Philips AquaTouch S5420 review

De Philips AquaTouch S5420 kopen?

Het vinden van een kwalitatief scheerapparaat, waar je geen vermogen aan kwijt bent, kan soms een lastige taak zijn. Gelukkig brengt Philips al jaren zeer betaalbare scheerapparaten uit die ook nog eens een van hele goede kwaliteit zijn.

De Philips AquaTouch S5420 is een voorbeeld van zo’n scheerapparaat. Wordt hij terecht zo goed beoordeeld of valt het tegen? Wij hebben hem uitgebreid voor je getest en delen onze ervaringen met dit goed geprijsde scheerapparaat.

Vergelijk prijzen nu bij:


 

Positieve- en negatieve eigenschappen

Positief:
  • Ligt lekker in de hand
  • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
  • Gemakkelijk te gebruiken
  • Snelle oplaadtijd
Negatief:
  • Niet te gebruiken tijdens het opladen
  • Scheerkop nogal groot
  • Scheert niet helemaal glad
  • Niet geschikt voor langere baarden

 

Eerste indruk

philips aquatouch s5420 scheerapparaat

Toen ik de Philips AquaTouch S5420 ontving voor het schrijven van deze review, had ik me toevallig die ochtend al geschoren. Ik moest dus nog even wachten voor ik hem kon gebruiken. Toch heb ik hem direct uit de doos gehaald en was ik enigszins verrast van het slanke ontwerp.

Het apparaat heeft volgens de beschrijving een kleurcombinatie van neptunusblauw en houtskoolgrijs. Met name de blauwe buitenrand maakt het apparaat erg aantrekkelijk om naar te kijken.

Bij de Philips AquaTouch S5420 krijg je een opzetbare precisietrimmer voor het trimmen van je bakkebaarden en snor. Daarnaast geeft Philips je een beschermkap voor het apparaat voor wanneer je hem niet gebruikt.

Ik heb het apparaat direct in de stekker gestoken om hem op te laden. Dat doet hij erg vlot, want binnen 1 uur was het apparaat volledig opgeladen. Daarnaast beschikt hij over de functie snelladen, waarmee je in 5 minuten het apparaat voldoende kunt opladen voor 1 scheerbeurt.

Met een volledig opgeladen accu, moet het apparaat zo’n 45 minuten of 15 scheerbeurten te gebruiken zijn. De handige led-display van het apparaat geeft aan wanneer de Philips AquaTouch S5420 moet worden opgeladen en je kunt daar ook zien wanneer hij volledig opgeladen is.

Het scheerapparaat ligt erg goed in de hand en is niet zwaar. Hij beschikt over een MultiPrecision-messysteem wat ontworpen is om de huid te bescherming. Daarnaast heeft hij Flex-scheerhoofden met 5 draairichtingen die ervoor zorgen dat het apparaat gemakkelijk over je gezicht heen glijdt.

 

Gebruik

Ik moest wachten voor ik hem kon gebruiken en dus heb ik hem even voor 2 dagen weggelegd. De groei van mijn baard gaat altijd erg snel dus na 2 dagen had ik al voldoende stoppels om de Philips AquaTouch S5420 te kunnen uitproberen.

scheerapparaat kopen philips aquatouch s5420

Ik moest zeker even wennen aan het apparaat, de knop om hem aan of uit te zetten zit zo’n beetje in het midden, wat op zich een logische plek lijkt. Toch moest ik in eerste instantie een beetje zoeken, omdat ik meer gewend ben aan een schakelknop aan de zijkant.

Om het apparaat aan te zetten moet je ook goed op de knop drukken anders gebeurt er niks. Ik heb de eerste keer zeker 2 of 3 keer moeten drukken voor ik het scheerapparaat aan de praat kreeg. Als je dit eenmaal weet dan gaat het wel gemakkelijk.

Eenmaal aan maakt hij een licht zoemend geluid. Ik vond het geluid van dit apparaat zeker niet storend, ook al trilt hij bij gebruik van de precisietrimmer iets luider.

De Philips AquaTouch S5420 is zowel nat als droog te gebruiken, al is het apparaat eigenlijk speciaal ontworpen voor nat gebruik.

 

Nat scheren

Ik hou er van om me onder de douche te scheren. Niet alleen omdat het heerlijk is om helemaal schoon en glad uit de douche te stappen. Bij droog scheren krijg ik al snel last van irritatie en bultjes. Daarom is een scheerapparaat die nat te gebruiken is voor mij een must.

beste scheerapparaat philips aquatouch s5420 reviewMet dit scheerapparaat van Philips gaat dat eigenlijk verrassend goed. De scheerkop is een beetje aan de grote kant, waardoor het soms niet precies duidelijk is op welke plek hij op een bepaald moment de haartjes aan het scheren is. Ook ben je onder de douche altijd wat langer bezig en moet je af en toe in de spiegel kijken zodat je niet een deel vergeet te scheren.

Al met al was ik behoorlijk tevreden en verrast van de gladheid na het nat scheren met deze Philips AquaTouch S5420. Ik moet toegeven dat ik onder de douche een paar plekken had gemist, maar deze heb ik daarna alsnog makkelijk kunnen weg scheren. Het apparaat glijdt erg soepel over je gezicht bij het nat scheren, eigenlijk zoals je ervan verwacht. Nadeel hiervan is alleen dat je snel plekjes zal overslaan en dus na het douchen nog even moet bijscheren.

 

Droog scheren

Alhoewel mijn voorkeur zeker uitgaat naar nat scheren, heb ik voor deze Philips AquaTouch S5420 review het apparaat ook droog gebruikt.

Na weer een aantal dagen mijn baard te hebben laten staan, heb ik de sprong gewaagd. Ik kreeg eigenlijk direct het idee dat hij het droog helaas iets minder goed doet. Mijn baard was ook langer deze keer en het lijkt alsof het apparaat iets meer moeite heeft met wat langere haren.  Ik kreeg een aantal keer dat gevoel dat een haar “vastzit” in het scheerapparaat en dat voelde helaas wat minder prettig aan.

beste scheerapparaat philips aquatouch s5420 review

Het apparaat heeft ook maar 1 stand, en dus is het niet mogelijk om de scheerkop wat langzamer te laten roteren voor bijvoorbeeld langere haren.Het enige voordeel was dat ik droog iets minder lang bezig was dan met het natte scheren, omdat je voor de spiegel direct kan zien waar je mee bezig bent.

Alhoewel het droog scheren iets minder comfortabel was dan nat, kan ik alsnog zeggen dat hij het vrij goed doet. Ik had na afloop helemaal geen last van irritatie of bultjes en dat is bij andere apparaten weleens anders geweest.

 

Precisietrimmer

Bij de Philips AquaTouch s5420 krijg je een precisietrimmer meegeleverd. Deze hebben we uiteraard ook geprobeerd.

philips aquatouch s5420 scheren

De precisietrimmer zit helaas niet op het scheerapparaat zelf maar moet je er apart op klikken. Eerst verwijder je de scheerkop en vervolgens kun je de precisietrimmer erop klikken. Dit vergt enige oefening, omdat je snel het gevoel krijgt dat je het apparaat misschien beschadigd. Gelukkig is hij best wel stevig en hoef je je daar geen zorgen over te maken.

Eenmaal vastgeklikt kan je de precisietrimmer gebruiken. Ik heb hem geprobeerd voor mijn bakkebaarden en dit ging eigenlijk erg goed. Het apparaat maakt zoals eerder gezegd een beetje een vreemd geluid wanneer de trimmer opzetstuk er opzit, maar meestal ben je zo klaar met trimmen.


 

Conclusie van de Philips AquaTouch s5420

philips aquatouch s5420 scheerapparaat

De Philips AquaTouch s5420 is een goed geprijsd scheerapparaat met een stoere uitstraling. Daarnaast ligt het apparaat erg lekker in de hand, laad hij snel op en is hij erg eenvoudig te gebruiken.

Bij nat scheren glijdt hij zeer soepel over je gezicht en worden de meeste haartjes direct verwijderd. Bij droog scheren kan je het gevoel krijgen dat je haren er in vastlopen, maar levert het apparaat alsnog een zeer goed resultaat. Voor langere haren is het aangeraden om deze eerst te trimmen, voordat je ze gaat scheren, omdat de Philips AquaTouch s5420 daarvoor niet ontworpen is.

De Philips AquaTouch is een prima scheerapparaat met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Het is een duurzame keuze voor dagelijks gebruik.

We hopen dat je wat wijzer bent geworden van deze Philips AquaTouch s5420 review!

Vergelijk prijzen nu bij:

 

7 Totale Score
Uitstekend scheerapparaat

Philips AquaTouch s5420 is een goed geprijsd scheerapparaat met een stoere uitstraling. Daarnaast ligt het apparaat erg lekker in de hand, laad hij snel op en is hij erg eenvoudig te gebruiken. Het is een duurzame keuze voor dagelijks gebruik.

Gebruikers Beoordeling: Wees de eerste!
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo