Het Braun Series 7 scheerapparaat, waarom de meeste mannen er voor kiezen

Nog maar een paar jaar geleden kon je beter geen elektrisch scheerapparaat kopen. De prijzen waren veel te hoog en je scheerde absoluut niet dicht op de huid. Het was een verspilling van je geld! Toen kwam Braun met een innovatieve serie die het concept van elektrisch scheren voorgoed veranderde. Deze Braun Series 7 Pulsonic 790CC is het beste systeem van Braun op dit moment.

Als je andere reviews leest over de Braun Series 7 790cc (klik hier), zie je dat de gebruikers stuk voor stuk tevreden zijn over de prestaties en kwaliteit van het apparaat. De Braun series 7 is populair, niet allen vanwege zijn efficiëntie, maar vooral vanwege de aandacht voor details, het vermogen om bijna elk scheerprobleem op te lossen, en de toch zo schappelijke prijs.

Als je een goedkoper Series 7 model wil, en nat scheren voor jou niet belangrijk is, kun je ook gaan voor de Braun Series 760CC, een goede optie voor een redelijke prijs. De verschillen tussen de 790CC en de 760CC zijn niet zo groot. De goedkopere versie mist een metalen kleur, snel reinigingssysteem en automatisch programmaselectie.

Bekijk hier ons #1 beste scheerapparaat >>>

 

3 redenen waarom de Braun 7 Series je favoriet wordt

Het belangrijkst bij elk scheerapparaat is dat het dicht op de huid kan scheren. Sommige mannen kiezen, niet heel verrassend, alleen voor een elektrisch scheerapparaat voor het gemak, en kiezen voor een scheermesje als ze dicht op de huid willen scheren. Dat is gelukkig niet nodig met de Braun series 7 790CC. Je kan een opmerkelijke strakke scheerbeurt verwachten van dit scheerapparaat.

Laat me je vertellen waarom dit niet het geval is bij zomaar elk scheerapparaat. Ten eerste gebruikt dit scheerapparaat OptiFoil, een geavanceerd vibrerend scheersysteem waarmee je je haartjes strakker scheert voor de gladheid die je verlangt. Er zitten speciale gaatjes in het ontwerp om dit zo moeiteloos en comfortabel mogelijk te doen.

Door OptiFoil kun je meer haar verwijderen in minder scheerbewegingen, waardoor je sneller klaar bent. Bovendien gebruikt dit scheerapparaat de Pulsonic technologie die – met maar liefst 10.000 trillingen per minuut – meer haar kan scheren.

Hieronder zie je de scheerkop van Braun Series 7 790CC. Aan beide kanten zit het OptiFoil systeem  in het midden een trimmer.

braun series 7 scheerkop optifoil activelift

 

De tweede reden is comfort. Braun elektrische scheerapparaten zijn enorm comfortabel in het gebruik en dit model is de absolute top. Er zijn snellere motorgedreven scheerapparaten op de markt, zoals de  Panasonic Es-LV-81-K Arc 5 en de Panasonic ES-LA93-K, waarmee je dichter op de huid scheert en bovendien sneller klaar bent, maar deze apparaten missen absoluut het comfort van de Braun 7 Series.

De Braun 7 Series gaat bijzonder efficiënt om met lastige gebieden zoals je nek of kaaklijn. Veel scheerapparaten veroorzaken juist daar problemen, waardoor je je snijdt en met een wondje achterblijft. Platliggende haartjes zijn ook vaak moeilijk te scheren. Speciaal daarvoor heeft Braun de gepatenteerde ActiveLift trimmer ontworpen (zie plaatje hierboven). Deze trimmer scheert de platliggende haartjes zonder problemen.

 

Andere functies die het scheren comfortabel maken

 

Contour aanpassende scheerkoppen

De draaibare scheerkoppen maken je het scheren gemakkelijk. Zo volgt het scheerapparaat nauwgezet de contouren van je gezicht en nek. De flexibele koppen passen zich zo aan, dat geen enkel plekje op je gezicht wordt overgeslagen. Je hoeft daardoor niet meerdere keren hetzelfde stukje te scheren, wat bij veel andere apparaten wel het geval is.

 

Persoonlijke modi

We hebben allemaal een eigen soort gezichtsbeharing en huid, daarom hebben we ook verschillende soorten scheerapparaten nodig. Het is erg lastig om alle behoeftes te combineren in één apparaat, maar de Braun Series 7 790cc Pulsonic doet een goede poging. Je kunt kiezen uit drie persoonlijke modi (Normaal, Intensief, Extra Gevoelig) waarmee het apparaat zich aanpast aan jouw huid en gezichtsbeharing.

 

Oplaad- en reinigingssysteem

Het is belangrijk om je scheerapparaat na elk gebruik schoon te maken, maar het kan een lastig klusje zijn, waar je bovendien geen tijd voor hebt. Het schoonmaak en hernieuwsysteem van de Braun Series 7 maakt automisch schoon, smeert, droogt, parfumeert en laadt op, met slechts een druk op de knop. Dit systeem verbetert niet alleen de scheerprestaties, maar verlengt ook levensduur van je apparaat.

De op alcohol gebaseerde schoonmaakvloeistof doodt bovendien 99,9% van de bacteriën en laat een frisse citroengeur achter. De Braun Series 7 is bovendien honderd procent waterdicht en volledig wasbaar. Als je geen behoefte hebt aan het schoonmaak- en reinigingssysteem, kun je ook voor de Series 7 720S gaan.

 

De nadelen

Het ontbreken van een functie om nat te scheren is een nadeel. Ik ben misschien geen enorme fan van nat scheren, maar we willen allemaal zo nu en dan wel eens een heerlijk ontspannende natte scheerbeurt. Normaal gesproken kun je met topmodellen zowel nat en droog scheren, zoals bijvoorbeeld bij de scheerapparaten van Panasonic, Philips en Remington.

Een ander nadeel van dit scheerapparaat heeft te maken met de schoonmaakvloeistof. Na het verbreken van de verzegeling verdampt de vloeistof vrij snel, of je deze nu gebruikt of niet. Je kan dit voorkomen door de cartridge opnieuw te verzegelen, maar het wordt al snel vermoeiend om dat elke keer te moeten doen.

 

In vergelijking met de Braun Series 5

De Braun Series 5 ontbeert de Pulsonic technologie die een belangrijke rol speelt bij het verwijderen van grotere hoeveelheden gezichtshaar, wat in het bijzonder handige is voor mannen met zware baardgroei. De Series 7 heeft een snellere motor en kan daardoor strakker scheren. Het gebrek aan persoonlijke modi is een ander nadeel van de Series 5. Dat gezegd hebbende, de Series 5 is nog steeds erg betrouwbaar en biedt een betere prijs-kwaliteitsverhouding als je geen zware baardgroei hebt. De Braun 3 Series 340S-4 is ook een goede keus voor mannen met lichtere gezichtsbeharing.

 

De verschillende varianten van de Series 7

ApparaatSchoonmaak- en reinigingssysteemSnel SchoonmakenHygiene Status IndicatorScherm
Braun Series 7 790CCJaJaJaLCD scherm met batterijstatus en hygiene status
Braun Series 7 760CCJaNeeNeeLED 5+1 voor batterijstatus
Braun Series 7 720SNeeNeeNeeLED 2+1 voor batterijstatus

 

We bevelen de Braun Series 7 aan voor efficientie, comfort en kwaliteit. Dit is het beste elektrische scheerapparaat die je op dit moment kan kopen, Duitse techniek die indruk maakt.

 

Ben je er nog niet uit?
Bekijk hier ons #1 beste scheerapparaat >>>

8.5 Totale Score
Duitse techniek die indruk maakt

We bevelen de Braun Series 7 aan voor efficientie, comfort en kwaliteit.

Gebruikers Beoordeling: 3.75 (4 votes)
2 Opmerkingen
 1. Ik heb zelf sinds kort de Braun series 7-7893s
  Met mijn oude (ander merk) kreeg ik steeds rode uitslag en jeuk in mijn hals.
  Als ik nu dus de Braun 7893s heb gebruikt heb ik helemaal geen last van jeuk en uitslag. Kan hem nat en droog gebruiken en bij beide geen last.
  Echt een must voor mensen met een gevoelige huid dus.

 2. Hallo,

  Zijn er voor mijn scheerapparaat de Braun 7 serie ook spiraal snoeren verkrijgbaar , daar het snoer wat er nu aan zit mij niet bevalt.

  m.vr.gr. g.hoekstra.
  gahc48@ziggi.nl

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo