Welke hondentondeuse koop je het best?

Velen proberen in deze tijden van crisis geld te besparen door bezoekjes aan het hondensalon uit te stellen of de verzorging van hun hond zelf in handen te nemen. Als je een hond hebt die wat verzorging nodig heeft, weet je dat een gewone schaar niet voldoende is en je een degelijk scheerapparaat of hondentondeuse nodig hebt.

>> Vergelijk goed de prijzen bij Bol.com & Coolblue >

 

Instructies

  1. Ga op zoek naar tondeuses en scheertoestellen die voor mens of dier gebruikt kunnen worden. Het zal je misschien verbazen, maar beiden soorten zijn vergelijkbaar. Het zou dus goed kunnen dat je wat kan besparen op je aankoop door een toestel te kopen dat je ook voor andere doeleinden kunt gebruiken.
  1. Als je een langharige hond hebt, bestaat de kans dat je een toestel wil dat komt met verschillende hulpstukken om het haar van je hond in de juiste lengte te snijden, en ook om de gevoelige zones zoals de ogen, genitaliën en pootjes voorzichtig te bewerken.
  1. Kijk voor een apparaat dat je in het stopcontact moet steken voordat je het kan gebruiken. Toestellen die komen met een batterij hebben meestal niet genoeg energie om een middelgrote hond volledig in één keer te scheren. Dit type toestel kan wel nuttig zijn als je enkel de kleinere zones wil bewerken, zoals die rond de ogen of de pootjes.
  1. Zorg ervoor dat het apparaat komt met een niet-tevreden, geld-terugbeleid. Als je dan niet tevreden bent over het apparaat, kan je het eventueel nog inwisselen voor een ander exemplaar naar keuze.

 

Een tip: vergeet niet het apparaat te reinigen voordat je het naar de winkel terugbrengt. Een smerig apparaat kan een reden zijn om de inlevering van je toestel te weigeren.

 

  1. Lees de handleiding van je apparaat grondig door voor je je hond probeert te scheren of trimmen. Kijk ook eens op het internet hoe je best jouw soort hond behandelt of vraag tips aan je lokale specialist, zodat je je hond niet bezeert terwijl je hem scheert.
  1. Denk na of je niet beter af bent met een klein scheertoestel. Soms zijn scheerapparaten voor de bikinilijn érg goed om de zones rond de oogjes of pootjes van je hond te bewerken. Dit is vooral behulpzaam voor eigenaars die bang zijn om hun hondje te kwetsen met een gewone schaar.  Let op: dit soort apparaat is helemaal niet geschikt om je hond volledig te scheren of trimmen.

 

>> Vergelijk goed de prijzen bij Bol.com & Coolblue >

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo