Een elektrisch scheerapparaat schoonmaken, zo doe je het.

Wanneer je een elektrisch scheerapparaat koopt is het eerste wat je je moet afvragen of je een scheerapparaat met roterende mesjes of met vibrerende (oscillerende) mesjes wilt. Er is genoeg te kiezen op de markt, zoals de apparaten van Braun, Philips of Panasonic. Deze scheerapparaten geven dat ene gladde scheerresultaat wat je nodig hebt, zonder kleine huidwondjes of huidirritatie.

Naarmate de tijd verstrekt moet je het scheerapparaat schoonmaken, zelfs als beweerd wordt dat het een zelf-reinigend scheerapparaat is. Als een scheerapparaat niet schoon genoeg is dan zal het niet goed werken, maar wordt het ook een bron van bacterien, waardoor het gebruik er van schadelijk kan zijn voor de huid. Een schoon scheerapparaat werkt veel fijner en geeft een gladder en hygiënischer scheerresultaat, zonder pijn.

 

Na elke twee tot drie scheerbeurten

Het wordt aangeraden om je elektrisch scheerapparaat na elke twee tot drie scheerbeurten schoon te maken zodanig dat alle haar-resten, huid-resten en alle andere soort resten grondig verwijderd zijn. Zolang je deze resten weghaalt uit je scheerapparaat krijg je het scheerresultaat wat je verwacht. Vaak staat in de handleiding hoe het scheerapparaat te gebruiken en schoon te maken. Voordat je  je scheerapparaat schoonmaken wil , zet deze eerst uit en haal de stekker uit het stopcontact.

Nadat je de scheerkop van je scheerapparaat verwijderd hebt, kan je beginnen met het schoonmaken. Lees eerst de handleiding grondig door voordat je de scheerkoppen loshaalt.

  • Pak een klein penseeltje en borstel de haartjes los van de scheerkoppen.
  • Borstel daarna over het frame.
  • Haal tijdens het borstelen alle onderdelen, die los kunnen, los.
  • Ook kan je een  sopje van heet water met een klein beetje zeep gebruiken om een scheerkop schoon te maken.
  • Verwijder alle haren, resten en huid-schilvers van alle losse onderdelen van je elektrische scheerappart, inclusief de scheerkoppen.
  • Dompel deze onderdelen onder in heet water en dep deze droog met een doekje voor deze onderdelen weer in elkaar te zetten.
  • Zodra alle onderdelen droog in elkaar gezet zijn, kan je het scheerapparaat weer in elkaar zetten.

Je kunt ook je elektrisch scheerapparaat spoelen onder heet water nadat je deze twee of drie keer gebruikt hebt. Ook hier kun je wat vloeibare zeep bij gebruiken om de scheermesjes nog schoner te krijgen. Om de levensduur van de scheerkop te verbeteren kun je zelfs een klein drupje olie gebruiken.

Wanneer je een penseeltje of tandenborstel gebruikt om het scheerapparaat schoon te maken, lees dan zeker de handleiding goed door. Sommige fabrikanten, zoals Braun, stellen om nooit het scheermesje zodanig schoon te maken, omdat je de mesjes hierdoor kan beschadigen.

 

Een alternatief voor het schoonmaken met een penseeltje, is het gebruiken van een schoonmaakmiddel in spray-vorm om het scheerapparaat grondig schoon te krijgen (nadat je al het aanwezige talg hebt verwijderd). Aangeraden wordt door fabrikanten om de scheermesjes elk 1.5 jaar te vervangen. Dit zijn een aantal van de meest belangrijke instructies die je kan volgen om het optimale scheerresultaat te krijgen na het schoonmaken.

 

Op zoek naar een scheerapparaat?

 

3 Opmerkingen
  1. ga eens mn man zeggen weet ik ook eens wat beter:P

  2. Ik heb een Braun scheerapparaat.Maak hem altijd zorgvuldig schoon maar er blijft een penetrante nare lucht in de scheerkop zitten.. Van alles geprobeerd sopje Ed niks helpt .Zou het in het materiaal kunnen zitten?

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo