Is het beter om onder de douche te scheren?

Onder de douche scheren

Je valt waarschijnlijk onder één categorie. Je scheert onder de douche of niet. Maar is het beter om te scheren onder de douche? Dat is wat we in dit artikel gaan ontdekken. Hieronder hebben we de voor- en nadelen van het scheren onder de douche bij elkaar gezocht.

Het is aan jou om te beslissen of het beter voor jou is of niet. Het komt erop neer of je graag elektrisch scheert of liever een scheermes gebruikt. Als je scheert met een scheermes, dan hebben we een tip voor je: scheren onder de douche is beter.


 

Voordelen van scheren onder de douche

Als je graag scheert met een veiligheidsscheermes of modern scheermesje, dan zal je misschien blij zijn om te horen dat onder de douche scheren beter is. Er zijn meer voordelen dan nadelen voor het scheren met scheermesjes en douchen creëert de juiste omgeving voor een gladde scheerbeurt.

Dit zijn enkele voordelen van het scheren onder douche.

 

1

Reinigen

Voordat je gaat scheren, moet je eerst je normale doucheroutine afmaken. Dit creëert de juiste omgeving voor je aankomende scheerbeurt. Je wilt dat je lichaam schoon is voordat je gaat scheren.

onder de douche scheren

Van tevoren douchen en ervoor zorgen dat je vrij bent van vuil, vermindert de kans dat een scheerwondje geïnfecteerd raakt. Douchen ontspant ook je huid en opent je poriën. Dit helpt je scheermesje over de huid te glijden met minder scheerschuim en geeft je een gladder scheerresultaat.

Over het algemeen moet douchen gaan over het creëren van de juiste scheeromgeving. Week in het warme water of stoom en maak je lichaam schoon. Het is erg belangrijk om te exfoliëren, wat ons naar het volgende punt brengt.

 

2

Exfoliëren

Exfoliëren is een van de meest over het hoofd geziene onderdelen van het scheren voor mannen. Zodra je begint met exfoliëren zul je snel zien hoe belangrijk het is. En je zult waarschijnlijk verliefd worden op het proces, omdat het geweldig aanvoelt.

Als je onder de douche staat, wordt de eerste stap om te exfoliëren voor je gedaan. Je wilt dat je huid warm en ontspannen aanvoelt. Als je niet onder de douche zou staan, zouden we een warme, vochtige doek over het gezicht leggen om hetzelfde effect te krijgen.

Nadelen scheren onder de douche

Vanaf daar moet je een zachte borstel gebruiken om je gezicht te schrobben. Hierdoor zorg je goed voor dat overtollig vuil, oliën en dode huidcellen verwijderd worden. Het helpt ook om de kleine haartjes onder de huid bloot te leggen.

Exfoliëren helpt je om gladder te scheren. Als je dit nog niet eerder hebt gedaan, dan zal je ongetwijfeld een groot verschil opmerken. Het vermindert ook aanzienlijk hoe vaak je ingegroeide haren ervaart, omdat je ze met je scrub blootstelt en ze niet onder je huid blijven hangen.

Tot slot is exfoliëren uitstekend voor je huid. Het geeft je een zachte natuurlijke gloed die je huid er jeugdig en gezond uit zal laten zien. Het is het geheim van een natuurlijk mooie, gezonde huid.

3

Verzachtende haren

Het gezichtshaar van iedereen is anders en je gezichtshaar is niet hetzelfde als je lichaamshaar. Een leuk feit… Sommige gezichtsharen van mannen kunnen zo hard zijn, dat ze vergeleken worden met koperdraden. Beeld je nu in dat je dat gezichtshaar zonder voorbereidingswerk en het verzachten van de haren scheert.

Voordelen scheren onder de douche

Eerst je haren verzachten is belangrijk. Het is de sleutel tot een gladde scheerbeurt. Nu we echter weten dat scheren onder de douche beter is, wordt deze stap automatisch uitgevoerd. Het warme water en de stoom zullen je haren verzachten tot de haarzakjes.


 

Nadelen van het scheren onder de douche

Onder de douche scheren heeft dus een aantal belangrijke voordelen, maar er zijn ook verscheidene nadelen. We willen echter wel meteen duidelijk maken dat de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen en je scheerroutine met je meenemen onder de douche kan erg handig zijn. Dit zijn de nadelen van het scheren onder de douche en enkele manieren om ze te omzeilen.

 

1

Scheerapparaten

Als je graag scheert met een elektrisch scheerapparaat, dan zal je moeite hebben met scheren onder de douche. Zelfs als je scheerapparaat geschikt is voor gebruik onder de douche, zal hij niet uitblinken. Natte haren zijn veel moeilijker om op te pakken en door te snijden met een scheerapparaat.

Het zal twee keer zo lang duren om te scheren en je krijgt niet de beste resultaten. Als je vastberaden bent om een scheerapparaat onder de douche te gebruiken, dan zal dit je ervaring verbeteren.

Nadelen scheren onder de douche

Zorg er eerst voor dat je een roterend scheerapparaat gebruikt. Roterende scheerapparaten werken beter onder de douche door de ronddraaiende beweging die je moet gebruiken voor het scheren. Dit maakt het een beetje makkelijker om je gezichtsharen op te pakken en door te snijden.

Roterende scheerapparaten zijn ook veel gemakkelijker schoon te maken. De meeste hebben een makkelijk ontkoppelbare scheerkop die je onder je douchewater kunt spoelen. Dit maakt roterende scheerapparaten een win-win voor het scheren onder de douche.

Persoonlijk zouden we echter geen scheerapparaat onder de douche gebruiken. Het is veel beter om een krabbertje of scheermesje te gebruiken.

 

2

Je ziet niet wat je doet

Bij het scheren van je gezicht onder de douche kan het moeilijk zijn om te zien wat je aan het doen bent. Het stoomt en je moet het maar op de gok doen. Hierdoor kan het zijn dat je delen overslaat en meer scheerbewegingen maakt dan nodig. Geen van beide is iets wat je wilt doen.

Voordelen scheren onder de douche

Om dit probleem te bestrijden kun je een anticondensspiegel gebruiken. Deze spiegels hebben meestal een zuignap, zodat je ze overal in de douche kan plaatsen. Ze zullen niet beslaan, zodat je kunt zien wat je scheert onder de douche.

 

3

Slecht voor je scheermes

Het ergste van scheren onder de douche, is de schade die het kan veroorzaken aan je scheermes. Dit komt meestal voor bij personen die hun scheermes in de douche laten liggen wanneer ze klaar zijn. Als je je scheermesje laat drogen in de douche, veroorzaakt dit oxidatie en zullen je scheermesjes gaan roesten.

Voordelen scheren onder de douche

Je wilt jezelf niet verwonden met een roestig scheermesje en zodoende infecties veroorzaken. Neem dus altijd je scheermes met je mee als je uit de douche stapt. Dep je scheermes droog met een handdoek en bewaar het op een droge plaats in je badkamer.

Als je je scheermesje onder de douche laat liggen, worden ze een bron voor bacteriën. Allerlei ziektekiemen en dingen die je niet in een open wond wilt laten springen die zich verzameld hebben op een scheermes dat je hebt laten drogen in de lucht.


 

Conclusie

onder de douche scheren of nietOf je je onder de douche moet scheren is veelal een kwestie van voorkeur. Toch denken wij dat het beter is omdat je haren onder de douche direct exfoliëren. Daardoor zal je je huid minder belasten door te scheren onder de douche.

Wij zijn benieuwd hoe jij dit aanpakt. Laat ons weten wat jij vindt in de reacties onder dit artikel!

Bekijk ook: Beste scheermesjes kopen TOP 5

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo