Beste scheermesjes kopen TOP 5

De beste scheermesjes voor een glad geschoren gezicht.
Het soort scheermes waarmee je je dagelijks scheert is een persoonlijke keuze. Mannen die nat scheren geven over het algemeen de voorkeur aan het klassieke tweezijdige scheermes, wat een zeer glad scheerresultaat biedt. Scheren met een tweezijdig mes is echter niet voor iedereen weggelegd; je hebt er iets meer geduld voor nodig, en een vaste hand is een must. Het is nogal zacht uitgedrukt als ik zeg niet bepaald een ochtend mens te zijn. Sterker nog, voor het middaguur ben ik nog niet helemaal scherp en alert, daarom scheer ik mij graag met een moderner scheermes met verwisselbare veiligheidsmesjes. Vooral voor die mannen die ‘s ochtends nog niet helemaal wakker zijn, zijn deze mesjes wat makkelijker te hanteren. Van alle veiligheids mesjes die op de markt zijn, zijn dit onze favorieten:

 

1. Gillette Fusion ProGlide Power Razor

Scheermesjes Gillette Fusion ProGlide Power Razor

klik om te vergroten

De Gillette Fusion ProGlide Power Razor is mijn favoriet van alle merken die in de supermarkt te verkrijgen zijn. Het heeft alle positieve punten van de Gillette Fusion, maar de ProGlide doet er nog een stapje bovenop met nog scherpere mesjes en een verbeterde houder waarmee nog gladdere scheerbewegingen gemaakt kunnen worden. Hij is echter een beetje aan de dure kant, en de mesjes zijn ook zeker niet goedkoop, maar dit scheermes geeft je een topresultaat.
Klik hier voor meer info, prijzen & gebruikerreviews.

 

2. Wilkinson Hydro 5 Razor

Wilkinson Hydro 5 Razor scheermesjes

klik om te vergroten

Er is een hevige concurrentiestrijd gaande tussen Gillette en Wilkinson. Zodra het ene merk een scheermes met 5 mesjes op de markt brengt, zal het andere merk zeker met een antwoord komen. De Hydro 5 is het antwoord van Wilkinson op de Gillette Fusion en is een waardig tegenstander. Net als de Gillette fusion heeft de Hydro 5 een kwast-achtige kop met 5 mesjes. Heb je een iets kleiner budget te besteden, ga dan voor de Hydro 5 want deze is de helft goedkoper dan de Fusion ProGlide scheermesjes.
Klik hier voor meer info, prijzen & gebruikerreviews.

 

4. Gillette M3 Power Razor

Gillette M3 Power Razor scheermesjes

klik om te vergroten

Naar mijn mening is de Gillette Mach 3 het meest revolutionaire scheerproduct sinds de introductie van het wegwerpmesje; De kwast-achtige kop was totaal nieuw voor de scheerindustrie.  De Gillette M3 Power is mijn favoriete nieuwe uitgave van het Mach 3 scheermes. De Fusion ProGlide is mijn standaard mes voor thuis, maar zodra ik op reis ga scheer ik mij met de M3 Power. Zijn 3 mesjes geven een bijzonder gladde scheerbeurt.
Klik hier voor meer info, prijzen & gebruikerreviews.

 

5. King of Shaves Hyperglide

King of Shaves HyperglideTegenwoordig is het moeilijk om echt vernieuwing te zien bij scheermesjes en houders. Voor de meeste merken betekent vernieuwing niets anders dan het toevoegen van een extra mesje aan de scheerkop. Is het dan echt nodig dat je een scheerkop met 6 mesjes gebruikt? Ik verwachtte dan ook eigenlijk niet veel van de King of Shapes Hyperglade; een mes waarvoor je geen scheerschuim voor nodig zou hebben (ja, je lees het goed: zonder scheerschuim). Met lichte tegenzin heb ik dit mes geprobeerd en ik was positief verrast van het resultaat.

 

Ben je op zoek naar een scheerapparaat? Klik dan hier voor onze TOP 10 >>>

 

7 Comments
 1. Die moderne scheercartridges scheren wel goed. Maar ze kosten een vermogen. Ik was trouwens erg tevreden op mijn mach III vroeger. Maar ik gebruik nu al jaren een krabber scheermes met vd traditionele dubbelzijdige mesjes. Vooral ivm de prijs van de dure vervangingscartridges vd mach III ben ik overgestapt.

  Uiteraard ook een goede klassieke scheerkwast en scheerzeep en creme erbij, en ik moet zeggen…een totaal andere ervaring is dat. Scheert heerlijk en bevalt me prima. Het heeft ook wat dat traditioneel scheren. En die mesjes koop ik in bulk waardoor ik soms maar 10 a 12 cent per mesje kwijt ben(meestal per 100 koop ik ze)

  • Hey

   Ik weet niet of je dit nog leest maar mocht je het toch nog lezen, zou je me kunnen vertellen waar jij die scheermesjes koopt en welke? Bovendien ik het niet ‘moeilijk’ om daarmee te scheren, makkelijk jezelf te snijden?

 2. Hoi ik heb laatst eens de scheermesjes van Shave-lab geprobeerd deze zijn boven verwachting goed en dat voor een leuke prijs , je kunt bij Shave-lab ook zelf kiezen welke houder je moooi vind en welk soort mesje je het beste vind ik zeg een echte aanrader!

 3. mijn ervaring is dat mesjes van Wilkinson veel langer meegaan dan die van Gillette. Dus misschien een idee om te besparen

 4. en waar is nummer 3?

 5. Ik denk dat de nummer 3 van shaversclub.nl is, de Executive nomen ze hun model. Naar mijn mening heeft die veruit de beste prijs kwaliteit verhouding.

 6. Ik scheer m n gezicht en hoofd kaal. Na zo n 30 soorten te hebben geprobeerd. Ben ik het snelst onder de douche weg en super glad met de Aldi biocura mesjes, die 5 blades. Superscherp!!! Nadeel na 5 dagen kun je het mesje vervangen en het zijn wel schrapertjes. De proglide van Gillette is goed en de hydro 5 van wilkcinson doet er beslist niet voor onder! Kruidvat 5/6 blades zijn ook goed. Heb je meer tijd over,ga voor een ouderwetse krabber met feather mesjes d’r in . Mijn top 5 is dus op 1 feather mesjes met krabber, 2 de Aldi. 3 de wilckinson. 4 Gillette proglide. 5 kruidvat

Laat een bericht na