Tips: Hoe pijn voorkomen tijdens het epileren?

We hebben geprobeerd om, hopelijk, een aantal nuttige tips samen te stellen die je kunnen helpen om de pijn te verminderen tijdens en na het gebruik van je epileerapparaat. Dit zijn tips die we zelf gebruiken en anderen hebben we in verschillende tijdschriften of tijdens het zoeken op het internet gevonden. Dit is niet een definitieve lijst. Als je tips of nuttig advies hebt dat je wilt delen, laat dan hieronder een reactie achter.

 

Hoe kan je epileren zonder pijn?

Epileer geen lange haren

De beste tip die we je kunnen geven, is dat je nooit haar moet epileren dat te lang is. Scheer of hars (lees: veet spawax review)  je haar en wacht dan tot dat haar de kortst mogelijk epileerlengte heeft bereikt voordat je gaat epileren. Als je dit advies niet opvolgt, dan zal je waarschijnlijk nooit meer epileren.

 

Gebruik geen scheerproduct voordat je begint

Gebruik geen crèmes of producten net voordat je begint. Ze zullen je haar bedekken en voorkomen dat het epileerapparaat de haren efficiënt vastgrijpt. Hierdoor worden de haren afgebroken in plaats van uit de wortel getrokken. Het eindresultaat: minder haren worden verwijderd en je huid voelt aan als een grizzlybeer.

 

Neem een bad of douche

Een bad of douche nemen helpt ook om oliën die mogelijk op de huid zitten te verwijderen, zodat je haar en huid schoon en droog is voordat je gaat epileren. Als je een nat en droog epilator hebt, dan zal epileren tijdens het douchen of het nemen van een bad je kunnen helpen om te ontspannen, dit is vooral bevorderlijk voor de personen die voor de eerste keer epileren.

 

Breng een beetje talkpoeder aan op de huid voor het epileren

Probeer voor het epileren wat talkpoeder op je huid aan te brengen. Sommige vrouwen vinden dat dit het epileerapparaat helpt om soepeler over de huid glijden.

 

Gebruik je handen om je huid te strekken

Probeer je huid te strekken met je vrije hand, wat je epilator zal helpen om meer haren vast te grijpen. Dit zal ook voorkomen dat je in huid knijpt. Deze tips komt erg van pas voor je oksels, waar de huid meer geplooid is.

Minder pijn epileren

 

Gebruik pijnstillers

Maak je je zorgen over de pijn? Probeer ongeveer een uur van tevoren een pijnstiller in te nemen. Sommige personen nemen graag een of twee alcoholische drankjes. Als je dit laatste doet, drink dan uiteraard niet te veel. Je wilt niet epileren waar je dat beter niet kan doen.

 

Wrijf over je huid

Probeer je handen over het gebied van de huid te wrijven dat je wilt epileren. Dit zal mogelijk helpen om het haar makkelijker op te liften, wat het makkelijk zal maken om het te verwijderen.

 

Vermijd te veel kracht of druk

Gebruik niet te veel druk tijdens het epileren. De techniek van je huid strak trekken met een hand en de epilator over je huid laten glijden werkt echt.

 

Maak er geen race van

Epileer niet te snel. Neem je tijd. Maak een uur of zo vrij waarin je je door niemand laat storen.

 

Experimenteer

Alleen omdat de handleiding je vertelt om op een bepaalde manier te epileren betekent dit niet dat je het op die manier moet doen. Probeer het epileerapparaat in verschillende richtingen te bewegen. Ga zo langzaam als je wilt. Probeer het staand of met je voeten in de lucht te doen. We laten de positie aan jou over, wat ook maar voor je werkt.

 

Epileer tijdig

Probeer om ten minste 24 uur voordat je je benen laat zien te epileren. Sommige vrouwen ervaren mogelijk uitslag of kleine rode plekken, dus je epilator de nacht voordat je uitgaat gebruiken is mogelijk een goed idee.

 

Exfolieer je huid

Het is erg belangrijk om je huid te exfoliëren nadat je je epileerapparaat hebt gebruikt. Dit zal helpen om je huid in goede conditie te houden en te voorkomen dat er haren groeien. Gebruik altijd een kwalitatieve vochtinbrenger na het verwijderen van je haar.

 

Maak je epilator schoon

Vergeet niet om na elk gebruik je epileerapparaat schoon te maken. Dit kan helpen om onzuiverheden te voorkomen en is vooral belangrijk als je last hebt van een gevoelige huid.

Epileren zonder pijn

 

Een epileerapparaat de eerste keer gebruiken

Braun SE7681 Silk-épil 7 epileerapparaatWe hopen dat deze informatie de personen helpt die een epilator voor de eerste keer gebruiken. Het is mogelijk erg verleidelijk om je nieuwe glanzende speelgoed direct uit de doos te gebruiken, maar geloof ons maar dat dit niet een goed idee is en er waarschijnlijk voor zorgt dat je je dure epilator nooit meer gebruikt.

Het gebeurt keer op keer. Je epileerapparaat wordt thuis geleverd, je opent de doos en begint direct je nieuwe epilator te gebruiken op je oksels en benen zonder voorbereiding. Doe dit niet. Je zal alleen maar vloeken en met tranen in je ogen door je kamer rennen.

Dit klinkt mogelijk als zeuren, maar lees de instructies die meegeleverd worden met je epilator voordat je ook maar iets anders doet. Deze instructies bevatten vaak een overvloed aan informatie over de juiste en verkeerde manieren van het gebruik van je epilator. Leer je epileerapparaat kennen voordat je deze gebruikt; ontdek de meest comfortabele/beste manier om het apparaat vast te houden.

Zorg ervoor dat je precies weet waar de aan/uit-knop zich bevindt. Dit klinkt misschien raar en betuttelend, maar je zou versteld staan als je hoort hoeveel personen de aan/uit-knop tijdens het eerste gebruik verwarren met de snelheidsknop.

»» bekijk hier onze Beste Epilator TOP 10 »

 

Is hij waterdicht?

Zo ja en dit is de eerste keer dat je epileert, dan is het geweldig om je nieuwe apparaat in een lekker warm bad uit te proberen.

 

Heeft hij snelheidsinstellingen?

Zo ja, dan is het waarschijnlijk het beste om met de laagste snelheid te beginnen en deze alleen opvoert wanneer je je comfortabel voelt.

 

Heeft het model dat je gekocht hebt accessoires?

Zo ja, neem dan de tijd om te leren waarvoor elke gebruikt wordt en de juiste manier om ze te gebruiken.

De Braun Silk Epil wordt bijvoorbeeld geleverd met een opzetstuk voor beginners, welke bedoeld om de eerste paar keren te gebruiken. Deze accessoire verkleint het epileeroppervlak, zodat er minder pincetten zijn die je haar vastgrijpen. Dit zorgt ervoor dat er tijdens elke beweging minder haren verwijderd worden, wat zodoende voor minder ongemak zorgt.

Als je epileerapparaat wordt geleverd met een ijskompres of pre-epileer doekjes, vergeet dan niet om ze te proberen te gebruiken. Hoewel ze het epileren niet pijnloos zullen maken, vinden sommige vrouwen ze wel erg fijn.

Het is aan te raden om het huidoppervlak dat je wilt epileren eerst te scheren of te harsen. Laat de haren daarna genoeg aangroeien totdat ze de minimale ontharingslengte voor je epilator bereikt hebben.

Eerste keer epileren

Probeer in het begin gewoon het epileerapparaat te gebruiken op een klein stukje huid dat niet te zien zal zijn, zoals je dij of de bovenkant van je arm. Controleer het gebied na 24 uur op rode bultjes of onzuiverheden. Als alles oké is, dan kan je de rest van je lichaam epileren. Zo niet, ga dan voorzichtig verder. Je hebt mogelijk een gevoelige huid die niet geschikt is voor epilatie.

Denk na over de meest ontspannende plek om te beginnen met epileren. Dit kan op je bed, ontspannen in het bad (als je epileerapparaat in het water gebruik kan worden) of gewoon in een comfortabele stoel zijn. Het kan ook helpen om je favoriete cd af te spelen om je zenuwen voor het epileren te kalmeren. Lees ook de bovenstaande tips nog een keer door. Deze zijn gebaseerd op onze persoonlijke ervaringen en die van andere personen.

Epilatoren kunnen echt een geweldige vorm van ontharing zijn en in tegenstelling tot scheren kunnen de resultaten wekenlang aanhouden. Wees dus niet bang om ze een kans te geven. Als je de instructies van je fabrikant en het advies in dit artikel opvolgt, dan zal je eerste epileerervaring een stuk makkelijker zijn dan anders.

LEES OOK: Ontharen? Welke apparaten zijn er?
LEES OOK: Wenkbrauwen epileren, zo doe je het goed
LEES OOK: Alles over IPL ontharen en laser ontharen thuis

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo