Welke is het beste Braun scheerapparaat?

Wanneer we het over dagelijks scheren hebben, dan is het lastig om het gemak van een elektrisch scheerapparaat over het hoofd te zien. Ze zijn veilig, efficiënt en enorm divers en daarom zijn ze ook een van de favoriete verzorgingstools voor mannen. En op het gebied van scheerapparaten is het moeilijk om beter te presteren dan de geweldige Braun serie, welke bestaat uit een aantal van de meest indrukwekkende scheerproducten op de markt. Braun maakt echter zoveel verschillende scheerapparaten, dat het vinden van het beste Braun scheerapparaat een uitdaging kan zijn. Je moet weten welk soort Braun scheerapparaat het beste voor je werkt en meer leren over de verschillende gebruikstijden, oplaadtijden en andere functies die Braun biedt.

We hebben verschillende van de beste Braun scheerapparaten met elkaar vergeleken en daaruit vijf gekozen die we echt als de beste zien. In de tabel hieronder kan je deze terugzien met hun plus- en minpunten en daarna zullen we meer algemene informatie geven over wat je op moet letten wanneer je het beste Braun scheerapparaat kopen wilt.

braun series 9 scheerapparaat

Braun Series 9

braun series 7 scheerapparaat

Braun Series 7

braun series 3 scheerapparaat

Braun Series 3 Wet & Dry

braun series 5 scheerapparaat

Braun Series 5

braun waterflex wet and dry scheerapparaat

Braun Waterflex
SamenvattingHet beste Braun scheerapparaat is niet goedkoop, maar als het echt de beste wilt hebben, dan moet je voor deze kiezen.Zijn prestaties, ontwerp en functies maken dit het beste Braun scheerapparaat met de beste waarde.Dit scheerapparaat zal je een degelijke scheerbeurt geven, maar de accuduur is mogelijk een probleem voor sommige personen.Alhoewel dit model een goede scheerbeurt biedt, raden we de Series 7 aan, aangezien die maar iets duurder is en meer kwaliteit biedt.Een goede keuze als je een alternatief ontwerp wilt vergeleken met de Series modellen. Kies anders voor de Series 7 als waarde belangrijk voor je is.
PROHeeft vier effectieve scheerelementen, waaronder een krachtige motor met een indrukwekkende 40.000 per minuut cross-cutting actie.Een populair Braun scheerapparaat die een gestroomlijnd kopstuk combineert met automatische stoomaanpassing voor een comfortabele maar korte scheerbeurt voor een redelijke prijs.Biedt vergelijkbare kwaliteiten als andere Braun modellen voor een fractie van de prijs. Biedt uitstekende prestaties voor een uitstekende waarde.Heeft vergelijkbare functies als andere modellen, waaronder een waterbestendig en oplaadbaar ontwerp en een beweegbaar kopstuk.Een standaard waterbestendig scheerapparaat met een ergonomische, stevige handgreep. Hoeft maar een uur opgeladen te worden voor 45 minuten gebruik.
CONSommige personen geven aan dat het kopstuk groter en zwaarder dan de Series 7 is. Het is ook het duurste model.Niet zo krachtig als de Series 9, maar dit lijkt zijn prestaties niet te beïnvloeden.De accuduur is ongeveer de helft van zijn duurdere broers.Lijkt hier en daar een paar haartjes te missen. Biedt niet een erg korte scheerbeurt. Heeft niet een docking station en wordt niet geleverd met schoonmaak- en smeermiddelen zoals de Series modellen.

lees review

lees review

lees review

lees review

lees review

Als jij een Braun scheerapparaat gaat kopen, dan krijg je hiervoor een toestel dat uitmuntende prestaties, duurzaamheid en solide kwaliteit levert. Kortom: waar voor je geld. De labo testen van de laatste Braun series tonen aan dat deze apparaten minstens 7 jaar meegaan. Ze scheren bovendien heel kort, voelen glad aan op je huid en vergen minder bewegingen om het gewenste resultaat te bekomen. Een Braun scheerapparaat is onverslaanbaar en de voor de hand liggende keuze als je op zoek bent naar het beste.

 

Voordelen van het beste Braun scheerapparaat

beste braun scheerapparaat series 9Waarom zou je een Braun in plaats van een ander merk kiezen? Hieronder zullen we een aantal redenen opnoemen waarom je het beste Braun scheerapparaat kopen moet.

 • Alhoewel het beste Braun scheerapparaat in eerste instantie een flinke investering is, zal je op de lange termijn geld besparen, omdat je geen vervangende mesjes hoeft te kopen.
 • Een elektrisch scheerapparaat maakt het mogelijk om binnen vijf minuten klaar te zijn. Vergelijk dat met de 10 tot 15 minuten die je meestal nodig hebt met een traditioneel scheermesje en het is makkelijk om te begrijpen waarom veel mannen de voorkeur geven aan een elektrisch scheerapparaat.
 • Scheerapparaten van Braun zijn erg draagbaar, dus je kan makkelijk onderweg scheren. Dit betekent dat je snel in je auto kan scheren voordat je begint met werken of wanneer je iemand ontmoet.
 • Met een Braun scheerapparaat hoef je je geen zorgen te maken over scheerwondjes zoals bij een scheermesje.
 • Scheerapparaten van Braun zijn snel opgeladen. Zelfs als je accu leeg is hoef je niet lang te wachten voordat je weer kan scheren.
 • De meeste scheerapparaten van Braun maken het mogelijk om zowel nat als droog te scheren, wat ze erg divers maakt.
 • Met hun draaiende en kantelende kopstukken bieden scheerapparaten van Braun een erg korte scheerbeurt.

 

Braun en de foliemessen

Alle elektrische scheerapparaten van Braun maken gebruik van foliemessen om een erg korte scheerbeurt te bieden. Omdat foliemessen in rechte lijnen in plaats van cirkels bewegen, zijn de ideaal voor een gevoelige huid, aangezien ze niet constant over hetzelfde stuk huid gaan en zodoende irritatie veroorzaken.

Het foliescherm van Braun is erg dun, maar het beschermt de huid tegen de scherpe messen. Elke folie heeft 1.064 ergonomisch gevormde gaten die het haar precies in de juiste hoek vastpakken, wat een korte scheerbeurt op zo’n manier mogelijk maakt dat de mesjes niet rechtstreeks contact met de huid maken.

Bekijk TOP 10 bestverkochte Braun scheerapparaten volgens:

 

Gebruiks- en oplaadtijden van Braun scheerapparaten

Sommige van de beste Braun scheerapparaat modellen bieden een gebruikstijd van 60 minuten na volledig opgeladen te zijn, terwijl de goedkopere 20 minuten bieden. De meeste gebruikers vinden een scheerapparaat die tenminste 45 minuten scheertijd biedt het beste.

Op het gebied van opladen moet je alle Braun scheerapparaten 60 minuten opladen. De beste Braun scheerapparaat modellen zijn echter ook uitgerust met een snelle oplaad functie, wat het mogelijk maakt om het scheerapparaat vijf minuten op te laden. Als je halverwege het scheren met een lege accu zit, dan kan dit je precies genoeg tijd geven om je verzorgingsroutine af te maken.

braun scheerapparaat kopen series 5

 

Andere belangrijke functies

Stroomkabel

De meeste scheerapparaten van Braun worden geleverd met een stroomkabel, zodat je ook kan scheren als de accu niet volledig opgeladen is. Sommige kleinere Braun modellen werken echter op batterijen en bieden geen stroomkabel. Als je voor een van deze modellen kiest, dat moet je de batterijen vervangen wanneer ze leeg zijn.

 

Trimfunctie

trimfunctie Braun scheerapparatenVeel elektrische scheerapparaten hebben een ingebouwde trimmer, wat het mogelijk maakt om lange haren kort te wieken of een goatee en je bakkebaarden te vormen. Sommige Braun scheerapparaten hebben trimmers die je naar buiten kan klappen, terwijl bij andere een trimaccessoire meegeleverd wordt. Als je meer diversiteit wilt, dan raden we aan om een scheerapparaat met een trimaccessoire te kopen, aangezien er meestal meer dan een opzetstuk meegeleverd wordt, zodat je zelf kan kiezen wat je trimlengte moet zijn.

 

Nat/droog scheren

Voor de meest uitgebreide diversiteit moet je voor een elektrisch scheerapparaat kiezen die nat, droog, met schuim en met gel kan scheren. Dit is bij bijna alle Braun scheerapparaten mogelijk, alhoewel kleinere Braun modellen die speciaal gemaakt zijn voor onderweg scheren alleen maar droog kunnen scheren.

 

Led-scherm

braun scheerapparaten scheerkop

De beste Braun scheerapparaat modellen hebben een led-scherm die alle belangrijke info over je scheerapparaat weergeeft, zoals accuniveau, reisslot-indicator en hygiëne status. Voor sommige personen is dit gebruiksvriendelijke scherm de hogere prijs waard.

 

Schoonmaak gemak

Alle Braun scheerapparaten zijn redelijk makkelijk om schoon te maken, aangezien je ze snel af kan spoelen onder de kraan. Een aantal van de beste Braun scheerapparaat modellen worden echter geleverd met een schoonmaak-/oplaadstation die het proces nog makkelijker maakt. Je plaats het scheerapparaat simpelweg in het station en drukt op een knop om hem hygiënisch te reinigen en in te smeren terwijl hij opgeladen wordt.

 

Richtprijzen als je een Braun scheerapparaat kopen gaat

Braun Series 9 9090cc review beste braun scheerapparaatDe scheerapparaten van Braun hebben uiteenlopende prijzen afhankelijk van de soort en functies, maar over het algemeen kan je verwachten dat je tussen de €25 tot €300, alhoewel er ook duurdere modellen zijn.

 • €25 tot €100: In deze prijsklasse kan je basis Braun scheerapparaten vinden met een paar extra functies.
 • €100 tot €175: In deze midden prijsklasse zal je iets meer geavanceerde Braun scheerapparaten vinden met meer functies.
 • €175 tot €300+: De beste Braun scheerapparaat modellen vind je in deze prijsklasse. Voor het geld zal je een uitstekend product krijgen met een hoop aanvullende functies.

Bekijk TOP 10 bestverkochte Braun scheerapparaten volgens:

 

Tips

 • Gebruik je Braun scheerapparaat voordat je je gezicht wast in de morgen. De reden hiervoor is dat je huid opgezwollen kan raken na het wassen, wat het scheren moeilijker maakt.
 • Als je een paar dagen niet geschoren hebt, gebruik dan de trimfunctie op je Braun scheerapparaat om de langere haren kort te wieken voordat je gaat scheren.
 • Gebruik voor de kortste scheerbeurt je vrije hand om de huid ietwat te strekken in de gebieden waar je scheert.
 • Houd je Braun scheerapparaat in een hoek van 90 graden tegen je huid voor de beste resultaten. Scheer in de richting van je haargroei.
 • Om irritatie te voorkomen moet je niet meerdere keren over hetzelfde gebied gaan met een scheerapparaat.
 • Maak je Braun scheerapparaat regelmatig schoon om ervoor te zorgen dat hij goed blijft presteren. Lees de gebruikshandleiding voor de correcte procedure.

 

Ben je er nog niet uit? Lees ook:

 

Veelgestelde vragen

 • V. Zijn scheerapparaten van Braun voorzichtig genoeg om irritatie te voorkomen?
  A. De scheerapparaten van Braun zijn ontwikkeld om de irritatie te minimaliseren. Alle modellen hebben drukgevoelige messen, welke voorkomen dat het scheerapparaat te ruig over je huid beweegt. Duurdere modellen hebben een flexibel kopstuk die contact langs de contouren van je gezicht maximaliseren, zodat je niet te hard hoeft te drukken om een korte scheerbeurt te krijgen.
 • V. Wat zorgt ervoor dat de beste Braun scheerapparaat modellen er uitspringen?
  A. De beste Braun scheerapparaten hebben een zogenaamde AutoSense-technologie, welke de dikte van je baard vaststelt en de kracht van de motor zoals nodig aanpast. Als een gevolg krijg je de kortste en meest soepele scheerbeurt, ongeacht hoe vol je baard is.
 • V. Kan je een Braun scheerapparaat schoonmaken onder de kraan?
  A. Alle Braun scheerapparaten zijn volledig waterdicht tot vijf meter voor een makkelijke reiniging. Je kan je Braun scheerapparaat dus prima schoonmaken onder de kraan, maar zorg er wel voor dat hij niet verbonden is met het netstroom.

Welk Braun scheerapparaat kopen gebruikers volgens:

 

Beste Braun Scheerapparaat kopen series 5

 

In je zoektocht naar het beste scheerapparaat neem je heel wat criteria in overweging die bepalend zijn voor een algemene scheerervaring. Deze factoren verschillen van persoon tot persoon. Maar over dingen als comfort, kort scheren, degelijke kwaliteit van het toestel en een goede prijs-kwaliteitsverhouding zijn we het over het algemeen eens. Dat zijn trouwens de zaken waar topmerken naar streven bij het produceren van hun scheerapparaten.

Elektrische scheerapparaten TOP 10

 

Enkele Braun elektrische scheerapparaten

Hier bekijken we kort de 4 meest recente series scheerapparaten van Braun – de series 3, 5, 7 en 9.

Braun Series 3

Braun 3 Series 340S-4 braun scheerapparaatDe Series 3 van Braun is voorzien van het driedubbele ‘vrije drijfsysteem’, waardoor je altijd kort kunt scheren – of je nu één of drie dagen niet hebt geschoren.

Het systeem beschikt over drie verschillende drijvende elementen, waardoor je niet alleen zo kort mogelijk scheert maar ook zoveel mogelijk comfort ervaart, zowel tijdens als na het scheren.

Een deel van dit comfort zit hem in de ergonomische eigenschappen van Braun’s eigen Sensofoil-technologie, waardoor je baard vrij kan bewegen onder de snijdende randen onder het folie. Daardoor worden de trek- en knijpsensaties van sommige andere apparaten vermeden.

Vergelijk prijzen bij:

 

Braun Series 5

Braun Series 5 scheerapparatenDit is een van de series scheerapparaten van Braun waarbij een schoonmaak- en laadstation wordt meegeleverd als essentieel onderdeel van het systeem. Dit station, waarin je het scheerapparaat plaatst als je klaar bent, zorgt dat je scheerapparaat schoon, hygiënisch, geolied en opgeladen blijft, klaar voor gebruik.

Met zijn vervangbare patronen voor de schoonmaakvloeistof op alcoholbasis kun je je scheerapparaat uit de Braun 5 series altijd in topconditie houden.

De 5 series staat ook bekend om de nieuwe FlexMotion-technologie, waarmee je kunt scheren met minder druk zodat je huid minder irritatie ervaart, terwijl het resultaat verbazingwekkend glad is.

Dit elektrische scheerapparaat is gebouwd om probleemgebieden van je baard aan te pakken. Met gebruik van Braun’s gepatenteerde UltraActiveLeft, in combinatie met het speciaal ontworpen met, volgt de 5 Series gemakkelijk alle contouren, hoekjes, en lastig te bereiken gebieden van je gebied – met een strakke scheerbeurt als resultaat.

De 5 Series kan ook nog volledig onderwater worden gebruikt, zodat je comfortabel zowel nat als droog kunt scheren.

Vergelijk prijzen bij:

 

Braun Series 7

Braun Series 7 799cc review scheerapparaatLees hier onze uitgebreide Braun Series 7 review
De 7e serie van Braun is technologisch het meest geavanceerd van alle modellen. Deze exemplaren zijn voorzien van de sonische technologie die de contouren van je gezicht kan ‘lezen’, en die het vermogen kan aanpassen van de 10,000 microvibraties die over de messen lopen.

Samen met de sonische technologie werkt ook de OptiFoil-technologie. Dit is het meest geavanceerde proces in Braun’s repertoire. De ergonomisch ontworpen perforaties in dit folie zorgen dat de messen alle haren korter op het gezicht afsnijden dan ooit tevoren.

De 7 Series biedt ook drie afzonderlijke scheermodi, zodat je met dit technologische wonder je scheerervaring verder kunt personaliseren. Je kunt kiezen tussen ‘extra gevoelig’, ‘normaal’, en ‘intensief’, afhankelijk van het deel van je gezicht waarmee je bezig bent, en het scheerapparaat afstellen voor de beste verhouding tussen comfort en resultaat die je maar kunt vinden.

Bij de 7 Series wordt ook een schoonmaak- en oplaadstation inbegrepen om je apparaat in topconditie te houden.

Vergelijk prijzen bij:

 

Braun Series 9

Braun Series 9 9090cc laadstation v2Lees hier onze uitgebreide Braun Series 9 review
De Rolls-Royce van Braun is, zonder twijfel, de 9 Series. Deze serie scheerapparaten is ontworpen voor comfort, niet snelheid. In combinatie met het inbegrepen Clean&Charge-station zorgt dit apparaat voor de meest comfortabele scheerbeurt van Braun’s assortiment.

Met dank aan een hele lading functies, waaronder de viervoudige SyncroSonic-kop, stevenen deze producten alle andere scheerapparaten voorbij op het gebied van comfort en kortheid.

Braun heeft een naam en reputatie verdiend met dank aan hun voortdurende toewijding aan de toekomst van het foliescheerapparaat. Op dat gebied zijn ze duidelijk kampioen.

Vergelijk prijzen bij:

 

Andere Braun scheerapparaten reviews

beste braun scheerapparaat Braun Series 7 799cc-7 review

Braun Series 7 799cc-7 – Braun’s unieke combinatie van een draaiende scheerkop en zwevende scheerbladen verzekeren een optimale ervaring door het aanpassen aan de contouren van je gezicht. De Series 7 is het meest geavanceerde premium scheerapparaat van Braun die buitengewoon presteert.

 

 

 

beste braun scheerapparaat Braun Series 3 Shave&Style 3010BT 3in1 Nat&Droog Scheerapparaat

Braun Series 3 3010BT – Dit apparaat is goedkoop, heeft geen toeters en bellen, maar garandeert wel de basis en alle noodzakelijke kenmerken net zoals de top toestellen om je een perfecte scheerervaring te garanderen. Zijn redelijke prijs maakt het tot de ideale keuze voor mensen die zoeken naar eenvoudig en solide prestaties.

 

 

 

beste braun scheerapparaat Braun Series 5 5147s

Braun Series 5 5147s  –Dit is een premium model van Braun die rond de 150 euro kost. Voor dat geld krijg je een apparaat dat zowel nat als droog te gebruiken is evenals een verwisselbare trimhoofd voor nauwkeurige vormgeving. Tevens is het apparaat ook te gebruiken met scheergel of scheerschuim.

 

 

 

 

 

LEES OOK:

 

1 Reactie
 1. Even een vraagje ik heb een braun scheerapparaat serie9 9299S goudkleur zonder reinigingsstation zat er niet bij ik heb hem voor de kerst gekregen,is er voor dit type wel een reinigingsstation ik hoor het graag van u alvast bedankt.johannes Janssen. j.janssen136@upcmail.nl

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo