Hoe scheren met een scheerapparaat voor een glad resultaat

De beste tips voor een glad scheerresultaat

Er zijn veel soorten scheerapparaten op de markt en je hebt ruim de keuze voor wat jou de beste is. Er zijn verschillende merken waar je uit kan kiezen, waaronder Philips, Braun en Panasonic, op basis van budget en technische eigenschappen. Gebruiksinstructies staan altijd achter op de verpakking van het elektrisch scheerapparaat geschreven, maar het is altijd een brandende vraag hoe je je nou echt moet scheren met een dergelijk apparaat na de aanschaf.

Als je gewend bent aan het gebruik van een scheermesje kan je je in het begin wel wat afvragen of een elektrisch scheerapparaat voor jou wel het scheren zelf zal gaan vergemakkelijken.

Welk scheerapparaat je ook koopt, scheren met een elektrisch scheerapparaat moet gewoon gemakkelijk gaan. Als je nog nooit eerder met een scheerapparaat geschoren hebt, sta dan open voor advies om het scheren te vergemakkelijken. Hier zijn een aantal belangrijke tips die je kunnen helpen om een keuze te maken voor je eerste scheerapparaat:

hoe scheren met een scheerapparaatOm te beginnen moet je goed kijken naar de technische eigenschappen, soort motortje, mesjes, en andere eigenschappen. Er zijn talloze verschillende soorten scheerapparaten op de markt met verschillende eigenschapen en prijscategorieen.

  • Scheerapparaten met roterende scheermesjes en met mesjes onder een folie zijn erg aanwezig op de markt en worden het meest gebruikt, ook omdat ze zo makkelijk in gebruik zijn. Ze zijn ontworpen en gebouwd met respectievelijk drie roterende ronde mesjes, en 3 rechte mesjes die heen en weer bewegen.
  • Er zijn ook elektrische scheerapparaten speciaal voor dik haar, dun haar, met een zelf reinigend mechanisme, en ook die schuim en water kunnen toedienen. Het scheerapparaat wat jij kiest, is helemaal afhankelijk van je behoeftes en budget.
  • Je kan het beste je gezicht wassen voordat je je elektrisch scheerapparaat gaat gebruiken, zodat je een gladder en vooral zachter scheerresultaat krijgt. Doe dit met warm water om je porien te openen en je huid zachter te maken. Je kan ook een gezichtsreiniger gebruiken voor het scheren om de huid gladder te maken, zodat je met je eigen scheerapparaat een gladder en schoner scheerresultaat hebt. Hetzelfde effect kan bereikt worden door te scheren net na het douchen of baden.
  • Als je je voor het allereerst scheert, zorg er eerst voor dat je huid glad is. Electrische scheerapparaten kunnen op zowel een droge als een natte huid gebruikt worden, afhankelijk van het type scheerapparaat. Je kunt zelfs scheerschuim, water of andere gezichtsreinigende producten gebruiken.
  • Als je voor het eerst je scheerapparaat wilt gebruiken, in combinatie met water of scheerschuim, lees dan eerst goed de handleiding door. Het kan leiden tot huidirritaties of zelfs gevaar opleveren als het scheerapparaat hier niet tegen bestand is.

Er is echter een ding zeker over het elektrisch scheren, en dat is dat je geen last zult hebben van sneetjes in de huid. Als je voor het scheren een lotion of een scheerschuim aanbrengt, kan dat je helpen om overtollige vetten van je huid te halen. Dit allen ten goede voor een beter en gladder scheerresultaat.

scheerapparaat gebruik hoe scheren

Iedereen heeft zo zijn eigen scheertechniek. Leer jezelf een scheertechniek aan die bij jou past, en die je wellicht al kent van het handmatig scheren. Er zijn mannen die beweren dat scheren tegen de haargroeirichting in beter is voor een gladder scheerresultaat, anderen ondervinden hier juist huidirritaties van. Huidtypes verschillen nu eenmaal en er is voor elke type huid wel een geschikt scheerapparaat te vinden.

Scheerapparaten hebben een revolutie teweeg gebracht in het scheren, en als je de instructies goed heb doorgelezen, dan kan jij ook met een scheerapparaat scheren; je zult het snel doorhebben. Je kunt ook een aftershave of een verzorgende crème na het scheren aanbrengen. Daarnaast kun je ook producten gebruiken die haargroei op het gezicht tegen gaan, om een langdurende gladde huid te garanderen.

Ontdek onze #1 beste scheerapparaat van dit moment >>>

Als je een scheerapparaat koopt, lees dan aandachtig de handleiding door en als je deze tips en technieken toepast dan zul je geen wondjes of huidirritaties oplopen, welk type scheerapparaat je ook hebt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo