Beste epileerapparaat TOP 10 + kooptips

Tips voor het kopen van het beste epileerapparaat.

beste epileerapparaat kopen TOP 10Er zijn genoeg epileerapparaten op de markt om je benen te scheren, maar je bent op zoek naar dat ene apparaat dat aan al je wensen voldoet en je het scheerresultaat oplevert waar je van droomt. Alle epileerapparaten hebben meerdere pincetten die samen snel ongewenst haar uit de huid rukken. Hoewel dit pijnlijk klinkt, is dit het in werkelijkheid niet.

Zodra je gewend bent aan het epileren hoef je je nooit meer zorgen te maken om het verwijderen van ongewenst lichaamshaar. Epileermachines geven je hetzelfde resultaat als waxen, maar dan zonder de troep. Je hoeft je minder vaak te epileren, dan te scheren, omdat bij het epileren de wortels ook worden verwijderd.

EPILATORBESTE VOORBESTE PRIJS
Braun Epilator SILK-EPIL 9 SES9100Beste luxe epilator + gezichtsreingerbekijk info
Braun Silk-épil 9 9/890Beste koop / prijs-kwaliteit epileerapparaatbekijk info
Philips Satinelle Advanced BRE605Beste goedkope epilatorbekijk info
Braun Silk-épil 9 9-980 SkinSpa SensoSmartBeste voor onder de douche & uitgebreide lichaamsverzorgingbekijk info
Philips Satinelle Advanced BRP535Beste voor gezicht bekijk info
Cocora Wenkbrauw trimmerBeste voor wenkbrauwenbekijk info

LEES OOK:

 

Waar moet je op letten bij epileerapparaten?

De meeste vrouwen die ik ken zijn van mening dat hoe meer pincetten een epileermachine heeft, hoe pijnlijker het epileren verloopt. Dit is echter niet waar, hoe meer pincetten een epileermachine heeft, hoe sneller het epileren verloopt, en dus daardoor minder pijn. Probeer een epileerapparaat met meerdere pincetten aan te schaffen, je wint er zeker tijd mee en het biedt een mooi scheerresultaat.

De afdekking van de epileerkop is ook een eigenschap om naar uit te kijken. De meeste epileermachines hebben deze afdekking om gevoeligere plekken makkelijker te epileren, zoals de bikini-lijn of het gezicht. Dus mocht je op zoek zijn naar een epileeraparaat om verschillende delen van je lichaam te epileren, kijk dan goed uit naar deze afdekking die er voor zorgt dat de pincetten altijd recht op de huid terecht komen.

Epileren is een geweldige methode, maar er zijn gebieden op het lichaam die niet goed tegen het gebruik van een pincet kunnen. Hiervoor is het gebruik van een scheermesje noodzakelijk. Sommige epileerapparaten hebben ook een mesje om dit meteen aan te pakken. Je hoeft dus niet meer apart een scheermesje aan te schaffen. Kijk gewoon uit naar een epileerapparaat dat een scheermesje er bij levert. Je komt epilators tegen met basis functionaliteit voor alleen de handen en benen, maar ook epilators uit het duurdere segment die totale verwijdering van haargroei garanderen.

Uiteindelijk is het jouw keuze, maar persoonlijk vind ik dat het het altijd het beste is om te gaan voor een uitvoering met de meeste opties, zodat je zeker weet dat je goed zit.

 

Dit is één van onze favorieten:

 

Braun SE7681 Silk-épil 7 Wet and Dry Epilator, White

Braun SE7681 Silk-épil 7 epileerapparaat

klik om te vergroten

Dit is simpelweg één van de beste epileermachines die te koop zijn. Om te beginnen kan deze zowel droog als nat gebruikt worden. Het heeft 40 pincetten aan boord, dus hij doet zijn werk snel, en vermindert de pijn die je wellicht had met een eerdere epilator met minder pincetten. De Braun SE7681 Silk-épil 7 Wet and Dry Epilator, White kan haar ter grootte van een zandkorrel verwijderen, wat 4 keer nauwkeuriger is dan waxen. Deze epilator kan je huid tot 4 weken vrij van haargroei garanderen, en door de vorm van de kop kan je makkelijk de moeilijk bereikbare plekjes van je lichaam bereiken. Dus waar wacht je nog op?
Klik hier voor de beste prijs online & klantenreviews >>>

Dus vaarwel aan pijnlijk verwijderen van haargroei over je gehele lichaam. Ga op zoek naar het beste epileerapparaat en verban dat ongewenste haar!

 

Wat is een epilator?

Ongewenst haargroei op het lichaam is al jarenlang een probleem, voornamelijk voor de vrouwen. Door de jaren heen is er op verschillende manieren gewerkt aan het verwijderen van ongewenst haar, van waxen tot aan electrolyse tot aan epilators.

Makkelijk gezegd: een epilator is een machine die epileert (ofwel: haar verwijdert). Specifieker gezegd is het een apparaat dat normaal gebruikt wordt om ongewenst haar te verwijderen. Het apparaat lijkt op een elektrisch scheerapparaat en is ook met 1 hand te bedienen. Echter, in plaats van het afsnijden van het haar zoals een scheermes, heeft een epilator zeer kleine roterende pincetten die haartjes tot aan de wortel uit de huid trekken.

Je kan je je misschien wel voorstellen dat dit een pijnlijk proces kan zijn, maar het voordeel is dat het effect over het algemeen lang volhoudt (ten minste meerdere weken). In dat geval is het niet moeilijk om in te zien waarom epilators zo ontzettend populair zijn bij de vrouwen om onder andere haargroei in het gelaat te verwijderen.

 

Voor en nadelen van het bezitten van een epilator

Zoals met alles zijn er zowel voor- als nadelen aan het gebruik van een epilator. Als je bewust bent van deze voor en nadelen kan je beter de inschatting maken of het wel zinvol is om een epilator aan te schaffen. Hier volgen een aantal voor en nadelen:

Voordelen

 • makkelijk in het gebruik; er is niets moeilijks aan het gebruiken van een epilator.
 • Klein en draagbaar; een epilator is even groot als een elektrisch scheerapparaat, waardoor je deze altijd overal mee naar toe kan nemen.
 • Langdurig effect; Nadat je een epilator hebt gebruikt , mag je verwachten dat dat gebied van de huid wat geepileerd is tot 6 weken lang vrij van haargroei is.
 • Goed geprijsd; De prijs van een epilator varieert van minder dan 20€ tot meer dan 100€, voor iedereen een prijsklasse dus!
 • Duurzaam; de gemiddelde epilator gaat  een  aantal jaren mee

Nadelen

 • Het kan pijnlijk zijn; immers trek je de haren met de wortel mee naar buiten.
 • De huid kan geirriteerd raken; Door het uittrekken van de haren kan huidirritatie ontstaan, bijvoorbeeld rode vlekken of een kleine zwelling.

 

Alternatieven

Uiteraard zijn er ook alternatieven voor epileren om ongewenst haargroei te verwijderen. Sommige alternatieven lijken erg op epileren, en andere alternatieven zijn weer totaal iets anders. Hier volgt een lijst met de meest-bekende alternatieven:

Scheren met een scheermesje: Verwijdert het haar aan de oppervlakte van de huid in plaats van het uit de huid trekken. Niet zo pijnlijk als epileren, maar het resultaat toont zich maar enkele dagen.

 • IPL; Deze methode gebruikt een laser om haargroei te stoppen of te onderdrukken. Meerdere behandelingen zijn nodig en de prijs per behandeling kan oplopen tot boven de 100€
 • Waxen; Net als bij epileren worden de haartjes met de wortel mee de huid uit getrokken. Dit moet echter wel elke 2 weken herhaald worden, wat betekent dat er steeds geld in geinvesteerd moet worden.
 • Electrolyse van de haarzakjes; Met behulp van een electrische stroomschok wordt haarwortels kapot gemaakt. Je hebt echter 30 of meer behandelingen nodig om goed resultaat te zien. Elke behandeling kan 45€ tot 60€ kosten.

Er zijn ook alternatieven die je thuis kan uitvoeren, zoals ontharings-creme, maar dit hangt af van je persoonlijke smaak en budget.

 

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Niet alle epilators zijn gelijk. Er zijn echter wel een aantal basis eigenschappen waar je op zou moeten letten bij het aanschaffen van een epileerapparaat:

 • Verschillende snelheden: Om dikker en ruwer haar heeft een epilator een hogere snelheid nodig om correct te functioneren. Zoek dan ook naar een epilator met verschillende snelheid standen.
 • Veelzijdig in gebruik – De meeste epilators zijn ontworpen om over het hele lichaam gebruikt te worden (armen, benen, gezicht, waar je maar wilt), hoewel er zijn ook epilators die speciaal voor een specifiek gebied van het lichaam ontworpen zijn.
 • Soepel meeroterende epileerkop – Een epilator met een meeroterende kop doet nog beter zijn werk om ongewenst haargroei te verwijderen, doordat deze zich aanpast aan de ronding van je lichaam.
 • Accessoires – Hoewel het zeker geen vereist is, kan het wel handig zijn dat de epilator met een aantal accesoires geleverd wordt, zoals een borsteltje of een ander hulpmiddel om schoonmaak en onderhoud makkelijker te maken.

 

Epileerapparaat Merken

Zoals bij zoveel producten zijn er veel verschillende merken om uit te kiezen, hier volgen een aantal:

 • Emjoi epilators zijn bekend voor hun doeltreffendheid en duurzaamheid. Het is een betrouwbaar merk en hebben veel grote producten op de markt waar je op kunt vertrouwen. Sterker nog, de laatste keer dat ik op Amazon keek was de Emjoi AP-9L de best verkopende epilator op dat moment.
 • Braun is een ander betrouwbaar merk in de epilator branch, met veel verschillende top producten in de markt.
 • Panasonic is ook bekend voor hun epilator-lijn

Er zijn dus veel merken die epilators aanbieden met stabiele reputatie en betrouwbare producten. Het kopen van het beste epileerapparaat is een zeer persoonlijke beslissing, maar er zijn zo veel redenen om er een aan te schaffen en er zijn zo veel producten om uit te kiezen!

 

LEES OOK:

ScheerZone
Logo