Is een scheermesje met meer messen beter?

Dit is een vraag die een hoop mensen stellen. En zo’n tien jaar geleden was dit niet eens een vraag. Vroeger ging het alleen maar om het verschil tussen één mes en drie messen, maar vandaag de dag hebben we scheerkoppen met vijf of zes messen en deze werden gezien als een lachtertje tot de marketingmachines ons overtuigde dat ze beter waren. Er zijn zelfs scheermessen die vibreren (zoals de Philips OneBlade), wat volgens de bedrijven een kortere scheerbeurt zal geven. Het feit dat dit in sommige delen van de VS niet verkondigd mag worden in verband met onvoldoende wetenschappelijk bewijs, moet wel genoeg zeggen.

Dus hoe filter je door al deze marketingpraat om een scheermes te vinden die je de gewenste scheerbeurt biedt? Doet het merk er echt toe? Maakt het uit hoeveel messen je scheermes heeft? En hoe zit het met die veiligheidsscheermessen die steeds populairder worden?

Als je je vader deze vragen niet wilt stellen, omdat je bang bent de les gelezen te worden, lees dan rustig verder en we zullen je helpen om uit te vogelen wat de beste manier om te scheren is.


 

Hoe zit het met de messen?

De waarheid is dat we vandaag de dag te veel opties hebben op het gebied van de hoeveelheid messen en voor de meeste mannen zal er geen merkbaar verschil zijn.

Het verschil tussen twee messen, vier messen of tien messen is hoe kort je bij je gezicht kan komen, dat is in ieder geval wat ze ons wijs proberen te maken. Volgens de marketing tilt het eerste mes van een scheermes met meerdere messen het haar op en de messen die daarna komen snijden vervolgens door de haren heen, wat tot een kortere scheerbeurt leidt.

Is een scheermesje met meer messen beter?

Met een dubbelzijdig veiligheidsscheermes snijd je met een totaal andere hoek en een mes dat veel krachtiger is. Dit zal je een klassiek geschoren gevoel geven en wordt vaak gecombineerd met accessoires die je nog mannelijker maken, zoals een scheerkwast bijvoorbeeld.

Dus als je dagelijks of om de dag scheert en je niet een baard hebt die na het ontbijt alweer aangegroeid is, zal een of twee mesjes voldoende zijn. En met de juiste scheerzeep of scheercrème zal je geen of minder snel last hebben van scheerbrand.

Sommige mannen zweren bij een scheermesje met vijf messen en zeggen dat het hun een gladder scheerresultaat geeft, maar persoonlijk denken we dat je het verschil niet zal merken.


 

Hoe zit het met je baard?

Het is echter goed om af te vragen wat je behoeften zijn op het gebied van een scheermes. Sommige mannen hebben veel duidelijker een schaduw aan het einde van de middag dan andere. Als je hier niet aan kan ontsnappen aan het einde van de werkdag, misschien werken meer messen dan beter voor je.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat wanneer je meer messen hebt, de scheerkop ook groter is, waardoor de lastige plekken nog moeilijker om mee te nemen worden. Dus als je een scheerkop met een grote hoeveelheid messen gebruikt, zorg er dan voor dat deze een trimmer op de achterkant heeft.


 

Hoe zit het met je budget?

De belangrijkste factor is echter waarschijnlijk je budget. Als je het niet erg vindt om meer dan €100 per jaar uit te geven aan je scheermes, dan is dat jou keuze uiteraard. En als jij vindt dat meer messen een beter scheerresultaat biedt, dan zal niemand je natuurlijk tegenhouden. Gillette of Wilkinson zijn misschien de bekendste merken, maar er is nagenoeg geen verschil tussen deze en goedkope onbekende merken.

Bekijk onze scheermesjes TOP 5

Ons advies? Koop een goede scheerzeep of scheercrème en een goedkoop cassette scheermes (met maximaal twee messen) of veiligheidsscheermes en kijk of dat voor je werkt. Als het niet voor je werkt, dan kan je altijd nog een stapje hoger gaan, maar waarom kijk je eerst niet gewoon of je al dat dure wel nodig hebt?

Veel succes en veel plezier met scheren!

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo