De beste epilator kopen met onze TOP 10 & tips

Het verwijderen van ongewenst haar is een probleem waar vrouwen al eeuwenlang mee worstelen. Er zijn enorm veel apparaten en machines op de markt die je helpen om dat ongewenste haar te verwijderen, zodat je benen, gezicht, onderarmen, rug en bikinilijn zijdezacht zijn.  Iedere vrouw wil er prachtig uit zien, dat kan niemand ontkennen. Het verbaast dan ook niet dat schoonheid de grootste kopzorg van vrouwen blijkt te zijn. Een van de manieren waarop een vrouw het volle potentieel uit haar lichaam kan halen, is door zorg te dragen voor haar huid. Twee belangrijke aspecten aan een goede gezonde huid zijn het verwijderen van overtollige haartjes en dode huidcellen op je lichaam en gezicht. En daarbij is epilatie momenteel de beste technologie die beschikbaar is op de markt om haartjes te verwijderen. Maar de beste epilator kopen doe je niet zomaar, want de ene kan heel wat verschillen van de andere en zelfs nefast zijn voor je huid. (lees verder onder onze TOP 10)

Dit is de beste epilator TOP 10:

EPILATORBESTE VOORBESTE PRIJS
Braun Epilator SILK-EPIL 9 SES9100Beste luxe epilator + gezichtsreingerbekijk info
Braun Silk-épil 9 9/890Beste koop / prijs-kwaliteit epileerapparaatbekijk info
Philips Satinelle Advanced BRE605Beste goedkope epilatorbekijk info
Braun Silk-épil 9 9-980 SkinSpa SensoSmartBeste voor onder de douche & uitgebreide lichaamsverzorgingbekijk info
Philips Satinelle Advanced BRP535Beste voor gezicht bekijk info
Cocora Wenkbrauw trimmerBeste voor wenkbrauwenbekijk info

LEES OOK:

Wil je de beste epilator kopen? Dan zoek je best vooraf even uit welk model er precies bij je past en aan jouw behoeftes kan voldoen. Hieronder vind je enkele belangrijke overwegingen die je moet maken, die elk afzonderlijk een enorme impact kunnen hebben op de verzorging van je huid. Onderaan vinden jullie verschillende toestellen die we hebben getest, hopelijk helpen onze reviews om van je ongewenste haar af te kopen

 

Welke soort huid heb je?

epilatorsIk geloof dat je op deze vraag normaalgezien al snel het antwoord kan achterhalen. Hoewel de meeste personen beschikken over een normale huid, reageert de huid van anderen erg gevoelig. Wat vrouwen het vaakst als onaangenaam ervaren zijn de pijn, irritatie van de huid en veiligheid die bij (traditionele) scheermethodes komen te kijken.

En juist voor die reden moet je een epilady of epilator kopen die overeenkomt met de gevoeligheid van je huid, zodat je niet opgezadeld geraakt met een ruw apparaat die je huid doet scheuren of allerlei vervelende irritaties veroorzaakt. Om het op veilig te spelen, kies je voor een epilator met enkele huid-beschermende functies zoals antimicrobiële wering, hypo-allergische scheertangetjes of een ingebouwd massagesysteem die je huid doet ontspannen. Kortom: zorg ervoor dat de epilator die je kiest goede maatjes kan worden met je huid.

 

Hoe de presteert de epilator of epilady?

Hoe een bepaald apparaat presteert, speelt natuurlijk ook een grote rol. Helaas is het niet altijd even eenvoudig om na te gaan hoe goed een toestel werkt, zonder het apparaat zelf eens uitgeprobeerd te hebben. Echter is er ook goed nieuws: op internet kan je tegenwoordig tal van reviews terugvinden. Een epilator kopen doe je dus niet voor je enkele online reviews op het web hebt nagelezen. Bij online webshops zoals Bol.com, Coolblue of zelfs Wehkamp kan je er honderden terugvinden. Ook op deze blogsite kan je tal van recensies terugvinden.

Niettemin moet een epilator zowel in droge als natte omstandigheden functioneren. De meeste kopers gaan er vanuit dat vrijwel iedere epilator dit doet. Dit is echter niet het geval. Je moet dan ook een epilator kopen die geschikt is voor de situatie waarin je die wil gebruiken. Wie niet op de correcte manier gebruik maakt van het toestel, kan eenvoudig zijn/haar huid irriteren of zelfs doen scheuren.

 

Snelheid niet onbelangrijk

Wie op een veilige manier wil scheren, moet een epilator kopen die meerdere snelheden kan aannemen. Het is dan ook gevaarlijk om een apparaat te gebruiken dat maar beschikt over één enkele snelheidsoptie. Bij sommige huidzones groeien de haren namelijk sneller en dikker dan bij andere, waardoor verschillende epilatiesnelheden een noodzaak zijn. De beste epilator combineert zowel een trage als snellere epilatiesetting waarmee je alle soorten haren en huidzones op je lichaam kan bewerken.

Al wat je moet doen is de snelheid van de pincetten aanpassen aan de dikheid van de haartjes op je huid. Een epilator die slechts over één snelheidsoptie beschikt betekent niet alleen dat het resultaat niet overal gelijk zal zijn, maar ook dat pijn en huidirritaties om de hoek luren.

 

Het aantal pincetten

epilator kopen tips

Hetgeen dat de prestaties van de epileerapparaat het meest beïnvloedt, zijn natuurlijk het aantal pincetten of mesjes die het toestel telt. Een groot aantal pincetjes betekent dat het toestel een grotere zone kan bewerken, wat op zijn beurt ervoor zorgt dat je niet te veel tijd verliest aan epileren. Een epilator kopen met méérdere pincetten, doe je echter wel aan significant hoger prijskaartje.

Goedkopere apparaten beschikken meestal over een twintigtal bladen, wat ervoor zorgt dat je natuurlijk iets méér tijd aan je scheerbeurt kwijt bent. Het hoogste aantal pincetjes bevindt zich momenteel op 72, hetgeen je terug kan vinden in de Emoji AP-18.

Daarnaast kan het ook erg pijnlijk zijn om over een grote zone haartjes te verwijderen wanneer je huid nogal gevoelig is of je het nog nooit eerder gedaan hebt. De meest gebruiksvriendelijke epilators beschikken over middelgroot epileeroppervlak. Beginnende scheerders daarentegen moeten bij voorkeur een epilator kopen die wat minder pincetten heeft, voordat ze upgraden naar een ander exemplaar met een groter aantal scheertangetjes.

 

Wat je wil bereiken

Welke epilator jij moet kopen, hangt natuurlijk af van de plaatsen op je lichaam die je wil bijwerken. Een epilator kopen kan je in alle vormen en kleuren, want voor vrijwel elk plekje op je lichaam bestaat er wel een oplossing. Ook zijn er een aantal fabrikanten die een “all-in-one”-epilator aanbieden die alle plekjes op het lichaam kan bewerken, van gevoelige zones zoals de schaamstreek tot de oksels en het gelaat.

Een afzonderlijke epilady kopen voor iedere plaats op je lichaam kunnen we niet echt verstandig noemen, of je moet wel beschikken over een héél diepe buidel. Je bent het best af met een exemplaar dat je kan aanpassen met opzetstukjes en kan gebruiken om de meest gebruikelijke plekken op je lichaam te epileren.

 

Hoeveel een epilator kopen moet kosten?

beste epilator kopen top 10Geld is voor iedereen van belang, maar vaak heeft de éne persoon er wel meer dan de andere. Gelukkig moeten diegenen die een epilator kopen, geen grote hap uit hun budget aan de kant schuiven. Epilators zijn geen ongelofelijk dure apparaten, zeker wanneer je de aankoop van dergelijk toestel bekijkt als een investering die tenminste enkele jaren zal meegaan.

Dat is trouwens één van de zaken die ik het meest waardeer. Het is geweldig dat iedereen de kans kan krijgen om zich te ontdoen van die vervelende haartjes, zonder sterk te investeren in het hele proces.

Zo is het mogelijk om vanaf een dertigtal euro een simpel maar kwalitatief apparaat met snoer aan te schaffen, terwijl een groter budget (pakweg honderd euro) je al gauw een aardig toestel oplevert met een aantal leuke accessoires, waaronder pincetten waar je tot op 0.5 mm nauwkeurig haartjes mee kan afscheren!

Zelfs een goedkope epilator van 30 euro kan haartjes efficiënt verwijderen en je helemaal tevreden maken. Kwalitatievere exemplaren, zoals draadloze toestellen die je onder de douche kunt gebruiken, komen met meer opzetstukjes (zoals accessoires voor het gelaat of de gevoelige huid). Deze zijn natuurlijk een stuk duurder. Een dergelijke epilator kost je toch al gauw een honderdtal euro’s. Wanneer je gretig gebruik wilt maken van de handige, bijgeleverde opzetstukjes, moet je zelfs bij die prijs niet twijfelen.

> bekijk onze epileerapparaat TOP 10 >

 

Stroomvoorziening van het toestel

braun epilator kopenEpilators worden ofwel voorzien van stroom door draadloze batterijen (draadloos) of met een snoer dat rechtstreeks in het stopcontact wordt ingebracht. De meeste epilators die je zowel in droge als natte omstandigheden kan gebruiken zijn draadloos. Het voordeel van draadloze epilators ligt hem in het feit dat ze een stuk draagbaarder en erg gebruiksvriendelijk zijn. Een zakenvrouw die on-the-go wil scheren, moet dus een epilator kopen met een ingebouwde, herlaadbare batterij.

Echter kennen draadloze modellen dan ook weer één voor de hand liggend nadeel: je moet ze vrijwel na ieder gebruik opnieuw opladen, zodat je nooit tijdens een scheerbeurt zonder stroom valt. Beeld je in dat je je lichaam hebt voorbereid op een grondige scheerbeurt, maar de batterijen leeg blijken te zijn. Dat zou nogal balen zijn, niet?

Exemplaren met een draad hebben dan weer het voordeel dat je ze enkel in een stopcontact moet steken, waarna je er onmiddellijk mee aan de slag kunt gaan. Draadloze epilators daarentegen moet je eerst een uur of langer opladen voor je ze kunt gebruiken. Daarnaast zijn epilators met snoer wel nogal gelimiteerd qua functies, omdat ze niet kunnen gebruikt worden in droge omstandigheden. Een epilator kopen doe je dus best nadat je nauwkeurig de afweging hebt gemaakt tussen alle voor- en nadelen van beide modellen.

 

Kwalitatieve merken en producten

Hoewel de markt overspoeld wordt door verschillende merken, zijn er aantal vaste waarden terug te vinden die niet alleen beschikken over epilators die passen binnen ieders budget, maar ook een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding aanbieden. Wie nog nooit heeft geëpileerd moet bij voorkeur een epilator kopen bij één van de onderstaande merken.

Braun

Braun wordt gezien als de marktleider wat betreft epilators en andere scheerapparaten. Het Silk-Epil assortiment heeft in het verleden aangetoond dat het erg succesvol is en combineert strak, kleurrijk en duurzaam ontwerp met een redelijke prijs die iedereen kan betalen.

Philips

De Satin Perfect productlijn is één van de meest populairste epilators op de markt. Zowat alle modellen van Philips kunnen gebruikt worden om zowel droog als nat te epileren.

Emoji

Het nieuwste model van Emoji komt met maar liefst 72 (!) pincetten – het meeste aantal scheerbladen dat je in eender welke epilator kan terugvinden die beschikbaar is op de markt. Het grote aantal mesjes betekent dat men per veeg een grotere zone kan bewerken. Een epilator kopen bij Emoji kan wel al gauw een aardige duit kosten.

Panasonic

Hoewel Panasonic al sneller met televisies of andere scheertoestellen wordt gelinkt, moet het haar epilators zeker niet wegsteken in de onderste lade van de kast. Met name de Panasonic ES-WD51-P kan tegelijkertijd epileren, scheren en trimmen. Een toppertje!

Het juiste merk kiezen blijft natuurlijk een erg persoonlijke keuze en hangt af van een aantal verschillende factoren, zoals de aangeboden functies, het budget waarover je beschikt, het ontwerp van de epilator en hoe deze werkt – hoewel sommige vrouwen een epilator met een groot aantal pincetten verkiezen, vinden andere deze ongelofelijk pijnlijk en kiezen ze liever voor een model dat de haartjes trager verwijdert.

 

Vervangingsonderdelen

Een epilator kopen bij één van de bovenstaande merken brengt ook nog ander groot voordeel met zich mee: vervangingsonderdelen. Het is namelijk erg eenvoudig om nieuwe onderdelen te vinden voor epilators van deze merken, én dat aan een redelijke prijs. Hoewel je normaalgezien één of twee jaar recht hebt op consumentengarantie, kan het zijn dat diegenen die een gebruikt apparaat aankopen onmiddellijk op zoek moeten gaan naar een nieuwe kop of oplader.

Wanneer de garantietermijn van de epilator nog niet verlopen is, kan je deze natuurlijk ook terugsturen voor eender welke reparatie of vervanging van een bepaal donderdeel, zolang de fout bij de fabrikant ligt natuurlijk.

 

Een tweedehands of nieuw exemplaar?

Een tweedehandse epilator kopen kan voordeliger zijn voor je budget, maar natuurlijk moet je ook een aantal andere factoren in overweging houden. Sommige gebruikte epilators die je op het internet kunt terugvinden bevinden zich in perfecte staat, maar hygiëne en het aantal functies staan centraal.

Uiteraard is een nieuwe epilator kopen een hygiënischere optie, maar het betekent ook dat je meer geld moet spenderen dan aan een gebruikt model op Marktplaats.nl, zoekertjes.net of 2dehands.be. Daarnaast zijn de specifieke functies van het apparaat ook van belang. Kijk goed uit of het toestel voldoet aan jouw eisen.

De toestand waarin het apparaat zich bevindt moet daarnaast nauwkeurig vermeld staan in de productomschrijving, waar ook defecten of schade zullen vermeld staan. Het is dus erg belangrijk dit goed door te lezen wanneer je overweegt een tweedehandse epilator aan te kopen.

> bekijk onze epileerapparaat TOP 10 >

 

In een notendop… de perfecte epilator kopen

Uiteraard bestaat er niet zoiets als de ‘perfecte’ epilator. Welke epilator het best bij jou past hangt af van je stijl, de features die je wenst, je persoonlijk budget en prefereerde merk. Op het internet vind je tal van merken die kwalitatieve epilators aanbieden aan een zacht prijsje.

Een van de meest belangrijke factoren die je moet overwegen is of je de epilator enkel op je droge benen zal gebruiken of ook in douche en bad? Een draadloos zogenaamd ‘wet & dry’ model kan je gebruiken in natte omstandigheden – je kan dergelijke epilators niet gebruiken terwijl ze aan het opladen zijn. Daarentegen kan je een toestel met snoer gebruiken op droge benen, biedt het net dat ietsje méér ‘power’ en loop je niet het risico dat je bent vergeten om het toestel op te laden.

Een andere factor die je in het oog moet houden, is het aantal pincetten op het apparaat. De duurdere modellen komen vaker met een groter aantal pincetten, waardoor deze ideaal zijn om haar te verwijderen over een groter oppervlak. Dit kan echter bijzonder pijnlijk zijn, zeker voor diegenen die nooit eerder een epilator gebruikt hebben. Wie nog nooit heeft geëpileerd, moet dus een epilator kopen met een gemiddeld aantal mesjes en wat ervaring opdoen, voordat je overstapt op een duurder, groter exemplaar.

 

Lees hier enkele reviews van de beste epilator toestellen

Braun SE 5280 Epilator

Braun SE 5280 Epilator

klik om te vergroten

Eén van de beste functies van de Braun SE 5180 epilator waar veel gebruikers lyrisch over zijn, is de ijshandschoen voor meer comfort. Je kan deze na of voor de behandeling gebruiken om opzwelling en pijn tegen te gaan.

Hoewel dit geen pijnloze ervaring garandeert, omdat iedereen een verschillende pijngrens heeft, helpt het wel degelijk je huid na haarverwijdering. Het apparaat heeft een dubbel massagesysteem dat de huid activeert voor en na elke epilatie.

Dit betekent dat de rollers je huid voor en na de haren zijn verwijderd door middel van micropulsaties zullen stimuleren, waardoor je minder voelt van het trekken. Het apparaat is met 40 pincetten gemaakt en de producent claimt dat je tot 19 dagen een gladde huid zult hebben. Het apparaat wordt geleverd met een accessoire die EfficiencyPro Cap heet. Deze accessoire kan een groot deel van je huid bestrijken, zodat je meer haar tegelijk kan verwijderen. Sommige gebruikers zien als nadeel van dit apparaat dat je een lange tijd nodig hebt voor je klaar bent, maar dit is gebruikelijk bij dit soort epilatoren.

Een handige functie is het SmartLight dat de plek waar je epileert oplicht, zodat je de kleinste haren, die soms verborgen blijven bij het epileren, ook goed kan zien.
Klik hier voor de beste online prijs & gebruikerreviews.

 

Philips HP6541 Epilator

Philips HP6541 epilator

klik om te vergroten

Voor iemand die een hypoallergeen apparaat nodig heeft, is de Philips HP6541 Epilator een goede keus. Met het apparaat wordt een accessoire bijgeleverd die je haar optilt en je huid masseert, zodat zelfs de kleinste haren worden verwijderd terwijl je huid ontspannen wordt. Sommige gebruikers zien echter weinig verschil of je deze accessoire gebruikt of niet.

Dit apparaat heeft twee snelheidsstanden. Je kan de snellere stand gebruiken als je grotere oppervlakten op je lichaam epileert. De kop is wasbaar en een schoonmaakborstel wordt bijgeleverd, waardoor je het schoon en hygiënisch kan houden. Dit apparaat moet alle plekken op je lichaam kunnen epileren. Een handige functie is de exfoliatie handschoen die ervoor zorgt dat haaringroei wordt tegengegaan tussen epilatiesessies in. Je moet deze tussen epilatiesessies in gebruiken zodat je huid in prima conditie is voor de volgende sessie.

Dit apparaat kan je alleen droog gebruiken en het heeft een snoer. Gebruikers zeggen vaak dat het comfortabel te gebruiken is zonder enige vorm van pijn. Natuurlijk maakt het wel veel geluid, zoals gebruikelijk is met dit soort apparaten. Gebruikers zeggen daarnaast dat het apparaat ze voor ongeveer een week haarvrij houdt.
Klik hier voor de beste online prijs & gebruikerreviews >>>

 

Panasonic Epilat ES-ED90-P50

Panasonic Epilat epilator

klik om te vergroten

Deze epilator is gemaakt door Panasonic. Het is de Epilat Wet/Dry Epilator. Het apparaat beweert zeer snel te zijn door de manier waarop de schijven die het haar verwijderen werken. Er zitten 48 van deze schijven in het apparaat die tegelijkertijd draaien en epileren.

Het apparaat is gemaakt met een dual wide-disc technologie, die ervoor moet zorgen dat je scheertijd 50% sneller is. Een bikinitrimmer wordt bijgeleverd.

Je kan accessoires voor dit apparaat bijkopen. Veel gebruikers vinden dit een goede epileerapparaat, maar sommigen zeggen dat het niet zo comfortabel is voor het epileren van je bikinilijn of oksels.

Het apparaat heeft slechts één snelheid, dus je hebt geen opties om het epileren comfortaber te maken. Productbeoordelingen laten zien dat de droge stand erg goed werkt, misschien zelfs een beetje beter dan de natte stand. Je moet er even aan wennen, maar zodra je het apparaat kent, kan je pijnloos epileren met een zachte huid als resultaat.
Klik hier voor de beste online prijs & gebruikerreviews.

 

Emjoi AP-9L Hair Remover

Een goedkopere optie is de Emjoi AP-9L Hair Remover. Dit is een compact apparaat, dat eenvoudig kleinere plekken, zoals je gezicht, bikinilijn en onderarmen bereikt. Gebruikers houden ervan hoe eenvoudig dit apparaat is te gebruiken en schoon te maken.

Sommige beoordelingen laten zien dat het apparaat erg fijn haar er soms niet uittrekt. In plaats daarvan wordt dit fijne haar geschoren en niet met wortel en al uitgetrokken. De epilator heeft erg kleine pincetten die je haar eruit trekken en het apparaat kan alleen droog gebruikt worden. Andere gebruikers adviseren om wat tijd te nemen om de juiste hoek te vinden zodat het apparaat je haar er effectief uit kan trekken.

Kopers moeten zich ervan bewust zijn dat je meerdere keren over dezelfde plek heen moet gaan om ervoor te zorgen dat al je haar weg is. Voor deze prijs is het een goed werkend apparaat. De meest gehoorde klacht is dat sommige haren geschoren worden, maar dit is een erg betaalbaar product waar je het gemakkelijk mee kan doen.

Sommige gebruikers zeggen dat het apparaat erg luid is, hoewel het de prestaties ervan niet minder maakt. Dit is een draadloos apparaat dat op batterijen werkt. Houd er ook rekening mee dat het een “mini” apparaat is, dat niet voor grote lichaamsoppervlakten gemaakt is.

 

Emjoi Soft Caress Cordless Hair Remover

De Emjoi Soft Caress Cordless Hair Remover is een andere epilator van Emjoi, maar met een ander ontwerp. Er zitten 26 gepatenteerde 24 karaats vergulde hypoallergeneepileerschijven op, die haar snel en efficiënt verwijderen.

Veel gebruikers waarderen de Pain Reduction technologie, die door middel van een masserende vinger ervoor zorgt dat je haarverwijderingsproces nog comfortabeler is. Het apparaat is eenvoudig vast te houden voor bijna elke maat van handen en geeft je een veel betere hoek, zodat je erg precies kan epileren. Het kan haren tot 0,5 mm zonder problemen verwijderen. Veel gebruikers van het apparaat zeggen dat het proces een stuk langzamer is dan andere epilatoren op de markt en dat de snelheidsinstellingen niet zo goed werken als zou moeten. Daarentegen wordt het ergonomische draadloze ontwerp erg op prijs gesteld.

Over het algemeen laten de beoordelingen zien dat het een erg comfortabel apparaat is om te gebruiken. Kopers moeten er ook rekening mee houden dat het apparaat ongeveer 30 minuten op één oplading draait. Het lijkt er ook op dat het beter werkt op je benen en onderarmen dan op je gezicht.

LEES OOK:

 

1 Reactie
  1. I prefer my Karmin epilator.

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo