Tips voor het trimmen van elke soort baard

Elke soort baard trimmen

Het trimmen van gezichtshaar klinkt misschien niet als de meest ingewikkelde zaak van de wereld. In werkelijkheid is het echter een mijnenveld op het gebied van verzorging. Van het te ver trimmen van een neklijn tot het verwaarlozen van de huid onder de haren. Dit zijn slechts een paar van de meest voorkomende dingen die mannen verkeerd doen wanneer ze hun baarden verzorgen.

Elke lengte van gezichtshaar vereist een iets ander verzorgingsschema om er het beste uit te zien. Je hebt ook het juiste gereedschap nodig voor het werk. Gezien deze punten lijkt het ons een goed idee om je door het reilen en zeilen van baard verzorging te loodsen en hoe je je trimvaardigheden kunt afstemmen op de individuele behoeften van je gezichtshaar.


 

Je baardverzorgingspakket

Baard trimmen

Het heeft geen zin om aan je baard te werken met een roestige oude keukenschaar en een bot scheermesje en te verwachten dat je er geweldig uitziet. Als je wilt slagen, heb je een goede selectie van gereedschappen nodig.

 

Baardtrimmer

baardtrimmer verzorgingOf je nu een sportieve designer stoppelbaard of een volle, bossige baard hebt, je hebt een goede baardtrimmer nodig om de boel in toom te houden. Voor stoppels en kortere baarden kun je een trimmer gebruiken om de totale lengte van je gezichtshaar te onderhouden.

En voor langere stijlen heb je het nodig om je bakkebaarden, snor, halslijn en wangen in vorm te houden. Zorg ervoor dat je een model koopt dat op verschillende lengtes kan worden ingesteld, omdat langere baarden gelaagd moeten worden.

Bekijk onze baardtrimmer TOP 10

 

Baardschaartje

gezichtshaar schaarBij het vormen van langere baarden is het essentieel om een scherpe schaar te hebben om van lastige haren af te komen.

Dit is het belangrijkste wapen in je arsenaal als het gaat om ervoor te zorgen dat je baard er uitziet zoals jij dat wilt, en om hier en daar kleine aanpassingen te maken.

Bekijk de beste baardschaartjes

 

Baardkam

baard kammen mannenUiteraard is een kam niet nodig als het gaat om zeer korte baarden of stoppels.

Bij lange baarden is het echter het verschil tussen een warrige rommel en vloeiende manen.

Bekijk onze baardkam TOP 3

 

Scheermes

feather scheermesAangezien je dit artikel leest, gaan we er vanuit dat je niet volledig schoon geschoren wilt zijn. Dat betekent echter niet dat je een scheermesje helemaal kunt opgeven.

Vooral in het geval van stoppels, zal je een kwalitatief scheermes nuttig vinden voor het maken van nauwkeurige aanpassingen rond de randen. Het creëren van een halslijn, het verwijderen van losse haren op de wangen en het netjes houden van bakkebaarden, zijn slechts een paar van de taken waar een goed scheermes je mee zal helpen.

Bekijk onze scheermesjes TOP 5

 

Baardolie

baardolie kopen mannenHet is een veelgehoorde misvatting dat baardolie niets meer is dan een hebbeding. Maar, zoals iedereen die ooit last heeft gehad van baardroos je zal vertellen, is dit spul geen grapje.

De huid onder het gezichtshaar wordt vaak verwaarloosd, droog en schilferig, maar het regelmatig aanbrengen van olie helpt om het gevoed en gehydrateerd te houden. Niet alleen dat, maar het houdt ook het haar zelf zacht, geconditioneerd en het voelt minder aan als een staalborstel.

Bekijk de bestverkochte baardolie

 

Scheergel

scheerschuim giletteHoewel we weten dat je niet je hele kin wilt scheren, heb je nog steeds iets nodig om te helpen bij het scheren rond de nek en de wangen. Door te kiezen voor een transparante gel in plaats van een dikke schuim of scheercrème, kan je zien waar je scheert, zodat je die randen haarscherp en recht houdt.

Bekijk de bestverkochte scheergel

 

 

Aftershavebalsem

aftershave lotion voor je huidEn tot slot houd je die scheerbrand en droge huid onder controle met een goede aftershavebalsem.

Want wat is een geweldige baard als hij omringd wordt door een jeukende, geïrriteerde huid?

Bekijk de bestverkochte afterschavebalsem

 

HONUOL baardverzorging set

baardverzorgingsset voor mannen kammen borstelen

In de HONUOL baardverzorging set zit alles wat je nodig hebt om je baard goed te onderhouden.

Meer info over de HONUOL set


Korte baard

korte baard trimmen

Gezichtshaar dat ergens tussen stoppels en een volle baard valt, maakt volgens onderzoeken mannen aantrekkelijker. Met dat in gedachten is het geen wonder dat het zo’n populaire baardstijl is geworden. Om het er altijd scherp uit te laten zien, moet je ervoor zorgen dat het altijd perfect getrimd is.

Hoe trimmen

Zodra het gezichtshaar langer wordt dan een stoppelbaard, heeft het de neiging om er een beetje onverzorgd uit te zien. Om echter effectief een korte baard te krijgen, is het absoluut noodzakelijk dat je deze periode uitzit. Het kan jeuken en er onverzorgd uitzien, maar je kunt dit enigszins verzachten door in een vroeg stadium een halslijn te creëren, om het er opzettelijk uit te laten zien en niet alsof je gewoon gestopt bent met scheren.

Zodra het haar flink gegroeid is moet je het overal gelijkmatig trimmen. De gradaties variëren van merk tot merk, maar je moet streven naar ongeveer een centimeter. Zodra dit is gedaan, zet je de trimmer op een iets kortere stand en gebruik je de trimmer om de bakkebaarden en je nekhaar korter te maken. Gebruik dit moment ook om gebieden die er te vol uitzien uit te dunnen.

Gebruik tot slot je scheermes en scheergel of de trimmer zonder opzetstuk om een neklijn te creëren. Begin in het midden van de keel net boven de adamsappel en ga vervolgens langzaam omhoog naar waar de oorlel en het kaakbeen samenkomen. Wanneer je je hoofd naar achteren kantelt en in de spiegel kijkt, moet dit een gladde, gebogen lijn vormen van oorlel tot oorlel.


 

Middellange baarden

middellange baard trimmen

Naarmate de lengte van de baard toeneemt, moet er beter over nagedacht worden. Het is belangrijk om het juiste haar te kiezen dat bij je gezichtsvorm past en hetzelfde moet in overweging worden genomen als het gaat om je gezichtshaar. Baarden die middellang of langer zijn, kunnen de vorm van het gezicht drastisch veranderen en lengte en/of breedte toevoegen.

Wat je nodig hebt

Hoe trimmen

De meeste trimmers kunnen worden ingesteld op een lengte die lang genoeg is voor een baard van gemiddelde lengte, waardoor het onderhouden relatief eenvoudig is. Trim eerst al het haar tot dezelfde lengte. Gebruik vervolgens kortere instellingen om het haar op de wangen, nek en bakkebaarden geleidelijk in te korten.

Verwijder vervolgens het opzetstuk en gebruik de messen om de randen rond de halslijn, boven de bovenlip en boven de wangen af te werken. Het is het beste om geen scheermesje te gebruiken voor dit deel, omdat zeer rechte lijnen en scherpe trappen op langere baarden een beetje uit de toon kunnen vallen.

Zodra dat klaar is wrijf je een kleine hoeveelheid baardolie tussen je vingers en werk het door de baard, tot aan de wortels. Gebruik je kam om het haar in vorm te brengen en gebruik dan de schaar om uitschieters te trimmen.


Lange baarden

lange baard trimmen

Er valt niet te ontkennen dat het een gedurfde look is en zeker niet voor iedereen. Maar pas er goed op, houd het goed verzorgd en een lange baard kan je handelsmerk worden. Vergeet wederom niet om de vorm van het gezicht te overwegen bij het beslissen of je al dan niet een lange baard wilt laten staan. Hoe groter de baard, hoe meer centimeters hij zal toevoegen. En als je gezicht al aan de lange of brede kant is, heb je niet veel speelruimte.

Wat je nodig hebt

Hoe trimmen

Bij het vormen van een grote baard is een schaar je vriend. Als je voor het eerst een baard laat staan, is het goed om een afspraak in te plannen bij je kapper om hem te vormen. Zodra je het door een professional hebt laten bewerken, zal het veel makkelijker zijn om de baard thuis onder controle te houden en je zult zelfs een paar tips kunnen leren om het goed te doen.

Zodra je kapper zijn/haar werk heeft gedaan, is het aan jou om de baard te onderhouden. Dit moet een paar keer per week worden gedaan, met behulp van een kam om het haar glad te strijken en eventuele verdwaalde haren te verwijderen met een schaar om de algehele vorm te behouden. Je kan er dan met je trimmer overheen gaan om overtollig haar op de nek te verwijderen en de snor te trimmen, zodat deze net boven de bovenlip rust.

Neem weer je baardolie en masseer het door het haar, tot aan de wortels. Let goed op de huid onder de baard en houd deze gehydrateerd om een droge huid of baardroos te voorkomen.


 

Conclusie

baard borstelen mannenZoals we hebben gezien is er voor iedere baardstijl een andere manier om deze te verzorgen. Hoe je jouw baard dus het best kunt verzorgen, hangt van de lengte af.

Hebben we nog iets gemist? Laat het ons weten door een reactie onder dit artikel achter te laten!

 

Bekijk ook:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo