Wanneer baardolie gebruiken?

Je hebt de verhalen over baardolie gehoord, maar weet niet wanneer je baardolie moet gaan gebruiken. De waarheid is dat er een paar factoren zijn die echt bepalen wanneer je baardolie moet gaan gebruiken. Hoewel je het meteen vanaf het begin kunt gaan gebruiken als je een baard laat staan, is het niet voor iedereen nodig om dat te doen.

We zullen de verschillende signalen behandelen om te weten wanneer je baardolie moet gaan gebruiken. Er zijn vier hoofdfasen waar je op moet letten, dus lees elke fase zorgvuldig door en kijk wat het beste bij jou past.


 

Je baardbehoeften bepalen

Gebruik baardolie

Het bepalen van je baardbehoeften is de eerste stap om te bepalen wanneer je baardolie gaat gebruiken. Het laten groeien van een baard komt grotendeels neer op genetica, dus niet iedereen zal baardolie op hetzelfde moment nodig hebben.

Weten wanneer je baardolie moet gebruiken zal je helpen om de olie het beste te gebruiken om je baardresultaten te maximaliseren. De sleutel hier is om je baard gezond te houden, omdat baardolie een aanvulling is op de talgolie die je van nature kunt produceren.

 

Vroege vogels

Als je gemakkelijk een baard kunt kweken, denk je misschien dat je meteen baardolie moet gebruiken. Je hoeft echter geen baardolie te gebruiken alleen omdat je baard snel groeit. Het gebruik van baardolie is in dit geval pas nodig wanneer je baardhaar ruim 2 cm lang is.

Als de huid onder je baard fijn aanvoelt en je baardharen goed aanvoelen op weg naar die 2 cm, dan hoef je geen baardolie te gebruiken. Rond de 2,5 cm moet je beginnen met het gebruik, want dat is wanneer je huid meestal niet genoeg natuurlijke olie kan produceren om daarna een gezonde groei te ondersteunen.

 

Doorgewinterde baardmannen

Voor de meer doorgewinterde baardman met meer dan een paar centimeter baardgroei moet je direct baardolie gaan gebruiken. Dit is het perfecte moment om baardolie te gebruiken om ervoor te zorgen dat je toekomstige groei zeer gezond is.

Als je een grote baard hebt, heb je meer druppels baardolie nodig, meestal 6-8 druppels voor de grootste baard. Je doel is om de baardolie tot het begin van je baard en huid te krijgen en ook op de uiteinden van je baard. Dat zijn de twee belangrijkste gebieden die je moet behandelen.

 

Gevoelige huid

Het maakt niet uit in welk stadium van de baardgroei je verkeert als je een gevoelige huid hebt. Je moet vanaf het begin baardolie gebruiken. Het groeien van een baard gaat gepaard met bepaalde uitdagingen, zoals roos, broze baard en een trekkend gevoel aan de huid tijdens de kerngroeifase.

Vroegtijdig gebruik van baardolie bij een gevoelige huid, helpt de ernst van deze effecten te verminderen en je huid te kalmeren. Zoek een baardolie met vitamine E voor de beste resultaten. Je kunt ook gebruik maken van een andere olie dan baardolie.

Baardgroei is moeilijk

Heb je moeite met het groeien van een baard? Als je in staat bent om wat gezichtsbeharing te krijgen en het dan dunner begint te worden, dan kun je profiteren van baardolie. Mannen die moeite hebben om een baard te laten groeien, kunnen uiteenlopende problemen hebben. Het is dus lastig om te garanderen dat baardolie helpt.

We raden echter aan om baardolie tenminste drie maanden te gebruiken. Het is een zeer goedkoop alternatief om te zien of dat je probleem was. Je huid produceert misschien niet genoeg talgolie om je baardgroei te bevorderen. Als je vaak een droge huid hebt, dan is de kans dat dit waar is groter. Andere producten zijn meestal duurder, dus waarom begin je niet eerst hiermee?

LEES OOK: Beste baardtrimmer kopen? Gebruik onze tips & TOP 10


 

Wat zijn de voordelen van baardolie?

baardolie gebruiken hoe en waarom

Wanneer je voor het eerst baardolie gaat gebruiken zie je de eerste dagen een merkbaar verschil. Het belangrijkste voordeel is dat je je baard gezond houdt. Tijdens het gebruik van baardolie heeft je baard een natuurlijke glans en ziet je baard er over het algemeen beter uit.

Naast het gezond houden van je baard helpt het ook bij gespleten punten, droogte en textuur. Als je nog steeds twijfelt over baardolie, kijk er dan op deze manier naar. Je koopt producten om het haar op je hoofd in te korten, toch? Je koopt shampoo en conditioner voor het nemen van douches en om een gezond hoofdhaar te houden. Het kopen van baardolie voor je baard is niet anders. Je koopt het om je gezichtshaar gezond te houden en net als het haar op je hoofd is het belangrijk om ook je mannelijke manen te onderhouden.

Baardwas biedt dezelfde voordelen met de toevoeging van een lichte fermheid, als je tegelijkertijd iets nodig hebt om je baard te stylen.

De voordelen:

  • Zachter, voller haar
  • Schone en nette uitstraling
  • Gevoede gezonde huid
  • Geconditioneerde en gezond uitziende glans
  • Sterkere baard en betere groei

 

Helpt baardolie je baard groeien?

Deze vraag wordt vaak gesteld. Het antwoord is ja en nee.

Tijdens de eerdere fasen van de baardgroei produceer je genoeg talgolie om een gezonde baard te kweken. Je hebt geen baardolie nodig voor een korte volle baard en je kunt hem op een natuurlijke manier onderhouden zonder baardolie.

baardolie kopen mannen

Als je een meer serieuze baard wilt hebben, ja, dan zal baardolie je helpen bij de groei. Het wordt sterk aanbevolen om baardolie dagelijks te gebruiken nadat je haar een paar centimeter lang is. Het is de beste manier om er zeker van te zijn dat je baard met een gezonde snelheid blijft groeien en de kans op baardproblemen te verminderen.

 

Waarom baardolie belangrijk is

We hebben het al een paar keer eerder genoemd, maar je wangen kunnen slechts zoveel talgolie produceren. Wanneer je gezichtshaar tot een bepaald punt groeit, kun je niet meer genoeg talgolie naar de uiteinden van je baard laten reiken. Wanneer dit gebeurt, begint je baard langzamer te groeien en tekenen van slechte gezondheid te vertonen. Je haren zullen meer gespleten punten krijgen en je baardharen zullen sneller uitvallen.

Hoe baardolie gebruiken

Het gebruik van baardolie als aanvulling op plaatsen waar je lichaam dit niet meer kan, is de ultieme actie die je kunt ondernemen om ervoor te zorgen dat je baard gezond blijft. Wanneer je baardolie gaat gebruiken hangt af van jou en je lichaam, maar één ding is zeker…. de meeste mannen moeten het uiteindelijk gebruiken.


De beste tijd om baardolie aan te brengen

baardolie voor mannen

Je weet dus wanneer je baardolie moet gaan gebruiken, maar wat is het beste moment om baardolie aan te brengen? Dit is wat we aanbevelen.

  • Na het douchen – Gebruik altijd baardolie na het douchen. Het nemen van een warme douche verwijdert de natuurlijke oliën van je baard. De warmte en stoom voelen geweldig aan, maar ze zijn niet het beste voor je baard. Breng een paar druppels baardolie aan en breng de oliën terug in je baard.
  • Voor het slapen gaan – Vlak voor het slapen gaan hoef je slechts een druppel of twee aan te brengen. Probeer deze olie tot aan de basis van je baard en op de huid eronder te krijgen. Dit helpt je huid de hele nacht door gehydrateerd te houden en maakt je baard ’s morgens beter handelbaar.
  • Overdag (indien nodig) – Dit hangt af van de aard van je omgeving gedurende de dag. Als je buiten of in een kouder klimaat werkt, dan is het bijna zeker dat je ’s middags weer wat baardolie moet aanbrengen. Beoordeel het zelf en als je baard droog aanvoelt of wat extra liefde nodig heeft, breng dan halverwege de dag een beetje olie aan.

 

Conclusie

baardolie kopen mannenZeker niet iedere man zal zich prettige voelen bij het gebruik van baardolie. Toch is het iets wat we kunnen aanbevelen als je graag een baard laat staan. Zo hou je je baard schoon en in de beste conditie.

Bekijk de beste baardolie

 

LEES OOK:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo