Baardtrimmer kopen? Gebruik onze tips & TOP 10

Trends komen en gaan. Er zijn altijd wel wat mannen die zich liever scheren, maar nu en dan is een baardje opnieuw in de mode – en andere mannen kiezen ervoor om hun baard te laten groeien omdat ze hun er simpelweg goed bij voelen. Maar een baard hebben, betekent natuurlijk niet dat je je gezicht moet verwaarlozen: een man ziet er op zijn best uit wanneer zijn baard gelijk getrimd is en goed wordt verzorgd.

En daar komt natuurlijk de baardtrimmer bij te kijken – een elektrisch scheerapparaat dat zich toespitst op de haren van je baard, met fijnere tanden die met dikker haar overweg kunnen. Zo kunnen mannen met een langere baard er dagelijks op toezien dat hun baard niet te stuiten is.

Onze beste baardtrimmer TOP 10:

BaardtrimmerslengteGebruikOpladenRating
Philips BT9290 (StyleXpert 9000)0,4 -7 mm1u50m4,7
Philips OneBlade Pro QP65200.4 - 10 mm90m1u4,7
BaByliss For Men SH510E0,4 - 12 mm40m1,5u4,7
Braun BT50901 - 20 mm50m1u4,6
Wahl Stainless Steel Advanced0,5 - 25 mm240m1u4,6
Philips BT72100,5 - 10 mm75m60m4,5
Babyliss E886E for men0,4 - 10 mm1u1,5u4,5
Remington MB41100,4 - 5,5 mm40m1,5u4,4
Philips BT52050,4 - 7 mm70m60m4,3
Remington MB40451,5 - 18 mm2,5u3,5u4,2
BaardtrimmerslengteGebruikOpladenRating
Philips BT9290 (StyleXpert 9000)0,4 -7 mm1u50m4,7
Philips OneBlade Pro QP65200.4 - 10 mm90m1u4,7
BaByliss For Men SH510E0,4 - 12 mm40m1,5u4,7
Braun BT50901 - 20 mm50m1u4,6
Wahl Stainless Steel Advanced0,5 - 25 mm240m1u4,6
Philips BT72100,5 - 10 mm75m60m4,5
Babyliss E886E for men0,4 - 10 mm1u1,5u4,5
Remington MB41100,4 - 5,5 mm40m1,5u4,4
Philips BT52050,4 - 7 mm70m60m4,3
Remington MB40451,5 - 18 mm2,5u3,5u4,2

Bekijk hier de TOP 10 beste baardtrimmers volgens:

Maar vergeet niet dat een baardtrimmer helemaal geen tondeuse of scheerapparaat is. Hoewel het technisch wel mogelijk is om je baard te verzorgen met een tondeuse, zal het geen aangename ervaring worden. Een tondeuse is namelijk geschikt om het haar op je hoofd mee af te scheren, maar de bredere tanden en ruimte tussen de mesjes zorgen ervoor dat het apparaat niet efficiënt is wanneer het op baarden en snorren aankomt. Bovendien maakt het grote formaat van een haartrimmer het een stuk moeilijker om gedetailleerd te werk te gaan (en loop je een hoger risico om zomaar plots een stuk van je baard af te scheren).

Een elektrisch scheerapparaat aan de andere kant, welja, daar kan je enkel mee scheren. Dat toestel is niet geschikt om je baard tot in de puntjes te bewerken, maar eerder om je van al dat haar te ontdoen. Wie enkel uit is op een stoppelbaard, kan beter de beste baardtrimmer kopen.

Oplaadbare baardtrimmer of liever met een snoer?

Niets is eenvoudiger als een baardtrimmer die van stroom voorzien wordt door een herlaadbare batterij. Sommige modellen moet je helaas in het stopcontact steken – wat betekent dat er een kabel in de weg hangt, die het trimmen moeilijk kan maken. Een oplaadbare trimmer daarentegen kan je simpelweg opladen wanneer je tijd hebt en draadloos gebruiken. Het apparaat is klaar wanneer jij er klaar voor bent – maar dan mag je natuurlijk niet vergeten op het toestel regelmatig op te laden.

beste baardtrimmer kopenTegenwoordig komen heel wat modellen met lithium-ion-batterijen, die een sterke boost in capaciteit leveren en een langere levensduur hebben in vergelijking met de oude, traditionele nikkel-metaalhydroxide-batterijen. Het valt wel op te merken dat sommige modellen gebruikt kunnen worden terwijl ze aan het stopcontact opladen, hoewel dit eerder een uitzondering dan de regel is.

Hoewel het handig kan zijn om met wegwerpbare AA-batterijen te werken (bijvoorbeeld voor zaklampen), zijn deze niet geschikt voor gemotoriseerde toestellen zoals baardtrimmers die veel energie vereisen. Van een degelijke, herlaadbare baardtrimmer zal je nooit spijt hebben.

Overweeg je intenties voor je een trimmer koopt

Natuurlijk kan je ervan uit gaan dat alle baardtrimmers in de essentie hetzelfde verwezenlijken, maar toch kunnen modellen heel wat van elkaar verschillen. Er bestaan toestellen die je zowel in natte als droge omstandigheden kan gebruiken (ook wel wet ’n dry genoemd), én andere apparaten komen mét een heleboel accessoires. In de doos kan je onder meer verwisselbare scheerkoppen, opzetstukjes waarmee je de lengte kan instellen, voor de gevoelige huid en voor de bakkenbaarden terugvinden.

beste baardtrimmer kopen tips

Ga hier ook niet té diep op in. Een apparaat dat met 30 verschillende accessoires komt, zal hoogstwaarschijnlijk vroeg of laat in de lade van de kast belanden omdat er een ‘overkill’ aan accessoires is. Kies een vijftal extra stuks uit die voldoen aan je persoonlijke behoeftes.

Merk en de kwaliteit zijn belangrijk

…en dus niet alleen de prijs! Er zijn een aantal merknamen die naar boven komen wanneer we denken aan kwalitatieve baardtrimmers – Philips, Braun, Panasonic, Wahl, Oster, – en heel wat van hun producten weerspiegelen een degelijke kwaliteit. Een baardtrimmer moet gezien worden als een handig instrument, niet als een gadget die je na een aantal maanden in de prullenbak werpt. Investeer in een model dat goed ontworpen is, duurzame materialen bevat (zoals stalen mesjes) en kan gerepareerd worden met vervangonderdelen indien nodig. Het hoger prijskaartje schrikt je misschien initieel af, maar weet dat je nog jarenlang plezier kan hebben aan een goede baardtrimmer.

Indien mogelijk, kies een model met mesjes die zichzelf scherp houden.

Niet alle trimmers komen echter met dergelijke mesjes, maar als je zo’n apparaat vindt – en het toestel voldoet ook aan je andere vereisten – moet je deze niet laten liggen. Hoewel deze mesjes geen decennialang zullen meegaan, ligt de levensduur ervan een stuk hoger in vergelijking met traditionele mesjes. Indien je geen dergelijke trimmer kan vinden, koop dan een tweede scheerkop wanneer je huidige aan vervanging toe is.

baardtrimmer kopen philips bt5200

Zoek een trimmer die comfortabel is in gebruik.

Indien je van plan bent om je baardtrimmer op regelmatige basis te gebruiken, zal je het meest plezier (en de beste resultaten) verkrijgen wanneer je een model overweegt dat comfortabel in de hand ligt. Een baardtrimmer die te groot of te zwaar is, zal nogal lomp aanvoelen; waar een te kleine, te lichte baardtrimmer ervoor zal zorgen dat je het apparaat hard moet vastgrijpen of onnodig druk moet beoefenen tijdens het trimmen.

Daarnaast moet je ook het geluid en de vibratie overwegen. Tegenwoordig gebruiken alle trimmers ingebouwde elektrische motors – maar er is een verschil tussen een slecht ontworpen motor en een van goede kwaliteit. Hoewel sommige trimmers een irritant geluid voortbrengen en hard vibreren in de hand, zullen diegene van hogere kwaliteit stil zoemen en minder trillen. Ga eerst na hoe belangrijk dit voor jou is, voor je besluit een specifieke baardtrimmer aan te schaffen.

Wat is de beste baardtrimmer van dit jaar?beste philips scheerapparaat Philips BT9290-33 Series 9000 review kopen

We hebben aan het begin van het jaar verschillende producten uitgetest, maar we blijven steeds terugkomen op die goede oude

 baardtrimmer met ingebouwde laser. En dat vanwege het unieke design, want er is niets die aan dit apparaat kan tippen. Van de kwaliteit van de gebruikte materialen tot de laserprecisie én van de krachtige motor tot de strakke look van de grip en de display. Wat is en blijft dit toestel toch een geweldig ding.

Welke baardtrimmer kopen gebruikers volgens:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter