Benen scheren voor mannen tips

Of je nu een atleet bent of een gladde huid gewoon fijn vindt, je benen scheren is een redelijk simpel proces. Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld en concentratie, vooral als je het voor de eerste keer doet. Maar hoe vaker je het doet, hoe makkelijk het wordt. Gebruik deze benen scheren voor mannen tips om het proces zo makkelijk mogelijk te maken.

 

Benen scheren voor mannen:

Bereid je voor op het scheren

Bepaal een eindpunt

Overweeg hoeveel haren je van je benen wilt scheren. Alhoewel dit niet hetzelfde is voor iedereen, zijn mannen benen net zo harig (of nog hariger) hoe hoger je komt, wat weten waar je moet stoppen moeilijk maakt. Denk na over de redenen waarom je je benen wilt scheren. Is het voor esthetische reden of praktisch? Ga vervolgens naakt voor de spiegel staan en besluit vervolgens wat een geschikte plek is om te stoppen.

 • Overweeg hoeveel van je benen en daarboven zichtbaar zijn voor andere personen. Ga je binnenkort een korte broek dragen? Kleed je je vaak om in een kleedkamer? Gaat een speciaal iemand je naakt zien?
 • Als je om esthetische redenen scheert (dansen, bodybuilding, modellering of simpelweg je voorkeur), dan zal je zeer waarschijnlijk een erg gladde scheerbeurt over je gehele benen willen hebben en mogelijk je geslachtsdeel en achterwerk ook.
 • Als het voor een praktische reden is, zoals zwemmen, rennen of voorbereiden voor een medische behandeling, dan hoef je je niet zo zorgen te maken over je look. Afhankelijk van hoe lang je je benen geschoren houdt moet je mogelijk nog steeds over de uitstraling nadenken als dit voor de lange termijn is.

 

Trim je beenharen

Als dit de eerste keer is dat je je benen gaat scheren, gebruik dan een schaar of tondeuse om je haren te trimmen voordat je een scheermesje gebruikt. Deze zal namelijk snel vol met haren zitten als je hier direct je benen mee gaat scheren. Gebruik een tondeuse voor een snel en makkelijk resultaat. Ga naar buiten in je kortste broek, aangezien dit een rotzooi wordt. In dit niet een optie, leg dan een of meerdere grote handdoeken op de grond en ga hier op staan, zodat je naderhand niet veel tijd kwijt bent aan het schoonmaken.

 • Als je erg afgelegen woont zonder buren, dan kan je ook gerust buiten je intieme delen scheren. Zo niet, ga dan naar binnen zodra je klaar bent met je benen en doe het laatste deel met een handdoek op de grond.
 • Als je alleen maar je benen scheert voor de atletiek, dan is deze stap mogelijk voldoende. Afhankelijk van hoe grondig je wilt zijn, is dit mogelijk ook genoeg voor je intieme gebieden.
 • Verwijder de huidbescherming van de tondeuse voor het kortste resultaat.

 

Neem een douche

Spoel getrimde haren af die mogelijk nog aan je benen hangen. Hydrateer de resterende haren om het scheren makkelijker te maken. Verwijder alle modder of vuil dat mogelijk vast kan komen te zitten in je scheermesje of mogelijk wondjes infecteert. Exfolieer je benen door met een luffa in zachte cirkels over je huid te wrijven.

 • Let vooral op je dijbenen en andere gevoelige gebieden.
 • Als douchen niet mogelijk is, was, exfolieer en spoel je huid dan af met een kom water. Wikkel dan vervolgens warme, natte handdoeken om je benen en laat deze je huid een aantal minuten hydrateren.

Benen Scheren Voor Mannen tips

 

Benen scheren voor mannen – Je benen scheren

Gebruik het juiste scheermesje

Gebruik een scheermesje met vijf mesjes om de kans op verwondingen te verkleinen. Begin met een nieuw mesje, aangezien je waarschijnlijk een hoop haar moet verwijderen. Houd een paar extra mesjes bij de hand, voor het geval de mesjes bot beginnen te worden tijdens het scheren.

 • Spoel de mesjes af met heet water voordat je begint. Dit zal ze smeren en een gladdere scheerbeurt bieden.

»» bekijk hier onze scheermesjes TOP 5 »

 

Stap weer in de douche of neem een bad

Neem nog een douche tijdens het scheren of laat het bad vollopen. Je kan ook simpelweg op het rand van het bad gaan zitten en de badkuip gebruiken om je haartjes op te vangen. Op deze manier hoef je de haartjes alleen maar weg te spoelen.

Alhoewel je je badkuip ook kan gebruiken om de haren op te vangen tijdens het trimmen met de schaar of tondeuse, is de kans groter dat je goot hierdoor verstopt raakt.

 

Schuim je benen in

Gebruik scheerschuim dat voor een mooie dikke laag met schuim zorgt die je makkelijk kan zien. Vermijd dunnere, doorzichtige of transparante crèmes, aangezien deze het makkelijk maken om plekjes te missen. Onthoud dat in tegenstelling tot je gezicht je gebieden moet scheren die je moet buigen of draaien om te zien. Maak het makkelijker voor jezelf door een product uit te kiezen die makkelijk opvalt.

 • Als dit je eerste keer is, dan zal het scheren van beide benen waarschijnlijk wel wat tijd in beslag nemen. Om te voorkomen dat je schuim opdroogt kan je je benen opdelen (linker kuit, rechter kuit etc). Smeer alleen de gebieden in waar je gaat beginnen. Zodra je hiermee klaar bent smeer je het volgende deel in en ga zo maar door totdat je klaar bent.
 • Voor de beste resultaten moet je een product uitkiezen die rijk is aan vetten en bevochtigers. Vermijd de goedkope merken die alleen maar voor een grote hoop schuim zorgen.

 

Kies uit waar je wilt beginnen met scheren

Met zo’n groot gebied om te scheren zal dit project wat tijd in beslag nemen. Overweeg hoe goed je met lange projecten om kan gaan. Maak voor jezelf een plan en denk na over het volgende:

 • Dikkere gebieden zullen er snel voor zorgen dat je mesjes verstopt of bot raken. Met de dunste plekken beginnen zal de bruikbaarheid van het mesje waarschijnlijk verlengen.
 • In tegenstelling tot je gezicht zullen er veel gebieden zijn die je niet goed kan zien. Als je je geslachtsdeel ook scheert, dan wil je hier ongetwijfeld erg voorzichtig mee zijn. Als je dingen aan het einde altijd snel af wilt maken, dan is het misschien beter om met de lastigste delen te beginnen, zodat je daarna alleen nog maar makkelijke dingen hoeft te doen.

 

Begin met scheren

Zorg voor korte rijen om te voorkomen dat je mesjes verstopt raken. Spoel het scheermesje regelmatig af met heet water om haren en scheerschuim te verwijderen. Oefen zo min mogelijk druk op je scheermesje uit. Vervang de mesjes als je geen haren meer kan verwijderen zonder te veel druk uit te oefenen. Dit betekent namelijk dat ze te bot of te verstopt zitten om bruikbaar te zijn.

 • Om verwondingen en irritatie te voorkomen kan je het beste met de groeirichting mee scheren. Als je echter je je benen zo kort mogelijk wilt scheren, dan moet je tegen de groeirichting in scheren.
 • Gebruik een klein spiegeltje om te zien wat je doet wanneer je bij de achterkant van je dijen en hoger komt.

Beste Benen Scheren Voor Mannen tips

 

Benen scheren voor mannen – Nabehandeling

Spoel af

Laat de badkuip leeg lopen als je een bad genomen hebt of doe de douche weer aan als deze niet aan staat of sta op en giet water over je benen. Verwijder geschoren haren die aan je benen blijven plakken en ook scheerschuim. Laat je handen over je benen glijden om de gladheid te testen. Herhaal het scheerproces op gebieden waar dat nodig is en spoel daarna weer af.

 • Spoel altijd af voordat je weer gaat scheren. Dit minimaliseert de kans dat je mesjes verstopt raken door haartjes die al geschoren zijn of dat je denkt dat op een gebied nog haartjes zitten.

 

Was je benen

Voorkom dat verwondingen geïnfecteerd raken. Gebruik wanneer mogelijk douchegel met theeboomolie en/of toverhazelaar als ingrediënten, wat zal helpen om je huid te genezen en verzachten. Exfolieer wederom met een luffa, waarbij je zachtjes over je benen wrijft in ronde bewegingen.

 

Droog je benen af

Gebruik een schone handdoek om te voorkomen dat bacteriën infecties veroorzaken bij wondjes of andere irritaties. Dep je benen droog met de handdoek. Probeer niet te wrijven, aangezien dit gevoelige gebieden nog meer kan irriteren.

 

Breng een lotion aan

Wrijf een antiseptische aftershave conditioner op je huid. Hiermee vernietig je bacteriën die zich mogelijk nog bevinden in gevoelige gebieden. Bevochtig je huid om te helpen bij het herstel.

 • Gebruik een bevochtigingscrème die specifiek ontworpen is voor mannen. Aangezien de huid van mannen over het algemeen meer natuurlijke oliën produceert, kan het gebruik van vrouwenproducten leiden tot verstopte poriën.
 • Blijf je huid dagelijks bevochtigen om irritatie te voorkomen wanneer je haar weer terug groeit.

 

Maak die benen bruin

Neem een kijkje naar je benen in natuurlijk licht nu je benen geschoren zijn. Als je beenhaar redelijk donker was en je benen nu erg wit zijn, dan kan je overwegen om voor de korte termijn een zelfbruiner te gebruiken, aangezien het verschil nu mogelijk erg groot is. Als je je benen lange tijd geschoren gaat houden, dan kan je overwegen om regelmatig te zonnen (natuurlijk of onder de zonnebank).

Waarom Benen Scheren Voor Mannen

 

Conclusie benen scheren voor mannen

En hiermee komen we aan het einde van dit artikel over benen scheren voor mannen. Heb je nog meer benen scheren voor mannen tips die we niet in dit artikel genoemd hebben? Laat ze dan zeker hieronder weten!

 

6 Opmerkingen
 1. Mag je direct na het scheren van je benen zonnebanken? Of moet je dan een aantal dagen wachten?

 2. Super handig om deze tips te lezen! Veel mensen vergeten het aanbrengen van een lotion na het scheren, dit is echter zeer aan te raden om irritaties tegen te gaan. Ook zijn er meer handige scheerproducten. Op onze website bieden we heel veel van dit soort producten met korting aan, zoals scheermesjes en scheergel, kijk maar eens op voordeligscheren.nl

 3. Ik als vrouw zijnde zit vol verbazing te lezen? ikzelf scheer alles en al tientallen jaren maar zo overdreven heb zelfs ik nog nooit geschoren. Gewoon onder de douche scheerschuim erop en gaan met die handel. ??? Manlief eerste keer scheren eerst alles met tondeuse en daarna heeft ie de rest ook onder de douche met scheerschuim gedaan. Blij als een klein kind. Ik vond t er zo smerig uitzien die deegbleke kale benen? hoop dat de zon snel gaat schijnen en die reflecterende melkflessen snel bruin zijn

 4. is het waar dat je haar sneller terug groeit als je hebt geschoren of niet?

 5. Mannen, hou er rekening mee dat na het scheren je benen kouder gaan aanvoelen, vooral in de herfst en winter. Haar op je benen heeft namelijk een functie, het houdt de lichaamswarmte tegen. Wil je het echt glad houden dan zal je één keer per week een onderhoudsbeurt moeten inlassen. Ik scheer die ganse handel één keer per week. Denk eraan om een epileer toestel aan te schaffen. Hebben mannen hier ervaring mee?

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo