Scheertip: Hoe voorkom je jeuk na het scheren

Scheren is een onmisbaar onderdeel van de verzorging van zowel mannen als vrouwen geworden. Daardoor is er ook een gigantische afzetmarkt ontstaan, waarin veel producten die met scheren te maken hebben aan de man (of vrouw) gebracht worden. Denk bijvoorbeeld aan huidverzorgingsproducten, scheergerei en andere hulpmiddelen die je zouden moeten helpen om zo gemakkelijk en zo goed mogelijk ongewenst haargroei te verwijderen. Ondanks dat deze producten correct gebruikt worden, kan het voorkomen dat je last hebt van jeuk direct na het scheren.

Iedereen herkent het wel: jeuk na het scheren gebeurt wel vaker, maar het valt niet zo zeer op omdat het niet onze dagelijkse bezigheden verder blokkeert. Er zijn echter ook mensen die het scheren een vreselijke taak vinden, omdat ze veel last gaan ondervinden van de jeuk die erop volgt. Er zijn wel producten die deze ongemakken tot bepaalde hoogten kunnen verlichten, maar als je geen concrete acties onderneemt, dan zal de jeuk ook niet verdwijnen.

aloe vera productenHoud je huid goed vet met Aloe Vera gels of andere cremes.

Om te beginnen moet je je huid goed vet houden. Dit kan je doen met douche-cremes of Aloe Vera gels. Zo maak je ook de huid iets weker. Het is een goede eigenschap om de huid 5 minuten te laten weken voor het scheren, omdat je daarmee voorkomt dat er haartjes achterblijven en dat de huid geirriteerd raakt. Kortom: het is beter om te scheren na een bad of wasbeurt.

Maak je huid goed nat met warm of heet water

Het is goed om direct voor het scheren de huid nat te maken met warm of heet water, omdat je daarmee de porieen opent die de haarzakjes vasthouden. Hierdoor worden de haartjes goed verwijderd zonder veel wrijving of getrek zodat er minder huid irritatie kan ontstaan.

Gebruik een scheermes met een scherp mes of meerdere mesjes

Gebruik een scheermes waarvan het mesje scherp is, zodat je in een haal de beharing kan verwijderen. Dit kan je ook bereiken door een scheermes met meerdere mesjes te gebruiken, hoewel dat afhankelijk is van de staat van de huid en de hoeveelheid haartjes. Als het scheermesje niet scherp of zelfs bot is, dan heb je meerdere halen nodig om tot dezelfde verwijdering te komen, waardoor de huid brandend kan gaan aanvoelen. Dit kan weer leiden tot jeuk en irritaties.

scheerrichtingScheer in de richting die jij prettig vindt

Er zijn verschillende meningen over in welke richting je jezelf moet scheren. Raak gewend aan de manier die voor jou het prettigste is, en gebruik genoeg scheerschuim of gels.

Laat de huid niet te snel drogen na het scheren

Als je je huid te snel laat drogen na het scheren dan kan dat jeuk tot gevolg hebben. Het aanbrengen van een crème of een gel op basis van Aloe Vera kan dit verhelpen. Maak de huid schoon met warm water en let er op dat je niet ruw met een handdoek afdroogt, maar rustig dept.

Geef de huid wat rust

Indien heftige jeuk doorzet, stop dan met scheren voor enkele dagen, en pas bij het opnieuw scheren de bovenstaande maatregelen toe.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo