Wat is nu de beste ontharingscrème voor vrouwen?

Wanneer je op zoek bent naar een pijnloze methode en je absoluut geen zin hebt om je te scheren, blijft er nog maar één optie over: ontharingscrème. Maar wie nog geen ervaring heeft dit soort middeltjes, vraagt zich misschien wel af wat nu de beste ontharingscrème op de markt is?

Zelf ben ik fan van epileren, maar dat betekent niet dat ik geen andere methodes heb uitgeprobeerd voor ik een epilator ging kopen. Waxen, scheren en crèmes… zowat elke tijdelijke ontharingsmethode heb ik uitgeprobeerd.

Niet alleen het resultaat is belangrijk, maar ook de prijs en eventuele neveneffecten zoals irritatie, brandwonden en de geur van de crème spelen een rol. Laten we eerst nog eens snel de voor- en nadelen overlopen, voor we dieper ingaan op de beste ontharingscrème die je kunt vinden.

 Bekijk de TOP 10 bestverkochte cremes volgens: 

 

Wat zijn nu weer voor- en nadelen?

Zoals ik al eerder zei: het grootste voordeel van ontharingscrème is dat het een pijnloze manier is om een zijdezachte, gladde huid te verkrijgen. Je ervaart absoluut geen pijn.

Dit komt omdat de haartjes aan de oppervlakte van de huid opgelost worden met behulp van een aantal chemische stoffen, én dus niet verwijderd worden aan de wortel (zoals dat bij epileren en waxen het geval is).

Nadat je de crème enkele minuten hebt laten inwerken, spring je gewoon even de douche in en reinig je je huid. En dat is het! Je huid is daarna glad en zacht. Natuurlijk moet je daarna wel nog een vochtinbrengende crème aanbrengen om onnodige huidirritaties te voorkomen. De eenvoudigheid van het hele proces is wat mij persoonlijk aanspreekt.

Naast de snelheid is de relatief lage kost het op één na grootste voordeel. Echter hebben we eerder in een ander artikel besproken dat die prijs soms nogal misleidend kan zijn.

Het grootste nadeel daarentegen is dat zelfs de beste ontharingscrème maar enkele dagen werkt. Het effect is doorgaans maar een vijftal dagen actief en daarna beginnen de haartjes opnieuw te groeien. Dat is helemaal niet lang in vergelijking met waxen of epilatie, waarbij de haartjes tenminste twee weken lang wegblijven!

Daarnaast zien vrouwen met donkere haartjes vaak nog wat stoppels nadat ze zich onthaard hebben met een crème (dit geldt overigens ook voor vrouwen die zich scheren), zeker wanneer je naar de bikinilijn en onderarmen kijkt. We noemen dit fenomeen ook wel ‘donkere schaduw’.

LEES OOK: Ontharingscrème: de voordelen & nadelen

 Bekijk de TOP 10 bestverkochte cremes volgens: 

 

Wat ik persoonlijk de beste ontharingscrème vind

#1. Veet Gel Ontharingscrème met essentiële oliën

beste ontharingscrème veet

Het eerste wat je opmerkt wanneer je deze gel van Veet met essentiële oliën aanbrengt is dat deze crème helemaal niet zo slecht ruikt zoals al die andere goedkope ontharingscrèmes dat doen. Maar dat heeft de crème hoogstwaarschijnlijk te danken aan de essentiële oliën en het rozenaroma die zijn toegevoegd aan de formule.

Nadat je een laagje lotion op de huid hebt aangebracht, moet je drie tot zes minuten wachten en de crème daarna volledig verwijderen. Dat doe je het best door een korte douche te nemen. En daarna zijn al die ongewenste haartjes foetsie! Helemaal opgelost.

Zoals ik eerder al heb aangegeven, is het wel zéér belangrijk dat je de maximale inwerkingsduur die op de verpakking van een ontharingscrème staat nooit overschrijdt. Zelfs wanneer je gebruik maakt van een van de beste ontharingscrèmes op de markt, zal je al gauw opgezadeld worden met een aantal lelijke brandwonden of huidirritaties.

Ik raad je echter niet aan om deze gel van Veet aan te brengen op je gezicht. De lotion werkt uitstekend op je benen, onderarmen en bikinilijn, maar is iets te agressief om het haar om je gelaat mee te verwijderen.

Wat mij betreft is Veet Gel met essentiële oliën de beste ontharingscrème op de markt, omdat het product niet alleen betaalbaar, maar ook efficiënt is en helemaal niet zo slecht ruikt!

 Vergelijk prijzen bij: 

 

#2. Gigi Ontharingslotion

beste ontharingscrème gigi

Zoals je misschien wel weet staat Gigi bekend voor de uitstekende wax-sets die het bedrijf produceert, maar nu blijkt dat ze ook een van de beste ontharingscrèmes voor vrouwen in hun gamma verbergen! En die is bovendien erg goedkoop.

De instructies zijn vrij simpel: nadat je je lichaam hebt ingesmeerd met een laag lotion, moet je een vijftal minuten wachten voordat je de crème verwijdert. Laat het product gewoon op je huid inwerken; het er inwrijven moet je helemaal niet doen.

Nadat die 5 minuutjes gepasseerd zijn, controleer je of de haartjes opgelost zijn. Is dit niet het geval? Dan mag je het product nog eens maximaal 2 minuutjes extra laten inwerken. Maar laat de crème absoluut niet langer dan 8 minuten op je huid, anders kan je je verwachten aan stevige huidirritaties!

Het product wordt enkel aangeraden om haartjes te verwijderen op je lichaam, niet op het gezicht.

Gigi Lotion ruikt dan wel niet meteen naar rozen, maar de geur verdwijnt al snel na een korte douche. Bovendien verwijdert het product zelfs de dikste haartjes. Een ongelofelijk voordeel, wat er dan ook voor zorgt dat Gigi’s Ontharingslotion de op één na beste ontharingscrème op de markt is.

Het product is goedkoop, geweldig niet? Bovendien veroorzaakt het geen irritaties, zolang je de inwerkingsduur op de verpakking respecteert. Deze crème weet op ieder vlak punten te scoren.

 

#3. OLAY Gelaat Ontharingscrème (Duo)

beste ontharingscrème OLAY

Aangezien de twee andere crèmes die ik hierboven besproken heb niet geschikt zijn voor het gelaat, kan ik dit artikel toch moeilijk afsluiten zonder dieper in te gaan op de beste ontharingscrème die je wél op je gezicht kan aanbrengen? En zoals je al kunt zien, is dat het bovenstaande duo van OLAY. Echt een geweldige set!

De set komt met twee opties en ik ben een grote fan van het concept: het eerste product is geschikt voor dunne tot middelgrote haartjes en het tweede voor middelgrote tot dikke haren. Hierdoor kan je eenvoudig irritaties vermijden.

OLAY raadt vrouwen aan om eerst de zogenaamde 48-uren test te doen voor ze het product beginnen te gebruiken. Dit houdt in dat men een klein laagje crème op het gezicht aanbrengt, dit voor 10 minuten laten inwerken (zonder te wrijven), dit daarna verwijdert en de huid reinigt.

Indien je na 48 uren geen irritatie of andere neveneffecten opmerkt, kan je het product verder gebruiken zonder je zorgen te maken!

Het duurt zo’n 6 à 8 minuten tot je gezicht geen haartjes meer vertoont, dankzij deze geweldige ontharingscrème voor je gelaat.

Zolang je niet beslist om over te stappen op epileren, én geen fan bent van scheren, ben je waarschijnlijk goed af met de beste ontharingscrèmes die ik hierboven heb opgenoemd.

 Bekijk de TOP 10 bestverkochte cremes volgens: 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo