Philips shaver series 5000 review

Wil je de Philips Series 5000 kopen?

Ieder jaar worden er weer nieuwe scheerapparaten op de markt gebracht. Je zou denken dat de technologie haast niet meer verbeterd kan worden. Philips doet haar best om toch ieder jaar het tegendeel te bewijzen. De Philips SHAVER series 5000 is een goed voorbeeld van een scheerapparaat dat onze verwachten overtrof. Het apparaat is fijn in gebruik en biedt het gemak van het Smart Clean systeem dat Philips bij nieuwe modellen uit de hogere prijsklasse levert.

In deze Philips SHAVER series 5000 review zullen we allereerst de belangrijkste voor- en nadelen van dit elektrische scheerapparaat voor je op een rij zetten. Vervolgens nemen we een kijkje in de doos van dit apparaat en bespreken we wat je precies krijgt als je dit scheerapparaat koopt. Tot slot zullen we nog onze ervaring met het gebruik van dit apparaat delen.

Vergelijk prijzen nu bij:


Voor- en nadelen van de Philips SHAVER Series 5000

Voordelen:
 • Scheert goed zowel nat als droog
 • Voorkomt vrijwel alle irritatie aan de huid
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Ligt goed in de hand
 • Eenvoudig in gebruik
Nadelen:
 • Reinigingsstation is vrij groot
 • Kliksysteem voor scheerkop en trimmer is wennen
 • Knoppen zijn ietwat gevoelig
 • Cartridges voor Smart Clean systeem

 

Wat zit er in de doos?

scheerapparaat kopen philips shaver series 5000 review

De Philips SHAVER 5000 Series is te koop in verschillende uitvoeringen met of zonder accessoires en reinigingsstation.
Ik heb voor deze review gekozen voor het meest uitgebreide model in de 5000 series die geleverd wordt met reinigingsstation.

Wanneer je de Philips SHAVER series 5000 koopt krijg je de volgende onderdelen geleverd:

 • Het scheerapparaat met scheerkop
 • Smart Clean reinigingsstation
 • Reisetui
 • Reiningsborsteltje
 • Trimmer opzetstuk

De verpakking van dit scheerapparaat is iets groter dan we gewend zijn, maar dit komt vooral door het meegeleverde Smart Clean systeem.

Tijdens het uitpakken viel ons meteen op hoe goed dit scheerapparaat er uitziet. Natuurlijk gaat het om hoe hij scheert, maar het is ook niet verkeerd als het apparaat er ook een beetje goed uitziet. Het reinigingsstation dat wordt meegeleverd bij dit scheerapparaat, fungeert ook als het oplaadstation. Later meer over het Smart Clean reiningsstation.


 

Gebruik van de Philips SHAVER Series 5000

Ik ben iemand die zich vrijwel iedere dag scheert, tenminste doordeweeks wel. Daarom vind ik het uiteraard belangrijk om een scheerapparaat te hebben die fijn te gebruiken is en makkelijk schoon te maken. Ongeveer 4 weken geleden kreeg ik de Philips SHAVER Series 5000 binnen. Sindsdien heb ik het apparaat ongeveer 15 keer gebruikt, zowel nat als droog. Na een aantal keer gebruiken kan ik zeggen dat dit een zeer goed apparaat is.

philips shaver series 5000 review beste scheerapparaat

Vergelijk prijzen nu bij:

De scheerkop buigt zich over het profiel van mijn gezicht en dat vergemakkelijkt het scheerproces. De scheerkop beweegt in 5 richtingen, waarmee je ook goed je nek en kaaklijn haarvrij kunt maken. Het apparaat heeft een turbostand die je kan inschakelen met een druk op de knop voor plekken waar de baardgroei sterker is. Hij ligt ook zeer goed in de hand al zijn de knopjes soms wat gevoelig. Verder heb je een led batterij-indicator om aan te geven hoeveel stroom er nog in zit en is het mogelijk het apparaat op de reisstand te locken, zodat hij niet per ongeluk aan gaat.

Ik heb het apparaat voornamelijk voor korte haren gebruikt, aangezien ik me doordeweeks meerdere malen scheer. Ook heb ik het apparaat getest met een baard van een week. Het apparaat kon ook met wat langere haartjes goed uit de voeten. Ik zou echter bij een nog langere baard eerst trimmen voor het scheren omdat je anders langer bezig bent.

De gebruiksduur met een volle batterij ligt om en nabij de 45 minuten. Het apparaat is in slechts 1 uur op te laden vanwege de snel laden functie.

Hieronder mijn ervaring met zowel nat als droog scheren.

 

Droog gebruik

Ik scheer zelf altijd liever nat omdat ik het prettig vind om mezelf onder de douche te scheren, maar voor deze review heb ik het apparaat ook een aantal keer droog gebruikt. Ik was eigenlijk vrij verbaasd hoe goed het droog scheren gaat met dit apparaat. Ik heb in het verleden vaker gehad met andere scheerapparaten dat ik bij droog scheren erg veel irritatie kreeg en mijn huid soms nog zelfs een paar uur later een branderig gevoel gaf.

review philips shaver series 5000 beste scheerapparaat.jpg

Dit apparaat van Philips doet het verrassend goed, de keren dat ik hem droog gebruikte had ik niet zo veel haar op mijn gezicht wat het makkelijk en snel maakte om te scheren. Ik was letterlijk binnen 3 minuten klaar met dit apparaat en mijn huid voelde nauwelijks geïrriteerd.

Als je het apparaat droog wilt gebruiken dan is het echter wel goed om even je gezicht van te voren op te warmen. Dit maakt het scheren net iets aangenamer omdat de haartjes op je gezicht overeind gaan staan. Ik verkies nog steeds nat scheren boven droog scheren maar ben zeker tevreden over hoe dit apparaat presteert als je hem droog gebruikt.

 

Nat gebruik

Ik heb het scheerapparaat ook nat gebruikt en ik moet zeggen dat ik zeer tevreden ben over hoe die werkt. Meestal duurt het bij mij nat iets langer dan droog, deels omdat ik dit onder de douche doe. Bij nat gebruik glijdt de Philips SHAVER 5000 series over je gezicht. Het apparaat is relatief stil dus onder de douche hoor je hem ook bijna niet.

Het enige minpunt bij nat scheren vond ik dat de knoppen van dit apparaat best wel gevoelig zijn. Ik heb hem een paar keer per ongeluk uitgezet. Bij droog scheren had ik hier eigenlijk geen last van. Zelfs bij dagelijks gebruik van dit apparaat, krijg ik geen last van irritatie, uitslag of bultjes. Ik denk dan ook dat dit apparaat vele jaren zal meegaan. Het is ook mogelijk om het apparaat te gebruiken in combinatie met scheerschuim/gel maar dit heb ik zelf niet geprobeerd.

 

scheerapparaat philips shaver series 5000 review

Trimmer opzetstuk

Zoals we hierboven al schreven, wordt dit apparaat geleverd met een trimmer opzetstuk. Ik heb deze 3 of 4 keer gebruikt maar ben niet heel erg onder de indruk. Voor het bijhouden van de bakkebaarden is het een prima trimmer opzetstuk, maar als je je volledige baard trimt in plaats van scheert, dan kun je beter een baardtrimmer kopen.

 

Reiniging – Smart Clean reinigingssysteem

Bij de Philips SHAVER Series 5000 krijg je een Smart Clean reinigingssysteem meegeleverd. Wanneer je klaar bent met het apparaat kan je hem in het Smart Clean systeem stoppen. Die maakt het apparaat schoon en laad hem op voor de volgende scheerbeurt. Ik had zelf het Smart Clean reinigingssysteem al eens eerder gebruikt voor een ander scheerapparaat van Philips dus ik wist wel wat ik kon verwachten.

philips shaver series 5000 review scheerapparaat kopen

Het reinigingssysteem werkt met een alcoholvrije, huidvriendelijke vloeistof die het apparaat vrij maakt van kleine haartjes en ervoor zorgt dat het apparaat er na iedere schoonmaakbeurt weer top uitziet. Voor het reinigingssysteem moet je echter wel cartridges van de vloeistof kopen.

Dat maakt het apparaat iets duurder in gebruik maar het is nog te overzien. Voor 3 cartridges betaal je ongeveer 25 euro  en met 1 cartridge doe je 3 maanden. Daarnaast scheelt het je enorm veel tijd en zorgt het ervoor dat het apparaat voor lange tijd mee gaat want het Smart Clean systeem laadt op, maakt schoon en smeert het apparaat in.

Je kunt hem ook afspoelen onder de kraan, maar dan zal je waarschijnlijk niet alle haartjes goed kunnen afspoelen wat op de lange termijn voor meer slijtage zal zorgen. Ik vind het reinigingssysteem ideaal omdat ik hem erin stop en er vervolgens niet meer over na hoeft te denken.

Het Smart Clean systeem is wel wat aan de grote kant dus kan het onhandig zijn als je niet zo’n grote wastafel of badkamer hebt. Zelf heb ik hem in de slaapkamer gezet en neem ik hem van daaruit naar de badkamer mee als ik me wil scheren.


 

Conclusie van de Philips SHAVER Series 5000 review

elektrisch scheerapparaat philips shaver series 5000 review

De Philips SHAVER Series 5000 is een zeer goed scheerapparaat in de middenklasse. Hij is niet zo goed als de Braun Series 9 maar biedt veel waar voor zijn geld. Dit apparaat is uitstekend dagelijks te gebruiken en is zo comfortabel dat je er bijna geen irritatie van zult ondervinden.

Zowel nat als droog, scheert het apparaat je gezicht goed glad en dat allemaal in een paar minuten. De scheerkop is erg prettig in gebruik omdat deze volledig met de contouren van je gezicht meebeweegt en de turbostand is zeker een goede toevoeging voor de wat dichter begroeide delen van de baard. Het apparaat is zeker beter dan zijn voorganger en ik zal hem dan ook voorlopig blijven gebruiken.

Vergelijk prijzen nu bij:

8 Totale Score

De Philips SHAVER Series 5000 is een zeer goed scheerapparaat in de middenklasse en biedt veel waar voor zijn geld. Het apparaat is uitstekend dagelijks te gebruiken en is zo comfortabel dat je er bijna geen irritatie van zult ondervinden. Zowel nat als droog, scheert het apparaat je gezicht goed glad en dat allemaal in een paar minuten. De scheerkop is erg prettig in gebruik omdat deze volledig met de contouren van je gezicht meebeweegt en de turbostand is zeker een goede toevoeging voor de wat dichter begroeide delen van de baard.

Gebruikers Beoordeling: Wees de eerste!
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo