Jojoba-olie koopgids: alle voordelen & beste producten

De ultieme Jojoba-olie gids

Wat is Jojoba-olie?

Jojoba-olie is een vloeistof die geproduceerd wordt door de jojobastruik. Deze struik groeit van nature in Zuid-Arizona, Zuid-Californië en Noordwest-Mexico. De eigenlijke olie zit in het zaad van de struiken en maakt 50% van het gewicht van de zaden uit.

Voordelen jojoba-olie

De eerste bekende toepassing van jojoba-olie voor haar dateert uit de 18e eeuw. Gedurende deze tijd verzamelden sommige inheemse stammen de zaden, verhitten ze en vermaalden ze met stamper en vijzel. Dit resulteerde in een boterachtige olie die ze in hun haar gebruikten. Het werkte als een primitieve haarconditioner. Sindsdien is jojoba-olie steeds populairder geworden. Het wordt gebruikt in vele cosmetica, zepen, haarproducten en baardproducten.


 

De voordelen van jojoba-olie voor haar en baard

Iedereen zegt gewoon dat jojoba-olie goed voor je is, maar wat zijn de werkelijke voordelen?

Hier zijn de voordelen die we hebben ondervonden. Niet elk van de genoemde voordelen is direct voor je baard, maar we willen ze toch met je delen.

jojoba olie voor baard

 

1

Huidbevochtiger

Jojoba-olie lijkt erg op de talgolie die onze huid van nature produceert. Naarmate we ouder worden, produceert onze talgklier minder natuurlijke olie en wordt het nog belangrijker om het verlies aan te vullen.

Door de olie aan te vullen met jojoba-olie wordt baardroos en jeuk voorkomen. De olie smeert het haar ook om te voorkomen dat het splijt en uitdroogt. Waarschijnlijk heb je al eens gehoord van een broze baard of baarden die van de ene op de andere dag hard worden.

Het toevoegen van jojoba-olie aan je dagelijkse routine zal helpen voorkomen dat deze problemen zich voordoen. Het grootste probleem is de olie diep in je baard en op je huid krijgen. Je moet een goede baardborstel gebruiken om dit te bereiken.

 

2

Baardharen

Naarmate je baard groeit, groeit ook de behoefte aan toegevoegde oliën. Omdat de olie door de huid wordt geproduceerd, bereikt deze eerst de haarzakjes en gaat dan naar de punten van je haar.

Als je merkt dat je baard splijt, de groei vertraagt of de natuurlijke uitstraling is veranderd, is de kans groot dat je natuurlijke olie de punten van je baard niet bereikt. Bestrijd dit door het gebruik van een baardolie met jojoba-olie erin of overweeg minoxidil voor extreme groei.

Je zult een enorm verschil merken als je eerder problemen ondervond. We raden echter aan om baardolie te gebruiken voordat je deze problemen ervaart. Als je echt een flinke baard wilt laten staan, dan moet je vanaf het begin beginnen met het gebruik van een goede baardolie.

 

3

Voorkomt scheerbrand

Het gebruik van een scheerolie op basis van jojoba-olie is een uitstekende beslissing. Zelfs als je een baard hebt, scheer je toch je wangen en neklijn, toch? Probeer dan een goede scheerolie te gebruiken in plaats van je scheerschuim.

Het werkt zowel met veiligheidsscheermessen als met moderne cassette scheermesjes. Scheerolie zorgt voor een mooie dunne laag om mee te scheren. Persoonlijk gebruiken we scheerolie in plaats van alle andere producten die je kan gebruiken om te scheren.

Traditioneel scheerschuim zal gewoon in de weg gaan zitten. Het grootste deel veeg je ongebruikt weg en het maakt het moeilijker om je baardlijn te zien. Je hoeft je geen zorgen te maken over het verknoeien van de baard met scheerolie.

 

4

Bevordert de gezondheid van de huid

Jojoba-olie verstopt je poriën niet, in tegenstelling tot sommige andere middelen. Het beschermt en reinigt de huid. Het werkt zeer goed voor het verwijderen van andere onzuiverheden van de huid. Het bevat jodium dat de schadelijke bacteriegroei bestrijdt die kan leiden tot puistjes. Het verzacht fijne lijntjes, rimpels en andere tekenen van veroudering. En als je daarnaast wondjes oploopt tijdens het scheren, dan wordt het genezingsproces versnelt.

 

5

Bevordert de gezondheid van het haar

We hebben de baardvoordelen besproken, maar jojoba-olie is ook geweldig voor het haar op je hoofd. Het vult vocht aan en verbetert de textuur van het haar. Als je een probleem hebt met een droge hoofdhuid of roos, zal jojoba-olie helpen om het te bestrijden. Bovendien voegt het glans toe, wordt het haar verzacht, heb je minder klitten in je haar en worden gebroken haarstukjes verwijderd. En als dat nog niet genoeg is, behandelt het ook alopecia en helpt het om haaruitval te voorkomen (ook als je hier al last van hebt).

 

6

Bevat vitamine E en B complex

Vitamine E werkt als een natuurlijke antiverouderingsstof en beschermt tegen huidkanker. Het is ook zeer geschikt voor de behandeling van zonnebrand, littekens, acne en rimpels. Bovendien verdikt het je haar.

Vitamine B complex helpt radicalen en celbeschadiging tegen te gaan. Het helpt bij het handhaven van de hormoonbalans, behandelt huidreacties van bestralingstherapie, kan de genezing van snijwonden versnellen, vertraagt vroegtijdige veroudering en houdt de huid vrij van infecties en bacteriën terwijl het probeert te genezen.

 

7

Bestrijdt infecties

Jojoba-olie heeft schimmelwerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het is goed voor de behandeling van teennagelschimmel, zwemmerseczeem en verwijdert wratten. Het verlicht de symptomen van ontstekingen, vermindert de vorming van wonden en versnelt het genezingsproces.

 

Dat zijn een hoop voordelen

Uit onze bovenstaande lijst kan je duidelijk opmaken dat jojoba-olie een aantal verbazingwekkende dingen doet. Er zijn zoveel voordelen verbonden aan deze olie en daarom raden we ook aan om altijd wat pure jojoba-olie in huis te hebben.


 

Welke jojoba-olie moet je kiezen?

Er zijn veel producten met jojoba-olie. Afhankelijk van je problemen heb je mogelijk een ander product nodig. We behandelen een aantal van de verschillende producten die er zijn en welke je misschien wilt overwegen.

baardvoordelen van jojoba-olie baard

 

Jojoba-olie voor baardgroei

Als je alleen interesse hebt in jojoba-olie voor baardgroei, dan moet je een baardolie kiezen die het ingrediënt bevat. Baardolie heeft vaak extra ingrediënten, die ook bevorderlijk zijn voor je baard.

De meeste personen hoeven maar een paar druppels per dag te gebruiken om te profiteren van de volledige voordelen. Het beste moment om de olie aan te brengen is direct na het douchen en voor het slapen gaan ’s nachts. Als je in koud klimaat woont of buiten werkt, dan moet je het ook overdag nog een keer aanbrengen.

Zorg er wel voor dat je de olie diep in je baard borstelt, zodat deze de huid bereikt. Als je een volle baard hebt, moet je mogelijk meer dan 2-3 druppels gebruiken.

Yari 100% natuurlijke Jojoba olie (250 ml)

Yari 100% natuurlijke Jojoba olie

Prijzen vergelijken

 

Shampoo met jojoba-olie

Veel beter dan al deze hoog aangeprezen shampoos die je in reclames ziet, zijn de shampoos met jojoba-olie. De meeste shampoos hebben een natuurlijke basis, zodat de andere ingrediënten vergelijkbaar zijn. Voor veel mannen met korter haar zijn dit soort shampoos misschien niet nodig, maar als je langer haar hebt, moet je het eens proberen. Het zijn ook geweldige cadeaus voor mannen met baarden.

LEES OOK: De beste baardshampoo voor mannen kopen?

Leave-in conditioner

De jojoba leave-in conditioners zijn vergelijkbaar met baardolie, maar hebben iets andere ingrediënten. Als je een erg lange baard hebt, is het misschien goed idee om leave-in conditioner te gebruiken.

Je kunt meestal veel verschillenden merken vinden en ze helpen om een volle baard er heel gezond uit te laten zien. Het doel van leave-in conditioner is meestal om rechtstreeks op het haar te zitten, om het te helpen verzachten en glad en gezond te houden.

Bij baardolie moet je ervoor zorgen dat het de huid bereikt, maar dit is niet nodig bij conditioner. Je huid ontvangt ook geen voordelen van de jojoba-olie, alleen de haren.

Scheren met jojoba-olie

Als je nog nooit scheerolie hebt gebruikt, dan mis je echt iets. Het is echt het kernonderdeel van onze scheerroutine nu. Wij gebruiken scheerolie met jojoba-olie als ingrediënt in plaats van scheerschuim. Dit is echt de beste verandering die je kan toepassen aan je scheerroutine. En alhoewel het misschien een mening is, zijn we er zeker van dat we gelijk hebben.

Het is echt een geweldig product. Ook is het goedkoper om scheerolie te gebruiken in plaats van scheerschuim. Je hebt niet veel scheerolie nodig om een scheeroppervlak te bedekken en dat is een hele verandering ten opzichte van het overvloed aan scheerschuim dat je vaak zal gebruiken.

Bio Aroma Jojoba olie (100 ml)

Bio Aroma Jojoba olie

Prijzen vergelijken

 

Gebruik van pure jojoba-olie

Als je meer een doe-het-zelver bent, dan wil je misschien pure jojoba-olie kopen. Je kan dit gebruiken om te mengen met je eigen producten. Je kan bijvoorbeeld de olie toevoegen aan je normale shampoo, en ook al is dit mogelijk niet helemaal volledig natuurlijk (afhankelijk van wat voor shampoo je koopt), profiteer je nog steeds van het voordeel van jojoba-olie.

 

Hoe het haar onderhouden met jojoba-olie?

Het verzorgen van je haar met jojoba-olie komt neer op hoe vaak je het moet gebruiken. Om een of andere reden gaat er een mythe rond dat je jojoba-olie niet te veel moet gebruiken. Dit is echter niet waar. Je kan zonder problemen jojoba-olie zo vaak als je wilt op je baard en in je haar gebruiken. Als je haar belangrijk voor je is, dan moet je elke dag producten met jojoba-olie gebruiken.

Naturapharma pure Jojoba olie (250 ml)

Naturapharma pure Jojoba olie

Prijzen vergelijken

 

Voor en na gebruik van jojoba-olie

Baardvoordelen jojoba-olie

Het gebruik van baardolie helpt veel bij het stylen van je baard. In de ochtend na het opstaan heb je soms een wilde en ruwe baard en het gebruik van baardolie maakt hem meer handelbaar.

Als je wilt dat je baard sneller groeit, dan moet je een kijkje nemen naar speciale baardgroeiproducten. Jojoba-olie helpt je baard om gezonder te groeien en ondersteunt je natuurlijke groei. Snellere groei moet niet je primaire focus zijn met deze olie. Blijf in plaats daarvan gericht op een gezonde groei. Blijf baardolie en natuurlijke behulpzame producten gebruiken. Als je problemen hebt met kale plekken in je baard of dun haar, dan is het misschien om baardgroeiproducten te gebruiken.


 

Conclusie

We hopen dat dit artikel over jojoba-olie voor je baard je heeft geholpen om de olie beter te begrijpen. Het is de premium draagolie in veel baardoliën en is geweldig voor je haar.

Je zult een super gezonde haargroei hebben door jojoba-olie te gebruiken. Deel zeker je ervaringen met deze olie hieronder en bedankt voor het lezen.

 

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo