Zou je je baard af en toe moeten scheren?

Voor veel personen is scheren een dagelijks ritueel. Sommige vermijden het om haar op het gezicht ongehinderd te laten groeien. Zouden personen die een dikke, gezonde baard willen laten groeien, er profijt van kunnen hebben om hun baard af en toe af te scheren? Zou regelmatig scheren onderdeel moeten zijn van je behandelingsroutine voor je gezicht, ongeacht je gezichtshaar voorkeuren? In dit artikel gaan we de voor- en nadelen voor scheren ontdekken.

Een aantal van de meest logische voordelen van scheren zijn dat je ongewenst haar verwijderd. Als je iemand bent die van een schoon geschoren uitstraling houdt, dan is dit een logische keuze, maar als je de voorkeur geeft aan een baard, dan zit er vaak een lange tijd tussen het scheren. Terwijl we de behoefte voor een schoon geschoren gezicht om je baard lang te helpen laten groeien bespreken, is het ook een goed idee om andere ontharingsmethodes voor je gezicht te bespreken. Waxen is altijd een optie. Alhoewel waxen effecten zal produceren die lang aanhouden zonder het risico op scheerbrand, kan het pijnlijk zijn en dan voornamelijk in het gezicht gebied. Het kan ook duur zijn. Waxen is niet een traditioneel aanbevolen methode voor het verwijderen van gezichtshaar bij mannen en we raden het daarom ook niet aan, tenzij je van pijn houdt.

Hoe zit het met de personen die al van baarden houden? Kan regelmatig scheren helpen om een vollere, gezondere baard te krijgen? Kan het de haarzakjes beschadigen? Is het slecht voor je huid? De antwoorden op deze vragen kunnen verschillen. Het is bekend dat men vaak denkt dat scheren ervoor zorgt dat haar dikker en grover dan voorheen terug groeit, maar dit is alleen maar een mythe. Dit komt door de blootstelling van een botte rand aan elk stukje haar. Dit zorgt ervoor dat haar er donkerder en dikker uit lijkt te zien, maar het haar is niet dikker dan voorheen. Afhankelijk van de soort haar die een persoon die scheert heeft, kan dit een goed of slecht ding zijn. Voor personen die al een volle of voornamelijk draaierige baard hebben, kan dit een onhandelbare baard en een extra niveau van moeilijk aan hun dagelijkse gezichtsbehandelingsroutine betekenen.

Hoe zit het met de andere effecten van scheren? Gezichtsbehandeling is een populair voor mannen vandaag de dag. Van de introductie van specifieke lotions en huidverzorgingsproducten voor de mannenhuid tot de laatste trend baarden. Het is duidelijk dat mannen steeds meer op de hoogte zijn van hun huid en de verzorging die noodzakelijk is om onnodige rimpels en onzuiverheden te voorkomen. Hoe kan scheren dit beïnvloeden? Men heeft laten zien dat regelmatig scheren een verjongend effect op de huid kan hebben. Een nieuwe procedure voor vrouwen waarbij het gezicht geschoren wordt, begint steeds populairder te worden onder dermatologen en bij spa’s. De procedure is bekend als ‘dermaplanning’ en hierbij wordt gebruik gemaakt van een scheermesje dat erg veel lijkt op degene die gebruikt wordt voor het scheren van je gezicht. Het mesje wordt voorzichtig over de huid van je gezicht gehaald met lange, vegende bewegingen. Dit verwijderd dode huidcellen en bevordert een gezonde bloedstroom. Er wordt gezegd dat deze procedure werkt en een zachte, verjongende, geëxfolieerde huid produceert, zonder de schadelijke effecten van chemische peelings. Mannen kunnen hetzelfde effect krijgen door regelmatig te scheren. De beweging van het scheermesje verwijderd niet alleen haar, maar ook de dode huidcellen, wat een frisse, zachte huid achterlaat. Regelmatig op deze manier exfoliëren kan leiden tot een soepeler gezicht met minder rimpels terwijl een persoon ouder wordt. Dus om de vraag te beantwoorden. Ja, regelmatig scheren als onderdeel van je gezichtsbehandelingsroutine kan goed voor je huid zijn.

Scheren of niet

Om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je scheerbeurt haalt en het risico op ingegroeide haren en scheerbrand te verminderen, zijn er een aantal stappen die je moet volgen voordat je begint. De belangrijkste stap is waarschijnlijk wel dat je ervoor moet zorgen dat je een nieuw, scherp scheermesje gebruikt. Een wegwerp scheermesje kan je vaak maar zo’n drie keer gebruiken. En als je redelijk grof haar hebt, dan kan dit zelfs nog minder zijn. Als je je baard hebt laten groeien, dan doe je er goed aan om deze eerst te trimmen voordat je begint met het scheerproces. Ideaal is dat haar niet langer is dan 1,3 cm voordat je je scheermesje gebruikt, aangezien dit voorkomt dat het scheermesje verstopt raakt en helpt om te voorkomen dat je dezelfde plek meerdere keren moet scheren, wat scheerbrand kan veroorzaken. Zorg ervoor dat je gebruik maakt van een kwalitatieve scheercrème, bij voorkeur eentje met bevochtigende eigenschappen. Wanneer je klaar bent met scheren kan je een aftershave vloeistof gebruiken. De voordelen van zo’n product kan verschillen, maar over het algemeen bevatten ze alcohol of een andere antiseptische eigenschap. Als je een erg gevoelige of droge huid hebt, dan raden we aan om deze stap over te slaan. Tot slot is het cruciaal dat je het gebied bij voorkeur bevochtigt met een zacht product zonder geur. Het is ook cruciaal om dagelijks gebruik te maken van SPF-zonnebrand, vooral op een gezicht dat net geschoren is. Wanneer de huid net geëxfolieerd is, dan is het gevoeliger voor de zon. Door SPF-zonnebrand aan je gezichtsbehandelingsroutine toe te voegen, kan je je kans op huidkanker verlagen en je kansen op vroegtijdige rimpels en verkleuring verminderen. Als een man van de 21e eeuw, is het bevorderlijk om af en toe te scheren als onderdeel van een goed afgeronde gezichtsbehandelingsroutine, zelfs als je een baard liefhebber bent.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo