Hoe je de “kaal met baard” look kan krijgen

kaal met baard lookHet vergt veel lef om de kaal met baard look aan te nemen – voornamelijk omdat je hoofd scheren altijd risicovol is. Het is eens zo risicovol wanneer je het nog nooit eerder gedaan hebt. Er zijn immers zoveel zaken die fout kunnen lopen. Hierbij komt nog eens dat eens je eraan begint dat er geen terugweg is. Je zit immers meerdere maanden opgescheept met een kaal hoofd, en zelfs als je het terug wil laten groeien dan moet je door die lastige fase waar je haar te kort is om ook maar iets met te doen.

Maar…als het je lukt dan kan het een stijlvolle, gedurfde en trendy look opleveren. Het is een hoog risico/grote beloning manoeuvre. Dus, voordat je zelf aan deze stijl denkt, alsjeblieft, in de naam van welke god je ook aanbid, probeer eerst een zeer kort geknipt kapsel. Krijg een gevoel van hoe het is om er uit te zien met weinig haar voordat je  een stap verder zet.

 

Wat je nodig hebt (instructies onderaan)

Ok. Je hebt dus beslist om door te gaan en dit te doen. Je hebt vertrouwen dat je het juiste hoofd en stijl hebt voor deze look. Prachtig. We geloven erin dat je het kan doen. De volgende stap is om jezelf uit te rusten met de juiste producten om dit alles uit te voeren. Hier is wat je nodig zal hebben.

Het hoofdmes( of headblade). Dit is een van de geweldigste producten op de markt. Voor slechts € 7,30 vind je weinig producten die meer waar voor je geld geven. Voor zoverre we weten is het de enige in zijn soort. Zijn mesjes zijn speciaal gemaakt voor je hoofd. Aan de ene kant heeft het een mesje, aan de andere kant een greep voor je vinger, een grip aan de bovenkant en een wieltje aan de achterkant. Het is speciaal ontworpen om over je hoofd te rollen. Het maakt het scheren van je hoofd veel, veel makkelijker dan wanneer je een traditioneel mesje of safety razor gebruikt. Het maakt het ook veel veiliger. Als je gaat beslissen om je hoofd te scheren, investeer dan € 7,30 en doe het op de goede manier.

 • Philips OneBlade reviewPhilips Oneblade Pro, een alles-in-1 verzorgingssysteemEigenlijk voldoet eender welke baardtrimmer of tondeuse met veel verschillende standen voor de lengte. Het belangrijkste wat eender welke trimmer moet kunnen doen zijn (1) een hele baard trimmen (2) je hoofdhaar trimmen tot zeer, zeer korte stoppels. Je wil je baard kunnen trimmen zelfs wanneer deze een beetje te lang is. En je wil je hoofdhaar kunnen scheren tot stoppels voordat je een scheermes gaat gebruiken om de scheerbeurt zo comfortabel mogelijk te laten verlopen en irritatie te minimaliseren. Dus, wij zijn tevreden over de Philips Oneblade Pro, maar je kan eender wat gebruiken dat deze twee taken kan uitvoeren.  LEES OOK: Hey Kaalkoppen! Dit is het beste elektrische scheerapparaat voor je hoofd.
Tabac Original scheerzeep

klik om te vergroten

 • Tabac Original scheerzeep. Nogmaals, gebruik het product dat voor jou werkt, maar dit is hetgeen wij aanraden. Algemeen gesproken, wanneer je je hoofd gaat scheren, en zeker als het je eerste keer is, dan wil je gebruik maken van scheerzeep dat gemaakt is op basis van glycerine. Scheerzeep dat gemaakt is op basis van glycerine zorgt voor een verfijndere scheerbeurt en bevat een ingebouwde vochtinbrenger. Dit geeft je extra bescherming tegen irritatie. Dus waarom scheerzeep gebruiken in plaats van scheerschuim? Dit is omdat scheerzeep langer meegaat en je over het algemeen je hoofd minder moet scheren dan je gezicht.
 • Nivea Sensitive AftershaveNivea Sensitive Aftershave balsem. Nivea is opnieuw een kostenefficiënt product. Het is misschien niet de absoluut beste aftershave voor je gezicht, maar het is waarschijnlijk wel de beste voor je hoofd. Waarom? Ten eerste, het verdwijnt vrij snel. Het werkt vochtinbrengend, maar het wordt snel genoeg geabsorbeerd door de huid. Ten tweede, het heeft het  een vrij aangename geur, maar het is licht en het gaat maar ongeveer een uur mee. Het gebruik hiervan geeft een gelijkaardig effect als het gebruiken van haarshampoo. Het ruikt even goed maar het vervliegt snel. Vele andere aftershaves zijn net als parfum dat werkt voor je gezicht maar raar is voor je hoofd.

 

Waarom de kaal met baard look uitproberen?

kaal met baard breaking badMet zulke hoge risico’s, waarom zou je het zelfs nog maar proberen? Ik bedoel, er zijn zoveel andere haarstijlen, toch? Zelfs als je jezelf wil onderscheiden van de rest dan kan je dit bereiken met veel alternatieven die niet zo permanent zijn. Dat is waar. Maar er zijn enkele in het oog springende voordelen:

 • Het is een fantastische stijl voor mannen die reeds kalend zijn. Als je haar begint te verdunnen dan raden we bijna altijd aan o het af te scheren. Waarom? Omdat kaal worden je overkomt. Je hoofd scheren is een keuze. Je hoofd scheren is een manier om de controle te nemen over je stijl. Het is gedurfd en zonder angst, wat vanzelfsprekend veel aantrekkelijker en stijlvoller is dan je verdunnend haar te verbergen. Als je daarbij nog een baard aan toevoegt,
 • Het is een zeer veelzijdige stijl. Zolang moreel niet tegen het dragen van hoeden een dergelijke bent dan kan je zowat tijdens alle seizoenen of activiteiten schitteren met de kaal met een baard look. In de zomer vertaald een kaal hoofd zich in een lagere lichaamstemperatuur (al raden we hier een kortere baard aan). Tijdens de winter houden een hoed en een langere baard je zeer warm. Hierbij komt dat de look zowel netjes als slordig kan zijn zodat deze bij zowat elke stijl kan passen – van kantoor tot strand.
 • Het is gedurfd. Buiten een roze hanenkam gerekend zijn er weinig stijlen zo gedurfd als de kaal met een baard look. Zoals we al eerder zeiden vergt het een zekere hoeveelheid lef om je hoofd te scheren. En dat weten mensen nu eenmaal. Kaalheid zal altijd stijlvol zijn, en gedurfd zal altijd aantrekkelijk zijn. Dit is gegarandeerd het grote voordeel van deze stijl

 

Hoe je je hoofd moet scheren

 1. kimbo sliceTrimmen tot stoppels. Dit is zeer belangrijk. We denken niet dat je dom genoeg bent om zomaar je wilde haren gaat scheren met een scheermes, maar in geval van: gebruik een trimmer om je hoofd tot zo kort mogelijke stoppels te trimmen. Je scheerbeurt zal gegarandeerd aangenamer verlopen.
 2. Maak je hoofd nat en stoom het. Dit is hetzelfde principe dat je zou gebruiken tijdens het nat scheren van je hoofd. Je wil dat je haar nat en plooibaar is. Je wil het dus stomen alsof het groene bonen zijn tijdens Thanksgiving. Wat is de makkelijkste manier? Neem een lange en warme douche.
 3. Gebruik scheerzeep. Wanneer je scheerzeep gebruikt dan wil je je favoriete scheerborstel gebruiken zodat het sop wordt (eigenlijk, als je van plan bent om te gaan douchen dan wil je dit misschien vooraf doen zodat je onmiddellijk met het scheren kan beginnen eens je uit de douche komt). Masseer het in al de poriën van je hoofd. Dit duurt wel even. Gebruik niet teveel ineens. Doe het geleidelijk aan.
 4. Scheer die stoere kerel.  Start met je bakkebaarden en werk zo naar boven toe. Waar je ook aan het scheren bent, gebruik je vrije hand om je huid op te spannen. Dit vermindert de kans op het jezelf snijden en het zorgt ervoor dat het scheren aangenamer verloopt. Reinig je mesje na iedere scheerbeweging onder lopend water. Scheer tijdens te eerste passage met de groeirichting mee. Dit kan lastig zijn op hoofden omdat je haar constant in meer verschillende richtingen groeit dan op het gezicht. Doe gewoon je best. Tijdens je tweede passage scheer je tegen de groeirichting in. Als je denkt dat een derde keer nodig is doe dat dan.
 5. Spoelen met warm water. Spoelen met warm water reinigt je hoofd en zorgt ervoor dat alle overtollige zeepdeeltjes uit je poriën geraken.
 6. Spoel met koud water. Reinigen met koud water spant de huid en poriën op wat de irritatie doet verminderen.
 7. Gebruik aftershave. Doe er wat van je favoriete aftershave aan en je bent klaar om te gaan!

 

Nog op zoek een goed scheerapparaat?

 

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo