Beste baardshampoo kopen? Onze TOP 3 + kooptips

Het wassen van je baard maakt een groot deel uit van je verzorgingsroutine naar een schone en zachte baard. En de beste baardshampoo kopen kan een belangrijkere taak zijn dan je mogelijk denkt. We zijn er zeker van dat je het al hebt gemerkt, maar we willen er nog eens op wijzen: er vindt een baardrevolutie plaats. En steeds meer mannen sluiten zich aan bij de strijd. Misschien vraag je je af waarom.

Omdat een baard niet alleen een teken van mannelijkheid is, maar ook van toewijding, zelfdiscipline en zorg. Deze perceptie van mannelijkheid komt uit het lang vervlogen tijdperk toen mannen alleen mannelijk genoeg geacht werden als ze een woeste uitstraling en een mooie, volle baard hadden. Nu zijn de tijden veranderd en beoordelen we mannen meer op hun karakter dan op de volheid van hun baarden. Maar ergens diep verscholen verrassen we onszelf soms nog met het maken van deze verouderde associatie.

Een mooie baard is ook een teken van doorzettingsvermogen. Je zou naïef kunnen denken dat dit gemakkelijk is, maar we spreken uit ervaring als we zeggen dat er veel inzet en enthousiasme nodig is om door te gaan met de reis van gezichtsbeharing. Het vergt ook veel zelfdiscipline om niet op te geven bij het eerste teken van jeuk of bij de eerste ontmoediging van je vrienden of familie. Geduld is een verdienste die centraal staat bij het laten groeien van een baard. En alleen een gedisciplineerde man kan het geduld hebben om te wachten en een baard te verzorgen tot deze zijn volledige potentieel bereikt.

beste baardshampoo kopen tips

Tot slot willen we duidelijk maken dat het onmogelijk is om een majestueuze baard te laten groeien zonder de nodige zorg. Als je op onze website bent beland, gaan we ervan uit dat je het al hebt uitgezocht: baardverzorging is een belangrijk onderdeel van je baardreis.

En dit laatste punt brengt ons bij het onderwerp dat we in dit artikel aan de orde willen stellen: het vinden van de beste baardshampoo en de sleutelrol ervan in het baardgroeiproces. Er wordt veel nadruk gelegd op baardoliën, baardwas en baardbalsems en we zijn van mening dat het belang van baardshampoo op de een of andere manier wordt genegeerd, terwijl het misschien belangrijker is dan al het bovenstaande.

Als baardliefhebbers vonden wij het onze plicht om dit onrecht te corrigeren. Om dat te doen, zullen we eerst uitleggen wat baardshampoo is. Vervolgens beantwoorden we de voor de hand liggende vraag: wat is het verschil tussen baard- en normale haarshampoo? We zullen verder uitleggen wat een goede baardshampoo bevat en we zullen de criteria voor het selecteren van de beste baardshampoo verder toelichten. Tot slot stellen we je voor aan een aantal baardshampoos die al deel uitmaken van onze persoonlijke routines voor het wassen van onze baard. Laten we snel beginnen!

 

Wat is baardshampoo?

Dat is een erg goede vraag. Nu je aan dit geweldige project begonnen bent, moet je aandacht besteden aan alle stappen die nodig zijn om geweldige resultaten te bereiken. Het wassen van je baard is er één van. Voordat je begon met het laten groeien van een baard gebruikte je gewoon water en dat was genoeg. Je kan mogelijk verleid worden om te denken dat dit nog steeds genoeg is voor het laten groeien van een baard. Maar je bent een slimme man. Trap niet in deze val.

Baardshampoo kopen tips

Net zoals haar op je hoofd vettig wordt en zelfs begint te ruiken als het niet met zorg is behandeld, zal hetzelfde gebeuren met het haar op je gezicht. En deze zit recht onder je neus. Dat wil je niet ruiken. Voor een gezonde en volle baard is wassen met shampoo van groot belang. Afval, stof en overtollig talg kunnen alleen met de juiste producten worden gereinigd. Niet te vergeten dat de beste baardshampoo ook de groei versnelt en je veel sneller de verwachte resultaten biedt.

Je vraagt je nu mogelijk af, mijn baard is van haar gemaakt, dus waarom moet ik een ander product gebruiken? Lees in dit geval vooral verder.

 

Wat is het verschil tussen normale shampoo voor je haar en baardshampoo?

Dit is een vraag die we vaak tegenkomen. We horen regelmatig dat dit een door de industrie gegenereerde behoefte is en dat het gebruik van een normale shampoo in feite dezelfde resultaten zal bieden. We zijn het hier niet mee eens.

Er is een groot verschil tussen gewone shampoo en baardshampoo. De oorzaak van het verschil ligt vooral in het feit dat we hier te maken hebben met twee verschillende soorten haar. Terwijl het haar op je hoofd dunner en minder blootgesteld is, is je baard het resultaat van repetitief scheren, het omringt je mond en wordt op je gezicht geplaatst. Dat betekent dat het de eerste is die het stof, de kruimels en het voedsel opneemt en kan als gevolg van je scheerervaring vrij ruw zijn. Omdat de baard in principe korter is, is hij ook gevoelig voor gespleten punten, wat alleen maar leidt tot een nog ruwere baard. Daarom heeft je baard een speciale behandeling nodig om goed te groeien, zacht te worden en zijn volledige potentieel te bereiken.

beste baardshampoo kopen voor perfecte baard

Haarshampoo bevat meestal reinigingsmiddelen, zoals ammoniumlaurylsulfaat, natriumlaurylethersulfaat, zout, in de vorm van natriumchloride of synthetische geuren. Al deze strippen haar en huid van hun natuurlijke vocht, wat leidt tot een ruwe baard en jeukende huid. Ze bevatten ook een aantal natuurlijke ingrediënten, zoals etherische oliën, maar meestal niet genoeg om de schade door de kunstmatige te compenseren. Dit is niet zo erg voor de huid op je hoofd, want het is een dikker soort huid.

Bij je baard is de situatie echter anders, aangezien de baard op je gezicht zit en we weten allemaal dat de huid op ons gezicht gevoeliger en vatbaarder is voor irritatie. In tegenstelling tot haarshampoo is baardshampoo rijker aan draag- en essentiële oliën, glycerol en andere ingrediënten die het haar en de vochtigheid voeden en de huid beschermen. Wees je er echter van bewust: er bestaat niet zoiets als een 100% natuurlijke shampoo, alleen in zeer zeldzame gevallen!

Bij verreweg de meeste baardshampoos kan het schuimende effect alleen worden verkregen met schuimmiddelen. Wat standaard niet natuurlijk is, afgezien van een klein aantal ingrediënten zoals kokoszuur. Maar de beste baardshampoo zal zo dicht mogelijk in de buurt komen van ‘natuurlijk’. En als je het hebt over de beste baardshampoo, vraag je je nu misschien af wat een baardshampoo de allerbeste maakt.

Onze selectie: Beardisfaction Baardshampoo Eucalyptus

beste baardshampoo kopen tips beardisfaction

De baardshampoo van Beardisfaction bestaat bijna volledig uit organische producten. Dit zorgt ervoor dat naast het reinigen van je baard, deze en de huid eronder verzorgd en gevoed worden. De shampoo heeft een eucalyptus geur wat je baard lekker fris zal laten ruiken. Bij regelmatig gebruik van deze shampoo van Beardisfaction zul je kunnen merken dat je baard gezonder aanvoelt.

Ingrediënten
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Decyl glucoside, Cocoamidopropyl betaine, Betaine, Glycerin, Sodium chloride, Polyquaternium-7, PEG-7 glyceryl cocoate, Propylene glycol, Parfum, Phenoxyethanol, Disodium EDTA

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Wat maakt een baardshampoo echt de beste?

Er zijn natuurlijk veel factoren die bijdragen aan de kwaliteit van een baardshampoo.

Baardshampoo kopen tips

Waar we vroeger aandacht aan besteedden toen we begonnen met het laten groeien van onze baard was het volgende:

 • Natuurlijke ingrediënten
 • Prestatie
 • Verpakking
 • Geur

 

Bekijk het label op de achterkant

Zoals hierboven ook al is gezegd, kunnen natuurlijke ingrediënten het verschil maken tussen roos, droogte, jeukende baard en de majestueuze baard die je eigenlijk nastreeft. We hebben zijn hier op de keiharde manier achter gekomen en we willen niet dat je dezelfde fouten maakt als wij. Doe eerst onderzoek.

Als de door jou gekozen baard shampoo één van de onderstaande ingrediënten bevat, moet je mogelijk nog eens een keer goed nadenken. Te vermijden ingrediënten, die uitslag, jeuk en droogte van huid en haar kunnen veroorzaken:

Misschien moet je juist iets zoeken dat je doet denken aan de plantkundelessen op school.

 

Superieure prestaties

Een ander element dat volgens ons de beste baardshampoo onderscheidt van een gewone is de prestatie. Met prestaties doelen we op textuur, schuim en resultaten. Uit ervaring weten we dat de beste baardshampoo relatief dik is, een dikke schuim vormt en door slechts een kleine hoeveelheid te gebruiken de baard zacht maakt en de huid hydrateert. Na het wassen moet je baard gemakkelijk te kammen zijn en zacht aanvoelen.

 

De beste parfums zitten in kleine flesjes

De verpakking is misschien wel het laatste waar je over nadenkt als je cosmeticaproducten koopt. Maar houd er rekening mee dat dit element van invloed is op de kwaliteit en houdbaarheid van het product dat zich binnenin bevindt. Wij zijn van mening dat de beste verpakking, vooral voor producten die zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten, een amber gekleurd flesje is. Het is niet verrassend dat de meeste farmaceutische producten in amberkleurige flesjes zitten. Het beschermt het product tegen bederf door licht, omdat het blauw of ultraviolet licht filtert. Zo kun je langer van je product genieten.

 

De geur

Tot slot denken we dat geur ook belangrijk is bij het kiezen van je baardshampoo. Aangezien de baard op je gezicht zit, dien je op te letten wat je je neus laat doorstaan. Dit is natuurlijk altijd een kwestie van smaak. Als je het ons echter vraagt, zou een baardshampoo mannelijk maar subtiel moeten zijn. Het moet aandacht trekken, maar er niet voor zorgen dat men flauwvalt. Vooral omdat je dit product een paar keer per week gebruikt, moet je jezelf niet misselijk maken met zoiets simpels als een baardshampoo. Dit is wat volgens ons de beste baardshampoo maakt.

Er zijn echter enkele andere criteria waar je aandacht aan moet besteden bij het selecteren van je beste baardshampoo.

 

Criteria voor het selecteren van de beste baardshampoo

Naast de ingrediënten, die zo natuurlijk mogelijk moeten zijn, vinden we het merk ook heel belangrijk bij het selecteren van de beste baardshampoo voor jou. We zien op de markt een strijd tussen gevestigde cosmeticabedrijven en wat men startende ondernemingen zou kunnen noemen.

We moedigen zeker aan om startende ondernemingen een kans te geven, maar je dient zeker aandacht te besteden aan wat je koopt.

 

Handgemaakt is leuk, maar maakt een product niet noodzakelijk beter

Kies niet simpelweg voor de goedkope “handgemaakte” versie, die niet geregistreerd en verpakt is met inachtneming van de regelgeving in de cosmetische industrie. Je wilt niet eindigen met uitbraken, irritaties en wie weet wat voor soort infecties.

 

Ingrediënten zijn het belangrijkste van de beste baardshampoo

Doe je huiswerk voor het winkelen en leer meer over het bedrijf en de gebruikte ingrediënten.

 

De verpakking is belangrijker dan je denkt

Let ook op de verpakking. Zoals hierboven aangegeven, kan de verpakking de houdbaarheid van het product verlengen. Bovendien kan het een indirecte indicator zijn dat het product meer natuurlijke ingrediënten bevat.

Onze selectie: Azbane Marokkaanse Argan Zeep

beste baardshampoo kopen tips

De baardshampoo van Azbane is een 3 in 1 verzorgingsproduct gemaakt van Marokkaanse argan. Het kan gebruikt worden voor het wassen van de baard en daarnaast kan dit product ook gebruikt worden voor het gezicht en haar. Het voorkomt dat de huid onder de baard uitdroogt en is daarom ook geschikt voor de hoofdhuid. Deze baardshampoo bevat een reeks van hoogwaardige biologische ingrediënten, waaronder Rosewater, Argan en Cactus oliën gecombineerd met de voordelen van Sesame en Castor olie. Deze ingrediënten helpen bij het verminderen van een pluizige baard. De shampoo heeft een lekker ontspannen aromatherapie geur van Oceanic zeewier en Rosewater.

Ingrediënten
Aqua / Water, Glycerine, Sodium Lauryl Glucose carboxylaat, dinatriumcocoamfodiacetaat, Lauryl Glucoside, Sodium cocoylglutamaat, glyceryloleaat, Sesamum Indicum (Sesam) Seed Oil, Rosa Damascena Flower Water (Rose Water), Coco-caprylaat, Argania Spinosa ( Argan) Kernel Oil, Opuntia Ficus-indica (Prickly Pear) Seed Oil, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Parfum (Fragrance), cocamidopropylbetaïne, glycoldistearaat, Laureth-4, Polyquaternium-7, benzylalcohol, Coco-glucoside, Tetrasodium EDTA, Dehydroacetic, citroenzuur, benzylsalicylaat, Limonene.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Hoe moet je de beste baardshampoo gebruiken?

Nu we hebben uitgelegd wat een baardshampoo is, wat een baardshampoo de beste maakt en waar je op moet letten bij het kopen van een baardshampoo, willen we onze eigen routine van hoe de je beste baardshampoo gebruikt met je delen.

 • Afhankelijk van de lengte moet de baard minstens drie keer per week gewassen worden. Neem hierbij de vervuilde omgeving, het feit dat we soms eten met onze baarden en dat we allemaal de neiging hebben om voortdurend onze baarden te aaien mee in overweging. Een goede wasbeurt is nodig om het stof, vuil, voedselresten en alle bacteriën die kunnen leiden tot een ruwe, jeukende baard op te ruimen.
 • Hoewel de baard alleen gewassen kan worden, raden wij aan de baard tijdens het douchen en bij voorkeur aan het einde te wassen. Als je de tijd neemt om je baard te wassen zullen de poriën open gaan en de vochtinbrengende elementen van je baardshampoo absorberen.
 • Een hoeveelheid ten grootte van een erwt zal bij de beste baardshampoo genoeg zijn om genoeg schuim te creëren.
 • Zorg er niet alleen voor dat je shampoo in je baard smeert, maar ook de tijd neemt om hem te masseren. Het zorgt ervoor dat de oliën in de huid kunnen komen, verhoogt de doorbloeding en versnelt zodoende de haargroei.
 • Zodra je klaar bent moet je je baard goed afspoelen. Het achterlaten van shampoo kan het tegenovergestelde effect hebben en een ruwe, krullende baard veroorzaken.
 • Gebruik een schone handdoek om je baard te drogen.
 • Borstel of kam je baard, bij voorkeur na het aanbrengen van je allerbeste baardolie.

Nu denken we dat je alle geheimen hebt geleerd op het gebied van het wassen van je baard.

 

Een goed product heeft een passend prijskaartje

Prijs speelt natuurlijk altijd een belangrijke rol bij ons besluitvormingsproces. Zorg voor de beste prijs-kwaliteitverhouding, rekening houdend met de ingrediënten, het merk, de hoeveelheid, de prestaties en de verpakking. Sla een product niet alleen over omdat hij duurder is. Misschien biedt deze meer inhoud dan zijn concurrenten. Of misschien bevat het product ingrediënten van betere kwaliteit.

En kies niet alleen voor een product omdat het goedkoop is. Een goedkoop product kan ook betekenen dat er ergens een compromis is. Dit kan betrekking hebben op de ingrediënten of de kwaliteit. Je wilt je eigen gezicht niet op het spel zetten.

 

Hoe moet je de beste baardshampoo gebruiken?

Nu we hebben uitgelegd wat een baardshampoo is, wat een baardshampoo de beste maakt en waar je op moet letten bij het kopen van een baardshampoo, willen we onze eigen routine van hoe de je beste baardshampoo gebruikt met je delen.

 • Afhankelijk van de lengte moet de baard minstens drie keer per week gewassen worden. Neem hierbij de vervuilde omgeving, het feit dat we soms eten met onze baarden en dat we allemaal de neiging hebben om voortdurend onze baarden te aaien mee in overweging. Een goede wasbeurt is nodig om het stof, vuil, voedselresten en alle bacteriën die kunnen leiden tot een ruwe, jeukende baard op te ruimen.
 • Hoewel de baard alleen gewassen kan worden, raden wij aan de baard tijdens het douchen en bij voorkeur aan het einde te wassen. Als je de tijd neemt om je baard te wassen zullen de poriën open gaan en de vochtinbrengende elementen van je baardshampoo absorberen.
 • Een hoeveelheid ten grootte van een erwt zal bij de beste baardshampoo genoeg zijn om genoeg schuim te creëren.
 • Zorg er niet alleen voor dat je shampoo in je baard smeert, maar ook de tijd neemt om hem te masseren. Het zorgt ervoor dat de oliën in de huid kunnen komen, verhoogt de doorbloeding en versnelt zodoende de haargroei.
 • Zodra je klaar bent moet je je baard goed afspoelen. Het achterlaten van shampoo kan het tegenovergestelde effect hebben en een ruwe, krullende baard veroorzaken.
 • Gebruik een schone handdoek om je baard te drogen.
 • Borstel of kam je baard, bij voorkeur na het aanbrengen van je allerbeste baardolie.

Nu denken we dat je alle geheimen hebt geleerd op het gebied van het wassen van je baard.

 

Onze selectie: Guardenza Baard & Face wash - 100% Natuurlijk
beste baardshampoo kopen tips guardenza

De 100% natuurlijke beard & face wash van Guardenza is speciaal ontwikkeld om je huid en baard te reinigen, verzachten en te hydrateren. Het zit vol met huid verrijkende ingrediënten zoals aloë vera en xanthaangom die super verzachtend zijn voor de huid en baard en zeephout extract die de huid diep reinigt met anti-inflammatoire en antioxiderende eigenschappen.

De beard & face wash van Guardenza heeft een frisse zoete geur wat je doet denken aan een tropische regenwoud. De geur is licht en vervliegt redelijk snel waarna je het goed kunt combineren een heerlijke baardolie of beard butter om je baard en huid te verzorgen of/ een baardbalsem om je baard in het gewenste model te brengen.

Ingrediënten
Aqua, Aloe barbadensis (Organic Aloe Vera) leaf extract, Glycerin, Coco glucoside & Sodium cocoamphoacetate (Coconut-derived), Xanthan gum, Ricinus communis, Eco Preservative (Benzyl Alcohol, Dehydroacetic acid, Sorbic acid, Benzoic acid), Quillaja saponiaria (Soap Bark Extract), Sodium benzoate, Juniperus virginiana (Cedarwood oil), Eucalyptus globulus (Eucalyptus oil), Citrus Sinensis Oil (Sweet orange oil), Pinus sylvestris (Pine needle oil), Mentha piperita Oil (peppermint oil) Limonene*, Linalool*, Citral* (*naturlijk gevonden in essentiele olien)

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Conclusie

Aan het einde van dit artikel, moet je weten wat baardshampoo is en dat er een aanzienlijk verschil bestaat tussen baard- en haarshampoo. Terwijl baardshampoo rijk is aan oliën en natuurlijke ingrediënten, kan haarshampoo juist schade toebrengen aan je baard.

Beste Baardshampoo

Een ander belangrijk aspect dat we vanavond hebben opgehelderd is dat je aandacht moet besteden aan ingrediënten, prestaties, verpakking en geur wanneer je de beste baardshampoo kiest.

 • Natuurlijke ingrediënten zijn altijd welkom voor een beter resultaat
 • Een amberkleurig flesje verlengt de houdbaarheid van het product
 • Alhoewel de geur puur smaak is, mag deze niet te sterk zijn

Je moet je huiswerk doen en kijken naar het merk. En hoewel de prijs belangrijk is, moet je ervoor zorgen dat je weet wat er achter die prijs schuilgaat.

Gebruik de bovenstaande routine tijdens het aanbrengen van je beste baardshampoo. Probeer de baardshampoos uit de door ons gegeven selectie en laat ons weten hoe jij deze producten ervaart!

ScheerZone
Logo