Remington F7800 Titanium-x review: voldoet aan alle verwachtingen

Het Remington F7800 scheerapparaat bevat de ongelofelijke ‘Triple Shave’ technologie, waardoor je zelfs de kleinste haartjes kan verwijderen. Je verkrijgt de gladste scheerbeurt die je maar kan bekomen! Zijn flexibel mechanisme zorgt ervoor dat je in meerdere richtingen kan scheren.

Een aantal jaar geleden speelde ik met het idee in mijn hoofd om me eens droog te scheren. Ik bestelde toen een Braun Series 3 en het resultaat was veruit erg teleurstellend. Het was het einde van een depressief, triest hoofdstuk voor me: namelijk elektrisch scheren. Het maakte niet uit hoeveel energie en moeite ik in het toestel stak, het gaf me nooit het gewenste resultaat. Ik gaf elektrische scheerapparaten op en na een tijdje kocht ik een Panasonic. Opnieuw werd ik zwaar teleurgesteld.

 

Vergelijk goed de aanbiedingen bij
Fonq & Bol.com

 

Remington F7800 ervaring tijdens scheren

Remington F7800 Titanium-x review scheerapparaatToen ik de Remington in de winkelschappen zag liggen, werd mijn interesse opnieuw aangewakkerd. Ik besloot elektrische scheerapparaten een laatste kans te geven. Het apparaat zag er zo belovend uit en zet je schrap, het is correct geprijsd, doet zijn werk en heeft een mooi design!

Het resultaat dat je verkrijgt met de Remington is vergelijkbaar met nat scheren. Enkele probleemzones resteren wel nog:

  • de hals
  • en de bakkenbaarden bewerk je beter met zorg.

Scheer in de richting van je haargroei mee en druk het toestel goed tegen je huid om een degelijk resultaat te verkrijgen.

Huidirritaties zijn meestal beperkt en zijn afhankelijk van de gevoeligheid van je huid. Met dit apparaat voorkom je dat irritaties langer dan een dag je huid verstoren, terwijl het bij nat scheren doorgaans 2 dagen duurt voor de irritatie verdwenen is. Ik kan in elke positie comfortabel scheren, met of zonder scheerschuim of water.

Je kan het apparaat reinigen met het borsteltje dat er bij komt en wat water. Af en toe zou je toch wel de mesjes en de folie op het apparaat moeten vervangen als deze versleten zijn.

De Remington F7800 is ergonomisch ontworpen en zit goed in je hand De aan-/uit schakelaar zit aan de zijkant van het toestel en is makkelijk te bereiken met je vrije duim. Dit scheertoestel is gemaakt uit een kunststof van hoge kwaliteit, net zoals op de verpakking beloofd wordt. Echter is en blijft het wel nog steeds plastic en geen luxueuzer materiaal.

De laadtijd en batterijduur zijn beiden erg belangrijk voor een goed scheerapparaat. De batterij van de Remington gaat dan ook erg lang mee. Ik gebruik de trimfunctie niet, want dit is niet echt belangrijk voor me. Wat ik wel belangrijk vind is het laadstation. Leuk aan dit apparaat is dat je de stroomkabel ook rechtstreeks met je apparaat kan verbinden.

Er is een klein omhulseltje meegeleverd om de scheerfolie te beschermen. Voor reserveonderdelen kan je terecht op de website van Remington, maar deze zijn wél nogal prijzig. 

 

 

Remington F7800 functies

Het apparaat komt standaard met de volgende functies:

  • Triple Shave technologie
  • Flex & Spiltechnologie
  • Trimmer bedekt met titanium
  • Stalen onderdelen
  • Werkt met snoer of draadloos

Het apparaat is ietwat groter dan zeg maar een Braun of Panasonic, maar voelt erg goed in de hand en is niet te zwaar. Wanneer je je hoofd scheert, volgt het apparaat goed de contouren van je hoofd zonder te veel druk toe te brengen.

Het resultaat is vergelijkbaar met nat scheren. De batterij is nog steeds in goeie conditie na een jaar dagelijks te gebruiken, zonder verlies van capaciteit. Ik heb ook nog geen slijtage van de scheerfolie opgemerkt. Als je weet dat een Braun of Panasonic 3 à 4 keer zo duur is als dit apparaat, dan is Remington eigenlijk een goed bewaard marktgeheim. Ik zou iedereen aanraden dit apparaat te kopen.

display Remington F7800 Titanium-xVoor ik dit apparaat gebruikte had ik nooit durven denken dat droogscheren zo’n geweldig resultaat zou kunnen opleveren. Andere toestellen hebben me steeds teleurgesteld, en lieten vaak veel haartjes staan. Vooral de zone boven mijn lippen bleek een kwelling te zijn, dus het verbaast me hoe geweldig de Remington F7800 deze zone bewerkt.

De batterij gaat ongeveer 30 scheerbeurten mee voor je die moet opladen. Het is mogelijk te scheren en het apparaat tegelijkertijd op te laden via het laadstation dat inbegrepen is.

Het toestel schoonmaken is érg gemakkelijk: je demonteert het messenhoofd van het apparaat en houdt het onder wat warm water (niet te heet). Hierna schud je het apparaat wat af en het is klaar voor je volgende scheerbeurt! Ik gebruik de trimmer niet vaak, maar als ik die gebruik werkt hij naar behoren. Wat ik opgemerkt heb en wat ik met jullie wil delen is dat het apparaat veel beter werkt wanneer de beschermende folie verwijderd is. Dit is iets wat ik plots per ongeluk realiseerde wanneer een deel van de folie van mijn apparaat loskwam. Ik heb het er momenteel gewoon van af getrokken en mijn toestel werkt perfect.

Ergonomisch gezien is het toestel fantastisch. Het voel perfect aan en is gemakkelijk te gebruiken. De trimmer werkt goed en kan handig zijn wanneer je je contouren lichtjes moet bewerken.

Met de oplaadkabel komt ook een klein borsteltje dat je kan gebruiken om de resterende haartje te verwijderen wanneer je je apparaat reinigt. Het hoofd kan gemakkelijk gedemonteerd worden maar zit stevig op het apparaat wanneer het gemonteerd is.

Remington F7800 Titanium-x test liggend

 

 

Conclusie Remington F7800 Titanium-x review

Dit apparaat voldoet aan alle verwachtingen wanneer je het vergelijkt met vergelijkbare toestellen. Het biedt je een snelle, huidvriendelijke en gladde scheurbeurt aan die voldoet aan alle wensen. Ik ben vooral fan van de timer die 60 minuten aftelt voor je een notificatie krijgt dat het apparaat opgeladen moet worden.

Ik heb enkele reviews gelezen waarin geklaagd wordt over de scheerfolie die verslijt binnen de drie maanden. Hoewel dit bij mezelf niet het geval is, kan je ze gemakkelijk vervangen zonder al te veel te betalen. Als je zo’n degelijk apparaat rond de €80 kan kopen, dan neem je die kleine kosten er graag bij.

Dit apparaat heeft mijn scheertijd aanzienlijk verlaagd. Ik zou het aan iedereen aanraden.

 

>> Vergelijk goed de aanbiedingen bij
Fonq & Bol.com

 

 

8 Totale Score
Voldoet aan alle verwachtingen

Het biedt je een snelle, huidvriendelijke en gladde scheurbeurt aan die voldoet aan alle wensen. Ik ben vooral fan van de timer die 60 minuten aftelt voor je een notificatie krijgt dat het apparaat opgeladen moet worden

Gebruikers Beoordeling: 2.47 (49 votes)
1 Reactie
  1. wat een scheergenot, alles werkelijk glad, hoef geen mesjes meer te gebruiken, goed apparaat, geen spijt van

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo