Gids: lichaam ontharen voor mannen

Mannen! Je lichaam ontharen? Zo doe je het

Deze lichaamsontharingsgids leert je alles wat je moet weten om te beginnen met het ontharen van je lichaam. Wat je hierbij doet is het haar op je lichaam trimmen of zelfs volledig verwijderen.

De kans is groot dat je in je leven een soort van lichaamsontharing hebt uitgevoerd. We richten ons in dit artikel echter alleen maar op het lichaam onder de kleren en ja, ook de schaamstreek. Naarmate de tijden veranderen, verandert ook al het andere. Alles, van wat we eten, mode en hoe we scheren verandert in de loop van de tijd.

Een belangrijk ding in onze tijd is nu lichaamsontharing en vooral omdat vrouwen er gek op zijn. Dus volg ons tijdens deze les en je zal aan het einde weten hoe je je lichaam op de juiste manier moet ontharen.


 

Voordat je begint

Laten we een paar dingen overwegen voordat je begint met scheren. Als je het niet eerst met je partner hebt besproken, dan raden we je aan dit te doen. Lichaamsontharing kan je hele uiterlijk veranderen en zelfs invloed hebben op je seksleven. Beide zeer belangrijke dingen die je moet overwegen. Ga zitten met je wederhelft en kijk hoe er over gedacht wordt.

borst scheren tips

Denk na over de gebieden van je lichaam die je wilt ontharen. Elke man is anders en niemand wordt hier uitgezonderd. Denk na over de gebieden van je lichaam die het meeste haar hebben. Dit zijn je typische probleemgebieden. Voor veel mannen is dit de borst, rug en soms allebei. Natuurlijk is je schaamstreek een vanzelfsprekende keuze.

Denk na over hoe je uiterlijk zal veranderen als deze probleem gebieden zijn getrimd of geschoren. Als zowel jij als je wederhelft het trimmen van je lichaamshaar een goed idee vindt, dan ben je klaar om verder te gaan. Als je alleen bent dan raden we je altijd aan om te leren hoe je moet ontharen. Statistisch gezien geven vrouwen de voorkeur aan een man die zijn lichaamshaar bijhoudt dan een die dat niet doet.


 

Nu ben je klaar om te beginnen

Nu je klaar bent om je lichaam te ontharen en weet welke gebieden van je lichaam je aan wilt pakken, kunnen we aan de slag gaan. We raden aan om een goede bodygroomer te kopen als je dat nog niet gedaan hebt. Dit is een erg handige scheertool die je moet hebben als je gaat trimmen. Als je je haar volledig wilt verwijderen, dan raden we nog steeds aan om een bodygroomer te kopen om eerst te trimmen, maar je hebt ook een goed scheermes nodig. Met deze uitrusting ben je vervolgens klaar om te beginnen aan je reis van lichaamsontharing.

Aan het begin van je lichaamsontharingssessie moet je gewoon inbeelden hoe je er uit wilt zien als je in de spiegel kijkt. Elke sessie begin je met je bodygroomer. Als dit je eerste keer is, dan raden we aan om te beginnen met een hogere lengte-instelling en verlaag vervolgens de instelling om de gewenste lengte te bereiken.

Gebieden zoals je borst en buik hebben een gelijke lengte nodig. Experimenteer met wat het beste uitziet, maar onthoud dat je altijd meer kan trimmen als dat nodig is. Als je direct te kort begint, dan zal je eerst moeten wachten tot het haar weer teruggroeit.

Borst en buik ontharen

Als je van plan bent om al het haar af te scheren, gebruik dan simpelweg de laagste instelling. Je haar zo kort mogelijk trimmen zal scheren met een scheermes veel makkelijker maken. Voor gebieden zoals de rug raden we aan om een speciale bodygroomer te gebruiken die een lange handgreep heeft om bij dit gebied te kunnen komen of vraag iemand om je te helpen.

Hetzelfde proces voor je borst zal worden gebruikt op je schaamstreek. Daarmee bedoelen we het gebied net boven de hoofdattractie. Dit is het gebied waar men vaak de meeste vragen over heeft met betrekking tot lichaamsontharing, dus verderop zullen we daar dieper op in gaan. Bij de schaamstreek gebruik je echter hetzelfde concept als de borst met een goede bodygroomer.

Dat is de basis bij het leren lichaamsontharing. Laten we nu wat meer aandacht besteden aan de verschillende gebieden.


 

Je borst ontharen

Nu je borst goed getrimd is, is het tijd om hem te volledig te ontharen. Voordat je begint met scheren, raden we om de plekken die je scheert altijd eerst op te warmen. Spring onder de douche en laat je huid opwarmen. Dit zal de haarzakjes losmaken en een betere scheerbeurt mogelijk maken. Nu je opgewarmd bent wordt het tijd om je favoriete scheergel/-schuim aan te brengen. Gebruik alleen een lichte laag voor het scheren. Een hoop mannen gebruiken te veel en dat maakt het scheren alleen maar lastiger.

man borst scheren lichaam ontharen

Begin tijdens het scheren van de borst onderaan en werk naar boven en daarna vanuit het midden naar buiten. Dit is onze aanbeveling en maakt het veel makkelijker om de borst te scheren. Bedek je tepel met je hand, zodat je voorkomt dat je jezelf verwondt. Trek wanneer nodig de huid strak, dit geeft je een kortere scheerbeurt en al met al een betere scheerervaring.


 

Je buik ontharen

Je borst is schoon en je bent klaar om naar het zuiden te gaan. Als je je borst scheert, dan moet je je buik scheren. Je wilt altijd dat deze twee gebieden bij elkaar passen en er hetzelfde uitzien. In tegenstelling tot de borst, waarbij de mensen niet de haren uit je kraag moeten zien steken, wordt de buik alleen maar onthaard om hem passend te pakken. Dit is gewoon een goede gewoonte om aan te houden wanneer je je borst scheert. Daarnaast ziet het er beter uit en zal het je een beter gevoel geven.

buik scheren lichaam ontharing

Terwijl je nog onder de douche staat kan je al beginnen met het ontharen van je buik. Leren hoe je je buik moet ontharen is makkelijker dan je borst. Scheer simpelweg van het midden naar buiten. Ga zo naar beneden totdat je net boven je schaamstreek uitkomt. Trek je huid strak om de beste resultaten te bereiken.

Tijdens het scheren op je lichaam moet je puistjes en andere gevoelige delen ontwijken. Dit lijkt ons logisch, maar we willen je er toch aan herinneren.


 

Je schaamstreek ontharen

Bij dit gebied moet je uiteraard extra voorzichtig zijn. Onthoud dat het geen race is. Neem je tijd en dan komt het allemaal goed. De meeste mannen hebben in het begin moeite om dit gebied te scheren. Als een beginner kan dit logischerwijze een beetje spannend zijn, maar maak je geen zorgen, want binnen mum van tijd ben je een expert.

Begin met het scheren van je wapen. Pak het uiteinde beet en trek er aan om de huid strak te trekken. Scheer van het uiteinde naar beneden en doe dit aan alle kanten. Nu is het ook tijd om te besluiten of je het gebied boven je uitrusting wilt scheren.

schaamstreek ontharen ontharingsgids tips voor mannen

Je kunt kiezen voor een trimbeurt of volledig kaal. Beide mogelijkheden zijn acceptabel en prima. Je kan in elke richting scheren die het meest aangenaam voelt. Met de haargroei mee of er tegen in, omdat het niet uitmaakt. Het enige wat belangrijk is, is dat je je comfortabel voelt.

Verder naar het zuiden naar de noten is waar de meeste mannen moeite hebben om te leren ontharen. Je zult nog steeds een scheermes voor dit gebied te gebruiken. Begin met scheren aan de linker- en rechterkant, van de zijkanten naar het binnenste gedeelte van je been/kruis.

Druk jezelf naar de ene kant tegen je been en blijf die kant van je ballen scheren. Strek de huid zoveel mogelijk uit voor een goede scheerbeurt. Vergeet niet dat het geen race is. Neem de tijd en rek en scheer het hele gebied. Je zult verbaasd zijn hoe vergevingsgezind de huid is op dit gebied.

Normaal gesproken zou er geen irritatie op moeten treden. Zodra je dit gebied een keer meegenomen hebt, zal de volgende keer al makkelijker gaan. Zorg er echter nooit dat je haast hebt, want een ongeluk zit in een klein hoekje.


 

Armen en benen ontharen

Misschien vraag je je af. Moet ik mijn armen of benen scheren? Het antwoord hierop verschilt per persoon. Iedereen is anders en daardoor kunnen je vereisten ook anders zijn.

Als je erg behaard bent en je borst en buik hebt geschoren, kun je overwegen om je armen en benen te scheren. Veel mannen scheren hun armen en benen. Dit geldt in het bijzonder voor atletische mannen. Haar kan in de weg staan bij atletische evenementen, dus je zult merken dat sommige mannen alles scheren.

benen ontharen ontharingsgids voor mannen

Als je armen en benen niet erg behaard zijn, dan kan je ze mogelijk met rust laten. Dus oordeel zelf en besluit wat het beste voor je is. Weet je het nog niet zeker? Vraag het dan aan die belangrijke wederhelft. Zorg er wel voor dat ze eerlijk zijn. Als je je armen of benen moet scheren, dan is er niet echt een speciale techniek die je toe moet passen. Doe gewoon wat goed voelt.


 

Voordelen van leren hoe je jezelf moet ontharen

feather scheermesNu weet je de basis van lichaamsontharing, maar wat zijn de voordelen? Er zijn een aantal waarvan je je mogelijk nog niet bewust was. Ontharen houdt je veel langer fris en schoon. Haar houdt zweet vast waardoor je gaat stinken. Met minder haar wordt er minder zweet vastgehouden op je lichaam voor een langere tijd.

Het aantal vrouwen dat de voorkeur geeft aan een man die zijn lichaam onthaart groeit snel. Als je een alleenstaande man bent, dan kan dit een wereld van verschil maken voor je date-leven en voor de getrouwde man kan het nieuw leven in een relatie blazen of het allemaal weer wat spannender maken.

Een laatste punt dat we willen benoemen waar iedereen wel eens iets over gehoord heeft, is dat hoe korter de struik, hoe groter de boom. Door je edele delen te scheren kan het zo lijken dat je 5 cm of meer groter bent en dat zijn resultaten waar ongetwijfeld iedere man blij van wordt.

Bedankt voor het lezen en we hopen dat je met deze informatie iets nieuws geleerd hebt over ontharen. Laat hieronder een reactie achter en deel je lichaamsontharing ervaringen. Onthaar je je lichaam of niet en waarom? We horen het graag van je.

1 Reactie
  1. Misschien heb ik de scheeradviezen te gebiologeerd gelezen en heb ik niets over okselontharen ontwaart. Hoe moet het nu verder met mij?

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo