De voordelen van scheerzeep en hoe je het gebruikt

Scheerzeep bestaat al sinds het begin van de 19e eeuw, maar worden vandaag de dag veel minder vaak gebruikt, wat erg jammer is. Scheerzeep heeft een kleine leercurve en je moet een paar keer proberen en de techniek onder de knie krijgen om consistent een superieure schuimlaag te creëren, maar het is de tijd en toewijding zeker waard. De meestal oudere generatie gebruikt niks anders dan scheerzeep en de reden voor dit zijn een aantal voordelen.

 1. Kortere scheerbeurt: Omdat de natuurlijke oliën op het gezicht en de baard verwijderd worden door scheerzeep, kan water beter de baardharen penetreren. Hierdoor worden ze zachter, wat resulteert in een schonere snede, kortere afwerking en een comfortabelere scheerbeurt.
 2. Meer hydratatie: Scheerzeep creëert een rijkere, diepere schuimlaag en biedt meer hydratatie vergeleken met andere scheerproducten, zoals scheerschuim, crème of olie.
 3. Milieuvriendelijker: Aangezien scheerzeep niet uit een spuitbus komt, is het ook milieuvriendelijker dan zijn tegenhangers.

Ben je bereid en er klaar voor om nat te scheren als een maestro? Dit is alles wat je moet weten…

LEES OOK: Hoe gebruik je scheerzeep

 

ToolsScheerzeep voordelen

 • Scheerkwast*
 • Scheerkom (een wijde kom die niet te diep is geniet de voorkeur)
 • Scheerzeep

*Om scheerzeep te gebruiken is een scheerkwast een vereiste. Als je nog nooit eerder een scheerkwast gebruikt hebt, probeer het dan uit en bedank ons later. Het is een van de beste veranderingen die je kan maken in je scheerroutine om een superieure scheerbeurt te bereiken.

LEES OOK: Onze beste scheermesjes TOP 5

 

Techniek

 1. Laat je scheerkwast weken: Vul je scheerkom met schoon warm water en laat je scheerkwast hier een aantal minuten in weken. Zodra je borstel goed doorweekt is haal je hem uit de kom en schud je overvloedig water er af, zodat de kwast niet drupt. Maak de kom leeg en laat hier een theelepel water in zitten.
 2. Maak de scheerzeep zacht: Voeg terwijl je scheerkwast aan het weken is een paar druppels warm water aan je scheerzeep toe en geef het water een paar minuten de tijd om de zeep zacht te maken.
 3. Maak het schuim: Pak de scheerkwast en veeg ermee over de zeep gedurende 10-15 seconden en stap daarna over op de kom. Gebruik een lichte druk om al draaiend een schuimlaag te creëren in de kom. Pas op dat je de kwast niet te hard in de kom drukt, aangezien dit de haren zal beschadigen waardoor ze af kunnen breken. Na ongeveer een minuut (15 tot 50 rondjes) zal je zien dat het schuim op begint te bouwen (hoe meer je roert, hoe dikker het schuim). Als het schuim niet meer bubbelt en dik begint te worden weet je dat deze klaar is. Als je niet een volle schuim wilt creëren, voeg dan simpelweg meer water toe, maar oefen niet meer druk uit. Het is belangrijk dat je stukje bij beetje water toevoegt, zodat je het schuim niet te waterig maakt.
 4. Breng het schuim aan: Zodra je het gevoel hebt dat je een goede, dikke schuimlaag hebt, wordt het tijd om deze aan te brengen. Zorg ervoor dat het uiteinde van de kwast gelijkmatig bedekt is met schuim en breng het vervolgens langzaam en gelijkmatig op je gezicht aan (dit moet minimaal een minuut duren). Gebruik zachte op- en neergaande bewegingen (niet ronde), totdat het gebied dat je wilt scheren volledig bedekt is met een flinke laag schuim. Door een scheerkwast te gebruiken, zal je ervoor zorgen dat de crème tot op de huid aangebracht wordt en de haren zullen ook opgelift worden, wat het makkelijker maakt om ze door te snijden.

 

Conclusie

Zoals je ziet heeft scheerzeep een hoop voordelen die je scheerervaring veel beter en leuker zullen maken. Probeer het vandaag nog uit!

LEES OOK: 

1 Reactie
 1. Hallo,
  Nu heb ik me op deze manier succesvol geschoren, maar wat doe ik met het resterende gecreëerde scheerschuim in mijn zeepbakje. Het is logisch om het resterende schuim uit de scheerbak weg te spoelen maar er blijft ook vocht en schuim achter in het zeepbakje zelf. Wat doe ik hiermee?

  Groeten!

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo