Braun Silk Epil 9 Review: is dit de beste epilator?

Braun is er opnieuw in geslaagd! Wanneer je dacht dat het merk alles gedaan had wat het kon op vlak van ontwerp, kracht en efficiëntie… dan had je het grondig mis! Want met de Braun Silk Epil 9 Series overtreft Braun alle verwachtingen.

De nieuw Silk Epil-productlijn is al een tijdje op de markt, maar het is nog steeds een geweldige epilator die zich tot de top mag rekenen. Het apparaat heeft me zodanig omvergeblazen dat ik eraan denk om er één aan te schaffen wanneer de prijs iets naar beneden gaat.

Toen ik naar mijn lokale multimediawinkel ging en het apparaat zag, had ik gene oog meer voor andere modellen. Mijn aandacht werd helemaal opgeslorpt door dit toestel. Maar genoeg daarover, laten we van start gaan met deze recensie van de Braun Silk Epil 9 Series.

 Vergelijk prijzen bij: 

 

Wat je leert over de Braun Silk Epil 9

In deze beoordeling leer je dat…

  1. De Braun Silk Epil 9 Series zich tot de mooiste epilators op de markt mag rekenen.
  1. Ze ongelofelijk krachtig, snel en efficiënt als het op het verwijderen van kleine of dunne haartjes neerkomt.
  1. Dit model méér accessoires met zich meebrengt dan eender welke andere epilator op de markt – sommige modellen krijgen zelfs de Braun 810 gelaatsepilator meegeleverd.
  1. Er verschillende toestellen beschikbaar zijn, zoals de SkinSpa.
  1. Het vrij dure apparaten zijn, maar ze hun geld dubbel en dik waard zijn.

 

Het ontwerp

Naar mijn mening is dit momenteel de mooiste epilator op de markt.

braun silk epil review serie 9Toen ik de Braun Silk Epil 7681 voor het eerst zag, een volledig wit model met enkele grijze tinten, dacht ik compleet hetzelfde. En ik wist niet dat er enkele jaren nog een schonere epilator op de markt zou verschijnen.

Het feit dat de kop 40% wijder is heeft niet alleen een impact op de prestaties, maar maakt de Braun Silk-Epil 9 Series ook een stuk mooier.

De paarse toetsen die aan het apparaat zijn toegevoegd maken het geheel perfect, hoewel ik niet eens gek ben op die kleur. Sommige modellen komen overigens ook in het blauw of helder roze.

 

Hoe presteren de pincetten?

Wanneer we de nieuwe Braun Silk Epil 9 vergelijken met de vorige 7-serie, merken we op dat de pincetten een groot stuk van elkaar verschillen.

De Silk Epil van de negende serie komen met grotere pincetten, in een verschillende vorm, én op een andere plaats gepositioneerd in vergelijking met die van de vorige serie.

Wat betreft het aantal pincetjes op de kop van de nieuwe serie: daar ben ik nog niet helemaal uit. Het nieuwe model komt met een scheerkop die 40% wijder is waardoor deze méér huid kan bewerken en het hele proces versneld, wat natuurlijk een aantrekkelijke feature is. Maar een bredere kop betekent niet onmiddellijk 40% méér mesjes dan de 40 pincetten die de Braun Silk Epil 7 modellen tellen.

Ik denk dat het apparaat méér dan 40 pincetten telt, maar ik kon er nergens concrete informatie over terugvinden. Mocht jij weten hoeveel het apparaat er telt, laat dan gerust maar een reactie na!

In plaats van de close-grip technologie, pakt Braun deze keer uit met microgrip. Deze hebben vrijwel dezelfde functie: zelfs de kleinste haartjes verwijderen, tot op 0.5 mm. Hier mag je echter niet al te hoge verwachtingen bij hebben. Zelfs wanneer je huid zijdezacht aanvoelt, zullen er hier en daar toch nog wat haartjes overeind blijven.

Er bestaan nog steeds minuscule haartjes die zelfs de Braun Silk Epil 9 Series niet met wortel kan verwijderen. De rest van haartjes, zo’n 97%, zullen wel volledig verdwijnen. Dik of dun, dat maakt niet uit.

 Vergelijk prijzen bij: 

 

Meegeleverde accessoires

braun silk epil accessoires

Er zijn een heleboel verschillende modellen beschikbaar, en dat brengt natuurlijk ook heel wat verschillende accessoires met zich mee. Afhankelijk van het model kunnen de accessoires van elkaar verschillen. Natuurlijk blijft de epilator voor ieder model gelijk.

Ook het aantal pincetten en de breedte van de scheerkop is identiek. De prijs daarentegen ligt iets hoger of lager en is afhankelijk van het soort accessoires die met het model in de doos komen.

De meest voorkomende accessoires zijn:

  • Massagefunctie – je kan dit stuk verwijderen als je wil, én de epilator zonder opzetstuk gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de pincetten rechtstreeks contact maken met je huid, maar het is ook een stuk pijnlijker. Ik raad dit enkel aan vrouwen aan die al heel wat ervaring hebben met epileren.
  • Softlift-technologie – deze technologie heft de platliggende haartjes op, wat vrij handig kan zijn. Maar ook een goedkope epilator kan dit doen, al zal je waarschijnlijk een twee- of drietal keer over dezelfde zone moeten gaan voor ze effectief verdwenen zijn.
  • Ingebouwd lampje
  • Tweetal snelheidsfuncties
  • Opzetstuk voor gevoelige zones

De accessoires die daarentegen niet met ieder model worden meegeleverd zijn: opzetstuk voor het gelaat, scheer- en trimkoppen, oplaadstation, exfoliatie-borsteltje en een borsteltje om het gezicht mee te reinigen.

Wat me daarentegen wel wat verbaasd is dat de sommige modellen ook komen met de Braun 810 gelaatsepilator. Daarnaast bevat deze serie ook een aantal SkinSpa-modellen – zoals de Braun Silk Epil 9961 SkinSpa of 9969. Deze komen met hetzelfde exfoliatie-borsteltje dat meegeleverd werd met de Braun Silk Epil 7 Series.

Als ik een model zou moeten aanraden, zou het toch wel de Braun Silk Epil 9579 zijn. Dit is naar mijn mening het meest complete toestel en hoogstwaarschijnlijk ook het populairste model.

Dit model komt met alle opzetstukjes en scheerkoppen, inclusief het opzetstuk voor het gelaat (zodat je geen nood hebt aan een aparte epilator voor je gezicht), maar ook het exfoliatie-borsteltje en het laadstation.

 

Droog en natte omstandigheden

braun silk epil wet & dry

De nieuwe modellen van deze serie zijn stuk voor stuk compatibel voor zowel droge als natte omstandigheden. Dat betekent dat je de Braun Silk Epil 9 Series gerust mee kan nemen in het bad of de douche.

Maar helaas ook dat je deze epilator niet kunt gebruiken terwijl het apparaat oplaadt. Ik raad je dan ook aan om het toestel telkens volledig op te laden. Je kan het toestel ongeveer 40 minuten gebruiken, én het duurt een uur voordat de batterij volledig is opgeladen.

 

De nadelen

Op dit moment kan ik je enkel meegeven dat ik de hoge prijs nogal nadelig vind. Het is jammer dat niet iedereen zo’n geweldig apparaat als die van de Braun Silk Epil 9 Series kan aanschaffen.

Ten tweede moet ik ook opmerken dat je dit model niet kan gebruiken terwijl je het aan het opladen bent. Het is model dat je zowel in het water als in droge omstandigheden kan gebruiken, wat betekent dat het enkel veilig is met een batterij. Ik raad je aan om de epilator na ieder gebruik volledig op te laden. De vorige serie kende nogal wat problemen met de interne batterij.

Gelukkig geldt de garantie ook voor de batterij, waardoor deze vervangen wordt door Braun indien er iets aan zou mankeren.

 

Conclusie

Dat was het dan!

Maar is het je geld nu wel waard om een Braun Silk Epil 9 aan te schaffen als je al beschikt over een vorig model? Volgens mij niet. De modellen van deze serie zijn fantastisch, daar bestaat geen twijfel over, maar die van de 7-Series mogen er ook wel best wezen. De 7880 is nog steeds één van mijn favoriete epilators, én zolang die het nog doet, heb ik niet onmiddellijk de neiging om over te stappen.

 Vergelijk prijzen bij: 

 

9.5 Totale Score
De beste epilator beschikbaar

Maar is het je geld nu wel waard om een Braun Silk Epil 9 aan te schaffen als je al beschikt over een vorig model? Volgens mij niet. De modellen van deze serie zijn fantastisch, daar bestaat geen twijfel over, maar die van de 7-Series mogen er ook wel best wezen. De 7681 is nog steeds één van mijn favoriete epilators, én zolang die het nog doet, heb ik niet onmiddellijk de neiging om over te stappen.

Gebruikers Beoordeling: 3.33 (39 votes)
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo