Waarom een goede gezichtsreiniging voor mannen essentieel is

Gezichtsreiniger

Bij het bouwen van een huis is de fundering het eerste waar je je op richt. Ook een goede gezichtsreiniging voor mannen vormt de basis voor een goede mannelijke verzorging en huidverzorging. Reinig goed en je maakt je huid klaar voor de rest van je routine; en de dag erna.

Normaliter is een goede gezichtsreiniger geformuleerd met hydraterende glycerol; waardoor het effectief, maar zacht voor de huid is. Het zal ook pH-evenwichtig zijn om de beschermende ‘zure mantel’ van de huid te beschermen en de huid niet te ontdoen van haar essentiële natuurlijke oliën.

Bekijk reinigingsgels Bekijk reinigingslotions


 

Hoe gebruik je een gezichtsreiniger?

Om te gebruiken meng je een gezichtsreiniging met een beetje warm water om een schuim in de handpalm te genereren en masseer twee keer per dag in de vochtige huid, ’s morgens en ’s avonds. Doe dit ongeveer 30 seconden per keer.

gezichtsreiniger mannen

Het is belangrijk om altijd stromend water te gebruiken wanneer je wast. Als je de wasbak vult en van daaruit wast, doe je gewoon weer vies water op je huid. Je moet ook overwegen om twee keer per week een hoogwaardige gezichtsscrub te gebruiken om dode huidcellen en puin te verwijderen.


 

Varianten

Natuurlijk zijn er vele varianten in termen van geur, textuur, consistentie en effect. Wij zijn van mening dat deze verfijningen allemaal persoonlijke voorkeur zijn. Waar we advies kunnen geven en waar het er echt toe doet, is ervoor te zorgen dat je de juiste gezichtsreiniger kiest voor je specifieke huidtype.

Huidverzorgingstips tijdens reizen

Je komt vaak verschillende productnamen tegen bij het zoeken, waarbij de meerderheid van de producten een reinigingsmiddel of een wasmiddel is. In de mannelijke verzorgingsmarkt worden ze vaak door elkaar gebruikt, dus maak je hier niet al te veel zorgen over. Tegenwoordig hebben de meeste gezichtsreinigers voor mannen meestal een basis van gel of crème. Zeepblokken moet je echter altijd vermijden, omdat deze vaak te droog zijn.

Bekijk reinigingsgels Bekijk reinigingslotions


 

Het kiezen van de juiste gezichtsreiniger

gezichtsreiniger voor mannen

Elk mannengezicht heeft zijn eigen unieke kenmerken en zorgen; dit bepaalt je huidtype. Er zijn vijf veel voorkomende categorieën: een vette huid, een droge huid, een gevoelige huid, een normale huid en een gecombineerde huid. Lees verder om te bepalen welk huidtype het beste bij je huid past en wat voor soort producten je ervoor moet gebruiken.

 

Normale huid

Als je het geluk hebt dat je een normale huid hebt (de wetenschappelijke term voor een gezonde huid is eudermisch), dan is deze handleiding bijna irrelevant, omdat elke gezichtsreiniger die je hebt geprobeerd waarschijnlijk geen probleem veroorzaakt. Je huid is goed in balans, is niet schilferig, rood en gevoelig, of geïrriteerd, en heeft geen vette glans (behalve misschien een beetje in de T-zone, wat normaal is) of vlekken. Je hebt een goede bloedcirculatie en onopvallende poriën.

gezichtsreiniger mannen

Het is nog steeds een goede keuze om regelmatig te reinigen en op die manier die gezonde uitstraling te behouden. Beschouw het als een preventieve maatregel tegen mogelijk poriënblokkerend vuil, dat mee-eters of, erger nog, vlekken kan veroorzaken.

 

Vette huid

Om de huid te hydrateren, produceert je lichaam een natuurlijke olie met de naam talg. Het helpt de juiste pH-balans en homeostatische conditie te behouden. Aangezien mannen echter een dikkere huid hebben dan vrouwen, is de kans op overmatige productie van olie groter. Andere tekenen van een vette huid zijn grote, zichtbare poriën en een vette glans.

Gezichtsreiniging mannen tips

Natuurlijk heb je een gezichtsreiniger nodig die de olieproductie reguleert, maar niet te veel droogt of je huid ontdoet van talg. Een agressieve reiniger verwijdert het grootste deel van de natuurlijke oliën van je huid, wat in eerste instantie een goed resultaat geeft. Maar al snel daarna zal je huid waarschijnlijk een te grote hoeveelheid talg produceren om het effect tegen te gaan. Het resultaat is een overdaad aan olie.

Als je je vette huid niet onder controle kunt krijgen, dan is het de moeite waard om een dermatoloog te raadplegen om te kijken of er sprake is van hormoonveranderingen of onevenwichtigheden, door medicatie veroorzaakte problemen, stress of comedogene (irriterende) huidverzorgingsproducten.

Droge huid

De droge huid (xerosis) wordt gekenmerkt door een schilferige en jeukende huid die vaak strak aanvoelt. Dit is voornamelijk te wijten aan een gebrekkige talgproductie. De huid mist dus de lipiden die nodig zijn om vocht vast te houden en een beschermende barrière of schild op te bouwen tegen invloeden van buitenaf. De huid verliest altijd water (of hydratatie) door transpiratie, transepidermaal waterverlies en een gebrek aan natuurlijke vochtinbrengende factoren. Dus het is belangrijk dat mannen met een droge huid hun voeding en waterinname aanpassen.

Exfoliëren en baardgroei

Mannen met een droge huid hebben een gezichtsreiniger nodig die vuil en onzuiverheden verwijdert, maar geen natuurlijke oliën. Kies een hydraterende reiniger die de huid voedt en hydrateert, het tegenovergestelde van te veel verwijderen en overmatig uitdrogen van de huid.

 

Gevoelige huid

Talloze mannen beschouwen hun huid als gevoelig. Maar dit heeft vaak te maken met hun baardgebied en is het gevolg van slechte scheerhardware en -software. Een goede scheercrème en kwalitatief scheerapparaat zullen dit verhelpen. Cruciaal hier is dat je de huid op je baardgebied niet moet verwarren met de huid op je gezicht (neus, wangen en voorhoofd). Elk deel van je gezicht vereist een andere aanpak. De gevoelige gezichtshuid wordt gekenmerkt door de neiging om gemakkelijk geïrriteerd te raken en vaak rood te zijn.

Gezichtsreiniging mannen essentieel

Een reiniger zonder uitdrogende alcohol, synthetische geurstoffen of schadelijke chemicaliën (waarvan er veel zijn) is je beste keus. Een goede gezichtsreiniging voor mannen met een gevoelige huid bevat vaak huidverzachtende ingrediënten zoals aloë vera en kamille. En respecteer de pH-waarde van je huid. In dit geval is het vaak een geval van minder is meer. Vermijd mooi klinkende ‘helden’ producten die van alles beloven en bedenk ook dat natuurlijke ingrediënten niet altijd het beste zijn. Veel door de mens gemaakte ingrediënten zijn uitgeprobeerd en getest en steeds opnieuw uitgeprobeerd en getest om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor de gevoelige huid.

 

Combinatie huid

reinigen gezicht baardEen gecombineerde huid leidt vaak tot verwarring, maar het is heel eenvoudig. Mannen met een gecombineerde huid hebben vaak een vet(te) voorhoofd, neus en kin, maar droge wangen.

Zoek wederom een gezichtsreiniging die vuil en olie verbant, maar je huid niet ontdoet van haar natuurlijke oliën, en de natuurlijke barrière van de huid respecteert. Je hebt een product nodig dat grondig reinigt, maar ook hydrateert waar nodig.


Conclusie

mannen gezicht reinigen

Vergeet ruimtevaarttechnologie in de huidverzorging en kies voor eenvoudige producten. De beste gezichtsreiniger voor mannen is degene die bij je huidtype past en zijn belofte waarmaakt.

Bekijk reinigingsgels Bekijk reinigingslotions

 

LEES OOK:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo