Beste laser ontharingsapparaat / IPL apparaat voor thuis TOP 5

Ik wist niet waar ik moest beginnen. Ik had zoveel vragen!Beste Laser Ontharingsapparaat koopgids Ik spendeerde enorm veel tijd aan het leren over laserontharing voor thuis. Ik wilde weten hoe het werkte en of het permanent was. Toen ik alle belangrijke feiten over laserontharing geabsorbeerd had, spendeerde ik nog meer tijd aan het onderzoeken en vergelijken van alle laser / IPL apparaat modellen. Dit nam dagen in beslag. Ik las alle gebruikshandleidingen, al hun waarschuwingen, alle do’s en don’ts, om er zeker van te zijn dat elk apparaat veilig voor me was om te gebruiken. Ik vond een hoop behulpzame en erg belangrijke informatie, soms in de kleine lettertjes en het veelgestelde vragen onderdeel op websites, waar het makkelijk over het hoofd gezien kan worden. Ik dook in online recensies totdat ik er hoofdpijn van had. En om je nu te helpen, heb ik alles in dit makkelijk te volgen artikel gestopt en het beste laser ontharingsapparaat beschreven voor verschillende doeleinden. Je zal met deze gids een hoop tijd besparen. Lees verder onder onze top 5.

Onze TOP 5:

RankingIPL apparatenReview
nr1 epilatorPhilips Lumea Prestige BRI954lees review
nr2 epilatorPhilips Lumea Advanced BRI923lees review
nr3 epileerapparaatBraun Silk-expert IPL BD 5006lees review
nr4 epileerapparaatSilk'n Infinity Premiumlees review
Nr5 epilatorsSmoothskin GOLDlees review

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte laser/IPL apparaten volgens:

 

Beste laser ontharingsapparaat / IPL apparaat koopgids:

Is laserontharing thuis geschikt voor je?

Beantwoord deze vragen om er zeker van te zijn dat laserontharing thuis geschikt voor je is. Ze zullen je ook helpen om een kleine lijst te maken van de vele apparaten die beschikbaar zijn, zodat je alleen degene hebt die het beste bij je specifieke behoeften passen.

 

1. Wat voor haarkleur heb je?

haarkleuren haartypes soortenHoe donkerder je haar, hoe beter. Donkerblond tot zwart haar heeft donker melanine pigment die vereist is voor de lichtenergie om op te richten, het te verwarmen en het haarzakje uit te schakelen. Als je natuurlijke haarkleur hiertussen valt, dan kan je kiezen uit alle IPL apparaat modellen.

Als je licht haar hebt (lichtblond, rood, wit of grijs), dan heb je niet de melanine die het intense licht geleidt om de haarwortel te verwarmen en uit te schakelen. De meeste apparaten zullen niet voor je werken. Maar een speciale technologie werkt wel op licht haar en is beschikbaar in een paar apparaten.

Noteer je kleur en laten we vervolgens verder gaan om te kijken wat voor huidskleur je hebt.

 

2. Wat voor huidtype of huidskleur heb je?

welk huidtype of huidskleur heb jeVanwege de manier hoe laser en IPL-ontharing werkt, is het volledig geschikt en veilig om te gebruiken op lichtere huidskleuren. Dit komt omdat de lichtenergie het donkere pigment in het haarzakje opwarmt en de lichte huidskleur niet beschadigt.

Er is veel meer donker pigment in een donkerdere huid, dus de lichtenergie warmt de huid ook op. Dit veroorzaakt pijn en verwondingen. Er is een erg groot risico op huidreacties, zoals tijdelijke of permanente verdonkering of verlichting van de huid, sterke roodheid, brandwonden en blaren.

In dit artikel maak ik gebruik van de Fitzpatrick huidskleurschaal, om de huidskleurtypes die veilig thuis met IPL en laserontharing gebruikt kunnen worden.

Er zijn 6 huidskleurtypes, welke ingedeeld kunnen worden in type I t/m VI. Type I is het lichtst en type VI het donkerst. Sommige fabrikanten van apparaten raden ook een maximale energie-intensiteit voor je type huid aan.

huidtype of huidskleur

 • Type I: Lichte, bleke witte huid dat altijd verbrand in de zon en nooit bruin wordt
 • Type II: Witte huid die meestal in de zon verbrand en moeilijk bruin wordt
 • Type III: Middelmatig witte tot olijf huid die soms licht verbrand in de zon en geleidelijk aan bruin wordt
 • Type IV: Olijf, middelbruine huid die bijna nooit verbrand en met gemak matig bruin wordt
 • Type V: Bruine, donkerbruine huid die nagenoeg nooit verbrand en heel makkelijk bruin wordt
 • Type VI: Erg donkerbruine tot zwarte huid die nooit verbrand in de zon en makkelijk bruin wordt

Als je een donkerbruine of zwarte huid, huidskleur type VI hebt dan zijn er maar een paar IPL apparaat modellen voor thuis beschikbaar. Ze zijn veilig, omdat ze gebruik maken van een speciale technologie.

Als je huid donker is tot huidskleur type V dan zijn er een aantal opties die veilig zijn voor thuisgebruik. Maar het is mogelijk beter om voor de aanbeveling voor huidtype VI te kiezen, aangezien dit waarschijnlijk snellere resultaten en veel minder ongemak geeft.

Als je een lichtere huidskleur hebt, types I t/m IV, dan kan je kiezen uit alle laser en IPL-ontharingsapparaten voor thuis. Blijf lezen om meer te leren.

huidskleur en haarkleur type kaart

Noteer je type huidskleur en laten we verdergaan om te controleren of er medische of gezondheidsredenen zijn waarom je een apparaat niet kan gebruiken.

 

3. Is een van de volgende dingen van toepassing bij jou?

gezondheids geschiedenisJe kan ongeschikt zijn voor laser en IPL-ontharing thuis om verscheidene medische en gezondheidsredenen. Je zult waarschuwingen en tegenstrijdigheden vinden in de gebruikshandleidingen. Koop niet een machine totdat je deze doorgelezen hebt.

Dus over welke dingen hebben we het?

Er zijn dingen die de huid kunnen beschadigen of bestaande huidaandoeningen erger kunnen maken. Dingen zoals esthetische huidbehandelingen en peelings, medicijnen, huidaandoeningen en ziektes.

Sommige medicijnen en ziektes maken je ook gevoeliger voor licht. IPL en laser ontharingsbehandelingen, gecombineerd met deze fotogevoeligheid, creëren een groot risico op bijwerkingen. Mogelijke bijwerkingen zijn brandwonden, blaren, tijdelijke en permanente verdonkering van de huid (hyperpigmentatie), verlichting van de huid (hypopigmentatie) of littekens.

Andere veelvoorkomende omstandigheden maken je ook ongeschikt. Zwangerschap en implantaten zijn voorbeelden waarbij er meer testen en proeven uitgevoerd moeten worden om te bewijzen dat het veilig is om het beste laser ontharingsapparaat voor thuis te gebruiken. Fabrikanten voegen deze omstandigheden daarom verantwoordelijk toe aan de lijst met waarschuwingen.

opgeletLees ons artikel over “Kan ik IPL en laserontharing thuis gebruiken?” voor redenen waarom het mogelijk ongeschikt is voor jou. Onthoud dat dit niet een vervanging is voor het doen van je eigen specifieke onderzoek voordat je een apparaat koopt. Je moet de handleidingen van elk apparaat doorlezen en contact opnemen met je arts als je twijfels hebt over iets.

De handleidingen van fabrikanten presenteren deze informatie op erg verschillende manieren. Sommige gebruiken allesomvattende algemene verklaringen en sommige gebruiken erg specifieke voorbeelden. Zelfs als niks van toepassing is bij jou, kunnen de lijsten een overweldigend gevoel geven en je krijgt mogelijk het idee dat de beste laser ontharingsapparaat modellen onveilig zijn. Maar zie ze als wat het echt is – ze zijn er om je te beschermen. Het is erg belangrijk om je geschiktheid uitgebreid te controleren met behulp van deze lijsten.

Als geen van de redenen van toepassing zijn op jou, ga dan verder om meer te leren over IPL en laserontharing voor thuis en bruinen.

 

4. Probeer je regelmatig bruin te worden/blijven?

Ben je iemand die graag een bruin kleurtje heeft, zoals met behulp van zonnebaden in de zon, onder de zonnebank of met bruiningscrème?

Dan heb je geluk, de kans is groot dat je tijdens de eerste maanden van de IPL-behandeling thuis gaat bruinen?

zonnen of bruinen ipl ontharingDit zijn vaak vragen die over het hoofd gezien worden, maar desalniettemin belangrijk zijn als je nadenkt over laserontharing voor thuis. Als je antwoordt ja is, dan is het volgende erg belangrijk: IPL/laserontharing en bruinen gaan om twee grote redenen niet goed samen.

 1. Veiligheid: De combinatie vergroot je risico op huidreacties
 2. Effect: Door te bruinen word je huid donkerder, waardoor je een lagere energie-intensiteit moet gebruiken. De hogere intensiteit is het effectiefste.

Om je huid te beschermen en ervoor te zorgen dat je veilig bent tijdens je laserontharing thuis, bieden fabrikanten van apparaten waarschuwingen en richtlijnen met betrekking tot nepbruinen, zonnebaden en blootstelling aan de zon.

 

Dus wat zijn de richtlijnen?

A. Voor je behandelingen

De fabrikanten adviseren verschillende richtlijnen met betrekking tot hoelang je uit de zon moet blijven voordat je een behandeling start. Deze variëren van een voorzichtige 4 weken, een meer handelbare 7 dagen en een korte 48 uur. Voer een nieuwe test uit op een deel van je huid, om de gevoeligheid van je huid te controleren zodra je de voorgeschreven tijd na het bruinen hebt gewacht.

Dit is waarom: Of je nu makkelijk of langzaam bruin wordt, natuurlijk en kunst zonlicht vergroten de hoeveelheid melanine in de huid van iedereen.  Als je een IPL apparaat gebruikt na het zonnebaden of na blootstelling aan de zon, dan heb je een grote kans op reacties en beschadigingen van je huid zoals brandwonden, blaren en tijdelijke en permanente verdonkering van de huid (hyperpigmentatie) of verlichting (hypopigmentatie) of littekens.

B. Na je behandelingen

Richtlijnen van fabrikanten met betrekking tot blootstelling aan de zon variëren ook. De meest voorzichtige adviseren om de zon gedurende 2 weken na je behandelingen helemaal te vermijden. Een andere adviseert tenminste 7 dagen. En maar een raadt 48 uur aan en gedurende twee weken na de behandeling zonnebrand met een minimale bescherming van SPF 30+ te gebruiken.

Dit is waarom: laser en IPL maakt je huid extra gevoelig, waardoor er een groter risico is op verbranden na je behandelingen.

C. Bruinen met crèmes

Wacht totdat de bruiningscrème volledig verdwenen is voordat je je huid behandelt met IPL.

 

Moet je het zonnen/bruinen helemaal vermijden?

beschermen tegen de zonJa. Het overgrote deel van de richtlijnen geven aan dat het veiliger en effectiever is om het volledige behandelingsregime te voltooien voordat je aan een bruinere kleur gaat werken.

Maak je behandelingen in de herfst of wintermaanden af, of als je de zon niet kan vermijden, bedek dan je lichaamsdelen en gebruik SPF-zonnebrand. Je kan ook het beste de bruiningscrèmes niet meer gebruiken.

Zodra je je behandelingsregime afgerond hebt, is het makkelijker om de incidentele nabehandeling veilig rond blootstelling aan de zon en bruinen te plannen.

Om het op te sommen kan je zonder een natuurlijke of nep bruining:

 • De hoogste energie-intensiteit gebruiken die geschikt is voor je huidtype en dus de beste resultaten bereiken
 • Je risico op verbranding door de zon na de behandeling op hetzelfde niveau houden
 • Je risico op huidreacties na de behandeling op hetzelfde niveau houden
 • De beste resultaten krijgen van je behandelingsregime

Voor sommige personen is het werken met deze richtlijnen onpraktisch of is de behoefte om bruin te worden groter dan de behoefte om de harige gebieden te behandelen. Jij moet zelf besluiten of laserontharing thuis geschikt voor je is en zodoende vermijden dat je het beste laser ontharingsapparaat koopt die vervolgens in de la ligt met een lading stof.

Als je hier allemaal mee kan leven, dan wordt het nu tijd om te kijken welke lichaamsdelen je wilt behandelen.

 

5. Welke zones wil je haar vrij?

Misschien wil je een mooie, zachte huid vrij van haar in een of twee gebieden of je gezicht of misschien wil je je hele lichaam ontharen.

Het eerste ding dat je moet controleren, is waar je het beste laser ontharingsapparaat kan gebruiken.

Sommige IPL apparaat modellen voor thuis zijn alleen maar geschikt voor behandelingen van het lichaam, van de nek naar beneden. Andere zijn ook veilig voor gezichtsbehandelingen. Deze hebben of een speciaal filter die geïntegreerd is of een speciaal accessoire voor het gezicht. De meest recente apparaten zijn geschikt voor zowel het lichaam als het gezicht.

man lichaam zones voor thuis laser ipl ontharing                           vrouw lichaam zones voor thuis laser ipl ontharing

 

 • De meest voorkomende behandelingsgebieden voor mannen zijn de nek, schouders, rug, borst en torso.
 • De meest voorkomende behandelingsgebieden voor vrouwen zijn de bovenlip, kin, bakkebaarden, oksels, voorarmen, buik, bikinilijn, benen, voeten en tenen.
 • IPL en laserontharing voor thuis is niet geschikt voor het gebruik op baarden van mannen. Doe je dit wel, dan kan dit leiden tot ongewenste kale plekken, het heeft weinig effect na blijvend gebruik en het kan nadelige en lelijke reacties veroorzaken.

Er zijn twee dingen waar je naar moet kijken naar een machine, wat afhangt van waar je het IPL apparaat zal gebruiken.

 

Kleine gebieden

Beste Laser Ontharingsapparaat kopen tipsAls je kleine gebieden behandeld, zoals de oksels, bikinilijn, buik en voorarmen, dan helpt een klein precisie behandelingsraampje om deze ongelijke gebieden te bedekken. 2 cm² is een goede afmeting. Je wil een goede hoeveelheid flitsen, maar je hebt niet honderd duizenden nodig, aangezien je relatief weinig gebruikt vergeleken met een behandeling voor het hele lichaam. Je zal de behandelingstijden ook niet zoveel opmerken, aangezien het maar een paar minuten duurt om deze kleine gebieden met flitsen te bedekken.

 

Grote gebieden

Voor gebieden zoals je rug, torso en volledige benen heb je een apparaat nodig met een hoop flitsen, die je de meeste behandelingen voor je geld geeft, zodat je het apparaat jaren kan gebruiken. En hij heeft ook snelle behandelingstijden nodig.

 

Gebruik voor gezicht

laser ontharingsapparaat voor gezichtEen musthave is een klein behadelingsraampje, veilig voor gebruik op het gezicht en een apparaat die je met precisie kan positioneren. Een goede afmeting voor dit is ongeveer 2 cm². Dit maakt het mogelijk om accuraat te plaatsen en volledig contact te krijgen op kleine lastige gebieden, zoals je bovenlip.

Vrouwen kunnen hun bovenlip, bakkebaarden, wangen (onder het jukbeen), kin en nek behandelen, maar gebruik het nooit in de buurt van je ogen.

Voor mannen wordt gebruik op het gezicht niet aangeraden. Er zouden gelimiteerde resultaten zijn op je baard, vanwege de dikte en diepte van een mannen baard. Er is ook een risico op nadelige reacties – niet een mooi resultaat op je gezicht.

 

Volledige lichaams- en gezichtsbehandelingen

Beste Laser Ontharingsapparaat RioVoor dit heb je het beste laser ontharingsapparaat nodig die alles heeft. Volgepakt met functies moet hij een klein accessoire voor je gezicht hebben, een precisie accessoire voor kleine, lastige en ongelijke gebieden, meerdere jaren aan volledige lichaamsbehandelingen, snelle behandelingstijden en een ergonomisch design dat comfortabel om te gebruiken is.

Nu dat je weet welke delen van je lichaam je wilt behandelen met je IPL apparaat, wordt het tijd om te kijken naar de kosten van de apparaten.

 

Wat is je budget?

IPL en laser ontharingskits lopen uiteen in prijzen. In Europa lopen de prijzen uiteen van €100 tot €700.

Beste Laser Ontharingsapparaat kopen gids

Laten we eens kijken waarom er zo’n groot verschil in prijzen is.

Waarom is er zo’n groot verschil in prijzen?

Ruim 5 jaar geleden waren er maar een paar IPL/laser ontharingsapparaten voor thuisgebruik beschikbaar. En deze hadden een premium prijs. Vandaag zijn de prijzen van de beste merken niet veel gedaald, maar de specificaties en de prestaties van de apparaten zijn flink verbeterd.

En er zijn nu ook meer betaalbare opties. Gerenommeerde en nieuwe merken hebben standaard apparaten voor een lagere prijs uitgebracht. Maar het is niet altijd duidelijk wat je voor een bepaald bedrag krijgt.

Dit zijn een aantal dingen die voor een hogere of lagere prijs zorgen:

 

Het aantal flitsen

Beste Laser Ontharingsapparaat SmoothskinEen grotere hoeveelheid flitsen betekent veel meer behandelingen. Dit betekent vaak een hoger prijskaartje.

De eerste IPL-apparaten voor thuisgebruik hadden maar een kleine hoeveelheid flitsen. Sommige gaven maar 1.000 flitsen voordat de dure lamp vervangen moest worden. Merken zagen al snel dat ze de prijzen hoog konden houden en beter konden presteren dan hun concurrentie door de hoeveelheid flitsen te verhogen. Ze begonnen geleidelijk aan te verhogen.

Apparaten met tien duizenden ingebouwde flitsen volgde, welke nog steeds de dure vervangingslampen gebruikte. Vervolgens gaven apparaten met een uitstekende waarde 100.000 flitsen.  Vandaag de dag kan je echter modellen van Philips, Smoothskin en Silk’n kopen, welke een enorme hoeveelheid van 200.000 tot 400.000 flitsen hebben. Deze beloven meerdere jaren gebruik.

 

Premium functies

premium features bij een laser ontharingsapparaatJe zal meer betalen voor een apparaat die een uniek en gewenst voordeel biedt en deze lopen vaak uiteen van de €€€ tot de €€€€ (zie verderop voor prijzen per €).

De meeste merk apparaten hebben identieke functies en voordelen. Maar er zijn een aantal die tussen de meerderheid uitspringen. Deze hebben gewenste functies die duurder zijn. Bijvoorbeeld:

 • De nieuwste Philips Lumea BRI956 werkt zowel bedraad als draadloos, heeft gebogen behandelingsraampjes om te passen op de contouren van je lichaam en een geruststellende huidskleur sensor, welke het beste intensiteitsniveau voor je huid adviseert.
 • De Smoothskin Gold en Braun IPL hebben snelle behandelingstijden en een probleemloze huidskleur sensor die het juiste intensiteitsniveau voor je kiest.
 • En de Iluminage Touch en Precise Touch zijn veilig voor donkere en zwarte huidskleuren en het zijn de enige apparaten die werken op licht haar.

 

Basis designmodellen

Basismodellen zijn goedkoper om te produceren, hebben een lagere prijs en zijn daardoor meer betaalbaar.

Basismodellen tussen de € en €€ zijn functioneel en recht toe, recht aan, maar er wordt niet bespaard op veiligheid of resultaten. Ze zijn meestal bedraad of hebben een klein design en ze worden vaak geleverd zonder extra precisie accessoires. De hoeveelheid flitsen en de behandelingstijden verschillen per apparaat.

 

Oudere modellen

Je kan nog steeds modellen kopen die een paar jaar geleden uitgebracht zijn. Nieuwere modellen hebben betere specificaties dan deze oudere modellen, waardoor de prijzen verlaagd zijn om ze interessanter te maken of om de overgebleven voorraad weg te krijgen.

 

Kies je prijsbereik

De apparaten die we bespreken op deze website worden ingedeeld op basis van hun prijs in € EUR. De meeste apparaten vallen onder de lagere prijsklassen, maar het zal niet als een verrassing komen dat de meest gewilde en populairste onder de hogere prijsklassen vallen.

Elke machine die we bespreken op ScheerZone kan ingedeeld worden in de volgende prijsklassen:

€ EUR

 • € – tot €199
 • €€ – €200 tot €349
 • €€€ – €350 tot €499
 • €€€€ – €500+

Noteer je maximale budget. Ga daarna verder naar de volgende stap en begin je zoektocht naar het beste laser ontharingsapparaat voor jou.

 

Overzicht van de beste laser ontharingsapparaten:

Als je tot hier bent gekomen in deze gids, dan zal je weten of je gebruik kan maken van IPL apparaat modellen of niet en je zal antwoorden hebben op deze vragen.

 • Wat voor haarkleur heb je?
 • Wat voor huidskleur heb je?
 • Is een van de volgende dingen van toepassing bij jou?
 • Probeer je regelmatig bruin te worden/blijven?
 • Waar wil je vrij van haren zijn?
 • Wat is je budget?

Nu kan je een korte lijst maken met apparaten gebaseerd op je antwoorden. Neem een kijkje naar de machines die wij het beste vinden.

 

1. Philips Lumea Prestige BRI956, BRI953, BRI950

Philips Lumea Prestige[Lees onze uitgebreide Philips Lumea Prestige review BRI956, BRI953 en BRI950 hier]
Wil je armen, onderarmen, borst, rug, buik, billen, bikinilijn, benen, voeten en tenen zo zacht als een babyhuidje hebben? En geen vrouwensnor, haar op de kin of bakkebaarden meer? Nou, dan heb je een super apparaat nodig die ontwikkeld is om dat allemaal te bieden.

Ahem. “Hallo nieuwe Philips Lumea Prestige BRI956. We hebben op je gewacht.”

Het is echt serieus geworden met het nieuwe design van de Lumea Prestige. Het is het algeheel beste laser ontharingsapparaat.

De Philips Lumea Prestige zijn beschikbaar in de UK en Europa en hun prijskaartje reflecteert het premium design.

Ze voelen stevig en solide aan. De ergonomische pistoolvorm heeft een perfect geplaatste activeringsknop, zodat ze intuïtief om te positioneren en erg comfortabel om vast te houden zijn. De exceptionele bouwkwaliteit en flitsen die het jarenlang volhouden maken het een lange termijn investering. Ze zijn geschikt voor alle afgezien de donkerste huid en komen met een nieuwe Smartskin sensor. Net als bij andere huidskleur sensors wordt de hoogste en veiligste intensiteitsinstelling voor je huid geadviseerd, maar het is mogelijk om deze een of twee niveaus lager te zetten, zodat je volledig de controle hebt.

Hij werkt zowel bedraad als draadloos, dus je kan schakelen tussen de manier die op dat moment het beste bij je past. Het vereist ook geen inspanning om te flitsen, wat komt dankzij de nieuwe speciale gebogen accessoires. Deze passen makkelijk op de contouren van je gebogen lichaam. Een aantal jaar Philips onderzoek heeft iets geleverd dat zo simpel en effectief is en er echt uitspringt. En als dat nog niet genoeg is, zijn ze ook nog eens erg snel – vanaf 6,5 minuut om je hele been te behandelen.

»» Lees onze uitgebreide Philips Lumea Prestige review BRI956, BRI953 en BRI950 hier

 

2. Braun Silk Expert IPL

Braun Silk Expert IPL laser ontharingsapparaat[Lees onze uitgebreide Braun Silk Expert review IPL5001, BD 5009, BD 5008 hier]
Als je een hekel hebt aan tijdverspilling, dan moet je dit proberen.

De Braun Silk expert IPL is simpel en recht toe, recht aan te gebruiken. Het is een uitstekende keuze als je een simpele plug and play machine wilt hebben die het werk snel gedaan krijgt. Wij raden hem aan voor veilige en simpel IPL-behandelingen thuis.

De Braun IPL is beschikbaar in het UK, Europa, VS, Canada en Australië. Zijn prijs is hoog, maar hij biedt daar ook veel voor. Het design heeft eenvoud in gedachten en het levert een aantal onderscheidende premium functies.

Net als andere apparaten, zal de Braun IPL niet flitsen als hij een huidskleur detecteert die te donker is. Maar hij neemt veiligheid voor je huid en gebruiksgemak zelfs nog verder. Wanneer een veilige kleur is gedetecteerd, selecteert hij het optimale intensiteitsniveau voor je. Voor elke flits controleert hij dit, zodat jij dit niet hoeft te doen. Geen gedoe. En als het prikt op gevoelige gebieden, dan hoef je alleen maar op de ‘gentle’ modus te drukken om de intensiteit te verlagen.

Hij is ook snel. Op de hoogste intensiteit knippert hij elke 2 seconden, dus het neemt maar vanaf 8 minuten om over een heel been te glijden. Je hoeft ook niet moeilijk te doen over het wisselen tussen behandelingsraampjes – hij heeft er maar een. Deze is 1 cm bij 3 cm, wat groot genoeg is om een nauwkeurige dekking over grote gebieden te krijgen en klein genoeg om te positioneren op je bovenlip (met een beetje oefening).

Hij is comfortabel om te gebruiken, ziet er mooi uit, biedt meerdere jaren gebruik en Braun is een vertrouwd merk. Hij is ook vaak in de aanbieding te vinden.

»»Lees onze uitgebreide Braun Silk Expert review IPL5001, BD 5009, BD 5008 hier

 

3. Iluminage Touch en Iluminage Precise Touch

Iluminage Touch en Precise Touch laser ontharingsapparaatAls je een donkere of zwarte huid hebt (Fitzpatrick huidtype V of VI), dan zijn de meeste IPL-ontharingsapparaten niet veilig voor je huid. Je hebt maar een paar keuzes.

De beste keuzes zijn de Iluminage Touch en de Iluminage Precise Touch. Deze winnen de prijs voor het beste laser ontharingsapparaat voor een donkere en zwarte huid.

Deze slim ontworpen apparaten gebruiken intens gepulseerd licht en radiofrequentie energieën (welke Elōs energie genoemd worden). Deze gecombineerde energie is extra zacht voor donkere en zwarte huidskleuren, maar nog steeds bewezen om langdurige resultaten vrij van haar te geven.

De Iluminage Touch is beschikbaar in het UK, Europa, VS en Canada. Hij heeft een premium prijs. Hij is bedraad, heeft een compacte basis unit met een bedrade handheld toepassingsapparaat en is extreem makkelijk om te gebruiken. Het grote behandelingsraampje is ontwikkeld voor het bedekken van grote gebieden, zoals volledige benen en je torso. De toepassing is het snelste met de lage intensiteit, welke ook het beste geschikt is voor een donkere huid. Vervangingslampen voor een uitstekende prijs stellen je extra gerust voor het geval je huidige niet meer gebruikt kan worden. Hij heeft ook een gezichtsadapter, dus we raden hem aan voor je als een donkere of zwarte huid hebt en vrij van haren wilt zijn op je gezicht en verscheidene andere grote lichaamsdelen.

De Iluminage Precise Touch is verkrijgbaar in het UK, Europa, VS en Canada. Hij is goedkoper dan de Touch. Het is een klein, bedraad, compact handheld apparaat. Hij is erg makkelijk om te gebruiken. Hij is ontwikkeld voor het behandelen van kleine gebieden en voor dit geeft hij verscheidene jaren gebruik, dus vervangingslampen zijn niet beschikbaar. Hij heeft maar een klein 2 vierkante cm behandelingsraampje en de behandelingstijden zijn het snelste op het laagste intensiteitsniveau, wat ook het beste geschikt is voor een donkere huid. Dus we raden hem aan als je een donkere huid hebt en vrij wilt zijn van haren op je gezicht en een aantal andere kleine gebieden, zoals je oksels en bikinilijn.

 

4. Smoothskin Bare

Smoothskin Bare laser ontharingsapparaatLaat je niet voor de gek houden door het eenvoudige design en het betaalbare prijskaartje. De nieuwe Smoothskin Bare verandert alles. Het is volgens ons het beste laser ontharingsapparaat voor een laag budget.

De Bare is beschikbaar in het UK, Europa en Australië en is verkrijgbaar vanaf €200.

Hij verslaat verscheidene andere goedkope modellen vanwege 2 goede redenen.

Ten eerste heeft hij een ongelimiteerd aantal flitsen, zodat je nooit leeg komt te staan.

Ten tweede is hij ultrasnel. Een volledig been neemt maar 4 minuten in beslag!

Dat is mogelijk, omdat het laagste intensiteitsniveau maar 0,6 seconden nodig heeft om op te laden tussen flitsen. En het lage intensiteitsniveau is ook zacht, waardoor het veiliger is voor donkere huidskleuren.

Personen die voorheen gestopt zijn met IPL, omdat het te saai en langdradig is, kunnen nu profiteren van snelle behandelingen. Drukke moeders kunnen het aan hun hectische schema toevoegen. De Smoothskin Bare maakt het makkelijker om je te verbinden aan reguliere, snelle behandelingen die je stoppels weghouden.

 

Conclusie over het beste laser ontharingsapparaat

Ik hoop dat de informatie uit dit artikel je een beter idee heeft gegeven over IPL/laserontharing voor thuis en dat je aan de hand van deze informatie het beste laser ontharingsapparaat kopen kan. Heb je nog meer tips en informatie die je niet terug kan vinden in dit artikel, laat dan zeker hieronder een reactie achter, zodat andere personen ook het beste laser ontharingsapparaat kunnen kopen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte laser/IPL apparaten volgens:

Beste Laser Ontharingsapparaat Philips

 

Lees meer over Licht- en LaserontharingAlles over IPL ontharen en laser ontharen thuis

 1. Wat is IPL ontharing of lichtontharing?
 2. Hoe werkt laserontharing?
 3. IPL ontharen thuis vs professionele behandeling: welke is het beste?
 4. Is laserontharing permanent?
 5. Beste laser ontharingsapparaat / IPL apparaat voor thuis + TOP 5
ScheerZone
Logo