Philips Lumea Essential BRI861 review

De Philips Lumea Essential BRI861 is de goedkoopste in de Lumea serie en biedt een uitstekende waarde. Zijn compacte en basis specificaties profiteren nog steeds van hetzelfde doordachte design en verfijnde bouwkwaliteit die je krijgt bij de premium modellen. Hij is makkelijk om te gebruiken, comfortabel om vast te houden en biedt verschillende jaren volledige lichaamsbehandelingen. Maar ik vind hem het beste voor het behandelen van onderarmen, bikinilijn, gezicht en voorarmen, omdat hij niet de snelste is voor het behandelen van grote gebieden, zoals de benen. Gebruikers zijn er erg lovend over, maar blijf deze Philips Lumea Essential BRI861 review zeker lezen om te ontdekken of het ook wat voor jou is.

 

Philips Lumea Essential BRI861 review:

Belangrijkste eigenschappen

 • Gebruik op lichaam en gezicht;
 • Aangedreven door stroom;
 • Gebruikersscore 4,4;
 • Behandel een lichaamsgebied van in totaal 640.000 cm²;
 • 160 volledige lichaamsbehandelingen zorgt voor een gebruiksduur van 10 jaar;
 • Onderarmen nemen 1 minuut en 49 seconden in beslag;
 • Een volledig been neemt zo’n 14 minuten in beslag;
 • Philips Lumea Essential BRI861 prijs: €€.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Wat is het?

De Philips Lumea Essential BRI861 gebruikt Intense Pulsed Light (intens gepulseerd licht/IPL) om de haargroei te vertragen en uiteindelijk te stoppen met continu gebruik. Hij is de kleinste van de Philips Lumea serie en hij heeft de laagste prijs die het design zonder poespas reflecteert. Mijn beoordeling is hoog.

Beste Philips Lumea Essential BRI861 Review

Dit model was nieuw in het begin van 2016. In Europa vervangt hij de oudere Lumea Comfort. Hij heeft een EU CE-keurmerk voor verkoop in Europa.

Je kan hem op je lichaam en gezicht gebruiken (gezicht gebruik alleen voor vrouwen en onder de jukbeenderen). Hij is geschikt voor lichte tot medium lichte huidskleuren en medium tot donker haar. Hij zal niet goed werken op lichtgekleurd haar en hij is niet veilig voor donkerdere huidskleuren of op sproeten en moedervlekken.

Je zou de resultaten van de haarvermindering moeten beginnen te merken na je 3e behandeling van om de 14 dagen. Je hebt ongeveer 4 tot 5 behandelingen nodig gedurende een totaal van 8 weken om significant resultaten te zien. Minder frequente onderhoudsbehandelingen zijn nodig om je huid glad te houden.

De Essential is vergelijkbaar met andere standaard IPL-apparaten voor thuisgebruik. Er is een standaard huidskleursensor, 5 energieniveaus en continue en enkels flitsmodi. Je krijgt een hoop behandelingen met het apparaat en het zou genoeg moeten zijn voor 10 jaar maandelijks gebruik. De recensies van gebruikers zijn ook geruststellend positief en ze geven aan dat het werkt en dat het apparaat makkelijk om te gebruiken is. Het is een klassieke kit, robuust, ergonomisch en beter dan de meeste modellen zonder poespas. Het nadeel is de matige behandelingstijd – het is fijn voor kleinere gebieden, maar er zijn snellere keuzes beschikbaar voor een vergelijkbare prijs voor het behandelen van grotere gebieden, zoals bijvoorbeeld je benen.

In de plus- en minpunten hieronder zullen we verder op in gaan. En blijf de volledige Philips Lumea Essential BRI861 zeker lezen voor een meer uitgebreide beschrijving van de feedback van gebruikers en alternatieven.

LEES OOK: Philips Lumea Prestige BRI956 / BRI953 / BRI950 review

 

Philips Lumea Essential BRI861 review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Voordelen:
 • Aantrekkelijke prijs, meestal onder de €200;
 • Geweldige premium en duurzame bouwkwaliteit;
 • Ongeveer 10 jaar maandelijks gebruik;
 • Ergonomische vorm en stijlvol design;
 • Alle veiligheids- en behandelingseigenschappen die je zou verwachten;
 • Geïntegreerde huidskleursensor;
 • Geïntegreerd UV-filter;
 • CE-certificering (EU-conformiteitsverklaring om aan veiligheidsvereisten te voldoen);
 • Erg makkelijk en comfortabel om te gebruiken;
 • Hij wordt door stroom aangedreven, dus je hoeft hem simpelweg alleen maar in het stopcontact te doen en te beginnen;
 • Gebruikers zijn er lovend over;
 • Uitstekende reputatie en klantenondersteuning van Philips;
 • Twee jaar fabrieksgarantie.
Nadelen:
 • Geen precisie accessoire voor kleinere gebieden, zoals de bovenlip;
 • Huidskleursensor kiest het intensiteitsniveau niet voor je uit;
 • Behandeling is traag op grote gebieden zoals je benen, Snellere alternatieven zijn beschikbaar;
 • Niet geschikt voor een net zo uitgebreide hoeveelheid huidskleuren als de draadloze Lumea Prestige modellen;
 • Stroomkabel kan in de weg gaan zitten.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Philips Lumea Essential BRI861 review:

Biedt hij een goede waarde?

Ja. De 200.000 flitsen en het behandelingsscherm van 3,2 cm² komen overeen met een totaal behandelingsgebied van 640.000 cm². Volgens mijn berekeningen is dat ongeveer 160 volledige lichaamsbehandelingen om je zo’n 10 jaar maandelijks gebruik te bieden. Dat is zeer waarschijnlijk meer dan je ooit nodig zal hebben.

Ik heb wel alleen de gebruiksduur van de lamp gebruikt om tot deze gebruiksduur te komen. Algemeen gebruik en slijtage kunnen ook een invloed hebben op hoelang het apparaat blijft werken.

 

Hoe snel is de Lumea Essential BRI861?

Goedkoopste Philips Lumea Essential BRI861 ReviewHij scoort matig op dit gebied. Hij heeft een behandelingsscherm van 3,2 cm² en het duurt tussen de 1,9 en 2,9 seconden voor het apparaat om te flitsen, wat respectievelijk op het laagste en hoogste intensiteitsniveau is. Daarom duurt het om een paar oksels te behandelen (120 cm²) tussen de 49 seconden en 1 minuut en 49 seconden.

In de handleiding van Philips staat dat het 8 minuten duurt om een onderbeen te behandelen. De snelheid is prima als je kleine gebieden zoals je gezicht, onderarmen, bikinilijn en voorarmen behandeld, maar hij is langzaam voor grote gebieden, zoals je volledige benen en torso. Een aantal gebruikers geven aan dat het lang duurt om hun volledige benen te behandelen – een geeft aan dat de tijd afhangt van hoe groot je dijbenen zijn. Dus houdt dit in gedachten. Je kan behandelingen verdelen over meerdere dagen of neem simpelweg een kijkje naar het hoofdstuk met alternatieven verderop in dit artikel om iets snellers te vinden.

 

Wat zeggen gebruikers over de Philips Lumea Essential BRI861?

De algehele score van de Philips Lumea Essential BRI861 recensies is een geruststellende 4,4/5 sterren.

Laten we eerst een kijkje nemen naar de lage beoordelingen en negatieve feedback.

De negatieve delen

Er zijn minder dan een handvol lage en neutrale beoordelingen.

Bij een gebruiker gaf het apparaat niet de aangegeven resultaten na 4 sessies. Nog een gebruiker had geen vermindering van haar na ongeveer dezelfde tijd (7 weken). Nog een gebruiker merkte wel een vermindering op na 7 weken, maar had op meer gehoopt. Deze personen lieten een neutrale beoordeling van 3 sterren achter en gaven aan dat ze het apparaat zouden blijven proberen, omdat het het zeker waard was.

 

De positieve delen

Gebruikers geven aan dat het apparaat makkelijk om te gebruiken is – lichtgewicht, een lange kabel, makkelijk om vast te houden, duidelijke instructies en simpele knoppen om hem te gebruiken. Verscheidene vinden de lage prijs vergeleken met andere keuzes erg fijn en dat het pijnloos is vergeleken met harsen.

Goedkope Philips Lumea Essential BRI861 ReviewSommige gebruikers geven aan hoe fijn ze de BRI861 vinden, maar afgezien van dat hij werkt en de bovengenoemde opmerkingen, laten ze geen meer feedback achter. Maar we krijgen wel een goed idee van de resultaten die ervaren worden door andere gebruikers.

Philips adviseert om de BRI861 elke twee weken te gebruiken. Na 2 of 3 behandelingen zal je vermindering van haar op beginnen te merken. Na 4 of 5 behandelingen (6 tot 8 weken) zullen je resultaten significant zijn. Daarna adviseren ze maandelijkse onderhoudsbehandelingen om je huid vrij van haar te houden.

Veel gebruikers ondersteunen deze richtlijn. Ze geven een haargroei aan die langzamer, zachter, minder grof en lichter is. Ze merken op dat er kale plekken ontstaan en dat ze veel minder frequent hoeven te scheren. Sommige ontdekken dit na de eerste paar behandelingen en andere hebben 4 of 5 behandelingen nodig om dezelfde resultaten te zien. Een gebruiker gaf een drastische reductie van oksels en gezicht aan na 1,5 maand. Een andere had perfecte resultaten in 3 maanden. Ze gaven ook aan dat verschillende lichaamsdelen sneller reageren, maar hier is geen consistente regel voor.

Na verschillende maanden gebruik zijn er niet veel recensies bijgewerkt of bijgekomen. Als we echter kijken naar de lange termijn recensies van andere Philips modellen, dan mag je verwachten dat de resultaten beter worden en dat de tijd tussen onderhoudsbehandelingen steeds langer wordt.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Wat zijn de alternatieven?

Twee alternatieve apparaten zonder poespas zijn het ook waard om te overwegen.

De Smoothskin Bare zal zeker je interesse opwekken. Hij is verkrijgbaar voor dezelfde prijs, heeft een ongelimiteerde hoeveelheid flitsen en is supersnel – de snelste die beschikbaar is. Hij is ook geschikt voor donkerdere huidskleuren, alhoewel niet de donkerste (Fitzpatrick huidtype VI). Het is het zeker waard om een kijkje te nemen naar deze – hij scoort erg goed en zelfs beter dan sommige premium alternatieven.

De Silk’n Glide Xpress is ook een goed alternatief. Hij is verkrijgbaar voor ongeveer dezelfde prijs, heeft zoveel flitsen dat je ze nooit allemaal zult gebruiken en ook deze is sneller dan de BRI861.

Als je je budget iets uit kan breiden: Onthoud dan dat je minder dan €50 hoeft te spenderen voor een premium apparaat met aantrekkelijke eigenschappen, zoals de Smoothskin Gold en Lumea Advanced.

 

Moet je de Philips Lumea BRI861 moeten kopen?

De Lumea Essential is een uitstekende keuze voor alle budgetten. Hij heeft een geweldig kwalitatief design die het beste geschikt is voor kleine gebieden, zoals onderarmen, bikinilijn, voorarmen en gezicht. Grotere gebieden zoals je benen zullen tijd en concentratie vereisen om volledig te behandelen en dat zal sommige personen afschrikken. Als dat voor jou geldt, dan zijn er snellere alternatieven beschikbaar (zie hierboven).

Vergelijk prijzen nu bij:

 

LEES OOK:

9 Totale Score
De Lumea Essential is een uitstekende keuze voor alle budgetten

Hij heeft een geweldig kwalitatief design die het beste geschikt is voor kleine gebieden, zoals onderarmen, bikinilijn, voorarmen en gezicht. Grotere gebieden zoals je benen zullen tijd en concentratie vereisen om volledig te behandelen en dat zal sommige personen afschrikken.

Gebruikers Beoordeling: Wees de eerste!
1 Reactie
 1. Bij mij valt na een paar flitsen de lumea iedere keer uit na een flits. Efg irritant

Laat een reactie achter

ScheerZone
Logo