Philips rq1160 review – Verrassend veel high-end features

De Philips RQ1160x/42 (ook wel 1160cc) is niet bepaald het paradepaardje van het bedrijf, maar de prijs is dan ook navenant. Voor een product aan de onderzijde van het spectrum biedt het verrassend veel high-end features. Lees dan deze Philips RQ1160 review zeker verder.

 

Ontwerp & Specificaties

Philips rq1160 review

klik om te vergroten

Body en scheerkop bieden goede grip en en uitstekende separatie zodat je in ieder hoekje van je kaaklijn kunt komen. De 1160x/42 ziet er een beetje vreemd uit, zelfs voor een elektrisch scheerapparaat. Maar dat was met veel innovatieve producten het geval voordat ze de norm werden. Denk er maar eens aan hoe anders een iPhone was toen mobiele telefoons weinig meer waren dan kleine bakstenen met een stukje dat je kon uitklappen. Als onderdeel van de Philips SensoTouch productlijn verwacht je misschien dat de 1160x/42 zich high-tech gedraagt. Die verwachtingen komen uit, en nog wel meer ook.

Klik hier voor de beste prijs & gebruikersreviews >>>

GyroFlex 2D

Philips rq1160 scheerkop

klik om te vergroten

Het GyroFlex 2D systeem is slechts een van de redenen. Zoals de naam al aangeeft kan de 2D kop in twee richtingen bewegen. De hele scheerkop kan elke richting op draaien, terwijl individuele scheerkoppen richting het centrum kunnen bewegen.

Deze twee delen werken samen om een flexibele set Dual Precision scheerkoppen te bieden die de contouren van je gezicht strak volgt en bij vrijwel iedere gezichtsvorm past. Draai, kantel en glij in iedere richting die je maar wenst, de scheermessen volgen vanzelf.

Het is niet helemaal de gelijke van het SensoTouch 3D scheersysteem. De 3D kop kan 3 richtingen op bewegen. Het helpt, maar de vraag in hoeverre het helpt en of het het geld waard is is lastig te beantwoorden, aangezien iedere man een ander gezicht heeft. Klik hier voor een diepgaander vergelijking tussen scheerapparaten met SensoTouch 2D en SensoTouch 3D.

 

Super Lift & Cut

Het helpt ook dat de Philips RQ1160 ondanks de lage kosten nog steeds het door Philips gepatenteerde Super Lift & Cut systeem bevat. En ja, dat is een vreselijke marketingzin maar in dit geval verrassend accuraat. Net als de moderne handmatige scheermesjes met dubbel lemmet, tilt dit systeem het haar op om het zo dicht mogelijk bij de wortel af te snijden.

 

AquaTec & SkinGlide

Voor een bescheiden geprijsd scheerapparaat is het een beetje verrassend dat we een Nat / Droog eenheid vinden. Maar verrassend of niet, er is geen twijfel dat de AquaTec verzegeling dit apparaatje prima bruikbaar maakt voor gebruik in de douche, met scheerschuim of met gel. Persoonlijk doe ik dat het liefst. Maar als je liever droog scheert, krijg je nog steeds een behoorlijk strakke, gladde scheerbeurt zonder irritatie dankzij de soepele SkinGlide scheerkop-oppervlakken.

 

Laadtijd / Gebruikstijd

Philips rq1160 oplaadstation

klik om te vergroten

Messen van goede kwaliteit die goed draaien zijn essentieel om een goed resultaat te behalen bij scheren met een elektrisch apparaat. Maar waar de 1160x/42 zich echt onderscheid is wat je de gemaksfactoren zou kunnen noemen. Het oplaadsysteem is op dat vlak als eerste aan de beurt.

Het kost ongeveer een uur om de Philips RQ1160 volledig op te laden. Je krijgt dan ongeveer 50 minuten scheertijd, volgens de handleiding. Gebruik in de echte wereld laat zien dat Philips niet overdrijft. Dat is slechts 10 minuten minder dan bijvoorbeeld het topmodel 1280cc biedt.

Klik hier voor de beste prijs & gebruikersreviews >>>

Een (kleine) irritatiefactor is dat het ontwerp niet de optie biedt te scheren met de kabel ingestoken. Als de batterij leeg is, zul je moeten wachten tot het apparaat opnieuw is opgeladen. Dat betekent dat je de lader mee op reis zult moeten nemen. Helaas. Gelukkig is er de snellaad optie, dit laad de accu genoeg op om een bescheiden scheerbeurt te voltooien. Erg handig als je er netjes uit moet zien en haast hebt.

Er is een indicatielampje met twee niveau’s. Dat is niet het meest innovatieve display op de markt. Het is wel adequaat. Je weet wanneer de batterij vol is of wanneer deze leeg is en er is een waarschuwing bij een bijna lege batterij, erg handig als je onderweg bent.

 

Jet Clean System

Philips rq1160 scheerapparaten

klik om te vergroten

De /42 of cc in de naam van het product laat zien dat het scheerapparaat is uitgerust met het Jet Clean Systeem. De lader is geïntegreerd in dezelfde behuizing als het Jet Clean System. Plaats de scheerkop in de erg sci-fi aandoende houder, druk op een knop en je bent klaar. Zoals dit systeem ook bij andere SensoTouch modellen, wordt de 1160x/42 gereinigd en gesmeerd terwijl hij laad. Net als andere modellen, is ook hier het Jet Clean System geen onverdeeld genoegen. Ja, hij doet het geweldig als het gaat om het uit de kop krijgen van al die kleine haartjes en het schoonhouden van de messen. Maar het apparaat kan wat duur zijn in gebruik als je het regelmatig gebruikt. De HQ200 Jet Clean navullingen zijn niet goedkoop.

Je kunt je eigen mengsel maken om geld te besparen. Persoonlijk prefereer ik het simpelweg onder de douche houden van de kop, afspoelen, droogschudden en klaar. Niet zo effectief als de Jet Clean, maar het helpt het aantal grondige reinigingsbeurten verminderen, wat de kosten omlaag brengt zonder excessieve slijtage van de mesjes. De mesjes vaker vervangen dan noodzakelijk kost nog meer dan het schoonmaakmiddel.

Als je hetzelfde apparaat zoekt, maar dan zonder automatisch reinigingssysteem, zoek naar de SensoTouch modellen met /40 in het modelnummer zoals de 1160x/40, 1150x/40 of 1180x/40. Deze apparaten zijn minder duur in aanschaf en je hoeft geen extra kosten te maken om het schoonmaakmiddel bij te vullen.

 

Click-on Trimmer

Er is 1 aspect van het ontwerp van de 1160x/42 dat vrijwel iedereen zal irriteren die het trimmer-deel wil gebruiken. De duurdere modellen hebben een eenvoudig aanpasbaar ingebouwd uitklapbaar trimmer mechanisme. Met dit model moet je de kop eraf halen en de trimmer plaatsen. Niet onmogelijk, maar wel lastig. Je moet op de juiste wijze op de release klikken, wat zeker bij wat dikkere vingers lastig kan zijn. Dit vergt een beetje oefening om goed te doen zonder het risico te lopen dat de kop losschiet en op de vloer valt. Lastig en waarschijnlijk niet iets wat je dagelijks wilt doen.

 

Samenvatting Philips rq1160 review

De Philips RQ1160 bevind zich aan de onderkant van de range bij de SensoTouch elektrische scheerapparaten. Maar zelfs dan profiteert ie wel van de uitstekende technologie die in de modellen die hoger op de lijst staan te vinden is. En dus profiteer jij ook, tegen een veel lagere prijs dan die van de SensoTouch 3D modellen. Je vraagt je misschien af waarom iemand meer zou willen uitgeven. Het antwoord ligt, uiteraard, in de genoemde verschillen. Alleen jij kunt beslissen hoeveel deze verschillen waard zijn.

 

Klik hier voor de beste prijs & gebruikersreviews >>>

6.5 Totale Score
Uitstekende technologie

De Philips RQ1160 bevind zich aan de onderkant van de range bij de SensoTouch elektrische scheerapparaten. Maar zelfs dan profiteert ie wel van de uitstekende technologie die in de modellen die hoger op de lijst staan te vinden is.

Gebruikers Beoordeling: 3 (2 votes)
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo