Wenkbrauwen epileren, zo doe je het goed

Vind je je wenkbrauwen epileren maar een zenuwslopende taak? Je zal een beetje pijn voelen, maar met de juiste techniek kan je dit minimaliseren. In dit artikel leer je hoe je je wenkbrauwen epileren en vormen moet als een professional.

 

Wenkbrauwen epileren tips:

Gebruik de juiste techniek

Zorg voor een goede pincet

Gebruik een schone pincet met een fijne punt voor de taak. Als de pincet die je gebruikt te grof of lastig om te gebruiken is, dan zal het epileren veel langer duren en onnodige pijn veroorzaken. Je zou individuele haren stevig vast moeten kunnen pakken en ze er soepel uit kunnen trekken.

LEES OOK: Epilator kopen gids

 

Verzacht de huid rond je wenkbrauwen

Wenkbrauwen EpilerenWanneer de huid rondom dit gebied zacht en soepel is, dan zullen de haren er veel makkelijker uitglijden. Wenkbrauwen epileren met een droge en stijve huid zal de ervaring alleen maar pijnlijker maken.

 • Plan om je wenkbrauwen direct na het douchen te epileren. Het warme water en de stoom zullen je huid vochtig en soepel gemaakt hebben.
 • Als je op een ander moment van de dag wilt epileren, was je gezicht dan met warm water en dep het droog. Je kan ook een wasdoekje in het heetste water dat je aan kan dompelen en deze twee minuten op je wenkbrauwen leggen. Dit zal de poriën openen, waardoor het epileren makkelijker wordt.
 • Doe wat lotion op je wenkbrauwen om ze zachter te maken, waardoor je ze makkelijker kan epileren.

 

Identificeer de richting waarin het haar van je wenkbrauwen groeit

Bij de meeste personen groeien de haren naar buiten van de neus richtig de haarlijn. Bij sommige personen groeien de haren echter in meerdere richtingen. Let goed op, want je wilt de haren in hun groeirichting eruit trekken. Dit helpt namelijk om ze er als een geheel los te trekken.

 

Houd een pincet in je handen zoals een pen

Het open einde zou boven moeten zitten. Knijp er een paar keer in, zodat je comfortabel bent met de beweging die je moet gebruiken om je wenkbrauwen te epileren.

 

Plaats de punt van de pincet bij de wortel van het haar dat je eruit wilt trekken

Probeer zo dicht mogelijk bij de wortel van het haar te komen en trek. Zoals gezegd moet dit altijd in de richting van de haargroei zijn. Houd de pincet daarnaast zo dicht mogelijk bij je huid.

 • Ga hier mee door totdat je klaar bent met een wenkbrauw. Herhaal hetzelfde proces voor de andere.
 • Als je moet stoppen en korte pauzes wilt nemen, dan is dat geen probleem. Ga weer door met epileren wanneer je er klaar voor bent.
 • Soms zorgt wenkbrauwen epileren ervoor dat je tranen in je ogen krijgt en de neus gaat jeuken. Dit is normaal en blijf dus gewoon doorgaan totdat je klaar bent.

Wenkbrauwen Epileren tips

Ontdekken waar je moet plukken

Identificeer de plek waar je wenkbrauwen zouden moeten beginnen

Dit is verschillend op elk gezicht, maar dezelfde techniek die we nu gaan bespreken kan je gebruiken. Pak een wenkbrauw pen of elk lang voorwerp en plaats deze aan de binnenkant van je oog tot aan de rand van je neus. Gebruik een witte pen om een stip te maken boven de plek waar de pen contact maakt met de wenkbrauw. Dit is waar je wenkbrauw zou moeten beginnen. Herhaal dit proces met de andere wenkbrauw.

 • Als je de stip een beetje naar voren of achteren wilt verplaatsen, dan is dat prima. Deze techniek laat je de algemene plek zien waar je wenkbrauw zou moeten beginnen, maar dit hangt ook van je persoonlijke voorkeur af.
 • Zorg ervoor dat het voorwerp dat je gebruikt om het startpunt te identificeren erg dun is. Als je iets dat dik is gebruikt, dan zal dit de plek waar je de stip plaatst beïnvloeden.

 

Ontdek waar je wenkbrauwen zouden moeten pieken

Goed verzorgde wenkbrauwen lopen rond het oog en de plaats waar ze pieken kan een groot verschil maken bij je uiteindelijke uitstraling. Gebruik hetzelfde voorwerp en plaats deze vervolgens van de buitenste rand van de neusgat tot de buitenste rand van je iris. Markeer de plek waar contact gemaakt wordt met de wenkbrauw en herhaal dit voor de andere kant.

 

Markeer waar je wenkbrauwen zouden moeten eindigen

Plaats deze keer het voorwerp van de buitenste rand van je neusgat tot de buitenste rand van je oog. Markeer wederom de plek waar contact gemaakt wordt met de wenkbrauw. Dit is waar je wenkbrauw normaal gesproken zou moeten eindigen. Herhaal dit voor de andere kant.

 

Ontdek hoe dik je je wenkbrauwen wilt hebben

Er is geen ‘perfecte’ dikte voor wenkbrauwen. Het hangt allemaal af van de vorm van je gezicht en de stijl keuzes die je maakt. Je zou echter wel een dikte in gedachte moeten hebben voordat je begint, zodat je niet te weinig of te veel plukt. Overweeg de volgende factoren:

 • De afmetingen van je ogen. Als je grote ogen hebt, dan zou je deze kunnen balanceren met dikkere wenkbrauwen. Heb je kleinere ogen, dan kan je deze balanceren met dunnere wenkbrauwen.
 • De ruimte tussen je wenkbrauwen en je ogen. Als je wenkbrauwen erg hoog zitten, dan is het een goed idee om voor dikkere wenkbrauwen te gaan om je ogen te vormen. Als je wenkbrauwen dicht bij je ogen zitten, kies dan voor dunnere wenkbrauwen, zodat deze er niet te groot uitzien boven je ogen.

Hoe Wenkbrauwen Epileren

 

Wenkbrauwen epileren? Je wenkbrauwen vormen

Gebruik een wenkbrauw borstel om de haren omhoog te borstelen

Borstel ze lichtjes in de groeirichting. Je zal direct een aantal lange, chaotische haren zien die geëpileerd moeten worden.

 

Pluk de haren die buiten de stipjes vallen die je gemaakt hebt

Pluk voorzichtig een haar per keer, waarbij je je wenkbrauwen vormt volgens het plan dat je gemaakt hebt.

 • Pluk de haren die dichter bij je neus staan dan de stip die je getekend hebt aan de binnenkant van je wenkbrauwen.
 • Vorm de gebogen gebieden door een paar haren rond de pieken te plukken, zodat je ze een meer gedefinieerde vorm kan geven.
 • Pluk de haren die dichter bij je slaap zitten dan de stip die je aan de buitenkant van je wenkbrauwen geplaatst hebt.
 • Pluk meer haren aan de onderkant van je wenkbrauwen om ze zo dun of dik te maken als je wilt.

Pluk niet te veel

Wanneer je je wenkbrauwen vormt moet je rustig aan doen. Neem om de paar minuten een stap terug en kijk in de spiegel om je progressie te bekijken. Zorg ervoor dat je niet te veel plukt. Het kan tot wel zes weken duren voordat de haren van je wenkbrauwen weer groeien en soms komen ze helemaal niet meer terug.

 

Eindig met een wenkbrauw gel

Kam je wenkbrauwen in de richting van de haargroei en breng een klein beetje wenkbrauw gel (of haargel) aan om ze op hun plaats te houden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo