Beste ontharingsapparaat kopen tips + TOP 10

Is het dan zo moeilijk om te achterhalen wat het beste ontharingsapparaat voor je is? Helemaal niet!

In dit artikel kom je exact te weten waarnaar je moet op zoek gaan in een epilator en raden we  je ook enkele van onze favoriete modellen aan. Om je keuze makkelijker te maken hebben we onderstaande TOP 10 lijsten samengesteld. (lees eronder verder).

Onze top 10:

EPILATORBESTE VOORBESTE PRIJS
Braun Epilator SILK-EPIL 9 SES9100Beste luxe epilator + gezichtsreingerbekijk info
Braun Silk-épil 9 9/890Beste koop / prijs-kwaliteit epileerapparaatbekijk info
Philips Satinelle Advanced BRE605Beste goedkope epilatorbekijk info
Braun Silk-épil 9 9-980 SkinSpa SensoSmartBeste voor onder de douche & uitgebreide lichaamsverzorgingbekijk info
Philips Satinelle Advanced BRP535Beste voor gezicht bekijk info
Cocora Wenkbrauw trimmerBeste voor wenkbrauwenbekijk info

 

Wat kost een ontharingsapparaat precies?

Geld speelt ongetwijfeld een rol wanneer je iets moet kopen dat je nodig hebt.

Gelukkig kan ik je nu al zeggen dat epilators geen ongelofelijk dure apparaten zijn, zeker wanneer je jezelf ervan kan overtuigen dat het een investering is die nog jarenlang zijn vruchten afwerpt.

Dat is dan ook één van de belangrijkste features die ik het meest weet te appreciëren. Het is geweldig dat iedere vrouw de kans krijgt om al dat ongewenst haar aan de wortel te verwijderen zonder er al te veel geld voor kwijt te zijn.

Je kan al met een budget van dertig à veertig euro een goedkoop model aanschaffen met snoer, terwijl een iets groter bedrag (pakweg honderd euro) je de kans geeft om het beste ontharingsapparaat op de mart aan te schaffen en te genieten van een aantal handige accessoires, zoals kammetjes en opzetstukken, maar ook de mogelijkheid om haartjes tot een lengte van 0.5mm (!) weg te werken.

Zelfs een goedkope epilator kan alle haartjes efficiënt uittrekken en je helemaal tevreden maken.

Luxueuzere apparaten daarentegen kunnen gebruikt worden onder de douche of komen met meer opzetstukjes (zoals voor het gelaat of personen met gevoelige huid). Ze kosten dan wel een stuk méér dan een goedkoop model, maar wanneer je er iets mee kan aanvangen, is het zeker en vast je geld waard.

 

Waarnaar je moet kijken voor je een ontharingsapparaat koopt

Nu we het gehad hebben over wat het (beste ontharingsapparaat op de markt naar mijn mening) mag kosten, is het belangrijk dat je begrijpt wat epilators van elkaar onderscheidt.

De pincetten op de scheerkop vormen het belangrijkste aspect waar je oog voor moet hebben, aangezien deze natuurlijk de haren verwijderen uit je huid.

Beste ontharingsapparaat kopen reviewGoedkopere apparaten hebben zo’n 20 pincetjes in de kop ingewerkt, waardoor het gehele epilatieproces iets langer duurt. Het hoogste aantal bevindt zich momenteel op 72 pincetten, maar dat model neemt grotere hap uit je budget.

De duurste epilator die je hieronder bij mijn suggesties terug kan vinden heeft 40 pincetten. Dat lijkt misschien niet veel, maar dat verandert niets aan het feit dat ik de Braun Silk-Epil het beste ontharingsapparaat vind dat je momenteel kan kopen.

Een foute veronderstelling die heel wat vrouwen geloven is dat een groter aantal pincetten, ook automatisch leidt tot méér pijn.

Dit is helemaal niet waar en betekent enkel dat je meer haren in één keer kan verwijderen en je epilatiesessie er dus sneller op zit.

 

Gewenste accessoires

Het meest efficiënte opzetstuk (ook wel ‘effiency cap’) krijg je bij ieder model bijgeleverd als basisaccessoire. Maar er bestaan ook een aantal stukjes die zich speciaal richten op mensen met een gevoelige huid of diegenen die ook het haar op hun gezicht willen epileren.

Dat betekent niet alleen dat iedereen een epilator kan vinden die geschikt voor hun is, maar ook dat je slechts één toestel moet aanschaffen en je bijvoorbeeld geen extra geld moet spenderen aan een apparaat voor het gelaat.

Er bestaan zelfs méér accessoires zoals trimmer- en scheerkoppen. Plots wordt je epilator een scheerapparaat, voor de zones waar de pijn te intens is. Die accessoires worden erg gewaardeerd door sommige vrouwen. Een accessoire die ik persoonlijk afraad is de koelende handschoen. Die handschoen zorgt er namelijk voor dat de poriën zich openen voor je aan het epileren begint.

Daarentegen ben ik wel te vinden voor een exfoliatie-borsteltje of -handschoen. Dit wordt niet zo vaak met een epilator meegeleverd, maar kost echter niet zodanig veel en is geweldig wanneer je vaak te maken hebt met ingegroeide haren.

 

Enkele ontharingsapparaten reviews

Epilators zijn helaas niet ongelofelijk populair. Dat vind ik verbazingwekkend, want voor mij is dit het beste ontharingsapparaat. Diegenen die willen overstappen op een epilator, kunnen de onderstaande suggesties misschien wel gebruiken.

 

Philips HP6401 Satinelle – Goedkoopste Epilator

beste ontharingsapparaat philips

Waarom zou je voor de Philips HP6401 kiezen? Ik heb er slechts drie woorden voor over die het apparaat het best omschrijven: geweldig, betaalbaar en kwalitatief.

Het is het perfecte voorbeeld van een simpele epilator die alle haren efficiënt verwijderd!

En om dat te doen beschikt het apparaat over 21 pincetten. Dat betekent dat het epileren wel even kan duren, maar het is verstaanbaar gezien de relatief lage prijs.

En maak je geen zorgen: na een tijd zullen de epilatiesessies niet zo lang duren. Ook diegenen die zich af en toe laten waxen zullen opmerken dat het helemaal niet lang duurt.

Verder vind ik ook geweldig dat je de kop kan verwijderen en onder de kraan kan uitwassen.

Daarnaast zijn de standaard accessoires erg kwalitatief en ervaar je daardoor minder intense pijnen; dat is toch hoe het voor mijzelf aanvoelde. Het apparaat is gesnoerd, maar de lange kabel zorgt ervoor dat je voldoende beweegruimte hebt. Dit betekent echter wel dat je het apparaat onder geen enkele beding in water mag gebruiken.

Ook de twee verstelbare snelheidsfuncties en de garantievoorwaarden, maken de Philips HP6401 een aantrekkelijk apparaat.

Het is het ultieme apparaat voor personen die weinig geld voor een epilator over hebben of beschikken over een klein budget. Voor deze prijs is dit het beste ontharingsapparaat dat je kunt vinden.

Het enigste nadeel is dat deze epilator niet beschikt over een ingebouwd lichtje.

 

Emjoi AP-18 – Snelste Epilator

beste ontharingsapparaat emjoi

Wat maakt nu de Emjoi AP-18 nu precies het beste ontharingsapparaat voor diegenen die weinig tijd hebben? Wel, het apparaat beschikt namelijk over 72 pincetten.

Je zou denken dat dit ongelofelijk aantal pincetjes heel wat pijn veroorzaakt tijdens het epileren, maar niets in minder waar. Sommige gebruikers beweren zelfs dat deze epilator minder pijn doet dan andere modellen. Dat is toch geweldig nieuws, niet?

Ten tweede komt dit apparaat ook met zogenaamde Glide-technologie, een functie die ervoor zorgt dat de haartjes naar boven worden gelift tijdens het epileren. Dit help om zelfs de kleinste haartjes tot 0.5mm te verwijderen.

Bovendien is dit apparaat één grote verrassing. Zo zorgt een bepaalde ionentechnologie voor antimicrobiële bescherming, wat ervoor kan zorgen dat je minder last hebt van ingegroeide haren.

Een ander voordeel is dat je dit apparaat ook niet alleen gezichtshaar te verwijderen, maar ook dat op je handen, benen, onderarmen en bikinilijn.

De Emoji AP-18 is daarom voor mij het beste ontharingsapparaat!

Het is een erg krachtig toestel en daarom wordt dan ook van stroom voorzien met een snoer. Als je minder kracht wil, bieden de twee snelheden voldoende flexibiliteit.

Het lijkt onrealistisch dat vrouwen tenminste twee weken een zachte, gladde huid kunnen hebben, maar het is de waarheid!

Dit toestel is ongetwijfeld een van mijn favorieten wanneer het neerkomt op het beste ontharingsapparaat dat je kan vinden.

 

Panasonic ES-WD51-P – Goedkoopste Wet & Dry Epilator

beste ontharingsapparaat panasonic

De Panasonic ES-WD51-P is gewoon een geweldige epilator die aan een fenomenale prijs wordt aangeboden en die je kunt gebruiken in droge én natte omstandigheden.

Voor vouwen die hun haren aan de wortel willen verwijderen onder de douche of in bad, kan de ES-WD51-P zich bewijzen als het beste ontharingsapparaat.

Omdat je het toestel ook in het water kan gebruiken, betekent dit natuurlijk dat het draadloos is en wordt voorzien van stroom met een batterij. Het duurt ongeveer een uur voordat het apparaat volledig is opgeladen – daarna kan je het zo’n 40 minuten lang gebruiken.

Het ontwerp daarentegen kan niet vrouwelijker. De epilator ziet er gewoon schattig uit!

Het feministische design doet je misschien denken dat dit kleine ding je niet veel pijn zal bezorgen. En dan heb je het helemaal goed!

Sommige gebruikers claimen zelfs dat dit een van de minst pijnlijke epilators is die ze ooit gebruikt hebben. Dat is goed nieuws, zeker wanneer je kijkt naar het prijskaartje.

En het rijtje met voordelen is nog niet ten einde.

Er zijn twee accessoires die onmiddellijk mijn aandacht wisten te trekken: de beginner en reguliere opzetstukjes. Het apparaat telt 48 pincetten. Het beginnersstuk verbergt een deel van de pincetjes, zodat het oppervlak dat contact kan maken met de huid dunner is. Zo kan je het apparaat gebruiken als een gelaatsepilator.

Het normale opzetstuk daarentegen toont alle pincetten, waardoor je je snel kunt epileren. Geweldig voor de benen, armen, onderarmen en zelfs de bikinilijn als je een durver bent.

Naast die twee opzetstukjes vind je ook nog een scheer- en trimmerkop in de verpakking terug. De Panasonic ES-WD51-P is met andere woorden een 3-in-1 systeem en vervult al je behoeften. Ik vertelde je toch dat het een geweldige aanbieding is?

Het hele plaatje is pas compleet met de meegeleverde opbergzak en het reinigingsborsteltje.

 

Braun Silk-Epil Xpressive 7681 – Beste Ontharingsapparaat

beste ontharingsapparaat braun

Waarom zou je voor dit apparaat moeten kiezen? Wel, als je een epilator wil die zowel in natte als droge omstandigheden werkt die haartjes tot op 0.5mm kan afscheren, moet je dit apparaat overwegen!

Een minder duur alternatief, dat erg gelijkaardig en iets minder pijnlijk is, is de Panasonic ES-WD51-P die je hierboven kunt terugvinden.

40 pincetten klinken dan wel niet zo indrukwekkend, maar ze zijn feno-me-naal!

Ten eerste: de Braun Silk Epil Xpressive is ongelofelijk snel en de pincetten zorgen ervoor dat er geen enkel haartje staande blijft.

Een andere feature die de prijs van dit apparaat rechtvaardigt is het grote aantal accessoires, vijf om precies te zijn: een scheer- en trimmerkop die je kan gebruiken wanneer je het even zat bent om te epileren, maar ook een aantal opzetstukjes voor het gelaat en de gevoelige huid.

Hier spreken we dus opnieuw van een 3-in-1 toestel dat kan gebruikt worden om haar op eender welke plek van het lichaam te verwijderen. Er is geen enkele zone waar deze dure maar geweldige epilator zijn werk niet zal doen!

Aangezien het een draadloos toestel is, duurt het ongeveer een uur voordat het apparaat is opgeladen. Daarna kan je het een veertigtal minuten gebruiken. Het toestel kan je simpelweg onder de kraan uitgewassen worden.

De Braun Silk-Epil 7681 komt verder met een ingebouwd lampje en een regelaar waarmee je de snelheid naar je eigen voorkeur kan aanpassen. Zelfs de draaiende kop werd niet vergeten, waarmee je eenvoudig alle haartjes op de moeilijkste plaatsen kan verwijderen.

Zoals je misschien al hebt opgemerkt, is de Braun 7681 zowat het beste ontharingsapparaat dat je kunt vinden. Hoewel het een stuk duurder is dan alle andere modellen op de markt, komt het wel met een heleboel accessoires, hoge bouwkwaliteit en de mogelijkheid om de epilatiesessie te transformeren tot een snel en efficiënt proces.

LEES OOK:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo