Philips S9711 review: luxe scheerapparaat met uitstekende scheerbeurt

De Philips Series 9000 S9711 is een premium product dat een uitstekende scheerbeurt biedt! Het toestel komt met de meest geavanceerde technologie die je vandaag op de markt kan vinden en doet exact hetgene wat het belooft!

Op het eerste zicht ziet het apparaat er héél indrukwekkend uit in zijn luxueuze zwartkleurig/chroom design. Maar zijn de prestaties even goed als het ontwerp?

We hebben de Philips Series 9000 getest. Deze review handelt zowel over de negatieve als positieve punten die het apparaat heeft. Hopelijk kunnen we je helpen in je beslissing om een elektrisch scheerapparaat aan te kopen.

Persoonlijk ben ik erg tevreden over dit apparaat. Nog nooit heeft mijn gelaat zo glad en zacht aangevoeld na het scheren.

 Vergelijk prijzen bij: 

 

Kenmerken en specificaties

Philips S9711 scheerapparaat close smallHet apparaat komt standaard met de volgende specificaties:

 • V-track precisiemesjes: het meest geavanceerde scheersysteem scheert nu nog beter in detail omdat het zich perfect aanpast aan je huid
 • Contourdetectietechnologie: om de contouren van je gezicht te volgen en tegelijkertijd het apparaat zo goed mogelijk aan te passen aan alle zones op je gezicht
 • Persoonlijke comfortinstellingen: stel de scheerinstelling bij om soelaas te bieden voor elk soort type haar en huid
 • SmartClean PRO: met een druk op de knap wordt je apparaat gereinigd, gesmeerd, gedroogd en opgeladen. Het toont ook aan in welke fase het zit van het reinigingsproces.
 • Het volledige pakket: scheerapparaat, Smart Clean Pro systeem met reinigingscartridge, Smartclick Bart Tyler reistas S9711

Het apparaat is ergonomisch ontworpen en past goed in de hand door zijn gewicht van net geen 170 gram. Het slaagt er in de zone rond de hals degelijk te scheren – iets wat weinig apparaten kunnen zeggen.

De Philips S9711 is zeer stil. Hij is veel stiller dan de andere apparaten die ik tot nu toe getest heb. Hij heeft 3 ingebouwde snelheden die individueel het 3-koppig scheersysteem aanpassen dat uitvoerig ontworpen is en zeer precies werkt.

Scheren doe je via cirkelvormige bewegingen te maken, iets wat je wel gewoon moet worden als je nog geen 3-koppig scheerapparaat hebt gebruikt. Het resultaat is uitstekend, maar dat kan je dan ook verwachten als je weet dat de koppen kunnen bewegen in 8 verschillende richtingen.

 Vergelijk prijzen bij: 

 

Philips S9711 kit doos scheermachineIeder pakket bevat:

 • Scheerapparaat
 • Reinigingssysteem
 • 1 reinigingscartridge
 • SmartClick precisietrimmer
 • Adapter/stroomkabel
 • Reistasje
 • Documentatie – handleiding en garantie (2j)

Het apparaat heeft veel pluspunten, zoals o.a. het design, de grip, de scheerkwaliteit en het gewicht.
Een negatief puntje aan het scheertoestel is de prijs van het toestel en de reinigingscartridges.

Het apparaat heeft een display waarop gemakkelijk af te lezen is hoe lang de batterij nog kan functioneren. Het duurt ongeveer een uur om het apparaat te laden voor het gereed is om te gebruiken.

Wanneer de indicator toont dat het apparaat gereinigd moet worden, spoel dan eerst nog even de koppen af onder de kraan met wat warm water en laat ze drogen.

 

Reiniging & onderhoud

Philips S9711 reviewDe handleiding beschrijft verscheidene manieren om je apparaat reinigen. Één daarvan is het toestel gewoon eens onder warm kraantjeswater houden. Hierdoor komen de kleine, geknelde haartjes gemakkelijk los tussen de scheertandjes.

Philips raadt aan dat je de mesjes iedere zes maanden smeert met naaimachineolie. Dit is het énige wat je moet doen om dit apparaat in topconditie te houden.

De tweede manier om het apparaat schoon te maken wordt als ‘grondige reiniging’ gedefinieerd. Het houdt in dat je het apparaat volledig demonteert en schoonmaakt met warm water. Dit wordt opnieuw aangeraden om enkel te doen om de zes maanden.

Natuurlijk kan je de reiniging ook nog gewoon door het laadstation laten gebeuren. Het systeem smeert, reinigt, droogt en laadt je apparaat op. Dit duurt wel zo’n goeie 4 uur.

 Vergelijk prijzen bij: 

 

Philips S9711 SmartClean PRO reinigingstation

Philips S9711 scheren dichtbijNatuurlijk kan je de reiniging ook nog gewoon door het laadstation laten gebeuren. Het systeem smeert, reinigt, droogt en laadt je apparaat op. Dit duurt wel zo’n goeie 4 uur.

Een reinigingscartridge is inbegrepen in het pakket & kan snel en gemakkelijk worden gebruikt. Dankzij de Wet & Dry Aquatec afdichting kan het scheerapparaat worden gebruikt voor zowel een zachte droge scheerbeurt, evenals een verfrissend, natte scheerbeurt.

Het SmartClean PRO reinigingsstation kan ook worden gebruikt als laadstation. Om een nieuwe cartridge te installeren druk je aan de zijkant op de vergrendelingsknop. Na het plaatsten van de cartridge druk je de behuizing terug dicht.

De stroomkabel kan rechtstreeks worden aangesloten op het station. Wilt u het scheerapparaat opladen, zet het dan neer in het station en klik op de connector om het te vergrendelen. Opladen en reiniging vinden tegelijkertijd plaats. De status van je apparaat wordt weergeven op het display.

 

Conclusie Philips S9711 review

Dit scheerapparaat is fantastisch! Ik zou het sterk aan iedereen aanbevelen. Het doet wat het moet als luxe scheerapparaat. Ik denk niet dat het betaalbaar is voor de gemiddelde consument omdat het nogal een high-end apparaat is. Je moet zelf beslissen of je zoveel wilt uitgeven voor dit apparaat. Het is in elk geval het beste toestel op de markt qua scheerresultaat en kwaliteit.

De Philips 9000-S9711 Shaver heeft zowel zijn positieve punten evenals enkele negatieve. Ik houd van de totale reiniging die het PRO reinigingsysteem biedt. Het maakt niet alleen je apparaat schoon, maar droogt en smeert het ook. Bovendien kan je het apparaat terwijl opladen.

Het scheertoestel geeft je een gladde, zachte scheerbeurt, terwijl je steeds kan kiezen of je droog of nat scheert. Ik hou er ook van dat het apparaat zo uitzonderlijk stil functioneert.

Aan de andere kant is de prijs wat te hoog. Het vervangen van de mesjes kan bovendien een tijdrovend, kostelijk grapje zijn. De droogtijd na de automatische reiniging die 4 uur duurt zorgt er ook voor dat je enkel en alleen maar het apparaat kan reinigen tijdens de nacht.

 Vergelijk prijzen bij: 

 

9.5 Totale Score
Fantastisch scheerapparaat

Het is in elk geval het beste toestel op de markt qua scheerresultaat en kwaliteit. We kunnen het sterk aan iedereen aanbevelen. Het doet wat het moet als luxe scheerapparaat. Het is iets prijzig, maar zijn investering meer dan waard.

Gebruikers Beoordeling: 2.8 (142 votes)

 

Nog geen beslissing kunnen nemen? Lees ook:

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo