Beste baardkam kopen tips + TOP 3

Terwijl baardborstels over het algemeen uitgebreid besproken worden, worden baardkammen vaak achterwege gelaten.

Toch zijn kammen hulpmiddelen die net zo belangrijk zijn voor de baardzorg en vooral voor personen met langere baarden. In deze handleiding zal je ontdekken waarom baardkammen belangrijk zijn, hoe je ze moet gebruiken en hoe je ze schoon moet houden. Ook zullen we onze beste baardkam TOP 3 met je delen.

TOP 3 baardkammen Baardverzorging sets


 

Waarom moet je een baardkam kopen?

Je hoort vaak over baardborstels en hoe ze fundamenteel zijn voor een gezonde baardgroei. Hoewel dit zeker waar is, zijn kammen een even grote noodzaak voor meer volwassen baarden. Na drie of vier maanden van groei, kan een borstel op zichzelf worstelen met het temmen van bijzonder weelderige manen. Langere baarden kunnen op moeilijk bereikbare plaatsen klitten ontwikkelen en na verloop van tijd in de knoop raken. Daarom zijn kammen nodig om het arsenaal van een man aan te vullen. Bovendien zijn kammen veelzijdige gereedschappen die gebruikt kunnen worden voor het stylen van lange baarden na een douche.

baardkam kopen hoe en waarom en tips

In tegenstelling tot borstels kunnen ze gebruikt worden op vochtig haar of zelfs bij het föhnen van een baard. Dit is een ideale oplossing om krullende haren ’s ochtends recht te maken. Bedhaar heeft namelijk ook effect op baarden. Baardkammen worden vaak geleverd met twee setjes tanden, die breed en nauw zijn. Dit maakt ze erg veelzijdig, aangezien de brede tanden worden gebruikt voor onderhoud en het ontwarren van klitten. Omgekeerd zijn de fijne tanden het beste voor precisie styling en de snor.

Bovendien is de beste baardkam uitermate handig als het gaat om het trimmen van je lange baard met een baardtrimmer. Of je het nu wilt stylen, temmen of zelfs de lengte wilt inkorten, een kam biedt extra precisie bij gebruik met een schaar. Tenslotte zijn baardkammen een uitstekende draagbare oplossing. Ze worden vaak geleverd met lederen portefeuilles of hoesjes om ze schoon te houden van stof. Daarnaast zijn ze vaak dun genoeg om in je portemonnee te stoppen.

 

Veelgestelde vragen

Kan ik een plastic kam gebruiken voor mijn baard?

Hoewel plastic kammen goedkoop zijn, kunnen ze het ‘leven’ van je baard in gevaar brengen. Plastic kammen worden meestal gemaakt door spuitgieten of stamppersen. Omdat persen of mallen worden gemaakt met twee stukjes metaal die aan elkaar klemmen, vormen ze vaak kleine naden langs de ‘ruggengraat’ en de tanden van de kam. Het probleem hierbij is dat de naden vrij scherp zijn en bij slijtage zelfs gekarteld kunnen raken. Dit snijdt uiteindelijk in de baard en huid, wat irritatie kan veroorzaken en het haar kan breken.

Omgekeerd zijn de metalen kammen, die er visueel heel aantrekkelijk uitzien, meestal nog niet afgewerkt. De tanden zijn vaak machinaal gesneden, waardoor ze de baard en de huid beschadigen, net als de plastic kammen hierboven. Bovendien zijn ze niet antistatisch en kunnen ze zelfs je baard laten kroezen.

Wat zijn de beste baardkam materialen?

Als alternatief worden kammen van goede kwaliteit meestal gemaakt van hout of hoorn. Kunststof celluloseacetaat kammen geven echter ook uitstekende resultaten. Het is een gemodificeerd polymeer op basis van katoen en drie cellulosepulp.

Bij het zagen en polijsten zorgt celluloseacetaat voor een gladde en antistatische afwerking. Ze zijn makkelijker schoon te maken dan hout en een meer veganistische optie dan hoorn.

Ook hoorn biedt een uitstekende kwaliteit met een gladde, natuurlijke afwerking, die ongeëvenaard is. Het is een kostbaar en natuurlijk materiaal en zeer slijtvast. Vaak is het echter duurder en hebben daarom zorg en veelvuldig onderhoud nodig om de levensduur te verlengen.

Tot slot zijn houten kammen heel gebruikelijk, maar van wisselende kwaliteit. Slecht gemaakte en onbehandelde houten kammen kunnen gemakkelijk uitdrogen nadat ze nat zijn, waardoor ze gaan splinteren. Gesplinterde baardkammen kunnen de huid en de baard irriteren of zelfs breken.

Een goede kwaliteit houten kam biedt echter een uitstekende waarde en een zeer comfortabele kamervaring. Bovendien is hout een natuurlijke stof die oliën absorbeert. Dit verdeelt het gelijkmatig over de baard en zorgt ervoor dat ze kunnen ruiken.

Zal mijn baard kammen deze sneller doen laten groeien?

Helaas zal je baard niet sneller groeien als je hem kamt. Een baard wordt echter veel gezonder door de regelmatige stimulatie van kammen. Bovendien kun je je baard inbreken en door regelmatig kammen dwingen om in een bepaalde richting te groeien. Mannen met krullende of kroezende baarden kunnen zich verheugen over dit nieuws. Het kammen van een lange baard tijdens het föhnen is bijzonder effectief voor het rechttrekken van de baard. Na verloop van tijd zal je baard recht worden door regelmatig borstelen en er aanzienlijk dikker en langer uitzien.


 

Hoe gebruik ik mijn baardkam?

baard kammen waarom en tips

In tegenstelling tot baardborstels worden baardkammen het best gebruikt op vochtig haar. De perfecte tijd om je baard te kammen is direct na het douchen. Dit komt omdat de baard zachter en soepeler zal zijn. Je zult het makkelijker vinden om eventuele knopen te ontwarren en de baard goed te stylen. Je kunt de baardkam ook tijdens het föhnen gebruiken om je baard op een bepaalde manier te stylen en vorm te geven.

 • Kam met de wijde tanden voorzichtig van de hals naar de kaaklijn.
 • Als je een dikke baard hebt, kam dan uit in lagen voor een voller resultaat.
 • Als je tegen een knoop of klit aanloopt, trek dan de kam naar buiten en begin voorzichtig opnieuw.
 • Kam vanaf de bakkebaarden en de wangenlijn in lange, zachte slagen naar beneden.
 • Gebruik ten slotte de smalle tanden op de snor om van het midden naar de zijkanten te borstelen.

Vergeet niet om niet hard en snel te kammen of je baard door knopen te forceren, want dat kan de haren eruit trekken. Bovendien zijn klitten niet altijd knopen, maar gewoon haar dat in de verkeerde richting groeit. Door de kam uit te trekken en weer naar binnen te gaan, voorkom je irritatie van je huid.

Denk er tot slot aan dat het kammen van de hals naar het kaakbeen in lagen dient te gebeuren. Dit zorgt ervoor dat de haren op elkaar stapelen en niet ophopen. Het resultaat is een weelderige en volle baard die verticaal is wanneer hij van voren naar beneden wordt geborsteld.


 

Je baardkam schoonhouden

Let op dat je je kam goed onderhoudt. Hoewel hij er misschien vrij stevig uitziet, kan hij lijden onder misbruik. De beste baardkam kan generaties meegaan. Hij kan echter binnen een paar jaar uit elkaar vallen als hij wordt verwaarloosd.

Natuurlijke kammen moeten op een droge plaats worden bewaard. Aangezien een badkamer behoorlijk vochtig kan worden, moet een lade of kast hem goed genoeg uit de buurt van water houden. Bovendien, als je kam synthetische materialen bevat, bewaar deze dan ergens uit de buurt van het licht. UV-licht breekt kunststoffen en rubber af en zorgt ervoor dat ze broos worden of vergaan. Kammen worden vaak geleverd in beschermende hoesjes. Gebruik deze daarom altijd om te voorkomen dat de tanden verbogen raken of afbreken.

Beste Baardkam tips

Overweeg je kam regelmatig te reinigen om vetophoping en vervuilde olie te voorkomen. Als je kam daarnaast gemaakt is van een natuurlijk materiaal zoals hout of hoorn, zal deze hierdoor langer behouden blijven. Voor hoorn, rubber en kunststoffen is een snel schoon wrijven met (baard) shampoo onder de kraan voldoende. Een gebruikte tandenborstel helpt je die moeilijk bereikbare plekken te bereiken.

 

Een houten kam schoonmaken

Als je een houten kam hebt, zal deze wat extra aandacht nodig hebben. Hout is een natuurlijk materiaal dat oliën en geuren absorbeert. Daarom absorbeert het na verloop van tijd veel afval, talg en vuil. Als je kam ongelakt of onbehandeld is, zal deze waarschijnlijk drogen, splinteren en na verloop van tijd breken als je hem onbehandeld laat.baard kammen mannen

 • Doe een hoopje shampoo in een kleine kom lauw water.
 • Wrijf de kam met een doek in met de shampoo-oplossing.
 • Gebruik een oude, zachte tandenborstel om vuil tussen de tanden zachtjes weg te schrobben.
 • Droog de kam af met een schone handdoek.
 • Wrijf royaal een natuurlijke olie in de ruggengraat en de tanden van de kam.
 • Gebruik alleen natuurlijke en plantaardige olie (olijf, jojoba, kokos), omdat de kam in contact komt met de huid.
 • Laat de kam op natuurlijke wijze door de lucht drogen.

Vergeet ook niet dat onbehandeld hout zeer gevoelig is voor water. Dompel het hout niet onder in water zoals onder een kraan of in de kom met shampoo-oplossing. Sommige mensen raden aan om de kam tijdens het drogen in een zak met ritssluiting te laten. Denk er in dit geval aan dat hout geuren absorbeert. Daarom kun je er iets geurigs in laten zitten om het hout te parfumeren. Essentiële oliën, kruiden of zelfs pijptabak kunnen bijvoorbeeld een geur aan je kam toevoegen. Daardoor zal je baard fantastisch ruiken.


 

De beste baardkammen: onze TOP 3

Een baardkam kopen lijkt niet erg moeilijk, toch is het belangrijk dat je een baardkam uitkiest van goede kwaliteit. We hebben onze favoriete baardkammen voor je op een rij gezet.

1

Percy Nobleman Baardkam

Percy Nobleman Baardkam

Meer info & prijzen

2

Guardenza Baardkam

guardenza baard kam kopen

Meer info & prijzen

2

Unique Man Baardkam

unique baardkam

Meer info & prijzen

 

Baardverzorging sets

Waarom enkel een baardkam kopen? Bekijk ook de onderstaande baardverzorging sets, waarbij je naast een baardkam ook andere producten krijgt. Als cadeau nog leuker!

1

LB Products baardverzorging set

baardverzorgingsset

Meer info & prijzen

LB Products levert een handige baardverzorging om je baard mee te onderhouden. In de set vind je een baardkam en borstel, een knipschaar, balsem en baardolie. Een leuk cadeau om te geven of te krijgen. Of je koopt hem gewoon voor jezelf.


 

2

Peter’s Beard baardverzorging set

peters beard baardverzorging set

Meer info & prijzen

Deze handige set van Peter’s Beard bevat alles wat je nodig hebt om jouw baard te onderhouden. De baard kam en borstel zijn gemaakt van kwalitatieve sandelhout en paardenhaar en bij de kam ontvang je een mooie faux lederen bewaarhoes.


 

3

A’liver Baard Geschenk Set

aliver baard set

Meer info & prijzen

De AL’IVER baardverzorging set bevat baardolie, balsem, een handige schaar en borstel en natuurlijk de baardkam. Met de balsem van AL’IVER breng je je snor en baard in model en tegelijkertijd verzorg je hem. Met deze set maak je iedere bebaarde man blij.


 

Conclusie

baard kammen mannenAls je je jouw baard in optimale conditie wilt houden, dan is een baardkam een goede toevoeging aan je baardverzorgingsset. De beste baardkammen zijn gemaakt van hout en helpen je om je baard in de beste vorm te houden.

Alhoewel niet iedereen de noodzaak van een baardkam zal inschatten, zal jouw baard veel gezonder worden door de regelmatige stimulatie van kammen. Helaas gaat hij er niet sneller van groeien, wel voorkom je klitten in jouw baard.

Wij zijn benieuwd of en hoe jij je baardkam gebruikt. Laat het aan ons weten door een bericht achter te laten onder dit artikel.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo