Hoe kan je een stijlvolle baard laten groeien?

Veel mannen die een baard laten staan denken dat ze eindelijk de oplossing hebben gevonden om absoluut niks te doen op het gebied van de verzorging van hun gezicht. Je baard laten staan is niet een vrijkaart om je normale onderhoud te verwaarlozen. Om een stijlvolle baard te krijgen, moet je een paar dingen onthouden om het voor elkaar te krijgen. Het beste van alles is echter dat we alle informatie al in dit artikel vernoemd hebben om een antwoord te geven op de eeuwenoude vraag: “Wat is de beste strategie om een stijlvolle baard te laten groeien?”

Stap 1

Neem zoek op het internet naar een paar mannen die een stijlvolle baard hebben en beeld je in dat je zelf in hun schoenen staat. Als dit je wel wat lijkt, geweldig, laten we verder gaan met de volgende stappen.

Stap 2

Neem een kijkje naar een aantal populaire baardstijlen en vraag jezelf af met welke je jezelf wel ziet lopen. Als je voor een getrimde volle baard kiest, gefeliciteerd, je bent nooit te oud om nog steeds stijlvol te zijn en een baard zal zeker weten een flinke verbetering zijn.

Stap 3

Als je een gevoelige huid hebt en er na een paar weken achterkomt dat je gezichtshaar begint te jeuken, kies dan een stijl met een erg hoge neklijn, dichter bij de kaak, zodat je nog steeds onder de haarlijn kan scheren. Het is zeker weten niet stijlvol om publiekelijk aan je baard te krabben.

Stap 4

Als je een harige man bent, dan moet je een kaaklijn kiezen die je daarboven kan scheren, want anders zal je je stijlvolle look kwijtraken.

Stap 5

Als je nieuw bent in de baardwereld of erg jong bent, begin dan met twee keer per dag scheren voordat je je baard laat staan, om zodoende je gezicht klaar te maken. De halve baard is zeker weten erger dan helemaal geen baard.

Stap 6

Open je portemonnee en investeer in een degelijke baardtrimmer. Terwijl je online aan het shoppen kan je ook direct zoeken naar een baardkam met fijne tanden. Blijf stijlvol door de baardkam alleen maar in privé te gebruiken. Neem de kam nooit met je mee wanneer je naar buiten gaat, want anders raak je je stijlvolle reputatie kwijt.

Stap 7

Zodra je begint met je baard laten staan, dan zal deze een paar weken ruig zijn. Gaten moeten langzaam aan gevuld worden en je moeder zal zeker vragen dat je je alsjeblieft scheert, zodat ze het babygezicht kan zien waar ze zo van houdt sinds dat je geboren bent. Laat je niet overhalen door haar smekende vragen.

Stap 8

Was de groeiende baard, maar niet met normale shampoo dat je voor je haar gebruikt. De huid onder die groeiende baard is veel gevoeliger dan je scalp, dus koop wat baardshampoo die gemaakt is om de huid te bevochtigen en je gezichtshaar zachter te maken. Je kan ook proberen om je eigen baardshampoo te maken, zodat je volledige controle hebt over de ingrediënten en zeker weet dat deze 100% natuurlijk is en geen chemicaliën bevat. Gebruik je nieuwe baardkam na het douchen, om die wilde haren te temmen.

Stap 9

Begin met het oefenen van je nieuwe trimroutine. Start met de baard trimmen tot een lengte die je mannelijkheid, autoriteit, volwassenheid, verleiding en uiteraard je stijl maximaliseert. Trim de baard tot een vorm die perfect past bij de vorm van je gezicht. Dit zijn een aantal tips voor het trimmen:

  • Voor mannen met warmere haarkleuren, bijvoorbeeld kastanjebruin, trim om de baard meer volume te geven.
  • Voor mannen met koudere haarkleuren, bijvoorbeeld zwart of lichtblond, trim de baard korter.

Stap 10

Zoek een beroemdheid met een vergelijkbare complexiteit om zijn look na te bootsen. Als hij duidelijke fouten gemaakt heeft, vermijd die dan ten alle tijde.

Stap 11

De juiste accessoires kopen zal je stijl versterken. Koop de juiste hoed, sjaal en/of zonnebril die perfect bij je baardstijl past om alles stijlvol te houden.

Stap 12

Je nieuwe stijl zorgt mogelijk voor verwarring bij sommige personen die valse beschuldigingen maken over je karakter. Als je niet een hipster bent, kies dan niet een stijl die gericht is op de hipster. Koop nieuwe kleren die bij je nieuwe stijl passen, want je hebt niet alleen een stijlvolle baard laten groeien, maar ook een nieuwe man gecreëerd tijdens het proces.

Stijlvolle baard laten groeien

Dat is alles. Geef die sexy vrouwen nu iets om heet van te worden en geïnteresseerd in te raken.

LEES OOKGevorderde Verzorging: het detailwerk

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo