Hoe je hond scheren met een elektrisch scheerapparaat?

Langharige hondenrassen vereisen verzorging op regelmatige basis. Vele honden moeten getrimd, geschoren of bijgeknipt worden door hun dikke, langharige vacht die snel terug groeit. Je hond naar een hondensalon of specialist brengen kan nogal kostelijk zijn. Hierdoor leer je best zelf hoe je op de juiste manier met een elektrisch scheerapparaat of tondeuse je hond kan verzorgen, zonder al te veel kosten te maken.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte hondentondeuses volgens:

 

Benodigdheden

 • Hondentuigje of –halsband
 • Schaar
 • Vuilniszak
 • Kam of borstel
 • Elektrisch (honden)scheerapparaat of tondeuse
 • Bladen-/messenhoofd formaat 10

 

Instructies

 1. Plaats de hond op een veilige tafel. Zorg ervoor dat je iemand bij de hand hebt die je wilt assisteren en de hond stevig wil vasthouden. Als er niemand is om je te assisteren, dan kan je hond ook op zijn plaats houden door een tuigje of halsband aan te doen en dit met je andere hand vast te nemen.
 1. Gebruik een schaar om de onverzorgde, ruwen haren en klitten te verwijderen. Het elektrisch scheerapparaat zal niet goed trimmen als het haar van je hond een puinhoop is. Gooi alle afval in de vuilniszak.
 1. Borstel de vacht van je hond grondig om alle resterende klitten en haarresten te verwijderen.
 1. Zet het messenblok (maat 10) op je toestel. Deze maat is ideaal en zéér veilig.
 1. Scheer het haar rond de ogen, oren en genitaliën af. Plaats het apparaat op de vacht van je hond en scheer naar boven toe, weg van je hand en naar de ogen. Daarna beweeg je langzaam rond de ooghoeken. Het is aangeraden om je toestel parallel met de huid van je hond te houden. Hef daarna lichtjes de oren op en scheer het overbodig haar weg. Doe hetzelfde bij de poten van je hond.
 1. Als je beschikt over een groter messenblok (formaat 10-wijd), plaats je deze nu best op je scheerapparaat. Dit is namelijk wat handiger om de rest van het lichaam van je hond snel en even te scheren.
 1. Scheer de rest van het haar van je hond af met je toestel. Plaats het apparaat achter de kop van je hond, tegen zijn vacht en beweeg in dezelfde richting van de haarlijn. Het is aangeraden om de vacht op 2,50 cm te scheren en niet tot op de huid, omdat deze bescherming biedt tegen de zon.
 1. Borstel je hond daarna helemaal af en reinig alle benodigdheden. Deponeer dan alle afval in de vuilniszak.

 

Tips & waarschuwingen

 • Wees voorzichtig als je de borst en buikzone van je hond scheert. Je kan namelijk wondjes veroorzaken in de tepels van je hond.
 • Als je hond gemakkelijk bang wordt, vraag je beter aan een assistent om je hond stil te houden wanneer je die scheert.
 • Schakel je toestel aan en laat je hond even gewoon worden aan het lawaai voor je hem scheert.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte hondentondeuses volgens:

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo