Remington iLight review, Ultra, IPL6500, IPL6250 en IPL6750 review

De Remington iLight serie is een populaire en goede keuze voor het behandelen van kleinere gebieden, zoals onderarmen, bikinilijn, voorarmen en gezicht. Remington heeft een uitstekende staat van dienst en reputatie voor waarde. Maar zijn andere merken deze serie nu voorbijgestoken? Lees de volledige Remington iLight Ultra review om te zien of Remington nog steeds succesvol is of wat ze moeten doen om te verbeteren om je overweging waard te zijn.

 

Remington iLight Ultra review:

Belangrijkste eigenschappen

 • Gebruik op lichaam en gezicht (IPL6250 alleen voor lichaam);
 • Aangedreven door stroom;
 • Gebruikersscore tijdens deze Remington iLight Ultra review 3,9 sterren;
 • Vooral geschikt voor kleinere gebieden;
 • Behandel een lichaamsgebied van in totaal 195.000 cm²;
 • 50 volledige lichaamsbehandelingen welke 3 jaar gebruik bieden;
 • 130 complete kleine gebieden/5+jaar;
 • Oksels nemen 2 minuten in beslag;
 • Remington iLight Ultra prijs: €€€;
 • IPL6500, IPL6250, IPL6750 prijs: €€ tot €€€.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Wat is de Remington iLight Ultra

De Remington iLight serie maakt gebruik van Intense Pulsed Light (intens gepulseerd licht/IPL) om haargroei te voorkomen. Ze verminderen de snelheid, dichtheid en algehele hoeveelheid haar. Met continu gebruik kan je vrij van haar blijven.

Deze Remington iLight Ultra review gaat over de modellen die in 2016 zijn uitgebracht.

Goedkope Remington iLight Ultra ReviewDe Remington iLight IPL6500, IPL6750 en IPL6250 hebben een EU CE-keurmerk. Vergeleken met concurrerende merken hebben ze een aantrekkelijk lage prijs. Dat komt omdat ze niet met net zoveel flitsen geleverd worden.

Alle modellen zijn veilig voor lichte tot medium huidskleuren en werken op donkerblond tot donker haar. Ze zijn niet geschikt voor donkerdere huidskleuren en ze zullen ook niet werken op lichtgekleurd haar.

Alle modellen zijn geschikt voor lichamelijke behandelingen. De meeste worden geleverd met een gezichtsaccessoire voor gebruik vanaf onder de jukbeenderen (alleen bij vrouwen), afgezien van de IPL6250. Deze wordt met maar een accessoire geleverd die geschikt is voor lichamelijke behandelingen.

Na 3 behandelingen verdeeld over intervallen van twee weken zal je resultaten beginnen te zien (deze nemen vier weken om af te ronden). Daarna zal continu wekelijks gebruik en tussen de 6 en 12 behandelingen je nog betere resultaten geven (een totaal van 9 tot 15 weken). Minder regulieren onderhoudsbehandelingen zullen ervoor zorgen dat je de gladde resultaten behoudt. In recensies van gebruikers wordt hetzelfde vermeldt.

Remington is een vertrouwd en gerenommeerd merk en de iLight is een populaire serie met lovende beoordelingen van gebruikers. Deze modellen zijn makkelijk en comfortabel om te gebruiken. Ik raad ze aan voor het behandelen van kleine gebieden, zoals het gezicht (afgezien van de IPL6250), onderarmen, armen en bikinilijn.

Lees de opsomming van de plus- en minpunten hieronder en lees de volledige Remington iLight Ultra review om te ontdekken wat andere gebruikers over de apparaten hebben gezegd, waarom ze niet de beste keuze zijn voor grotere gebieden en wat de beste alternatieven zijn.

 

Remington iLight Ultra review: Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

 • Aantrekkelijke prijs;
 • Vooral geschikt voor kleine gebieden, zoals onderarmen, voorarmen, bikinilijn en het gezicht (IPL6250 alleen voor het lichaam);
 • Kleinere 2 cm² gezichtsaccessoire maakt het makkelijker om het gezicht en ongelijke gebieden te behandelen;
 • Kleinere 2 cm² bikini accessoire (alleen IPL6750) is ontwikkeld voor nauwkeurige behandelingen;
 • Snelle behandelingen op kleine gebieden;
 • Ze worden aangedreven door stroom, dus je hoeft ze niet op te laden;
 • Erg makkelijk om te gebruiken;
 • Alle veiligheids- en behandelingseigenschappen die je zou verwachten;
 • Heeft een huidskleursensor;
 • Ingebouwde UV-huidbescherming;
 • CE-certificering (EU-conformiteitsverklaring om aan veiligheidsvereisten te voldoen);
 • Verlengde drie jaar garantie van Remington;
 • Remington is een betrouwbaar en gerenommeerd merk.

Negatief

 • Betere keuzes beschikbaar voor grote gebieden en volledige lichaamsbehandelingen;
 • Geweldige alternatieven voor de Ultra zijn beschikbaar voor een vergelijkbare prijs;
 • Langzame behandelingstijden op grotere gebieden, zoals de benen;
 • Kan niet gebruikt worden op donkerdere huidskleuren;
 • Het is lastig om de huidskleursensor te positioneren, omdat deze in de base unit zit;
 • De huidskleursensor selecteert niet automatisch het beste intensiteitsniveau;
 • Erg langzame reacties van de klantenondersteuning van Remington. Ze hadden vijf weken nodig om onze vragen te beantwoorden.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Remington iLight Ultra review:

Biedt de Remington iLight een goede waarde?

De waarde van deze apparaten is goed.

Ze hebben een intrigerende ‘infinity lamp’ welke 65.000 flitsen heeft, wat hetzelfde is als de eerdere iLight Pro modellen. Het lichaamsaccessoire is 3 cm², dus je kan een totaal van 195.000 cm² harige lichaamsgebieden behandelen.

Remington iLight Ultra195.000 cm² is genoeg voor ongeveer 50 volledige lichaamsbehandelingen (volledige benen, onderarmen, bikinilijn en gezicht), wat het ongeveer drie jaar uit moet houden met maandelijkse onderhoudsbehandelingen. Remington bevestigt dit en zegt dat de flitsen in ieder geval net zo lang als de verlengde garantie van 3 jaar uit moeten houden. Dat is een goede hoeveelheid, maar als je de extra geruststelling van nog meer behandelingen wilt hebben, dan kan je ook nog uit andere geweldige apparaten kiezen.

Als je kleinere gebieden zoals je gezicht, onderarmen, bikinilijn en voorarmen wilt behandelen, dan zijn deze modellen een geweldige keuze. Je krijgt ongeveer 130 complete behandelingen voor deze delen, wat je meer dan vijf jaar gebruik zou moeten geven (en waarschijnlijk dichter in de buurt van acht jaar komt).

Prijzen lopen uiteen van €150 tot €350, wat afhangt per model. De IPL6500 en IPL6250 kunnen meestal onder de €200 gevonden worden, wat ze een erg aantrekkelijke keuze maakt. Ik denk dat ze een geweldige waarde bieden als je kleine gebieden wilt behandelen, zoals je onderarmen, voorarmen, bikinilijn, bovenlip, kin en bakkebaarden. Maar voor grotere gebieden of volledige lichaamsbehandelingen kan je beter voor andere modellen kiezen.

 

Zijn de Remington iLight Ultra, IPL6500, IPL6750 en IPL6250 makkelijk om te gebruiken?

Alle apparaten volgen hetzelfde design met een door stroom aangedreven basis unit en een bedrade handheld apparaat. De kabel naar het apparaat is ongeveer 1,7 meter lang, is dik en raakt niet in de knoop. Hij draait rond de base unit en het apparaat zit in een houder hier bovenop, waardoor hij makkelijk en netjes opgeborgen kan worden. De ergonomische staaf is erg makkelijk om te gebruiken, licht, comfortabel, makkelijk om vast te houden en de flitsknop zit op een logische plek.

 

Beste Remington iLight Ultra ReviewWat zit er in de doos?

 • Remington iLight apparaat;
 • Lichaamsaccessoire (3 cm²);
 • Gezichtsaccessoire (2 cm²/exclusief IPL6250);
 • Bikini accessoire (2 cm²/alleen IPL6750);
 • Stroomkabel;
 • Gebruikshandleiding;
 • Schoonmaakdoek;
 • Luxueuze opslag case (alleen IPL6750).

 

Lees de gebruikshandleiding

Begin met het lezen van de gebruikshandleiding. Controleer de lijst met waarschuwingen en veiligheidsoverwegingen voor belangrijke redenen om het apparaat niet te gebruiken.

De handleiding geeft een introductie van het apparaat en hoe IPL werkt, hoe je hem moet gebruiken, je huidtest, het apparaat onderhouden, probleemoplossing een veelgestelde vragen. Het is uitgebreid, maar niet zo makkelijk te volgen als andere en de lay-out is onduidelijk, waardoor het niet makkelijk is om te informatie in je op te nemen.

 

Kies je intensiteitsniveau tijdens de huidtest

Remington beveelt aan om je huidgevoeligheidstest en het kiezen van een intensiteitsniveau te combineren. Dus in tegenstelling tot bij andere apparaten is er geen huidtype en intensiteitsniveau gids in de gebruikshandleiding.

Dit is wat je moet doen. Na het scheren en je huid gecontroleerd te hebben met de huidskleursensor, moet je simpelweg beginnen op het laagste niveau en je huid flitsen. Als dit comfortabel is, ga dan een stap omhoog en herhaal op een andere plek. Stop als het oncomfortabel of pijnlijk begint te worden. Wacht 24 uur en als je geen last hebt van bijwerkingen, dan kan je verdergaan met je behandeling op het hoogste niveau dat comfortabel was.

 

Beginnen

Goedkoopste Remington iLight Ultra

Het is simpel om te beginnen. We leggen het hieronder uit in deze Remington iLight Ultra review.

 1. Scheer en zorg ervoor dat je behandelingsgebied schoon en droog is.
 2. Ga ergens zitten. Dit moet in de buurt van een stopcontact zijn. Probeer om een verlengsnoer te gebruiken, zodat je een gebied uit kan kiezen die het meest comfortabel voor je is, zoals je bed of in de buurt van een spiegel die tot de grond reikt.
 3. Draai het handheld apparaat los en plaats hem terug in de houder van de base unit. Doe de stekker in het stopcontact en de base unit aan.
 4. Druk je huid tegen de huidskleursensor aan bovenop de base unit om hem te ontgrendelen.
 5. Druk op de ‘Energy Level Select’ knop en de indicatorlichtjes beginnen op te lichten terwijl je steeds een niveau hoger gaat.
 6. Positioneer de staaf om volledig contact te maken met je huid. Het lampje zal groen worden en zal een geluidje horen.
 7. Druk een keer op de flitsknop en verplaats het apparaat naar de volgende plek (enkele flits) of houdt de flitsknop ingedrukt terwijl je over je huid glijdt naar de volgende plek en het apparaat zal elke 3 seconden flitsen (multi flits).

Zorg ervoor dat je in een goed verlichte kamer bent, zodat de flitsen niet te helder zijn. Je hebt geen bril nodig, aangezien de flitsen niet schadelijk voor je ogen zijn, maar probeer wel weg te kijken tijdens elke flits. Wanneer de iLight aanstaat hoor je dat de ventilatoren binnenin opstarten om hem gekoeld te houden.

 

Huidskleursensor

Alle modellen hebben een huidskleursensor in de base unit gebouwd. Om het apparaat te ontgrendelen moet je de sensor bedekken met een geschikte huid. Anders zal hij niet aangaan.

Beste Remington iLight Ultra

Alhoewel je de huidskleursensor kan gebruiken om verschillende gebieden van je lichaam te controleren, is dit soms een beetje vreemd. Dat komt omdat je de sensor vaak moet positioneren door de hele base unit op te pakken. Een sensor in het apparaat zelf was veel eenvoudiger geweest om te gebruiken.

Er is ook een huidskleursensor aan beide kanten van het flitsscherm. Beide moeten contact maken met je huid voordat ze zullen flitsen. Dit is ontwikkeld om je ogen te beschermen, omdat op deze manier voorkomen wordt dat het apparaat per ongeluk flitst.

 

Behandelingsmodi en accessoires

Goedkope Remington iLight Ultra ReviewDe iLight heeft vijf energieniveaus (1 is het laagste). De hogere energieniveaus geven de beste resultaten, dus Remington raadt aan dat je het hoogste niveau uitkiest dat geen ongemak veroorzaakt.

De iLight heeft ook twee standaard behandelingsmodi die geschikt zijn voor verschillende lichaamsgebieden.

 • Enkele flits: Positioneer het scherm, druk de flitsknop in en laat deze weer los. Positioneer op een andere plek en herhaal. Dit is het beste voor kleine of ongelijke gebieden.
 • Multi flits: Houd de knop ingedrukt en schuif het apparaat na elke flits over je huid naar de volgende positie. Wacht op de flits en herhaal. Dit is comfortabeler voor het behandelen van grotere meer gelijke gebieden.

Alle apparaten hebben een 3 cm² lichaamsaccessoire die geschikt is voor het lichaam vanaf de nek naar beneden.

De IPL6500 en IPL6750 worden ook geleverd met twee kleinere cm² gezichtsaccessoires. Dit is een speciale filter die gebruik op het gezicht veilig maakt. Het is hiermee ook makkelijker om volledig contact te maken met gebieden zoals de kin en bovenlip en helpt op ongelijke gebieden, zoals tenen, knieën en enkels.

De IPL6750 wordt ook nog eens geleverd met een kleine 2 cm² precisie bikini accessoire. Het is niet duidelijk of deze accessoire simpelweg kleiner is voor een meer nauwkeurige plaatsing op het bikinigebied of dat deze net als bij de Lumea Prestige SC2009 een extra filter heeft om een prikkende sensatie te verminderen en het dikkere haar in dit gebied te bestrijden. Je kan echter nog steeds de lichaams- of gezichtsaccessoires gebruiken op het bikinigebied en goede resultaten krijgen.

 

Een aantal verbeteringen

De vorm van het apparaat zorgt echter wel voor een aantal problemen. Je kan het behandelingsscherm niet duidelijk zien, dus het is moeilijk om te bepalen of het apparaat goed plaatst om een goede dekking te krijgen.

Hij wordt ook aardig heet en je moet daarom mogelijk even stoppen tussendoor om hem af te laten koelen. Dit is alleen echt een probleem als je hem een tijdje gebruikt om grote gebieden zoals je benen te behandelen of als je je hele lichaam in een keer wilt behandelen. Je kan proberen om je behandelingen te verdelen over verschillende sessies om dit te voorkomen. Het zal ook helpen om de behandelingen comfortabeler en minder saai te maken, aangezien de behandelingstijden niet supersnel zijn.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Hoe snel zijn de behandelingen van de Remington iLight Ultra?

Remington iLight Ultra

De Remington iLight apparaten hebben een 3 cm² behandelingsscherm en flitsen elke drie seconden, dus je kan een paar oksels (ongeveer 120 cm²) behandelen in ongeveer 2 minuten.

Een gebruiker gaf aan dat het ongeveer 25 minuten duurde om beide benen te behandelen en Remington geeft aan dat je een been in 15 minuten kan behandelen, dus dit klopt wel ongeveer. Behandelingen zijn snel op kleine gebieden. Maar als je iets wilt dat sneller en voor grotere gebieden is, blijf dan lezen om te ontdekken wat mijn aanbevolen alternatieven zijn.

 

Verlengde garantie

Remington biedt ook een verlengde online garantie van 3 jaar (de standaard is 2 jaar). Hiervoor moet je binnen 28 dagen na je aanschaf je product online registreren. Dat is de langste garantie van alle apparaten die we in onze handen hebben gehad en geeft ons een hoop vertrouwen in de kwaliteit van de apparaten en de minimale tijd dat de flitsen het uit zullen houden.

 

Wat zeggen gebruikers over de Remington iLight Ultra?

Van alle verzamelde recensies over de Remington iLight IPL6500, IPL6250 en Ultra tijdens deze Remington iLight Ultra review, is de score een respectabele 3,9 sterren.

 

De negatieve delen

Een aantal lage scores zijn van gebruikers die apparaten hadden die niet werkte of hem gewoon niet fijn vonden, maar hier voor de rest geen reden voor gaven. Maar iets meer dan een handvol had niet de resultaten gezien die ze verwacht hadden. Sommige gaven niet aan hoe lang ze al gebruik maakte van het apparaat, terwijl het bij de rest tussen de 2 tot 6 maanden was.

Verscheidene gebruikers geven aan dat de behandelingen langzaam en vervelend zijn. De vreemde plaatsing van de huidskleursensor wordt ook genoemd. Maar een paar gebruikers vonden de behandelingen te pijnlijk en maar een had problemen om het apparaat te plaatsen.

 

De positieve delen

Een hoop gebruikers geven aan dat de iLight erg makkelijk om te gebruiken is. Ze vonden dat je snel kon beginnen en het handheld apparaat makkelijk om vast te houden en positioneren.

Goedkoopste Remington iLight Ultra ReviewDe stroomkabel is lang, dus gebruikers vonden het makkelijk om een comfortabele plek op te zoeken en het apparaat te positioneren. Niemand had problemen of voelde zich beperkt in hun bewegingen met de lengte van de kabel van het handheld apparaat.

De gebruikers melden ook geweldige resultaten.

Remington beveelt een minimum van 3 behandelingen om de 14 dagen aan (wat 4 weken duurt). De gebruikershandleiding beveelt daarnaast voor daarna nog eens 6 tot 12-wekelijkse behandelingen aan om goede resultaten te krijgen. Dus dat komt ongeveer op rond de drie maanden. In de gebruikshandleiding wordt ook gezegd dat onderhoudsbehandelingen nog betere resultaten zullen bieden.

Verscheidene gebruikers zagen na de eerste drie behandelingen al geweldige resultaten. Andere personen hadden meer tijd nodig voor resultaten, maar gaven wel aan dat volharding, geduld en tijd goede resultaten zal bieden.

De gebruikers geven aan dat het haar dat nog groeit zachter en lichter is en veel langzamer teruggroeit. De groei van het haar wordt na elke behandeling steeds minder. Een persoon gaf aan dat het enorm fijn was om geen stoppelige hergroei meer te hebben. En omdat deze hergroei minder opgemerkt wordt, konden ze van dagelijks naar een keer per week of per twee weken scheren gaan. Dat is een geweldige verbetering.

Andere gebruikers gaven aan dat hun haar simpelweg helemaal niet terugkwam.

 

Remington iLight Ultra IPL6500, IPL6750 of de IPL6250?

De verschillen tussen de modellen zijn de behandelingsschermen waar elke mee geleverd wordt en de prijs. De IPL6250 heeft een accessoire en is alleen geschikt voor het lichaam. De IPL6500 en Ultra hebben een lichaamsaccessoire en een extra gezichtsaccessoire. De IPL6750 heeft een lichaamsaccessoire, gezichtsaccessoire en bikini accessoire. Dus welke je moet kiezen hangt af van welke lichaamsgebieden je wilt behandelen en de prijs van elk apparaat.

Je kan alle apparaten gebruiken als je grote en relatief vlakke lichaamsgebieden wilt behandelen, dus kies in dit geval de goedkoopste.

Je kan kiezen tussen de Ultra, IPL6500 of IPL6750 als je je gezicht wilt behandelen, dus kies wederom de goedkoopste.

Als je het idee van een speciale bikini accessoire fijn vindt, kies dan voor de IPL6750. Er zijn een aantal dingen die je hier moet controleren. Alhoewel de speciale bikini accessoire het idee geeft dat deze meer effectief is in dit gebied dan de lichaams- of gezichtsaccessoire, zegt Remington alleen dat het een precisie accessoire voor de bikinilijn is. Dat is een beetje vaag. Op het moment van het schrijven van dit artikel is de IPL6750 ook €100 duurder dan de IPL6500 en IPL6250. Dus controleer zeker de prijzen en besluit of de IPL6750 de extra prijs waard is en hoeveel dat voor jou is.

 

Wat zijn de alternatieven?

Als je de Braun Silk expert IPL kunt vinden voor ongeveer dezelfde prijs, dan zou je deze moeten kopen. Het handheld is design is groter om te manoeuvreren, maar je krijgt veel meer volledige lichaamsbehandelingen. Daarnaast werkt de premium huidskleursensor foutloos, omdat deze het optimale intensiteitsniveau voor je huid selecteert.

Ik raad ook de Lumea Advanced SC1999 aan. Dit is een ondergewaardeerd, premium apparaat, die je vaak voor een vergelijkbare prijs als de IPL6500 kan vinden. Dit door stroom aangedreven apparaat met een ergonomische pistoolvorm wordt geleverd met een kleine gezichtsaccessoire en bikini accessoire. Je krijgt meer behandelingen dan je ooit nodig zal hebben en die +15 jaar maandelijks gebruik bieden.

En dan is er ook nog de Smoothskin Bare. Deze wordt omschreven als een apparaat die alles veranderd, met supersnelle behandelingen en een ongelimiteerd aantal flitsen.

 

Moet je de Remington iLight kopen?

Het is een goede keuze die goede waarde biedt, vooral voor kleine gebieden en het gezicht. De lage prijs is aantrekkelijk en je krijgt ten minste drie jaar volledige lichaamsbehandelingen die gedekt worden door de verlengde garantie. Dit vind ik erg fijn, aangezien het de langste garantie van alle apparaten is.

Het design, de prestatie en resultaten zijn allemaal uitgetest en goed bevonden. De apparaten die ik hierboven genoemd heb zijn echter sterke alternatieven, die nog meer waarde bieden voor een vergelijkbare prijs. Neem ook zeker een kijkje naar deze voordat je een besluit maakt.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

LEES OOK:

8 Totale Score
Een goed IPL apparaat

Het is een goede keuze die goede waarde biedt, vooral voor kleine gebieden en het gezicht. De lage prijs is aantrekkelijk en je krijgt ten minste drie jaar volledige lichaamsbehandelingen die gedekt worden door de verlengde garantie. Dit vind ik erg fijn, aangezien het de langste garantie van alle apparaten is. Het design, de prestatie en resultaten zijn allemaal uitgetest en goed bevonden.

Gebruikers Beoordeling: Wees de eerste!
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo