Braun Silk Epil 3 review: Instapprijs maar geen instapprestaties

Braun Silk Epil 3 kopen?

Als je kijkt naar de prijsklasse van goede epileerapparaten, dan kom je snel boven de €50 en soms zelf €100 uit. De Silk Epil 9, de vlaggenschipserie van Braun, kost meer dan €100. Daarna krijg je nog de oudere Silk Epil 7 en Silk Epil 5, welke zo’n €70-€90 kosten. Als die varianten nog steeds te duur zijn voor jou of als je gewoon wilt epileren zonder veel euro’s uit te geven, dan is de Silk Epil 3, het instapmodel, misschien een goede optie voor je. Met iets minder dan €50 en in sommige gevallen zelfs minder dan €40 is het een goedkope optie in de wereld van epileren. Laat je niet misleiden door de prijs door te denken dat dit een ondermaats product is. Het is een Braun en dat merk staat bekend om hun kwalitatieve verzorgingsproducten. Er zijn echter wel enkele compromissen die je moet accepteren, zoals de mogelijkheid om hem alleen maar droog te gebruiken en dat de serie alleen maar met een snoer gebruikt kan worden. In de Braun Silk Epil 3 review zullen we kijken wat je zoal krijgt.


Vergelijk prijzen nu bij:

 

Belangrijkste functies en eigenschappen van de Braun Silk Epil 3

braun silk epil 3 kopen review epilator kopen

 • Wordt geleverd met 20 pincetten die haar uit de wortels plukken
 • De opzetstukken die mogelijk meegeleverd worden zijn een scheerhoofd, trimmer en massageopzetstuk (dit verschilt per model)
 • Massagerollers masseren de huid, wat helpt om de treksensatie te verdoven
 • Het drievoudige snijsysteem maakt deze epilator efficiënt in het verwijderen van haarzakjes
 • SmartLight-functie helpt bij het opsporen van de fijnste haren
 • 2 snelheidsinstellingen geven je de flexibiliteit om een instelling te kiezen die bij je past

 


 

Positieve- en negatieve eigenschappen

Positief:
 • Voor de instapprijs hoef je bankrekening niet te plunderen
 • Fantastische prestaties dankzij de 20 pincetten en massagerollers
 • Massagerollers maken epileren comfortabeler
 • Ingebouwd licht helpt bij het volgen van echt fijn haar
Negatief:
 • Geen optie om hem snoerloos te gebruiken
 • Alleen voor droog gebruik
 • Je moet meer dan een keer over hetzelfde gebied gaan om alle haren te verwijderen, omdat hij maar 20 pincetten heeft

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Wat kan je verwachten van de Braun Silk Epil 3?

Aangezien dit een instapmodel is, moet je niet te veel toetsers en bellen verwachten. Elke functie, van de pincetten tot de aan/uit-schakelaar is zo basis als maar kan. Maar hij heeft wel een paar functies van duurdere epilatoren, welke we hieronder zullen delen in deze Braun Silk Epil 3 review.

braun silk epil 3 kopen review epileerapparaat

Ontwerp en gebruik

Kijkend naar het ontwerp, is deze variant zo basis als maar kan. De kleurcombinatie is wit met wat roze/paarse tinten. In het midden bevindt zich de aan/uit-schakelaar met drie standen – zacht/langzaam, efficiënt/hoog en uit. Boven de schakelaar bevindt zich een led-lampje dat het gebied voor de epileerkop verlicht. Als je blond haar hebt (of vellushaar), helpt deze functie enorm bij het spotten van haar dat anders onzichtbaar is.

 

Twintig pincetten

Het hart van dit epileerapparaat bestaat uit 20 pincetten, wat zo’n beetje de standaard is voor producten in deze prijsklasse. De Philips Satinelle Essential wordt bijvoorbeeld geleverd met 21 pincetten en is iets goedkoper. Maar dat model wordt niet geleverd met massagerollers of licht. Hij is meer basis dan de Silk Epil 3. De functionaliteit van deze pincetten is simpel. Het apparaat heeft een draaiende cilinder met pincetten die openen en sluiten. Rondom deze pincetten zitten ronde punten, welke helpen om liggende haren op te liften en ze naar de pincetten te begeleiden. De paarse/roze puntige rollers aan weerszijden zijn de massagerollers.

Massagerollers

Een ding dat de Silk Epil 3 onderscheidt van andere epileerapparaten in deze prijsklasse, is de aanwezig van de massagerollers. Deze functie helpt het trekgevoel van de pincetten te verzachten door de huid te masseren. Beginners die nog geen ervaring hebben met epileren zullen het meest profiteren van de rollers. Het gebruik van deze kan de effectiviteit echter beïnvloeden, waardoor je meerdere keren over hetzelfde gebied moet gaan. De rollers verwijderen zal je een beter maar meer pijnlijk resultaat geven. Als je echter aardig gewend aan het epileren, dan zullen de rollers niet meer een groot verschil maken.

Schoonmaken

Braun maakt het schoonmaken van de kop van het epileerapparaat een gemakkelijke taak, omdat deze verwijderbaar is. Aan beide zijden van het epileerapparaat bevinden zich knoppen die de kop loskoppelen wanneer je ze gelijktijdig indrukt. Je kunt dan de reinigingsborstel gebruiken om haarresten uit de pincetten te verwijderen.

Snoer

Houd er rekening mee dat dit epileerapparaat geen accu heeft en je dus niet een hoop bewegingsvrijheid zal geven. Hij wordt geleverd met een snoer van 2 meter. Als je iets draadloos wilt, dan zal je meer moeten betalen voor een Silk Epil 5 of 7. Het voordeel van het snoer is wel dat je geen zorgen hoeft te maken over het opladen van de accu.

Meegeleverde accessoires

Een aantal functies hebben we eerder in deze Braun Silk Epil 3 al benoemd, maar we zullen sommige nog een keer herhalen. Dit epileerapparaat wordt geleverd met een massageopzetstuk waar de massagerollers in zitten. Omdat het opzetstuk de hoogte van de kop verhoogt, zullen de resultaten niet zo kort zijn als zonder deze accessoire.

Hij heeft ook de SmartLight-led, welke het handigste is voor vrouwen met blond of erg dun haar, aangezien dit licht helpt om deze haren beter te zien.

 

braun silk epil 3 review epileerapparaat kopen

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Het SoftLift-systeem is nog een functie die je niet snel tegen zal komen bij epilators in deze prijsklasse. Dit systeem helpt bij het optillen van platliggende haren en verhoogt de efficiëntie van het plukken van het haar.

Dit model heeft echter geen opzetstuk voor het gezicht, waardoor hij hier niet geschikt voor is. De enige delen van het lichaam die je kan bewerken zijn de benen, oksels en bikinilijn. Dit hangt echter af per model, dus kijk goed waar je het epileerapparaat voor kunt gebruiken.

In principe kan hem naast je benen ook op de grotere gebieden van je lichaam gebruiken, maar aangezien hij maar 20 pincetten heeft zal dit proces erg tijdrovend zijn.


 

Prestaties van de Braun Silk Epil 3

Laten we dit gedeelte van deze Braun Silk Epil 3 review beginnen met de ergonomie. De ronde vorm van de Silk Epil 3 is niet de meest ergonomische. Als je kleine handen hebt, is het mogelijk lastig om je vingers om de ovale behuizing te krijgen. Voor de beste resultaten moet de epileerapparaat loodrecht staan op het oppervlak dat gaat epileren.

Zelfs bij de laagste instelling zal dit apparaat luidruchtig zijn. We raden aan om hem ergens te gebruiken waar je huisgenoten/familie er geen last van hebben en let op de tijd, aangezien men het niet op prijs zal stellen als ze wakker gehouden worden door je epilator.

Volgens meerdere gebruikers werkt de Silk Epil 3 het beste bij haren met een maximale lengte van 2 cm. Het apparaat heeft namelijk de neiging om langere haren af te breken in plaats van eruit te trekken. Het is mogelijk dat je langere haren eerst moet trimmen voordat je de epilator gebruikt.

epileerapparaat kopen braun silk epil 3 review

De Silk Epil 3 werkt het beste op de benen. Maar je zal meerdere keren over hetzelfde gebied moeten gaan om alle haren te verwijderen. Zorg er dus voor dat je geen haast hebt, zodat rustig te werk kunt gaan.

Zoals eerder aangegeven in deze Braun Silk Epil 3 review, heeft hij geen opzetstuk voor het gezicht. Hij zal dus niet comfortabel zijn voor op het gezicht en persoonlijk raden we dit ook af, omdat je gezicht erg gevoelig is.

Qua pijn zal je hier altijd last van hebben wanneer je voor het eerst een epilator gebruikt, ongeacht hoe goedkoop of duur het apparaat is. Je haar wordt eruit getrokken, wat altijd pijn zal doen. Na verloop van tijd zal je huid hieraan gaan wennen en zullen je haren dunner worden, wat de pijn ook minder erg zal maken.


 

Wat zeggen andere gebruikers over de Braun Silk Epil 3?

Vrouwen waren voor het grootste deel tevreden over de prestaties van deze serie. Maar men geeft aan dat je wel pijn moet verwachten. De meest pijnlijke gebieden volgens andere gebruikers zijn de oksels, het gezicht en de schaamstreek. Ja, vrouwen hebben deze epilator gebruikt op gevoelige delen zoals de schaamstreek en het gezicht. Braun raadt vrouwen niet aan om het apparaat op deze gebieden te gebruiken, tenzij daarvoor bestemde opzetstukken meegeleverd worden. Er is een model dat een opzetstuk voor de schaamstreek heeft (de Silk Epil 3 3-420 bijvoorbeeld), maar er is geen enkel model dat een opzetstuk voor het gezicht biedt. Als je de epilator op deze gebieden gebruikt zonder de opzetstukken, dan bestaat er een kans dat de pincetten in de huid zullen knijpen. Je bent dus gewaarschuwd.

braun silk epil 3 review epileerapparaat kopen epilator

Op het gebied van prestaties zeggen gebruikers dat dit epileerapparaat je haren zal verwijderen, maar je meerdere keren over hetzelfde gebied zal moeten gaan. Er waren een paar klachten dat het apparaat niet goed presteerde tijdens deze Braun Silk Epil 3 review, maar dat kan komen door een slechte techniek of te lang haar. Als het haar te lang is, moet je het eerst scheren en een dag of twee wachten voor het epileren, omdat dit product het beste werkt op kort haar. Het kan ook zo zijn dat deze epilator niet geschikt is voor bepaalde soorten haar. Erg grof haar bijvoorbeeld.


 

Conclusie van de Braun Silk Epil 3

Deze instapepilator is een degelijke optie als je niet te veel uit wilt geven aan een epileerapparaat. Hij heeft een aantal functies die je ook terug vindt in duurdere modellen, zoals massagerollers en een SmartLight. Hij zal echter niet zo efficiënt zijn als epilatoren met meer pincetten, zoals de Silk Epil 5 (de modellen met 40 pincetten), Silk Epil 7 en Silk Epil 9.

De serie biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding als je het niet erg vindt om de draadloze functie of de natte optie niet te hebben. Je zal meerdere keren over eenzelfde gebied moeten gaan om alle haren te verwijderen. Verwacht tot slot ook dat je in het begin pijn zal ervaren (wat bij elke epilator het geval is).

Vergelijk prijzen nu bij:

 

7.5 Totale Score
Goed epileerapparaat maar te basis voor veel gebruik

Deze instapepilator is een degelijke optie als je niet te veel uit wilt geven aan een epileerapparaat. Hij heeft een aantal functies die je ook terug vindt in duurdere modellen, zoals massagerollers en een SmartLight. Hij zal echter niet zo efficiënt zijn als epilatoren met meer pincetten. De serie biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding als je het niet erg vindt om de draadloze functie of de natte optie niet te hebben. Voor veelgebruikers raden wij een andere serie aan.

Gebruikers Beoordeling: Wees de eerste!
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo