Braun 790cc-4 series 7 review: top scheerapparaat

Bezoekers die ScheerZone al een tijdje volgen, weten wellicht dat mijn gezichtsbeharing zo stug is dat ik er een ballon mee zou kunnen doorprikken. Geloof het of niet, maar er is bijna geen enkel elektrisch scheerapparaat die dit kan verhelpen. Dit is ook de vrienden van Coolblue niet ontgaan en daarom hebben ze me de nieuwe Braun Series 7 790cc opgestuurd. En ik heb deze voor jullie dan ook aan een grondige review onderworpen. En ik moet zeggen, winning!

Door de dikte van de haartjes op mijn gezicht was er geen enkel elektrisch scheerapparaat dat tot op vandaag voldeed aan mijn behoeften. Ik moest me steeds behelpen met traditionele scheermesjes of wegwerpmesjes. Steeds heb ik gezocht naar goedkopere alternatieven omdat ik niet telkens opnieuw wegwerpmesjes zou moeten kopen, maar zonder veel succes. De Braun Series 7 790cc lijkt het eerste elektrisch scheerapparaat dat er in slaagt om me een perfect gladde scheurbeurt te bieden!

»» Klik hier voor de beste aanbiedingen »»

 

Eigenschappen van de Braun 790cc-4

Braun 790cc-4 review series 7 pulsonic scheerapparaatHet Braun 790cc Pulsonic scheerapparaat deelt veel gelijkenissen met mijn vorige wegwerpmesjes: binnenin zijn beiden uitgerust met de OptiFoil technologie en scherpe scheerbladen. 10.000 microvibraties per minuut en de Braun ActiveLift technologie zorgen er samen voor dat de flexibele scheerkop eenvoudig zijn weg vindt op je gezicht en je een gladde scheerbeurt kan bezorgen. Dankzij al deze technologieën denk je al snel aan een Tesla wanneer je de 790cc van Braun aanzet. Het Braun Series 7 scheerapparaat is namelijk zo stil dat je je soms zelf afvraagt of het toestel ingeschakeld is, tot je het dichter naar je gezicht brengt.

Ik heb geen gevoelige huid (ik kan me zelf scheren als ik mijn huid wat nat maak zonder er scheerschuim of gel op aan te brengen), maar ben ervan overtuigd dat dit scheerapparaat en de bijhorende set accessoires niet voor irritaties zullen zorgen. Tijdens verschillende scheerbeurten voelde ik nauwelijks dat er haartjes werden uitgetrokken, en tevens had ik ook geen pijn. Wat voor mij persoonlijk nogal opmerkelijk was aangezien ik heel wat pijn had bij het gebruik van andere elektrische scheerapparaten. Een ander voordeel, ik moest niet meerdere keren met de Braun 790cc-4 over mijn gezicht gaan om alle haartjes te scheren; het vereiste maximum 2 beurten om bepaalde zones te scheren, bijvoorbeeld om die lastige, platte haren in de nek te verwijderen. Dit is het eerste scheerapparaat dat van begin tot eind even goed presteert als de traditionele, manuele wegwerpmesjes.

 

LCD Display

Het apparaat komt met een klein maar leesbaar LCD display dat de status van de batterij weergeeft, maar ook meldt wanneer je het toestel moet opladen of wanneer er onderhoud vereist is. Gemiddeld kan je ongeveer een week scheren met de 790cc voor je het toestel moet opladen, afhankelijk van hoe lang je je telkens scheert.

Braun 790cc-4 scheerapparaat series 7

 

Laad-/onderhoudsstation

Het laad-/onderhoudsstation ziet er nogal groot uit, maar heeft wel ruimte voor de reinigingsvloeistof (op basis van alcohol). Deze cartridge houdt de Braun 790cc schoon, hygiënisch en fris voor iedere nieuwe scheerbeurt. Het duurt slechts 25 seconden om het apparaat te reinigen en te drogen. Deze automatische reinigingsfunctie verlengt de levensduur van het toestel, maar zorgt er ook voor dat je mesjes glad en scherp blijven.

Het nadeel? Het basisstation neemt écht wel veel plaats in je badkamer in. Je kan het ook zonder gebruiken en het toestel gewoon onder de kraan houden en reinigen, aangezien alle gevoelige onderdelen volledig afgesloten zijn, en dus 100% waterresistent zijn.

 

Conclusie Braun Series 7 790cc

Kortom: de Braun Series 7 790cc Pulsonic is het beste elektrisch scheerapparaat dat ik ooit heb mogen uitproberen. Het is snel, krachtig, stil en verder zeer comfortabel. Maar het belangrijkste: je kan jezelf glad scheren zonder je zorgen te maken over pijn of irritatie. De 790cc van Braun bevindt zich in het hoogste prijssegment van de elektrische scheerapparaten, maar is zijn prijs zeker en vast waard. Je krijgt waar voor je geld en op lange termijn spaar je zeker en vast geld uit, door geen wegwerpmesjes meer te kopen.

»» Klik hier voor de beste aanbiedingen »»

Voordelen:

  • Gladde scheerbeurt die zeer dicht in de buurt komt van de scheerervaring bij traditionele wegwerpmesjes ;
  • Comfortabel en gebruiksvriendelijk, niet te zwaar of te licht;
  • werkt ongelofelijk stil;
  • automatische reiniging en smering zorgen voor een zorgeloos onderhoud van het apparaat.

Nadelen:

  • Het basisstation neemt veel plaats in,
  • hogere prijs.
  • Automatische reiniging/smering werkt met cartridges die je dus steeds opnieuw moet aankopen.

 

Wil je dit toestel kopen?

Neem dan even een kijkje op de coolbue website.

 

Lees ook:

8.5 Totale Score
Top scheerapparaat

Het is snel, krachtig, stil en verder zeer comfortabel. Maar het belangrijkste: je kan jezelf glad scheren zonder je zorgen te maken over pijn of irritatie

Gebruikers Beoordeling: 2.75 (28 votes)
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo