3 manieren voor een geweldige scheerbeurt

Scheren is voor de meeste mannen een dagelijks ritueel. Als het niet goed gaat, kan de ellende constant en cumulatief zijn. Een van de meest voorkomende problemen die mannen ervaren zijn de vervelende rode bulten die ontstaan na het scheren. Deze kunnen verschijnen als acne, of een kleine uitslag, maar beide symptomen wijzen op dezelfde oorzaak: irritatie van het gezicht.

Veel mannen hebben een gevoelige huid. Het is vaak genetisch. Een gevoelige huid kan negatief reageren op veel verschillende onderdelen van het scheerproces, maar het is mogelijk om een slechte reactie volledig te voorkomen door de juiste producten in je persoonlijke scheerpakket op te nemen. Hier zijn enkele tips en producten die je kunnen helpen om je scheerervaring te verbeteren.


 

Een nieuw of goed onderhouden scheermes

feather scheermesDe scherpte van het mes is een belangrijke factor voor de kortheid en het comfort van het scheren. Scherpere messen zijn effectiever en produceren daardoor een schoner scheerresultaat. Messen die stomp of zelfs licht beschadigd zijn kunnen aan de huid slepen en trekken, waardoor de rode bulten, die zo bekend zijn bij gefrustreerde personen die scheren, naar voren komen.

De scheermesjes die in wegwerpscheerapparaten worden gebruikt, zijn vaak broos en ze kunnen gemakkelijk hun scherpte verliezen of kleine barstjes ontwikkelen, alleen al in het matige vocht in je badkamer. Vooral dik gezichtshaar kan de staat van de messen aantasten na slechts een paar keer gebruik. Een open scheermes of veiligheidsscheermesje kan je veel gezichtsirritatie besparen.

Als je een gevoelige huid hebt, is een scheermes dat vlak voor elke scheerbeurt in topconditie geslepen kan worden echt de beste optie. Je hebt een veel lager risico op irritatie van je gezicht, maar vergeet niet dat dit soort scheerapparaten alleen betrouwbaar zijn als ze goed worden onderhouden. Daarom moet een geschikt slijpgereedschap ook deel uitmaken van je pakket.


 

Een betrouwbaar gereedschap voor het slijpen

Je kan in de vorige stap besloten hebben om voor een open scheermes of veiligheidsscheermes te kiezen, of je kan ook hebben besloten dat het mes niet hetgeen is wat je scheerbeurt beïnvloedt en bij een cassette of wegwerpscheermes gebleven. In ieder geval moet je ervoor zorgen dat je over het juiste gereedschap beschikt om te garanderen dat de scherpte van het scheermesje dat je voorkeur geniet behouden blijft.scheermes slijper voor geweldige scheerbeurt

Bekijk Shar X Razorscheermes slijper

Gelukkig zijn er een aantal klassieke opties die zowel de tand des tijds hebben doorstaan en zijn bijgewerkt voor het uiterlijk van moderne badkamers. Open scheermessen kunnen worden geslepen met leren riemen en veiligheidsscheermessen kunnen worden geslepen met steen of speciale slijpblokken. Voeg een hoogwaardig slijpgereedschap toe aan je pakket om huidirritatie tegen te gaan.


 

Een scheerschuim voor de gevoelige huid

scheerschuim giletteCorrect gebruik van je scheerschuim is belangrijk als je je gezicht na het scheren glad wilt houden. Je moet ervoor zorgen dat er genoeg is om het hele scheergebied volledig te bedekken. Maar zelfs de beste techniek kan je niet redden als je niet voor de juiste scheerschuim kiest. Als je huid oneffen en pijnlijk wordt na het scheren, kan een betere scheerschuim aan je pakket toevoegen het antwoord zijn.

Neem de tijd om verschillende opties te overwegen, zodat je ze allemaal kunt testen en kan zien hoe je huid reageert. Het kan de moeite waard zijn om scheerschuim te onderzoeken dat specifiek is ontworpen voor de gevoelige huid. Geef jezelf minstens een week voor elke optie, zodat je zeker weet of de huid wel of niet reageert.

Bekijk beste scheerschuim voor gevoelige huid


 

Aanpassingen na het scheren

Scheermes reinigingsoplossing

Er is één eindproduct dat je nodig hebt als je een scheerbeurt met de minste irritatie wilt, en dat is een goede reinigingsoplossing voor je scheermes. Zelfs als je mesje volledig geslepen is, kan het nog steeds irritatie veroorzaken als het bacteriën of chemicaliën van je laatste scheerbeurt bevat. Een reinigingsoplossing voor scheermesjes kan helpen de irriterende stoffen te verwijderen.

razorpit scheermesreiniger slijper geweldige scheerbeurt

Bekijk Razorpit scheermesreiniger

 

Een aftershave die zacht is

aftershave origineelDe volgende stap van je scheerbeurt kan ook de stap zijn die de irritatie veroorzaakt. Aftershave wordt meestal net na het scheren aangebracht en het schuim afgespoeld is. Rode bultjes die na dit stadium verschijnen, kunnen direct op de aftershave reageren.

Aftershaves bevatten vaak alcohol en andere ingrediënten die de huid kunnen irriteren of de huid uitdrogen die al problemen heeft met vocht. Test verschillende opties om te zien of een nieuwe optie je bevalt.

 

Een dagelijkse gezichtscrème

Voeg een dagelijkse vochtinbrengende crème toe aan je scheerroutine om je huid te beschermen en te behandelen nadat je klaar bent met de andere stappen. Dagelijks hydrateren beschermt je huid tegen beschadiging door druk en hitte. Het kan je ook helpen om beter bestand te zijn tegen het vochtverlies dat van nature optreedt tijdens warme douches en het scheren dat daarop volgt.

Irritatie tijdens scheren voorkomen open scheermes

Met de bovenstaande stappen en soort producten zullen de meeste personen irritatie tijdens het scheren kunnen voorkomen voor een perfecte scheerbeurt. Probeer ze vandaag nog uit!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo