Scheertips voor een gevoelige huid

Wat kan je doen tegen een gevoelige huid?

Als je een gevoelige huid hebt, zal je zeker gemerkt hebben dat je huid erg kwetsbaar wordt als je scheerschuim of een nieuwe zeep gebruikt. Misschien heb je last van irritatie nadat je enkele uren in de zon hebt gezeten of misschien wordt je huid rood en vlekkerig nadat je een sterk cosmetisch product gebruikt hebt. Je huid verbrandt al na een paar minuten als je je lichaam blootstelt aan sterke zonnestraling.

Wat gebeurt er als je je gevoelige huid begint te scheren met een elektrisch scheerapparaat zonder rekening te houden met je huidproblemen? Je moet enkele belangrijke scheertips voor een gevoelige huid in je achterhoofd houden. Op deze manier scheer je altijd zonder problemen met je favoriete elektrische scheerapparaat.

 

Het beste scheerapparaat voor gevoelige huid selectie >>>

Tip 1

Allereerst is het een goed idee om ’s avonds te scheren als je een gevoelige huid hebt. Hierdoor heeft je huid genoeg tijd om te genezen. Na een nacht slapen zal je huid weer hersteld zijn. Bovendien, als je ’s avonds scheert verwijder je veel dode huidcellen en de volgende ochtend zal je huid er weer mooi en fris uitzien met een nieuwe laag huidcellen.

Doordat dode huidcellen door het scheren worden verwijderd en je poriën worden geopend, is je huid veel gevoeliger voor stof, schoonmaakproducten en andere chemicaliën. Contact met dit soort stoffen maken je huid snel rood, kriebelig en vlekkerig. Door ’s avonds te scheren komt je huid de hele nacht niet met dit soort stoffen in aanraking, zodat je huid tijd heeft om te genezen.

 

Tip 2

Je kan ook speciaal scheerschuim voor een gevoelige huid gebruiken. Dit zal de haren op je gezicht zachter maken, waardoor scheren met je favoriete elektrisch scheerapparaat een stuk makkelijker wordt. Zeker als je haar erg dik is, kan scheren erg moeilijk zijn. Soms zal je dezelfde plek meerdere keren moeten scheren, wat huidschade tot gevolg kan hebben. Het is beter om een paar minuten te wachten en het scheerschuim op de juiste manier aan te brengen, zodat je gemakkelijk en zonder problemen op de juiste manier kan scheren.

 

Tip 3

Het is erg belangrijk om te controleren of de mesjes van het scheerapparaat scherp zijn en goed werken als je ze over je gezicht beweegt. Als je wegwerpscheermesjes gebruikt, is het van groot belang om de beste kwaliteit scheermes te kopen van bekende merken. Daarnaast is het verstandig om niet te lange halen te maken als je je gevoelige huid scheert, maar stukje voor stukje te scheren om zo weinig mogelijk irritatie bij het scheren te hebben.

scheertips voor de gevoelige huid Je kan ook een elektrisch scheerapparaat kopen dat speciaal ontwikkeld is voor een gevoelige huid. Je kan het beste waterdichte elektrische scheerapparaten zonder snoer gebruiken als je een gevoelige huid hebt, omdat ze door hun mobiliteit makkelijker te gebruiken zijn. Gebruik daarnaast een lotiondispenser samen met je scheerapparaat. Dit geeft je de beste scheerbeurt zonder irritatie of sneetjes.

1 Reactie
  1. Heb sinds kort een merk gevonden waar mijn huid niet zo fel op reageert dan is bulldog speciaal voor de man wel. Bij mij werkt het, echt tip als je gevoelige huid hebt en toch je huid fatsoenlijk wil scheren. Gebruik de scheercreme ervan, die is prima en niet te duur, en geen last meer van irritatie naderhand. Heb deze http://www.mencare24.nl/winkel/scheren/bulldog-sensitive-shave-cream-175ml

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo