken voor uiteenlopende lengtes. Dit betekent dat je verschillende stylen aan kan pakken.
 • Goede afwerking: Dit product heeft een goede afwerking en het is duidelijk dat hij ontworpen is om het lang uit te houden.
 • Goede accuduur: Je zal maximaal een uur draadloos gebruik uit deze baardtrimmer kunnen halen, wat zeer goed is.
 • De lengte instellingen lopen uiteen van 0,5 tot 13 mm, wat je een hoop vrijheid geeft
 • Mogelijk om bakkebaarden, neklijn, snor en stoppels zonder ongemak te trimmen
 • Draadloos gebruik
Vergelijk prijzen nu bij:

 

Beste baardtrimmer voor een lange baard

Onze TOP 3 baardtrimmer voor een lange baard op een rij:

1: Remington MB320C
2. BabyBliss Baardtrimmer
3. Remington MB4045
Uitstekende precisietrimmer
Gemakkelijk schoon te maken
Perfect voor styling
Voor alle lengtes
Handig en compact ontwerp
Vele accessoires meegeleverd
Makkelijk te onderhouden
Baardtrimmer standaard
Solide ontwerp
bekijk
bekijk
bekijk

 

1. Remington MB320C

Details

Remington MB320C baardtrimmer review

 • Verschillende lengtes: Met deze baardtrimmer kan je baarden van uiteenlopende lengtes zonder problemen aanpakken. Om de gewenste lengte te bepalen draai je simpelweg aan het wiel.
 • Messen bedekt met keramiek: De MB320C is uitstekend voor een gevoelige huid, aangezien de kwaliteit van de messen geweldig is. De messen gebruiken een zelfslijpende technologie en zullen dus langer bruikbaar blijven. Ze worden daarnaast ook gecombineerd met silica om ze duurzaam te maken.
 • Met of zonder snoer: In tegenstelling tot veel andere modellen en merken kan je deze trimmer zowel met als zonder snoer gebruiken. Zonder snoer kan je hem maximaal 40 minuten gebruiken.
 • Makkelijk onderhoud: Je hoeft geen uitgebreide schoonmaak- en onderhoudsroutine te volgen voor deze baardtrimmer. Er wordt een borstel meegeleverd die je kan gebruiken om lastige haren te verwijderen.
 • Precisietrimmer: Voor de bakkebaarden, kin en oren kan je een precisietrimmer uitschuiven. Deze zorgt voor geen ongemak op de huid, dus als je een gevoelige huid hebt, dan is dit geweldig.
 • Stevige afwerking: Zodra je het product in je handen neemt krijg je direct het gevoel dat hij gemaakt is om het lange tijd vol te houden. Je krijgt ongetwijfeld waar voor je geld.
 • Gebruiksvriendelijk: Als dit je eerste baardtrimmer is, maak je dan geen zorgen, want het gebruik is erg eenvoudig. De gebruikshandleiding geeft duidelijk aan hoe je hem moet gebruiken.
 • Kan gebruikt worden tijdens het opladen
 • Erg lichtgewicht en draagbaar
 • Eenvoudig onderhoud
Vergelijk prijzen nu bij:

2. BaByliss baardtrimmer

Details

BaByliss baardtrimmer review

 • Opzetstukken met verschillende lengtes: Het maakt niet uit wat je stijl is (geschoren, stoppels of volle baard), je kan deze trimmer zonder aarzeling gebruiken. De opzetstukken kunnen verwisseld worden om je hoop flexibiliteit op het gebied van stylen te geven. Het primaire opzetstuk kan aangepast worden in vijf verschillende posities, wat helpt om baarden met verschillende lengtes aan te pakken. In het pakket krijg je aparte opzetstukken voor de kaak en bakkebaarden en je kan de lengte met stappen van 1 mm vergroten. Dit zal je bakkebaarden een fijnere uitstraling geven.
 • Standaard: Deze baardtrimmer wordt geleverd met een standaard om je product in op te bergen. Dit is erg handig voor personen die vaak hun spullen kwijtraken. De standaard biedt ruimte voor de trimmer, schoonmaakborstel en alle accessoires. Op deze manier heb je alles op een plek makkelijk en snel bij de hand.
 • Makkelijk om schoon te maken: De messen op de trimmer kunnen verwijderd worden voor een makkelijke schoonmaak. Het enige wat je hoeft te doen is de messen onder de kraan te houden en natuurlijk laten drogen. Gebruik tot slot de borstel om hardnekkige haren te verwijderen. Je hoeft ook geen olie te gebruiken, dus je hoeft je niet druk te maken over een hoop dingen.
 • Handig en compact: Deze baardtrimmer is zo licht en compact, dat je hem bijna overal mee naartoe kan nemen. Een geweldig product voor iedereen, maar vooral voor beginners.
 • Erg makkelijk om te onderhouden
 • De meegeleverde standaard is erg makkelijk
 • Makkelijk om te gebruiken, lichtgewicht en compact
Vergelijk prijzen nu bij:

 

3. Remington MB4045 Baardtrimmer set

Details

Remington MB4045 baardtrimmer review

 • Lithium accu: Deze baardtrimmer is uitgerust met een lithium accu, zodat je elke keer de volledige kracht mag verwachten nadat hij volledig opgeladen is. Als gebruiker kan je een superieure trimervaring verwachten met dit model. Wanneer je hem volledig hebt opgeladen kan je hem maximaal twee uur gebruiken. Draadloos gebruik geeft je daarnaast een hoop bewegingsvrijheid.
 • Aangepaste styling: Aangezien de MB4045 wordt geleverd met een overvloed aan accessoires, kan je kiezen uit verscheidene stijlen voor je baard. Deze trimmer kan uitstekend werk verrichten om je lange, volle en onverzorgde baard binnen een mum van tijd aan te pakken. Je kan de opzetstukken in verschillende posities zetten afhankelijk van je vereisten. Ook heeft hij een opzetstuk voor stoppels.
 • Sterke constructie: Deze baardtrimmer is bedekt met titanium en wordt geleverd met messen die zichzelf slijpen, wat ook inhoudt dat de messen het langer uit zullen houden. Je kan de kopstukken ook wassen, zodat de schoonmaak erg eenvoudig is. Er is ook een precisietrimmer die uitstekend is voor het onderhouden van je bakkebaarden en snor. Tot slot zal je geen ongemak ervaren tijdens gebruik.
 • Wordt geleverd met alle accessoires die je ooit maar nodig hebt
 • Lange accuduur
 • Geen ongemak voor de huid
 • Makkelijk om schoon te maken en te onderhouden
Vergelijk prijzen nu bij:

 

Tips en meer

Tips & meer

Hoe trim je een baard?

In eerste instantie klinkt het mogelijk tegenstrijdig, maar als je een volle baard wilt hebben, dan zal lichtjes trimmen enorm helpen om de baard er verzorgd uit te laten zien. Om te beginnen heb je verschillende tools nodig:

 • Een baardkam om je baard vrij van klitten te houden
 • Een kwalitatieve baardtrimmer om overvloedig haar te verwijderen
 • Hoogwaardige schaar voor de details
 • Baardolie om je baard gezond te houden

LEES OOK: Tips voor het trimmen van elke baard

 

Stappen voor het trimmen van je baard

 1. Gebruik je baardkam om alle haren in dezelfde richting te kammen. Zorg ervoor dat je dit overal doet, inclusief je snor en onder je kaak.
 2. Gebruik je baardtrimmer om alles tot een gelijke lengte te trimmen. Als je niet zeker weet hoeveel millimeter het beste is, begin dan met iets groots en kort je baard langzaam in totdat je blij bent met het resultaat. Gebruik steeds een groter opzetstuk tijdens het groeiproces van je baard.
 3. Gebruik een kleiner opzetstuk wanneer je bij de rand van je baard, rond de wangen en nek komt. Dit zorgt voor een geleidelijk verloop van de baard.
 4. Trim je snor voorzichtig door eerst alle haren naar de zijkant te kammen en gebruik vervolgens je trimmer om de gewenste lengte te bereiken. Kam vervolgens je snor naar beneden en maak vervolgens zonder opzetstuk dit deel netjes, door uitstekende haren te verwijderen.
 5. Gebruik een schaar om een professionele afwerking te krijgen, door losse haren weg te werken voor een meer natuurlijke look.
 6. Sluit je trimsessie tot slot af door je favoriete baardolie of bevochtiger in je baard te smeren. Dit zal ervoor zorgen dat je baardharen gezond en zacht blijven.

 

Extra tips

 • Trim je baard alleen wanneer deze droog is, aangezien je zodoende veel beter het eindresultaat kan beoordelen.
 • Koop een goede baardtrimmer die binnen je budget valt. Deze zal langer meegaan en scherp blijven.
 • Als je een nieuw model koopt, ga er dan niet standaard vanuit dat de opzetstukken dezelfde lengtes hebben. Probeer eerst een grote en werk langzaam naar een kortere lengte. Net als bij kleren verschilt de maat per fabrikant.
 • Probeer de huid van je nek strak te trekken wanneer je bij dat gebied aankomt. Doe je dit niet, dan moet je baardtrimmer mogelijk over een ongelijk oppervlak werken. Je huid strak trekken zorgt ervoor dat je trimmer over de contouren van je gezicht gaat.

Stappen voor het trimmen van je baard

 

Merk en de kwaliteit zijn belangrijk

…en dus niet alleen de prijs! Er zijn een aantal merknamen die naar boven komen wanneer we denken aan kwalitatieve baardtrimmers – Philips, Braun, Panasonic, Wahl, Oster, – en heel wat van hun producten weerspiegelen een degelijke kwaliteit. Een baardtrimmer moet gezien worden als een handig instrument, niet als een gadget die je na een aantal maanden in de prullenbak werpt. Investeer in een model dat goed ontworpen is, duurzame materialen bevat (zoals stalen mesjes) en kan gerepareerd worden met vervangonderdelen indien nodig. Het hoger prijskaartje schrikt je misschien initieel af, maar weet dat je nog jarenlang plezier kan hebben aan een goede baardtrimmer.

Indien mogelijk, kies een model met mesjes die zichzelf scherp houden.

Niet alle trimmers komen echter met dergelijke mesjes, maar als je zo’n apparaat vindt – en het toestel voldoet ook aan je andere vereisten – moet je deze niet laten liggen. Hoewel deze mesjes geen decennialang zullen meegaan, ligt de levensduur ervan een stuk hoger in vergelijking met traditionele mesjes. Indien je geen dergelijke trimmer kan vinden, koop dan een tweede scheerkop wanneer je huidige aan vervanging toe is.

waterbestendige baardtrimmer

 

Zoek een trimmer die comfortabel is in gebruik.

Indien je van plan bent om je baardtrimmer op regelmatige basis te gebruiken, zal je het meest plezier (en de beste resultaten) verkrijgen wanneer je een model overweegt dat comfortabel in de hand ligt. Een baardtrimmer die te groot of te zwaar is, zal nogal lomp aanvoelen; waar een te kleine, te lichte baardtrimmer ervoor zal zorgen dat je het apparaat hard moet vastgrijpen of onnodig druk moet beoefenen tijdens het trimmen.

Daarnaast moet je ook het geluid en de vibratie overwegen. Tegenwoordig gebruiken alle trimmers ingebouwde elektrische motors – maar er is een verschil tussen een slecht ontworpen motor en een van goede kwaliteit. Hoewel sommige trimmers een irritant geluid voortbrengen en hard vibreren in de hand, zullen diegene van hogere kwaliteit stil zoemen en minder trillen. Ga eerst na hoe belangrijk dit voor jou is, voor je besluit een specifieke baardtrimmer aan te schaffen.

LEES OOK:

 

Wat is de beste baardtrimmer van dit jaar?Wat is de beste baardtrimmer van dit jaar?

We hebben aan het begin van het jaar verschillende producten uitgetest, maar we blijven steeds terugkomen op die goede oudePhilips Series 9000 BT9297 baardtrimmer met ingebouwde laser. En dat vanwege het unieke design, want er is niets die aan dit apparaat kan tippen. Van de kwaliteit van de gebruikte materialen tot de laserprecisie én van de krachtige motor tot de strakke look van de grip en de display. Wat is en blijft dit toestel toch een geweldig ding.

Welke baardtrimmer kopen gebruikers volgens:

 

Andere categorieën bekijken:

 

Terug naar:

Top 10  Koopgids  Top 3 baardstijl reviews  Tips

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo