Hoe scheer je jezelf onder de douche (als het moet…)

Een man moet zich scheren, maar een echte man is ook niet te laat voor zijn werk. Hij slaat geen dingen over, maar hij is efficiënt en vindt dat iedereen dat mag weten. Daarom weet een echte man hoe hij zich scheert onder de douche.

Niemand is hier om je te vertellen dat je het verkeerd doet. We proberen te zeggen dat het ook anders kan. Niemand probeert het klassieke scheerritueel te ondermijnen. Wij zijn er om te zorgen dat die knappe jij op tijd komt opdagen bij die vergadering om acht uur ’s ochtends. Vrouwen weten al lang dat scheren onder de douche niet alleen tijd scheelt, maar ook nog eens goed werkt. Als tijd tekort schiet is resultaat het enige dat er toe doet. Om in dezelfde tijd beter te scheren zou je je barbier mee moeten nemen in de douche.

 

Eerst even iets duidelijk maken..

Dit artikel gaat tegen al onze principes in. We proberen half grappig te zijn. Deze hele scheerblog gaat over traditie, en het plezier dat je kunt halen uit simpele mannelijkheden zoals scheren.

Tijd steken in een scheerbeurt, en jezelf verwennen, is de hele reden dat scheren onze hobby is. Scheren in de douche is cool, en soms nodig, maar het is absoluut niet de beste manier.

We raden dan ook niet aan dat je jezelf iedere keer in de douche scheert. En kies, als je voornamelijk in de douche gaat scheren, alsjeblieft een paar keer per week om eens écht te scheren. Je verdient het!

 

De normale regels gaan nog steeds op

scheren onder de doucheDe kunst van het scheren verandert niet, maar de omgeving wel. We gaan dan ook opnieuw moeten kijken naar een paar van de gereedschappen en technieken, om te zorgen dat je die vroege presentatie voor die internationale klant haalt.

Iedereen weet dat je het best kunt scheren na een douche. Je poriën zijn open. Je baardharen zijn zacht. De omstandigheden zijn perfect. Geen geheimen dus, behalve dit: we halen de scheerbeurt de douche in.

Denk er maar over na: Je hoort je gezicht te stomen en nat te maken voor een scheerbeurt. Hoe ga je dit het best doen zonder douche, als je geen stapel gestoomde handdoeken bij de hand hebt? We gaan dit stuk niet uitleggen. Je bent slim genoeg. Doe alles wat je normaal gesproken doet in de douche (ook de onbeleefde stukjes, als het moet), en je bent klaar om te beginnen met scheren.

Je kunt je favoriete gezichtsscrub blijven gebruiken om je huid bij te werken (koop er een als je er nog geen hebt). Doe het nu gewoon in de douche. Sterker nog, er is waarschijnlijk iets mis met je als je dit niet al in de douche doet. Het is logisch om je gezicht schoon te maken in de douche, en je huisgenoten hoeven niet te worden geconfronteerd met een ondergespetterde wasbak.

Of je nu zeep of schuim gebruikt, je hebt water nodig om het nat te maken en/of af te spoelen. Water is essentieel voor vocht, en natheid is dan ook makkelijk te vinden onder de douche. Je kunt je scheerzeep net zo goed onder de douche nat maken, en niemand komt er ooit achter. Let op – gebruik geen normale zeep om te scheren, of je nu onder de douche staat of niet. We zijn tenslotte geen barbaren.

 

Belangrijke voorzieningen

scheren douche spiegelEen goede douchespiegel (en misschien een plankje). Je weet wel hoe mistig de spiegel is als je uit de douche stapt? Schuif het op condensatie en wetenschappers. Als je wilt kunnen zien waar je mee bezig bent heb je een spiegel nodig die niet mistig wordt tijdens het douchen. Dit mag dan lijken op magie of hekserij, maar geloof ons: dat is het ook. Ken je de overeenkomst tussen Inigo Montoya, de Joker, en Edward Scissorhands? Ze hebben hun littekens allemaal opgelopen toen ze probeerden te scheren zonder een mistvrije spiegel. Geloofde je echt dat ze wraak wilden nemen voor hun vader, een psychotische schurk waren, of hun bestek op hun armen hadden gemonteerd? Nee, ze vielen allemaal ten prooi aan een mistige spiegel.

Kijk, dit is het enige essentiële stuk uitrusting dat je misschien nog niet hebt. Als je serieus wilt gaan scheren onder de douche is dit niet iets waar je op moet besparen. De Zandro Z’Fogless LED Lighted Fog Free Mirror is bijvoorbeeld een goede optie. Hij kost nog geen €50 en is absoluut nodig. De ingebouwde LED-lampjes zorgen dat je ziet wat je doet bij het bewerken van je gezicht. Er is geen denkbaar scenario waarin scheren met een beslagen spiegel goed uitpakt. Vraag maar aan Tony “Scarface” Montana.

Overweeg ook, als je er een kunt vinden, om een spiegel te kopen met een kleine plank of houder om je scheermes in te bewaren. En zorg dan ook, als je dat nodig hebt, dat hij groot genoeg is voor je andere scheerspullen.

Het zou een fantastisch plan zijn om een aparte plank in je douche te zetten, om je beste spullen te beschermen tegen het water. Voor minder dan €15 kun je makkelijk een simpele plastic drager met zuignappen in een hoek zetten. Een chique handgemaakte bronzen variant is te krijgen voor €350. Als je besluit dat je er een nodig hebt is een plank te krijgen voor ieder budget.

Glycerine of aluin. Een van de gevaren van het scheren in de douche is dat alles nat en glibberig is. Ik weet zeker dat we allemaal wel eens dat rare dansje gedaan waarbij je met de zeep jongleert voor je hem laat vallen, toch? Nu is jongleren met een scheermes wel het laatste dat je wilt doen.

Je hebt ook goede grip op je gezicht nodig, zodat je je huid strak kunt houden tijdens het scheren, en dat is in de douche vaak veel moeilijker.

Gelukkig is het best makkelijk op te lossen. Je kunt glycerine of aluin op je vingertoppen gebruiken om ze lekker ruw te houden. Als je nog nooit aluin hebt gebruikt moet je het echt eens proberen.

 

Koop een handvat voor een goed scheermes

Je kunt er niet onderuit: onder de douche word je nat. Natte dingen zijn glad, en denk eens na over een rubberen handvat voor je scheermes voordat je hem aan je hand lijmt. Dat zou moeten zorgen voor een betrouwbare grip waardoor je minder kans loopt om te slippen en per ongeluk je gezicht of andere favoriete lichaamsdeel in te snijden. Edwin Jagger biedt er een aan voor ongeveer €40, die redelijk is als het gaat om gezichtsveiligheid.

Als je rubber niet prettig of mooi vindt, maar nog steeds veilig wilt kunnen scheren, kun je op zoek gaan naar een handvat met textuur. Fendrihan maakt klassiek ogende handvatten van RVS met een textuur voor minder dan €50.

Nu we het toch over roestvrij staal hebben; zorg dat je je scheermes goed afdroogt als hij daar niet van is gemaakt. Schud het overgebleven water hard van het scheermes af, en berg hem op op een droge plek waar condensatie geen probleem gaat vormen.

En onthoud dat de regels voor een goede scheerbeurt ook onder de douche gelden. Door die toe te passen bespaar je tijd, maak je minder rotzooi, en zijn de prestaties nog steeds goed. Begin met de basis voordat je je hele badkamer om gaat bouwen, of een compleet nieuw scheerapparaat koopt. Vind een geschikte spiegel, en zorg dat je makkelijk bij je scheerspullen kunt. Op die manier ga je het huis uit met genoeg tijd om ontbijt te kopen voor je vergadering, en zie je er ’s avonds nog goed genoeg uit voor je sociale leven.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo