Braun Silk Expert IPL review (IPL5001, BD 5009, BD 5008)

Geen apparaat is meer recht toe, recht aan en eenvoudig om te gebruiken als de Braun Silk expert IPL. Hij biedt een geweldige waarde en ik raad hem aan voor volledige lichaamsbehandelingen en voor het behandelen van grote gebieden. Dat komt omdat je hem snel op je huid kan gebruiken en de flitsen geven je vele jaren van gebruik. In deze Braun IPL review zullen we de plus- en minpunten opsommen en de positieve en negatieve delen van online recensies behandelen. Ontdek hoe goed de alternatieven presteren in deze Braun Silk expert IPL review en besluit uiteindelijk of je de Braun Silk expert IPL kopen wilt of niet.

Braun Silk Expert IPL review IPL5001 BD 5009 BD 5008Wie zou hem moeten kopen: het design zonder poespas maakt hem de perfecte keuze als je iets wilt dat niet gecompliceerd, snel en makkelijk is.

Dit is hoe de algehele score tot stand is gekomen in deze Braun Silk expert IPL review.

 • Gebruiksduur lamp (5/5 sterren): Meer flitsen dan je ooit nodig zal hebben en je 15+ jaar gebruik geven. Hij staat bovenaan met de beste.
 • Gebruiksgemak (4/5 sterren): Een geavanceerd design, maar elegant simpel te gebruiken. Hij past zich aan aan je huidskleur voor elke flits, zodat je huid beschermd is en je kan hem nagenoeg zonder inspanning gebruiken.
 • Gebruikssnelheid (5/5 sterren): Om de 1 tot 2 seconden snelle flitsen betekent dat het een van de snelste apparaten beschikbaar is. Een volledig been neemt maar zo’n 8,5 minuut in beslag.
 • Ondersteuning (4/5 sterren): Een vertrouwd merk die snelle, grondige reacties geeft en er is een behulpzame behandelingsapp.
 • Feedback en resultaten (4,4/5 sterren): Het overgrote deel van de online feedback is positief. Ze vinden de behandelingen zonder gedoe erg fijn en melden geweldige resultaten.
 • Prijsbereik (€€ tot €€€): Exceptionele waarde en perfect voor middenklasse budgetten. Betaal iets meer om ook nog eens de bonus exfoliatie apparaten te krijgen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Braun Silk expert IPL review:

Wat is het?

De Braun Silk expert IPL is een apparaat voor thuisgebruik die gebruik maakt van Intense Pulsed Light (intens gepulseerd licht/IPL) om haargroei te vertragen en voorkomen. Met continue onderhoudsbehandelingen zal hij je vrij van haar houden.

Gebruik hem op je lichaam en gezicht onder de jukbeenderen (alleen voor vrouwen). Hij heeft een CE-keurmerk voor gebruik op het gezicht in de EU, dus je kan zelf besluiten waar je hem wilt gebruiken.

Braun Silk Expert IPL reviewEr zijn speciale beauty versies die geleverd worden met een bonus apparaat. Zo wordt de Braun Silk-expert IPL BD 5009 geleverd met een Braun Sonic Body Exfoliator en de BD 5008 met een Braun gezichtsreiniger. De standaard BD 5001 wordt geleverd met een Gillette Venus scheermesje.

Je hebt ongeveer 12-wekelijkse behandelingen gedurende 11 weken nodig voor de beste resultaten. Na 6 behandelingen kan je significante resultaten verwachten. Zodra je de beginfase hebt afgerond, zal je minder frequente onderhoudsbehandelingen nodig hebben om glad te blijven.

Het doordachte design, constructie en prestatie eigenschappen onderscheiden hem als een uitspringende keuze voor een betaalbare middenklasse prijs. Hij wordt geprezen door gebruikers, is zelfs op een hoger intensiteitsniveau snel en hij heeft een geavanceerde huidskleursensor. Ik denk dat hij voornamelijk geschikt is voor grote gebieden en volledige lichaamsbehandelingen.

De Braun Silk expert IPL review wordt hieronder in de plus- en minpunten opgesomd. Lees de volledige Braun Silk expert IPL review voor meer detail, een samenvatting van online recensies en hoe hij presteert ten opzichte van de alternatieven die het dichtst in de buurt komen.

 

Braun Silk expert IPL review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

 • Veiligheid en energie zijn altijd perfect in balans. De huidskleursensor controleert en selecteert het perfecte intensiteitsniveau voor je huid voor elke flits;
 • De huidskleursensor is voornamelijk handig voor gebieden van het lichaam met verschillende huidskleuren;
 • De snelste behandelingstijden beschikbaar op het hoogste intensiteitsniveau – vanaf 8 minuten voor een volledig been;
 • Elegant eenvoudig en comfortabel om te gebruiken – geweldig voor beginners;
 • Gebruik de ‘Gentle’ modus om de intensiteit te verlagen. Geweldig voor gevoelige en tere gebieden, zoals de bikinilijn;
 • Genoeg volledige lichaamsbehandelingen voor 6 jaar maandelijks gebruik;
 • Geschikt voor een uitgebreidere hoeveelheid huidtypes dan normaal (I tot V);
 • Alle veiligheids- en behandelingseigenschappen die je zou verwachten;
 • Geïntegreerd UV-filter;
 • CE-certificering (EU-conformiteitsverklaring om aan veiligheidsvereisten te voldoen);
 • Gebruikers prijzen hem online;
 • Bonus exfoliatie apparaat beschikbaar met het apparaat;
 • Een behandelingskalender en herinneringen om je progressie op je telefoon te controleren met de Braun Silk expert IPL app.

Negatief

 • Voor de aanbevolen verkoopprijs is hij aardig prijzig, maar er zijn vaak aanbiedingen;
 • Niet geschikt voor de donkerste huidskleuren;
 • Kan verbeterd worden met een kleiner behandelingsscherm voor de bovenlip en andere ongelijke en lastige gebieden;
 • Geen schoonmaakdoekje of beschermend hoesje meegeleverd.

 

Biedt de Braun IPL een goede waarde?

Ja, de gebruiksduur van de lamp is super en je krijgt meer flitsen dan je waarschijnlijk ooit nodig zal hebben.

De Braun IPL had in het begin 120.000 flitsen. Maar de modellen die je vandaag de dag in de winkel kan vinden en die we in deze Braun Silk expert IPL review bespreken hebben 300.000 flitsen, wat je gecombineerd met het behandelingsscherm van 3 cm² een maximaal behandelingsgebied van 900.000 cm² geeft. Dat is genoeg voor zo’n 200+ volledige lichaamsbehandelingen (volledige benen, bikinilijn, onderarmen en gezicht). Na de beginfase van 12 weken zal dit je meer dan 15 jaar maandelijkse onderhoudsbehandelingen geven.

Beste Braun Silk Expert IPL Review

Ik heb wel alleen de gebruiksduur van de lamp gebruikt in deze Braun Silk expert IPL review om tot deze gebruiksduur te komen. Algemeen gebruik en slijtage kunnen ook beïnvloeden hoe lang het apparaat zal blijven werken.

De lichaamsexfoliatie en de gezichtsreinigingsborstel krijgen ook een hoop liefde van gebruikers. Ik denk dat ze een aantrekkelijk bonusproduct zijn. Ze voegen waarde toe, omdat ze relevant zijn om je te helpen een supersoepele huid te krijgen.

 

Is de Braun Silk expert IPL makkelijk om te gebruiken?

Direct vanaf het begin straalt de Silk-expert elegantie en verfijning uit. Het lijkt wel aardig op het openen van een duur Apple product.

Beste Braun Silk Expert IPL

Ten eerste is er de grote donkere doos waar je de belangrijkste productinformatie in een modern design kan vinden. Binnenin zitten twee kleinere witte dozen met een foto van de inhoud. Open de deksels om het IPL-apparaat en de meegeleverde reiniger/exfoliator terug te vinden in een beschermende transparante behuizing.

Het apparaat is een chique wit handheld apparaat met een satijn roze/gouden behandelingskopstuk. Hij heeft gepatroneerde ventilatiegaten aan de onderkant en LED-lichtjes aan beide kanten. Met maar 2 knoppen aan de bovenkant straalt het minimalistische design eenvoud en gebruiksgemak uit. Hij heeft goede afmetingen en een aangenaam gewicht, zodat hij gebalanceerd is en goed in je hand voelt.

Wat zit er in de doosGoedkoopste Braun Silk Expert IPL Review

 • Silk-expert IPL-apparaat met…
 • Gillette Venus scheermesje (BD 5001) of
 • Sonic body exfoliator (BD 5009) of
 • Gezichtsreinigingsborstel (BD 5008)
 • Stroomadapter
 • Gebruikershandleiding

 

Gebruik op het gezicht

De Braun Silk-expert IPL is geschikt voor gezichtsbehandelingen bij vrouwen onder de jukbeenderen. De Braun IPL is getest en voldoet aan alle relevante EU veiligheids- en beste uitvoeringsstandaarden.

 

Doe een huidtest

Braun Silk Expert IPL Review huidtype

De Silk-expert IPL haalt het meeste giswerk uit de IPL-behandelingen voor thuis. Je kiest niet zelf het intensiteitsniveau uit, aangezien de huidskleursensor dit voor je doet. Deze kiest de veiligste en het meest effectieve intensiteitsniveau voor je uit. De meeste andere apparaten doen dat niet. Verderop in deze Braun Silk expert IPL review zullen we meer vertellen over de huidskleursensor.

We kunnen echter wel al stellen dat dit je huidgevoeligheidstest erg recht toe, recht aan maakt. Volg de instructies op die beschreven worden in de handleiding en doe dit voor elk lichaamsgebied dat je wilt behandelen. Als na 24 tot 48 uur je huid geen bijwerkingen laat zien, dan kan je verder gaan met je volledige behandeling.

 

Beginnen

Het is erg eenvoudig om te beginnen. Dit is hoe je het doet.

 1. Scheer, reinig en droog je behandelingsgebied. De klantenafdeling van Braun adviseert dat je ook kan waxen of epileren, maar dat je 2 of 3 dagen moet wachten voordat je begint met je IPL-behandeling. Dit geeft het haarzakje de mogelijkheid om een beetje te groeien, zodat de IPL iets heeft om op te richten. Deze informatie vindt je niet terug in de gebruikershandleiding, maar wordt online gedeeld door gebruikers.
 2. Ga ergens aangenaam zitten. Je moet in de buurt van een stopcontact zijn. Probeer een verlengsnoer te gebruiken wanneer nodig, zodat je het meest comfortabele gebied uit kan kiezen, zoals je bed of in de buurt van een spiegel.
 3. Doe de stekker in het stopcontact en het apparaat zal direct opstarten in de ‘ready’ modus. De LED-lichten aan de zijkant zullen een keer aan beide kanten oplichten en je zal horen dat de ventilator binnenin begint te draaien.
 4. Druk het apparaat stevig tegen je huid en de indicator voor het intensiteitsniveau zal wit oplichten om je niveau van 1 tot 10 te laten zien.
 5. Druk op de flitsknop en het apparaat zal flitsen.

Als je het apparaat 10 minuten niet gebruikt, dan zal hij automatisch in stand-by gaan. Een indicatorlichtje aan beide kanten van het apparaat zal knipperen om aan te geven dat het apparaat in de stand-by modus staat. Na 60 minuten gaat hij in de slaapstand en zullen er geen lichtjes meer branden. Om hem weer te activeren kan je op een willekeurige knop drukken of de stekker uit het stopcontact halen en er weer in doen. Hij heeft geen aan/uit knop en dat is iets wat meerdere keren terug kwam tijdens recensies van vorige gebruikers. Blijf deze Braun Silk expert IPL review lezen om te ontdekken wat ze nog meer zeiden.

 

Veiligheid voor je ogen

Goedkope Braun Silk Expert IPL Review

Een hoop gebruikers geven aan dat de flitsen helder en oncomfortabel zijn. Om deze reden wordt er in de gebruikershandleiding aangegeven dat je weg moet kijken voor elke flits. Maar verscheidene gebruikers geven aan dat dit vervelend kan worden en het makkelijk is te vergeten wat je wel en niet geflitst hebt.

Je hoeft je echter geen zorgen te maken om de flitsen, aangezien het apparaat zo ontworpen is dat je ogen niet beschadigd kunnen raken. Je kan niet per ongeluk in de buurt van je ogen flitsen, omdat je huid beide sensors moet bedekken voordat het apparaat begint te flitsen. De flits die je kan zien is niet schadelijk voor je ogen. Maar als je deze oncomfortabel vindt, zorg er dan voor dat je in een goed verlichte kamer zit, zodat de flitsen niet te helder zijn. Veel gebruikers bevelen ook aan om een zonnebril te dragen, zodat je niet weg hoeft te kijken tijdens het flitsen.

 

Vorm en design

Sommige gebruikers met kleinere handen gaven aan dat het een paar sessies duurde om te leren hoe ze het apparaat het beste vast konden houden en rond hun lichaam moesten manoeuvreren. Maar na een tijdje voelde het aardig natuurlijk aan.

Braun Silk Expert IPL

De Silk-expert voelt goed in de handen aan. Hij is lichtgewicht, maar robuust en kortom een kwalitatief setje. De ergonomische vorm is makkelijk om vast te houden op verschillende manieren en geeft een goede zichtbaarheid van het behandelingskopstuk.  Hij voelt comfortabel om vast te houden en het is makkelijk om op de flitsknop te drukken.

De witte stroomkabel is lang en biedt genoeg ruimte om te manoeuvreren zonder in de knoop te raken.  Maar pas op en zorg ervoor dat de kabel niet te strak aangetrokken wordt. Een aantal gebruikers geven aan dat het gewicht van het stroompakket de kabel uit de onderkant van de handset kan trekken.

 

Veilige en eenvoudige huidskleursensor

De meeste huidskleursensors controleren alleen je huidskleur en flitsen niet als deze te donker is. Ze zullen wel flitsen als je huidskleur geschikt is, maar je moet zelf bepalen wat het juiste intensiteitsniveau is.

Braun Silk Expert IPL reviewDe Silk-expert huidskleursensor is anders. Braun noemt het SensoAdapt™ technologie en het is aardig speciaal.

De twee huidskleursensors aan beide kanten van het flitsscherm controleren je huid 80 keer per seconde. Als je huid te donker is, dan zal een indicator aan weerszijden rood oplichten en de huidskleursensors schakelen de mogelijkheid om te flitsen uit.

Tot nog toe is er nog niet echt een verschil in deze Braun Silk expert IPL review.

Maar wanneer een veilige huidskleur gedetecteerd wordt, dan kiezen de sensors de veiligste en het effectiefste intensiteitsniveau voor je uit. En omdat de sensors je huid 80 keer per seconde controleren, kiezen ze het perfecte intensiteitsniveau voor elke flits, voor elke variërende huidskleur van je lichaam. Alleen de Smoothskin Gold en de nieuwste Philips Lumea Prestige doen dit ook.

Je krijgt de perfecte balans van kracht en veiligheid bij elke flits. Niet te veel en niet te weinig. Hij past zich aan aan de verschillende huidskleuren die je hebt, zelfs op het zelfde lichaamsdeel. En je hoeft niks meer te doen dan het behandelingsscherm positioneren. Je zal de LED-lichtjes aan de zijkant zien oplichten van 1 tot 10, om te laten zien welk intensiteitsniveau uitgekozen is.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Gentle modus voor gevoelige gebieden

Gevoelige gebieden zoals de bikinilijn kunnen een beetje pijnlijk zijn op de hogere intensiteitsniveaus. Dus daarom heeft een Silk-expert een ‘gentle’ modus.

Braun Silk Expert IPL Review

Druk een keer op de knop met de veer. De knop licht op, de intensiteit wordt verlaagd en zal minder witte indicatorlichtjes aan de zijkant zien. Druk er weer op om weer terug te gaan naar het standaard energieniveau.

Tip: Sommige gebruikers die nog nooit eerder gebruik gemaakt hebben van IPL, gebruiken de gentle modus voor hun eerste paar sessies om gewend te raken aan de behandelingen. Dit is een geweldige eigenschap om te gebruiken, vooral als je voorzichtig bent, maar je moet wel onthouden dat je sneller resultaten zult zien bij de hogere intensiteitsniveaus.

 

Glide en precisie

Goedkoopste Braun Silk Expert IPL

Je krijgt de standaard enkele flits (precisie) en continue flits (Glide) modi.

Voor precisie druk je de flitsknop in, laat je deze los, positioneer je het apparaat op de volgende plek en herhaal je deze stappen. Doe dit om een betere dekking te krijgen op ongelijke oppervlaktes, zoals knieën, schenen en enkels.

Voor Glide houdt je de knop ingedrukt en na elke flits schuif je het apparaat over je huid naar de volgende positie. De flitsen komen ongeveer elke seconde. Dit maakt de beweging soepel en snel op grote gebieden, zoals je benen.

Gebruikers vinden de snelheid van de Silk-expert erg fijn. Blijf lezen om te ontdekken hoe snel hij is.

 

Snelle behandelingstijden

Het tweede voordeel van de Silk-expert IPL die er uitspringt in deze Braun Silk expert IPL review, is dat hij snel werkt op grote gebieden. Hij heeft een groot behandelingsscherm van 3 cm² en hij flitst elke 1 tot 2 seconden (op het laagste intensiteitsniveau is hij het snelste). Om een paar onderarmen te behandelen (pakweg 120 cm²) heb je tussen de 40 seconden en 1 minuut en 16 seconden nodig.

Braun zegt dat je een volledig been in 8 minuten kan behandelen. De meeste gebruikers geven echter aan dat dit langer duurt en vanaf 10 minuten voor een volledig been haalbaar is. Alhoewel het niet zo snel als geadverteerd wordt is, is hij nog steeds een van de snelste op de hoogste intensiteitsniveaus. Gebruikers geven ook aan dat een volledige lichaamsbehandelingen zo’n 50 minuten tot een uur duurt. Dit maakt de Silk-expert een sterke favoriet om een volledige lichaamsbehandeling in een keer te doen. Hij is snel en alleen de Smoothskin Gold en Philips Prestige kunnen hieraan tippen.

 

Herinneringen voor onderhoudsbehandelingen

Er is ook een handige Braun Silk-expert IPL App. Deze leert je meer over de SensoAdapt huidskleursensor, hoe je het Silk-expert IPL-apparaat moet gebruiken en er is een behandelingskalender om de gebieden die je behandeld hebt bij te houden, wanneer je ze behandeld hebt en wanneer je volgende behandeling is.

Dit is nog een geweldige eigenschap die de Braun Silk-expert IPL zo makkelijk om te gebruiken maakt.

 

Handige tips van andere gebruikers

Dit zijn een aantal handige tips van gebruikers. Ik heb ze verzameld voor deze Braun Silk expert IPL review om het zo makkelijk mogelijk voor je te maken.

 • Sommige gebruikers vinden dat het behandelingsscherm na verloop van tijd heet wordt. Ze bevelen aan om je gevoelige gebieden eerst te behandelen, zoals je gezicht en bikinilijn en de minder gevoelige gebieden zoals je benen te bewaren voor het laatst.
 • Het grote behandelingsscherm is makkelijk om te positioneren op grote vlakke gebieden. Het kan echter een beetje lastig worden om het apparaat te activeren op ongelijke en lastige gebieden, zoals je schenen, enkels en knieën. Je kan proberen om je huid strak te trekken op dit soort gebieden en het apparaat 90 graden zijwaarts roteren.
 • Het is ook lastig om hem te positioneren op je bovenlip. Probeer om je lippen samen te drukken of je tong achter je lippen te plaatsen om een vlakke oppervlakte te creëren.
 • Het is niet makkelijk om bij de achterkant van je benen te komen en bij te houden waar je al geflitst hebt. Als je niet een handige assistent hebt, probeer dan om in ringen rond je benen te werken en de gebieden die je al gedaan hebt te markeren met een cosmetische stift.

 

Kleine verbeteringen

Er zijn ook een aantal kleine aanbevolen verbeteringen in deze Braun Silk expert IPL review. Dit zijn echt kleine minpunten en zouden de bijna perfectie van het apparaat niet in de weg moeten zitten.

 • Een kleinere precisie accessoire zou handig geweest zijn voor de kleine en lastige gebieden, zoals de bovenlip. Er is een beetje oefening en een hoop rare bekken nodig om de beste techniek te vinden.
 • Opslag voor dit aardig dure setje is een probleem voor sommige personen. De verpakking had wel wat kleiner en steviger mogen zijn, zodat dit geschikt zou zijn om het apparaat in op te bergen. Probeer een schoenendoos of koop een opslagkoffer ervoor.
 • Er wordt ook geen opslagzakje meegeleverd om het behandelingsscherm te beschermen als je hem in een la opbergt.
 • Een schoonmaakdoek zou ook een aangename toevoeging geweest zijn om het behandelingsscherm schoon en vrij van behandelingsafval te houden.

 

Wat zeggen gebruikers van de Braun Silk expert IPL?

Goedkope Braun Silk Expert IPLDe algehele score van de online Braun Silk expert IPL recensies in deze Braun Silk expert IPL review is een indrukwekkende en geruststellende 4,4 sterren.

Laat we eerst eens kijken in deze Braun Silk expert IPL review wat er in de negatieve recensies gezegd wordt.

 

De negatieve recensies

Er zijn relatief weinig negatieve recensies over de Braun IPL. Lagere waarderingen bestaan uit een defect apparaat, een persoon vond het te pijnlijk en een aantal andere kregen het apparaat gratis, maar hadden er van te voren al geen interesse in. Neutrale beoordelingen kwamen van een zwangere vrouw die er geen gebruik van kon maken en een handvol gebruikers hadden niet genoeg geduld om de opstartfase af te ronden.

Dus waarom zo weinig negatieve recensies?

De Silk–expert is een redelijk nieuw apparaat die sinds het begin van 2016 beschikbaar is. De technologie is ook nog niet erg populair en bij de meeste recensies wordt er gefocust op de positieve initiële impressies over bijvoorbeeld het gebruiksgemak. Er zijn maar relatief weinig recensies over de lange termijn resultaten die feedback geven over het gebruik en de hoeveelheid haarvermindering.

Mogelijk zullen er later meer negatieve recensies komen. Deze kunnen bijvoorbeeld van mensen zijn die vinden dat de resultaten niet de inspanning rechtvaardigen of mensen die meer tijd nodig hebben om resultaten te zien. Een klein percentage zal ook komen van personen die geen resultaten zien na meerdere maanden gebruik. Deze ongelukkige groep heb je bij alle IPL-apparaten.

En hoe zit het met de positieve punten in deze Braun Silk expert IPL review?

 

De positieve recensies

Een hoop gebruikers geven aan dat ze de Silk-expert gratis hebben ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Het overgrote deel zijn aangenaam verrast en onder de indruk zodra ze de doos opendeden.

Ze vinden het fijn dat hij premium en duur aanvoelt. Van de moderne verpakking, de chique wit/roze gouden kleur en de elegante lijnen tot het gebalanceerde ergonomische design en de simpele besturingen. Een gebruiker somt het mooi op en noemt het een erg strak en mooi design en is makkelijk om te zien waarom.

Vervolgens vindt men het fijn hoe hij zonder gedoe werkt. Ze geven aan dat de SensoAdapt huidskleursensor hem erg makkelijk om te gebruiken maakt. Een hoop gedoe wordt hierdoor achterwege gelaten, omdat het beste intensiteitsniveau voor je uitgekozen wordt, dus het is erg eenvoudig om te beginnen. En hij is snel. De snelle flitsherhalingen en glide modus maken grote gebieden zoals benen bewerken erg makkelijk.

Verscheidene personen vinden het fijn dat hij niet draadloos is, omdat hij dus werkt met een stekker. De lange stroomkabel raakt ook niet makkelijk in de knoop. Er is bijna geen pijn (veel minder pijn dan epileren in ieder geval). De app wordt ook verscheidene keren genoemd, omdat het een enorme hulp is om je aan je behandelingsschema te houden.

Welke resultaten geven gebruikers aan?

De Silk-expert opstartfase is 12-wekelijkse behandelingen die 11 weken nemen om af te ronden. Na ongeveer 6 weken zou je een vermindering in haargroei op moeten merken, maar stop daar zeker niet. Rond de behandelingen af om ervoor te zorgen dat je alle haren behandeld tijdens hun actieve groeiperiode. Zodra je 12 behandelingen hebt afgerond, kan je maandelijks een onderhoudsbehandeling uitvoeren of zo vaak als je nodig hebt om de resultaten aan te houden.

Een hoop recensies gaan over de eerste paar weken van de opstartfase. Sommige moeten na 2 of 3 weken (3 of 4 behandelingen) nog resultaten zien of ze zien maar een lichte verandering in hun haargroei. Maar er zijn ook een hoop die op hetzelfde punt noemenswaardige resultaten opmerken.

Haarverminderingsresultaten bestaan uit haar dat steeds langzamer groeit na elke behandeling. Het aantal haren wordt minder en uiteindelijk verschijnen er kale plekken. De haren die teruggroeien zijn lichter en fijner. Je hoeft minder vaak te scheren, dus in plaats van elke dag of om de dag kon een gebruiker 1 of 2 weken zonder scheren aanhouden.

Gebruikers die verder in de opstartfase zitten (5+ behandelingen) zien meer significante resultaten. Vermindering van haar loopt uiteen van 50% tot 90%. Voor andere gebruikers zijn de volledige 12 behandelingen nodig om dit te bereiken.

Dus de snelheid en hoeveelheid vermindering van haar verschilt per individu. Sommige personen geven ook aan dat het verschilt per lichaamsdeel, maar hier is niet een duidelijk patroon uit te halen.

De Silk-expert heeft een hoop te bieden en het is makkelijk om te zien waarom men zo positief is. Maar wat zijn de alternatieven en hoe presteren ze ten opzichte van het aanbod van Braun.

 

Wat zijn de alternatieven voor de Braun Silk expert IPL?

SmoothSkin Gold ipl apparaatDe Smoothskin Gold is al een paar jaar beschikbaar en afgezien van de onderscheidende zwarte kleur lijkt hij bijna als twee druppels water op de Silk-expert. Dat is geen verrassing, omdat ze beide gemaakt worden door Cyden Ltd. Beide geven snelle behandelingen zonder gedoe. En ze hebben beide dezelfde intelligente huidskleursensor, al hebben ze beide wel verschillende namen. Als je de bonus exfoliator of reiniger wilt hebben die meegeleverd wordt met de Silk expert, kies dan voor die. Zo niet, dan moet je gewoon zoeken naar degene met het laagste prijskaartje. Je kan echter ook Smoothskin Gold modellen krijgen met meer flitsen, dus lees zeker onze review om te ontdekken welke we aanbevelen.

Goedkope Philips Lumea Advanced SC1999

De Philips Lumea Prestige SC2009 en SC2007 verslaan niet de snelle behandelingstijden van de Silk expert en ze hebben ook geen huidskleursensor. Ze zijn echter wel erg populair. Maar de uitspringende functie is het kwalitatieve, pistoolvormige, snoerloze design (de nieuwe Prestige is sneller dan de Smoothskin en biedt zowel gebruik met en zonder snoer). Zo comfortabel en makkelijk om te manoeuvreren, het is een plezier om vast te houden. Dit vlaggenschipmodel wordt geleverd met een aantal superieure designkeuzes en extra’s, waar je meer over kan leren in onze review.

Vergeet ook niet de Philips Lumea Advanced SC1999 en SC1997 of de nieuwste Prestige modellen. De eersten werken op stroom en zijn vaak goedkoper dan de Prestige. De nieuwste Prestige modellen bieden daarnaast zowel bedraad en draadloos werken en ze hebben ook een huidskleursensor. Ik vind de makkelijke manoeuvreerbaarheid en comfort van het pistoolvorm design erg fijn. Net als bij de Philips Lumea Prestige is de bouwkwaliteit exceptioneel. Je krijgt ongetwijfeld een uitstekende waarde voor je geld.

 

Moet ik de Braun Silk expert IPL kopen?

Ja, het is een van de beste.

De behandelingen zijn snel, zodat je een volledige lichaamsbehandeling af kan ronden voordat je moe of verveeld begint te raken. De SensoAdapt huidskleursensor houd je veilig en garandeert simpele en recht toe, recht aan behandelingen. Het is een geweldige keuze voor beginners die geen gedoe willen hebben. Je krijgt ook voldoende flitsen voor jarenlang gebruik. En de bonus exfoliator en reiniger zullen je helpen om het maximale te halen uit je spoedig zachte en haarvrije huid.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

LEES OOK:

9.5 Totale Score
Het beste IPL apparaat

Het doordachte design, constructie en prestatie eigenschappen onderscheiden hem als een uitspringende keuze voor een betaalbare middenklasse prijs

Gebruikers Beoordeling: 4 (4 votes)
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo