Beste baardolie kopen van dit moment? TOP 3 & reviews

Nu vaststaat dat de baard een moderne “trend” is en het belang ervan in de nabije toekomst op geen enkele wijze zal afnemen, is het tijd om aan de slag te gaan en te ontdekken op welke manieren de macht ervan kan worden versterkt. Daarom hebben we besloten om deze handleiding te schrijven over de beste baardolie die je kunt kopen, zodat je je kostbare baard zacht en gezond houdt zonder in te boeten aan kwaliteit en prestaties.

Het is geen geheim meer dat baarden met een grote verantwoordelijkheid gepaard gaan. Het is niet genoeg om gewoon te stoppen met scheren en te wachten tot daar iets groots uitkomt. Om het volledige potentieel van een baard te bereiken moet je tijd, passie en zorg investeren.

 • Tijd, omdat het, afhankelijk van de groeisnelheid, 3 tot 4 maanden duurt om een volle, dikke en gezonde baard te bereiken.
 • Passie, want alleen mannen met grote ambitie en vastberadenheid zullen het geduld en de motivatie hebben om te investeren in het bereiken van baardperfectie.
 • En, tot slot, maar het allerbelangrijkste: zorg. Zonder de juiste zorg is er nooit enige glorie bereikt.

In deze wereld bestempelen we zorg door verschillende vormen van verzorging. Van het vormen, trimmen of scheren tot het kammen en aanbrengen van baardverzorgingsproducten, dit zijn allemaal stappen die moeten worden overwogen om dat majestueuze gezichtshaar te bereiken.

Zoals reeds aangegeven richten wij ons deze keer op een belangrijk product dat wij onmisbaar achten voor je baardverzorgingsroutine: baardolie. Als je niet nieuw bent in de baardwereld, dan ben je waarschijnlijk op de hoogte van de verscheidenheid aan producten die er zijn. Je kunt shampoos, balsems, wassen, conditioners, blokken zeep etc vinden, allemaal met specifieke ingrediënten voor baardverzorging. Allemaal spelen ze een belangrijke rol in je baardverzorgingsroutine en moeten ze bij je levensbehoefte passen. Als je echter maar één baardproduct wilt kiezen, dan moet dat wel de baardolie zijn.

Waarom? Omdat het de moeder van alle baardverzorging is en al het andere komt voort uit dit product. Daarom vertellen wij je in dit artikel alles over baardolie.

 • Wat baardolie is
 • Wat het verschil is tussen baardolie en baardbalsem
 • Hoe je baardolie moet gebruiken
 • Wat voor ingrediënten het bevat
 • Criteria om te overwegen alvorens te kopen

Dit zijn allemaal vragen waarop we je antwoord zullen geven. En omdat we graag delen, zullen we ook een handleiding geven om baardolie aan te brengen, met onze meest waardevolle geheimen. Maar laten we bij het begin beginnen.

Wat is baardolie?

Baardolie is dat toverdrankje dat het verschil maakt tussen mensen die je nakijken of onopgemerkt blijven. Het is ook de eerste oplossing om baardjeuk en baardroos te voorkomen. En als dit je nog niet overtuigd heeft, moet je weten dat het ook de baard en de huid eronder hydrateert, waardoor je jonge, mooie look langer aanhoudt.

Als je baardolie op de juiste manier gebruikt fungeert het esthetische en functionele doeleinden. Afhankelijk van de mix van oliën die het bevat, ruikt het heerlijk, wat je die onweerstaanbare geur geeft en het voedt je kostbare gezichtshaar en geeft je een strakke uitstraling.

Nu zullen het wat moeilijker maken en de chemische kant toelichten.

Beste Baardolie Kopen tips

De ingrediënten die baardolie bevat

Baardolie bestaat meestal uit twee soorten olie: draag- en etherische olie. De draagolie is de basis van de olie. Dit is die ingrediënt die van een doffe baard een majestueuze maakt. Hij “draagt” de etherische olie en voorkomt dat je irritatie krijgt. Het zijn de draagoliën die het voedende, hydraterende effect hebben en de haargroei bevorderen. Enkele van de populairste draagoliën zijn kokosolie, jojobaolie, arganolie en druivenpitolie.

Kokosolie lijkt zowel in de cosmetische industrie als in de alternatieve geneeskunde het nieuwe ‘zwarte kruid’ te zijn. Het heeft zowel helende als voedende effecten. Daarom is het ook een belangrijk onderdeel van baardverzorgingsproducten. Afgezien van het feit dat het een smakelijk ingrediënt is dat wordt gebruikt om te koken, heeft het een enorme toegevoegde waarde in cosmetische producten, vanwege zijn antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Het dringt sneller in de huid dan andere oliën, waardoor het de perfecte oplossing is voor baardjeuk en baardroos. Om nog maar te zwijgen van die heerlijke geur die je onweerstaanbaar zal maken.

Jojoba-olie is nog een superster in de cosmetica-industrie. Vanwege het beperken van een vette huid en anti-acne eigenschappen, raden wij het vooral aan voor mannen met een gevoelige huid en een huid met acne. Inheemse Amerikanen gebruikten het om pijnlijke plekken en brandwonden te behandelen. Tegenwoordig is het weer nieuw leven ingeblazen en wordt het gebruikt als een geheim en krachtig ingrediënt voor de behandeling van acne, gebarsten huid en zonnebrand. Geen wonder dat het zo’n belangrijke rol speelt in de baardzorg.

Arganolie wordt door zijn hoge gehalte aan vitamine E en vetzuren zeer gewaardeerd om zijn hydraterende en bevochtigende eigenschappen. Het is ideaal om je baard een natuurlijke glans en een gezonde boost te geven. Door zijn gemakkelijke absorptie en niet-vettige eigenschappen, wordt het een van onze favoriete componenten in baardolie.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de druivenpitolie het resultaat van olie die wordt gewonnen uit druivenpitten. Net als de jojoba-olie heeft hij grote anti-acne superkrachten. Als extra, herstelt het ook collageen (het belangrijkste structurele proteïne dat in huid wordt gevonden) en bestrijdt het veroudering.

Dit zijn de Brad Pitts van draagoliën. Houd er rekening mee dat de lijst bijna oneindig is. Er zijn tal van andere geweldige draagoliën die uitstekende effecten op je baard hebben. De juiste combinatie kan magische effecten hebben! Terwijl de draagoliën het meeste werk doen, is het de etherische olie die je baard de extra vitaminen, mineralen en geur geeft, waardoor deze extra zacht aanvoelt en fris en schoon ruikt.

Draagoliën en etherische oliën zijn belangrijke componenten in elk baardverzorgingsproduct, maar de percentages verschillen natuurlijk. En als je wat extra ingrediënten aan de mix toevoegt, kan het zijn dat je een geheel nieuw product krijgt.

In die zin komt baardbalsem het dichtst in de buurt van baardolie. Waardoor je je mogelijk afvraagt:

Wat is het verschil tussen baardolie en baardbalsem?

Baardolie voedt, bevochtigt, hydrateert en geneest baardschilfers en baardjeuk. Het lijkt alsof het alles doet. Nou, er zijn twee dingen die het niet kan doen: vasthouden en stylen. Voor dat heb je baardbalsem.

Als je baard het stoppelbaardje gepasseerd is en nu de perfecte lengte heeft bereikt, kom je misschien in een situatie terecht waarin je baard niet alleen moet verzachten, maar ook moet stylen. Maar je wilt hem er niet onnatuurlijk en stijf laten uitzien, zoals dat met was zou gebeuren. Je wilt gewoon dat hij er goed onderhouden uit ziet, niet pluizig woest. Dat is waar balsem naar voren komt.

Baardbalsem is die combinatie van baardoliën, een beetje bijenwas en allerlei soorten boter. Hoewel het fantastisch is voor het vasthouden en stylen, zal het door de was en de boter je baard een zwaarder gevoel geven en zal het een baardwas iets meer nodig maken.

Nu je begrijpt wat het is, wat het bevat en op welke manieren het verschilt van baardbalsem, denken we dat je klaar bent om te leren waar je op moet letten wanneer je je beste baardolie kopen wilt.

Beste Baardolie Kopen gids

Criteria die je moet overwegen wanneer je de beste baardolie kopen wilt

Het is tijd om over te gaan op het belangrijke onderwerp: Waar moet je opletten wanneer je besluit om de volgende stap te nemen en je baard de behandeling te geven die hij verdient?

Zoals hierboven uitgelegd, is baardolie een combinatie van krachtige oliën, die je, mits goed uitgebalanceerd, die extra mannelijkheid geven waar je naar op zoek bent en die je baard zo geweldig maken, zoals alle baarden dienen te zijn. We hebben veel oliën geprobeerd voordat we ons focusten op de beste baardolie, dus met veel ervaring zijn we naar de onderstaande elementen geleid als de belangrijkste criteria om rekening mee te houden bij het kiezen van de beste baardolie.

Om je niet langer te laten wachten, is dit wat je moet overwegen wanneer je de beste baardolie kopen gaat:

 • Oliën in samenstelling
 • Naleving van de cosmetische voorschriften
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Opslagflesje en dop (druppelaar of niet)
 • Prijs

Om onze keuzes voor deze criteria uit te leggen, hebben we hieronder ze allemaal opgedeeld in hoofdstukken. Het is belangrijk om te begrijpen dat als het gaat om producten die rechtstreeks contact maken met je gezicht en je huid, kwaliteit op de eerste plaats moet komen!

Laten we beginnen:

Oliën in samenstelling

Zoals we hierboven al hebben uitgelegd, is het effect dat de baardolie op je baard zal hebben direct gerelateerd aan de draag- en etherische oliën die in de samenstelling zitten. Het is van groot belang dat je je huid- en haartype kent, weet of/waarvoor je allergisch bent en van tevoren grondig onderzoek doet. Als je inderdaad ernstige huidproblemen hebt, begin dan niet met je verzorgingsavontuur voordat je je dermatoloog hebt geraadpleegd.

Zodra het huidtype niet langer een mysterie voor je is, zorg er dan dat je precies weet wat je wilt bereiken:

 • Heb je een jeukende baard?
 • Is je baard dof en glanst hij niet?
 • Integendeel, is je baard vettig?
 • Is je baard stijf en niet zacht genoeg?

Afhankelijk van de antwoorden op deze vragen, moet je voor een specifieke draagolie of een andere kiezen. Want, vergeet niet, het zijn de draagoliën die het werk doen. De etherische oliën zijn er om je baard een mannelijke, heerlijke geur te geven en voor wat extra voedingsstoffen te zorgen.

 • Als je bijvoorbeeld een gevoelige huid hebt met een gevoeligheid voor acne, dan kun je kiezen voor een baardolie die jojoba- of druivenpitolie of een combinatie van beide bevat.
 • Heb je een droge huid en een droge baard, dan moet je iets kiezen dat arganolie bevat.
 • Als je zowel corrigerend als preventief wilt zijn, dat wil zeggen aan de ene kant de droge huid en baard hydrateren, irritatie verminderen en aan de andere kant de effecten van veroudering voorkomen, dan is abrikozenpitolie de winnaar.
 • Voor een gladde, vlekkeloze huid kan zoete amandelolie worden toegevoegd.
 • En als je echt op zoek bent om de jackpot te winnen op het gebied van oliecombinaties, zoek dan iets dat ook aloë vera bevat. Aloë vera is zoals je mogelijk al weet het ultieme en universele ingrediënt om haar en huid te genezen hydrateren en verzachten.

Dit zouden onze favoriete oliën zijn wanneer we de beste baardolie kopen willen. Onze ‘wijsheid’ mag echter niet in de weg staan van je eigen onderzoek, niet alleen op het gebied van samenstelling, maar ook op het gebied van wettelijke vereisten.

Dat brengt ons bij ons volgende belangrijke criterium.

Beste Baardolie Kopen

Naleving van de cosmetische voorschriften

Helaas leven we in een dure wereld. Dat maakt dat we vaak meer aandacht besteden aan de prijs dan aan de algemene kwaliteit en de naleving van de wet. En ja, je hebt gelijk als je denkt dat er regels zijn die moeten worden nageleefd, zelfs als het gaat om producten die zo eenvoudig zijn als baardolie. We waren ook erg geneigd, vooral toen we jong en arm waren, om voor het goedkope spul te kiezen en niet te controleren of de betreffende producten het hele registratie- en regelgevingsproces doorgelopen waren.

We raden je sterk aan om er zeker van te zijn dat de producten die je van plan bent te kopen de certificeringen hebben die de veiligheid en kwaliteitscontrole bevestigen. Dit gebeurt meestal in de vorm van ISO-certificaten. Dit zijn certificaten die zijn afgegeven door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie en die ervoor zorgen dat de producten voldoen aan de minimumnormen die op internationaal niveau zijn vastgesteld. Ook moet je je afvragen of het bedrijf zijn baardzorgproducten in de cosmeticadatabank van de Europese Commissie heeft geregistreerd. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven die producten produceren in de Europese Unie. Het zal je verbazen dat de overgrote meerderheid van de baardolieproducenten hun producten niet laat registreren. Daar zijn twee redenen voor.

De ene is onwetendheid en de andere is het gebrek aan veiligheidsinformatiebladen. Voor de laatste is het niet mogelijk om een veiligheidsinformatieblad te verkrijgen als je je producten niet in de juiste productiefaciliteiten produceert, omdat dit iets is wat je kunt krijgen bij het inspecteren en testen van je productie door een derde partij.

Een laatste punt waar je op moet letten is het naleven van de verpakking van de cosmeticaverordening. Ook dit is iets waar veel bedrijven zich niet aan houden en meer specifiek ontbreken vaak de volgende punten:

 • PNO (periode na opening) of houdbaarheid niet genoemd
 • Volledige ingrediëntenlijst niet vermeldt
 • Bedrijfsgegevens nergens op de verpakking te vinden

Natuurlijk kan het verkrijgen van dergelijke certificaten en het naleven van regels als producent een impact hebben op de prijs van je product, dus jij als klant zal iets meer moeten betalen. We zijn echter van mening dat veiligheid op de eerste plaats moet komen en moedigen je aan om bedrijven te ondersteunen die de gezondheid, veiligheid en het welzijn van hun klanten respecteren.

Gebruiksgemak

Afgezien van de algemene zaken en wederom focussen op de baardolie, is er nog iets dat een belangrijke rol speelt in onze keuze: hoe gemakkelijk het is om het product te gebruiken.

De beste baardolie voor ons is rijk genoeg aan textuur zonder te zwaar te worden om aan te brengen. Voor ons, afhankelijk van de lengte van je baard, zou 3 tot 10 druppels baardolie voldoende moeten zijn om je baard goed te hydrateren. De sensatie na het aanbrengen, moet van een zachte, gehydrateerde, strakke, gladde baard zijn en met een discrete schone geur.

De beste baardolie moet voor ons een vloeibare vorm houden en mag niet een gel worden. Dit kan alleen maar het soepele aanbrengen belemmeren en kan ook leiden tot het gebruik van meer olie dan nodig is, wat resulteert in een vette baard.

Dus, als je het ons vraagt, houd het licht, houd het vochtinbrengend en houd het fris en schoon.

Beste Baardolie

Opslagflesje en dop

Het gemak van het aanbrengen kan beïnvloed worden door het flesje en de dop waarin de baardolie geleverd wordt. Uit onze ervaring met baardoliën kunnen we je vertellen dat de beste baardolie in amberglas verkrijgbaar is. Dit zijn ook degenen die het langst meegaan nadat je ze hebt geopend. En dan hebben we het nog niet eens over het algemene milieueffect van het niet aanmoedigen van de productie van plastic.

Amberglas is de beste keuze omdat het in de eerste plaats beschermt tegen ultraviolet licht, wat schadelijk is voor de houdbaarheid van het product. Ten tweede, omdat ze zeggen dat 60 procent van wat we op onze huid aanbrengen in de bloedbaan terechtkomt, het beter is om ervoor te zorgen dat er geen schadelijke chemicaliën uit een plastic flesje in je baardolie terechtkomen.

Een ander belangrijk element heeft betrekking op de dop. Moet het een zijn met of zonder druppelaar? Nou, als je het ons vraagt, maakt de druppelaar het verschil wat betreft gebruiksgemak. Het bespaart je tijd, product en geld. Een druppelflesje helpt je om precies de hoeveelheid baardolie af te meten die je aanbrengt. Er is dus geen risico op extra glans of vet op je baard.

Dus kies amber, glas, druppelaar. Het zal een enorm verschil maken! En tot slot.

Prijs

Natuurlijk is het van groot belang dat we ons bewust zijn van onze uitgaven. Maar we denken dat het nog belangrijker is om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen! Ga niet voor de goedkoopste baardolie op de markt alleen maar omdat hij gewoon de goedkoopste is. Of als je hiervoor kiest, wees dan op zijn minst volkomen bewust van wat je koopt.

 • Is de baardolie “handgemaakt”?
 • Heeft het ingrediënten die klinken als de meest ingewikkelde middelbare school scheikunde les?
 • Je kunt niet achterhalen of het product de veiligheids- en kwaliteitsnormen respecteert?

Wij raden je ten zeerste aan om, voordat je naar de prijs kijkt, rekening te houden met alle bovenstaande elementen en je pas daarna laat leiden door de prijs. Een duurdere baardolie van een gerenommeerd merk, met inachtneming van alle veiligheidseisen en regelgeving, met ingrediënten van goede kwaliteit, geeft je een volledige baardverzorging ervaring, waardoor je baard gezond, zacht, gehydrateerd zonder enige compromis of gevaar blijft!

Nu we de belangrijkste elementen voor ons hebben gedeeld wanneer je de beste baardolie kopen wilt, zijn we van mening dat je klaar bent om onze tips en trucs te horen:

Baardolie Kopen

Hoe gebruik je baardolie?

Op dit gebied kan je voor een van de volgende twee routes kiezen: baardolie aanbrengen na het douchen of baardolie aanbrengen zonder te douchen. Hieronder zullen we de twee verschillende routes uitleggen.

Baardolie aanbrengen na het douchen

De meesten van ons zijn van mening dat de beste tijd om baardolie aan te brengen direct na het douchen is, bij voorkeur ’s avonds. Dan wordt al het afval dat zich overdag heeft opgehoopt weggespoeld, je poriën zullen open zijn en je huid en baardharen zijn klaar om alle voedingsstoffen op te nemen.

We geven de voorkeur aan de avond, omdat het tijdens de slaap is dat de huid herstelt en hij is klaar om al het gezonde spul op te eten die je hem geeft. Het is ook om deze reden dat je je vriendin een dikke laag gezichtscrème aan ziet brengen vlak voordat ze gaat slapen.

Dus hoe breng je de baardolie precies aan?

 • Droog je baard eerst af met een schone, droge handdoek.
 • Vervolgens doe je 3 tot 10 druppels baardolie in het midden van je handpalm, afhankelijk van de lengte van je baard.
 • Vervolgens masseer je je baard van de wortel tot het uiteinde. Wij nemen vaak rustig de tijd voor een massage. Het activeert de bloedstroom, wat op korte termijn de snelheid van je baardgroei zal verhogen en op lange termijn grote anti-verouderingseffecten zal hebben.

Als je een langere baard hebt, dan kan een baardborstel ook helpen, zowel bij de massage als om ervoor te zorgen dat je geen haar onaangeroerd laat door de baardolie.

Baardolie aanbrengen zonder te douchen

Hoewel we niet de grootste voorstanders zijn van deze methode, realiseren we ons wel dat er situaties kunnen zijn dat een douche niet toegankelijk is, maar dat je baard wat opfrissing nodig heeft.

In deze gevallen adviseren wij het gebruik van een baardborstel, niet alleen bij het aanbrengen van de baardolie, maar ook daarvoor. De baardborstel dient voor het ontklitten, reinigen en gelijkmatig verspreiden van de natuurlijke olie van de huid, talg genaamd. Als er geen douche aanwezig is om je te helpen met de reiniging, laat dan de baardborstel het werk doen.

Zodra je baard is ontward en gereinigd, kun je precies dezelfde methoden gebruiken als hierboven: of masseer de baardolie met je handpalmen van wortel tot punt, of gebruik de borstel om een gelijkmatige toepassing te garanderen.

Beste Baardolie Kopen voor perfecte baard

Zijn er volgens jou nog andere dingen waar je op moet letten wanneer je de beste baardolie kopen wilt of gebruik je al een product dat in jou ogen de beste baardolie is? Deel dan hieronder je ervaringen en mening.

 

ScheerZone
Logo